Recensie: Heavy Rain

M’n vriend wist al langer dat ik deze post ging plaatsen en vroeg vaak aan me wanneer de post eindelijk eens een keer ging komen, aangezien dit zijn ‘ding’ is. Nou hier komt hij dus.

Vriendlief heeft een aantal hobbys waaronder de 2 grootste voetbal en gamen zijn. Met beide hobby’s van vriendlief heb ik dus helemaal niéts. Alleen op dat laatste ben ik terug gekomen na 1 spel: Heavy Rain. Ik heb niets met de spellen die vriendlief normaal speelt waaronder The devil may cry, Fifa 2010, Final Fantasy, Uncharted, Call of duty, Assassin’s Creed en de andere vele spellen. Maar Heavy Rain vind ik echt een geweldig spel. Het begin is een beetje saai maar op een gegeven moment komt er echt een verhaallijn in.

Om het zelf te spelen vind ik niet leuk, maar om zo met vriendlief mee te kijken vind ik toch wel spannend. Vaak genoeg ging ik later douche of iets te eten pakken om het verhaal maar te blijven volgen. Het spel is gewoon alsof je naar een film kijk waarin je zelf de keuzes kan maken.

Waar gaat het spel over?
In Heavy Rain volg je vier personages: Ethan Mars (architect), Scott Shelby (privédetective), Madison Paige (journaliste), Norman Jayden (FBI-agent). Zie foto Vier mensen die met man en macht proberen een losgeslagen gek te stuiten in zijn moordlust. Vier levens die overhoop worden gegooid door een seriemoordenaar, vier levens die zo anders hadden kunnen zijn als de Origami Killer niet besloten had jongetjes te gaan kidnappen en origamifiguurtjes te gaan vouwen. De vier levenspaden worden vervlochten tot één geweldige verhaallijn, een verhaallijn waarin jouw keuzes bepalen hoe de levens uiteindelijk verlopen.

Bepaal bijvoorbeeld of de depressieve vader Ethan Mars zich als voorbeeldige vader gedraagt door met zijn zoontje in de speeltuin te spelen, of dat hij zwijgend op het bankje blijft zitten staren naar zijn door hem verwaarloosde nageslacht. Bepaal of privédetective Scott Shelby zijn dapperheid toont door het gevecht met een hoerenloper aan te gaan, of dat hij zich al snel gewonnen geeft om geen schrammetjes op te lopen. Bepaal of journaliste Madison Paige zichzelf blootgeeft aan een nachtclubeigenaar om informatie in te winnen, of haar zelfrespect hoger heeft zitten dan een primeur. Bepaal of FBI-agent Norman Jayden elke onderste steen boven krijgt, of uit gemakzucht een paar details laat verstoffen. Kleine keuzes of grote dilemma’s, jij bepaalt wat er gebeurt en daarmee laat Heavy Rain je nadenken over elke stap die je zet met de vier hoofdpersonen. (Bronnen: Insidegamer.nl & Tweakers.net)

Ik ben iniedergeval enthousiast en dat ben ik niet snel over PS3 spellen. Welke games speel jij op de PS of hou jij er ook niet zo van?

Rating: ★★★

6 reacties op “Recensie: Heavy Rain

  1. Ik sta nou niet te springen om een spelletje te spelen op de ps3, maar sommige spelletjes zijn idd wel leuk. De graphic’s van dit spel zien er wel erg mooi uit!

  2. Dat is juist het mooie van dit spel, je kan zelf tekens kiezen wat je doet. Als je dus voor iets anders kiest dan de vorige keer, (zoals bijvoorbeeld het gevecht aan gaan met de ‘hoerenloper’ terwijl je dit vorige keer niet deed) gaat het verhaal lijn totaal anders. Ook kunnen sommige personages dood gaan en je bepaald zelf of je daarvoor kiest of niet. De missie is om de Orgami Killer te vinden en hem te stoppen. Maar de keuzes die je maakt, maakt dat je hem wel/niet achterhaalt.

  3. Ik speel eigenlijk nooit computerspelletjes, maar deze klinkt wel heel tof. Ben benieuwd of je dan niet na een paar keer spelen precies weet wat je moet doen enzo. Is er ook een missie/einddoel, of kan je nooit winnen?

  4. Ik zat vandaag in de bios en toevallig kwam er een hele uitgebreidde reclame over dit spel en ik moet toegeven dat het mij ook vet lijkt! Zei ook meteen tegen Cliff: Kijk, Fifa speel ik niet, maar dit spel lijkt me wel wat hebben. Denk dat we ’t maar gaan proberen als ik jou zo hoor!

  5. ik heb ook een ps3 en een psp. Ik speel vaak de sims en GTA. Medal Of Honor vind ik ook leuk om te spelen!
    Dit spel ziet er ook super uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *