Even over boeken…

Dat lezen he. Hoewel ik het super graag doe heb ik er de laatste tijd erg weinig tijd voor gemaakt. Tijd voor verandering en het maken van tijd om te lezen. Op een aantal blogs kwam ik wat tags tegen over lezen, uiteraard heb ik de leukste vragen eruit gepikt en gecombineerd. Tada! Met deze vragenlijst als resultaat.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Hoeveel ongelezen boeken heb je in je kast staan?
Op de bovenstaande foto staan allemaal nog ongelezen boeken. Mijn collectie ongelezen boeken is steeds groter geworden, door het krijgen van veel boeken voor mijn verjaardag en de cadeaubonnen die ik kreeg. Ik denk dat het er nu een stuk of 10/15 zijn.

Wat is je favoriete schrijver?
Camilla Läckberg, Sebastian Fitzek, Nora Roberts en Karin Slaughter.

Van welke boekenreeks heb je het meeste boeken?
Oei. Ik denk Nora Roberts. Die heeft heel prominent 2 planken met boeken. Daarbij heb ik (bijna) alle boeken van Sebastian Fitzek, Camilla Läckberg en Jo Nesbo. Klik hier voor een kijkje in mijn boekenkast

Wat is jouw favoriete boekcover?
1 van mijn favoriete boeken van Camilla heeft een hele toffe cover:

 photo 2015-01-240314241_zps7ea7f97d.jpg

Tevens de rest van haar boeken hebben erg toffe covers in water. Klik hier om ze te zien.

Wat is je favoriete boekverfilming?
Mwah, de meeste verfilmingen van boeken vind ik slechter dan het boek. Zo jammer! Als ik er dan toch 1 moet kiezen ga ik voor Before I go to sleep. Redelijk goed geacteerd van Nicole Kidman en Colin Firth.

Welke boeken zouden ze volgens jou moeten verfilmen?
Als het echt goede verfilmingen zijn zou ik zeker gaan voor de boeken van Fitzek. Het blijven echt gruwelijk goede boeken en een toffe, geloofwaardige film ervan zou ik zeker waarderen.

Waar is je ideale lees-locatie?
Ik heb tegenwoordig (sinds onze grote bank weg is) een eigen leesstoel, bij het raam. Met een krukje op mijn voeten op te leggen. Meestal met een poes en een mok thee erbij. Heerlijk om in het zonnetje te kunnen lezen.

Als je gedurende de rest van je leven maar drie boeken mag lezen, welke zou je dan kiezen?
Oei. Wat een lastige vraag! Ik zou kiezen voor 1 boek van Nora, 1 van Sebastian en 1 van Camilla. Welke daar moet ik zeker nog even over nadenken haha.

Hoeveel boeken las je de afgelopen maand?
Uhhh. Ik ben nog in het eerste boek bezig van deze maand. Whoops. En ik wilde nog wel meer gaan lezen! Fijn nieuwe doel dus voor aankomende maanden.

Wat is het laatste boek dat je las?
Ik ben nu bezig in het 2de deel van Karen Sander, Wie niet horen wil.. Er komen over beide boeken (deel 1 is De Vrouwenhater) nog een recensie online zodra ik deze uit heb. Zijn zeker (tot nu) toffe boeken.

Hardback of paperback?
Hardback

Heb je meer dan 150 boeken? Indien nee, zou je dit wel willen?
Ik denk dat ik de 150 makkelijk red haha. Mijn boekenkast is overvol en eigenlijk passen er geen nieuwe boeken meer in. Zeker een wens voor in een volgende woning: een grote boekenkast.

Een boek dat je leven heeft veranderd?
Mijn leven veranderd niet echt. Wel vond ik Het Happiness Project een heel inspirerend boek. Ook las ik jaren geleden van Katie Piper – De littekens van mijn leven, een indrukwekkend boek waarvan ik ook de documentaire over heb gezien.

Liever een zwaar en dik boek of een lief en kort boek?
Ik zou gaan voor een zwaar en dik boek. Hoe dikker hoe beter haha. Ik lees af en toe echte dikke pillen en vind het heerlijk om zo’n goede thriller te lezen. Een klein en lief boek zou je me niet zo snel zien lezen. Lief? De thrillers die ik lees zijn dan zeer zeker niet haha.

Wat drink jij bij het lezen van een boek?
Thee. (What else? Oh nee. Dat is niet van thee 😉 )

Herlees jij boeken wel eens?
Ik herlees zeker mijn boeken nog eens. Niet allemaal maar het grootste gedeelte wel. Ik wacht wel heel wat jaren eer ik ze weer lees, om het zo wel spannend te houden wat er nou precies ook al weer gebeurde.

Hoeveel boeken las jij afgelopen maand?

17 reacties op “Even over boeken…

 1. Leuk om te lezen! Ik ben al een hele tijd met Twee zomers van Michael Berg bezig (of Michel Berg? Geen zin om te checken..). Beetje traag boek. Er gebeurt niet zo veel. Maar ik heb het druk dus dan is het niet zo erg. Ik kan het goed neerleggen om iets anders te gaan doen.

 2. Wat leuk om te lezen dat je een eigen leesplek heb. Klinkt erg fijn. Zelf is mijn favoriete leesplek in bed. Ik lees graag voordat ik ga slapen. Overdag kom ik er niet aan toe doordat zoonlief aan me trekt. Dus in de avonden pak ik mijn momenten. Ik lees dan met gemak tot middernacht.

 3. Leuke tag ! Ik lees gemiddeld 1 boek per week zeker en dan begin ik ook al in een ander, dus zo’n 5, 6 boeken per maand.. Iene miene mutte heb ik al gelezen en is zeker een aanrader. Van Fitzeck heb ik enkel De Gijzeling al gelezen. Van Camilla Lackberg heb ik al een viertal boeken gelezen en ik heb Engeleneiland in paperback waar ik heel erg naar uitkijk om te lezen, ik wil ze enkel in volgorde lezen dus nog eventjes wachten…

 4. Ik probeer ook echt weer meer tijd vrij te maken voor lezen, want ik merk gewoon dat ik het best wel mis. Nu leg ik bewust ’s avonds mijn smartphone aan de kant en pak ik een boek. Op Nora Roberts na hebben we aardig dezelfde smaak!

 5. Ik neem er de laatste tijd ook minder tijd voor, toch las ik dit weekend onverwachts gewoon 3 boeken achter elkaar uit…
  Leuke vragen zijn dit…
  en 150 boeken, dat red ik ook makkelijk…
  Ben nu boekenkast aan het opruimen en lijkt geen einde aan te komen..

 6. Wat een super leuke tag! Ik heb er tot nu toe drie gelezen en ik hoop er nog drie te lezen in april. De laatste tijd zit ik er weer helemaal in!

 7. De laatste tijd lijk ik minder aan lezen toe te komen. Ik kan me jammer genoeg moeilijker concentreren doordat ik me niet zo super voel. In maart las ik 10 boeken, momenteel ben ik in mijn zesde april-boek bezig. Voor andere lezers zijn dat waarschijnlijk al vrij veel boeken, maar zelf lees ik doorgaans zo’n 14 boeken op een maand én liefst nog enkele meer.

 8. Ik hou van lezen, maar ik neem er gewoonweg geen tijd voor! Echt te jammer. Ik heb de afgelopen maand 1 boek gelezen. Dat was tevens het enige boek van dit jaar. Ik ben daarna weer een boek begonnen, maar die ligt inmiddels al weer een aantal weken half gelezen in de kast

 9. Ik lees al zo lang niet meer, hoop zo dat ik er de rust en zin voor kan vinden deze zomer want weg dromen in een boek is wel heel fijn.

 10. Wat een leuke vragenlijst! Ik ben gek op boeken en lezen, maar ik eigenlijk doe ik het veel te weinig. Daar moet snel verandering in komen… Trouwens… Ik ben nu wel heel benieuwd geworden naar je boekenkast!

 11. Ik ben al maanden bezig in hetzelfde boek. Ik zou er beter wat meer tijd voor uitrekken, maar ja. Die tijd gaat dan ten koste van iets anders. Bloggen, bouwen, werken, moestuin. Gelukkig is er beterschap op komst!

 12. hahahahahaha om je vraag direct te beantwoorden, nul?

  Leuk om te lezen weer, hoe jij leest en wanneer, en goh, je hebt minder tijd nu, des te meer heb je straks nog over om te lezen 😉

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *