Gelezen boeken in November

In November stelde ik mezelf een doel: Deze 3 boeken wilde ik lezen in een maand. Waarom? Lezen is mijn favoriete hobby en ik nam er gewoon de tijd niet voor. Andere prioriteiten, terwijl het juist zo heerlijk is om te lezen. En wat denk je? Heb ik het gehaald of niet?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik wilde deze 3 boeken lezen:
Geen rust voor de doden
Nora Roberts – Middernacht
Linda Jansma – Kwetsbaar (Caleidoscoop)

De eerste 2 zijn gelukt alleen de 3de niet. Niet dat ik geen boeken meer heb gelezen. Integendeel. Ik had eindelijk de ‘Sleutel’ trilogie van Nora Roberts compleet dus ik ben daarin begonnen. Ik heb de Sleutel tot kracht uitgelezen en ben nu bezig in Sleutel tot wijsheid. Hierna komt Sleutel tot licht en dan is de trilogie compleet. Hoewel ik erg van Nora Roberts hou, is dit een beetje een te zweverige trilogie voor mij. Met goden, verborgen sleutels en andere werelden. Hoewel een romannetje op zijn tijd wel fijn is, is dit me te onwerkelijk. Maar het is zeker wel een fijne afleiding tussen alle thriller door.

Geen rust voor de doden was een super verrassend boek. Dit boek is geschreven door 26 verschillende thriller auteurs. Ik had verwacht dat het een onsamenhangend verhaal zou worden met zoveel verschillende schrijvers, maar integendeel! Het leek zeker 1 geheel en was best een spannend verhaal. Wel was de uitkomst iets wat voorspelbaar maar al met al een vermakelijk en goed boek om te lezen! Zeker een aanrader voor mensen die houden van spannende verhalen, maar dan niet met de gruwelijke details (waar ik dan juist weer van hou).
Ik had dit boek in 3 dagen uit

Daarnaast kwam toen ik de eerste bladzijden van Middernacht las, kwam het me bekend voor. Maar, ik had dit boek toch niet gelezen? Toen ik ging kijken naar de Engelse titel ging er een lichtje branden. Ik heb de film ervan gezien, vandaar dat het me bekend voorkwam. Uiteraard, zoals bij alle Nora Roberts films was het boek 10x beter. het is zeker een fijn boek, een goed doorlopend verhaal en een goed plot.
Ik had dit boek in 1 dag uit

Ik ben dus zeker lekker in de leesflow gekomen door dit doel te stellen. Zeker dat ik de aankomende weken meer tijd ga maken te lezen. Mijn teller voor 2015 blijft bijtellen qua boeken en ben erg benieuwd op welk aantal ik in 2015 ga komen. Vooral met de aankomende vrije dagen en de lange vakantie in het verschiet.

En hoeveel boeken lezen jullie gemiddeld in een jaar?

22 reacties op “Gelezen boeken in November

 1. Ik heb onvoldoende mijn tijd genomen om te lezen, en ben bijgevolg op 16 blijven steken. Vroeger las ik meer, maar ik ben op één of andere manier uit de leesflow gevallen en het is soms moeilijk om erin te geraken. Ik wil dringend het boek van C. Penczak nu eens uitlezen (ben er al lang in bezig) en daarna ga ik maar een Richard & Kahlan’tje doen 🙂

 2. Ik lees denk ik gemiddeld 50 tot 70 boeken in een jaar. Lezen is ook mijn hobby, waarschijnlijk mijn grootst hobby, en ik neem er ook veel de tijd voor (al is mijn thesis momenteel iets belangrijker haha). Wat goed dat je jezelf probeert te stimuleren meer te lezen! Ik vind het altijd jammer als mensen heel graag lezen maar er gewoon de tijd niet voor nemen. X

 3. Ik had een doel gesteld van 30 boeken voor dit jaar, maar ik heb een zielige 10 (geloof ik) gehaald. Het jaar is nog niet om natuurlijk, maar nog 20 boeken lezen in die korte tijd gaat hem niet worden… Die Sleutel-trilogie lijkt mij wel wat!

 4. Meestal iets van 50 boeken gemiddeld in een jaar. Zit volgens mij nu ook op iets van 48, dus zal er net over heen gaan maar mijn doel van 55 zal ik wel niet halen.

 5. Ik heb ze niet geteld, heb zeker wel wat boeken gelezen, maar wel van een heel ander kaliber, tarot, wicca, louise hay, en ga zo maar door, hahaha En sommigen ook vooral op herhaling, het boek van het jaar? Voor mij? the Magic! Van Rhonda Byrne, dat boek had ik eerst uit de bieb om later zelf te bestellen 😀

  X

 6. Ik ben dit jaar tot ongeveer 20 gekomen, maar ik maak er ook geen tijd meer voor. Moet ik ook maar eens gaan doen 🙂

 7. Wat goed dat je een doel stelt. De leesflow is inderdaad ontzettend fijn om te hebben. Heerlijk weg duiken in andermans sores, haha. Je hebt mij trouwens nieuwsgierig gemaakt naar de twee boeken!

 8. Dit jaar las ik iets minder boeken als vorig jaar. Momenteel zijn het er 155 terwijl het er vorig jaar een 180 waren. Daar moet ik echter wel echt tijd voor vrijmaken. Het is dus of lezen of creatief zijn vermits het bloggen ook een heel deel uren opeist. Iets minder handwerk en knutselwerkjes dus, maar gelukkig wel nog steeds tijd om boeken te lezen want dat zou ik anders ontzettend missen.

 9. O joh, als je maar plezier hebt tijdens het lezen, of niet dan?! =) Ik lees elk jaar een ander aantal boeken. Dit jaar wilde ik zo’n 40 boeken lezen, maar dat gaat me ook niet meer lukken. Of ik ermee zit? Nee joh, ben je gek! 🙂 Het gaat om ’t plezier, dus ach. 😉

  1. Natuurlijk gaat het om het plezier, daar gaat het sowieso om bij lezen. Maar vind het toch wel fijn een doel te hebben gesteld, zoals volgend jaar wil ik wat meer lezen dan dit jaar. Dit maakt dat ik dan toch eerder een boek pak dan iets anders prioriteit geef.

 10. Ik heb het niet echt bijgehouden. Ik denk dat ik dit jaar zo’n 30 boeken heb gelezen. Ik ga het volgend jaar bij houden. Ik hoop dan 50 boeken te lezen.

 11. Wow, een boek in een dag uitlezen, dat doe je goed Sas! Geen rust voor de doden wil ik eigenlijk ook wel lezen, ben heel benieuwd hoe dat Is met zoveel verschillende auteurs. Zelf ben ik echt geen snelle lezer, zo lees ik hele bladzijdes aan een stuk door en zo laat ik het boek weken links liggen!

 12. Ik ben nu aan boek 21 begonnen van 2015 (Hartslag van Tess Gerritsen). Ik heb nog niks van Nora Roberts gelezen. Ik hou mijn gelezen en nog te lezen boeken bij op Hebban.

 13. Altijd fijn als je aan je target gekomen bent 🙂
  Nora Roberts heeft ook mijn interesse. Heb alleen nog niet uitgezocht in welke volgorde ik haar boeken kan lezen. Of zit er niet echt een rode draad in?
  Ik heb overigens geen idee hoeveel boeken ik per jaar lees. Ik houd wel alles bij op mijn blog bij “gelezen boeken”.

  1. Soms heeft ze een trilogie of kwartet als boek, die moeten wel op volgorde. Verder zijn het allemaal losse boeken met verschillende verhalen/hoofdpersonen.

 14. Dat varieert heel erg! Soms 2 boeken per maand en dan weer een maand niet. Hangt een beetje van de drukte af 🙂

 15. Normaal lees ik aardig wat, maar de laatste maanden wil het niet echt vlotten. Misschien moet ik voor volgend jaar ook maar een doel stellen.

 16. Da’s geen eerlijke vraag. Als ik alle gelezen boeken in mijn leven ga uitspreiden om tot een gemiddelde te komen, dan denk ik dat ik nog steeds gemiddeld op 40 boeken per jaar kom. Terwijl ik nu even geen boek lees.
  Ik lees gemiddeld zo’n 50-60 bladzijden in een uur, tot 100 als het heel simpel geschreven is. Vroeger las ik dan ook boeken van 300 pagina’s uit in een dag. Uurtje heenreizen, uurtje terugreizen, en tussendoor op de dag nog een uurtje voor de laatste pagina’s.
  Dus je begrijpt dat ik op een moment ook leesmoe was 🙁 Nu moet een boek me wel meteen grijpen, niet te makkelijk zijn en adembenemend goed zijn geschreven.
  … Ik ben een boekensnob! 😮

 17. Door 26 verschillende auteurs? Wow, daar ben ik wel benieuwd naar!

  Ik lees pas weer regelmatig sinds 2 jaar. Daarvoor maakte ik er gewoon echt geen tijd voor. Nu heb ik ook een ereader die ik er makkelijk bij pak en een account op Goodreads waar ik ook een doel voor elk jaar stel. Dit jaar waren dat 20 boeken, maar ik zit inmiddels op de 26 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *