De zoektocht naar goede schoenen (en een goede schoenenkast)

 photo kzhcfklxhkjb_zps80ac809f.png

Schoenen, elke vrouw heeft er denk ik wel een stuk of tig? Nou valt het eigenlijk bij mij nog redelijk mee alleen.. Ik kan altijd moeilijk afstand doen van spullen. Hetzelfde voor kledingstukken of andere spulletjes in huis. Dat heb ik dus ook met schoenen.

Ik draag ze net zolang tot ze helemaal versleten zijn en de gaten erin zitten. Dan pas gooi ik ze weg. Al tijden ben ik opzoek naar nieuwe schoenen aangezien ik 1 paar laarzen heb waarvan de zolen al 2 keer zijn gerepareerd en de laklaag er bijna geheel af is. Onder het mom: ‘Ze lopen zo lekker’ draag ik ze nog steeds terwijl het eigenlijk niet meer kan.

Ik vind het lastig nieuwe laarzen/schoenen te vinden. Punt 1 is dat ze soms een onwijs harde zool hebben waardoor het net lijkt op je op planken loopt. Niet echt lekker en vooral slecht voor mijn voeten. Ten 2de hebben de meeste schoenen een hak en laat dat nu funest zijn voor mijn voeten. Ik loop op mijn werk heel wat uren en schoenen met hakken zijn daar niet zo geschikt voor.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Maar om even terug te komen op mijn grote collectie schoenen: wij hadden een kleine schoenenkast waardoor niet alles paste. Dus had ik een deel in de kast en de schoenen die ik draag in de schoenenkast staan. Heel onhandig en na de verbouwing (waardoor de kleur schoenenkast niet meer paste bij het nieuwe laminaat) gingen we toch opzoek naar een nieuwe schoenenkast, een diepere. waardoor nu al mijn schoenen bij elkaar passen. Weliswaar opgestapeld (of eigenlijk eerder op elkaar gepropt) en niet zo netjes als M. in zijn vakjes maar, het past.

Afgelopen weekend ging ik samen met mijn ouders winkelen en warempel: ik ben thuis gekomen met 3 paar schoenen. Fijne schoenen, nog zonder gaten in de zolen. De oude schoenen heb ik dus eindelijk weg kunnen doen en deze week kan ik heerlijk op mijn nieuwe schoenen werken.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

20 reacties op “De zoektocht naar goede schoenen (en een goede schoenenkast)

 1. Herkenbaar! Hier ook veel schoenen. Gewoon omdat ik oude schoenen niet weg kan gooien. Dat middelste paar ziet er heerlijk uit, zeg!

 2. Altijd fijn om je spullen netjes op te kunnen bergen! Leuke schoenen heb je gekocht. Op schoenengebied ben ik dus geen echte vrouw. Ik heb drie paar legerkisten en รฉรฉn paar wandelschoenen. That’s it.. ๐Ÿ˜‰

 3. Dit is een probleem die ik mag overslaan, of dat leuk is? Is wat anders, maar 23 okt mag ik weer op voor mijn nieuwe ronde schoenen, ontwerpen en passen en laten maken, orthopedische dus ๐Ÿ˜‰

  En meestal is 2 paar kort achter elkaar om dan weer 18 maanden te moeten wachten voor een volgende aanvraag, alleen gympen kan ik soms nog in de winkel kopen maar dan mist de zool weer…

  X

 4. Ik herken dit wel hoor, al is het bij mij een iets ander probleem: mijn schoenen moeten vooral stevig zijn zodat ik er goed op kan lopen en daarnaast wil ik ze nog een beetje leuk vinden en moeten ze niet al te kinderachtig zijn (en aangezien ik maatje 33 heb is dat wel eens lastig…)

 5. Schoenen, daar kan ik ook geen genoeg van krijgen. Mooie schoenen heb je gekocht, zien er leuk uit.

 6. Wat een leuke schoenen heb je gescoord! En ik ken het ook wel inderdaad, ik draag mijn schoenen ook zo lang mogelijk (vooral omdat ik een moeilijke schoenenshopper ben)

 7. Die schoenenkast ziet er handig uit! Ik heb zelf een inloopkast en daar staan mijn schoenen in een open kast. Maar de ideale manier van opbergen heb ik nog niet gevonden en de kast die jij hebt zou wel handig zijn voor bij ons de hal bijvoorbeeld. Alle losse schoenen op de mat maakt meteen zo’n rommeltje.

 8. Haha bij mij vliegen ook overal schoenen rond, dat is echt een ding. Zo’n ikea zak voor in de kast is echt te weinig.

 9. Ik ben schoenverslaafd denk ik. Al mijn schoenen liggen dus ook verstrooid door het huis. Echt heel erg eigenlijk ๐Ÿ™‚ Die middelste vind ik super leuk!

 10. Mooie schoenen heb je gekocht. Een goede schoenkast zoek ik ook nog steeds. Ik vind het zeker niet gemakkelijk. Schoenen kopen is altijd leuk.

 11. Wat fijn dat je nu een goede schoenenkast hebt Sas!
  En drie paar nieuwe schoenen zonder gaten klinkt heel fijn.

  Schoenen kopen dat is niet echt mijn favoriete bezigheid.

 12. Tรฉ veel schoenen en tรฉ weinig ruimte. Ik denk dat veel vrouwen dit probleem wel kennen. Wat fijn dat je een goede schoenenkast hebt gevonden. Die van mij staan onder mijn bed, op de kast en liggen in een lade. Ik heb echt te veel schoenen… Maar ik draag ze wel bijna allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *