Sukhi, een handgemaakt kleed met een goed verhaal

Dit product is ter beschikking gesteld door Sukhi

Het begon allemaal met een super leuk mailtje van Nikki. Over een BolletjesKleed van Sukhi. Mijn wenkbrauwen gingen ervan omhoog staan, aangezien ik nieuwsgierig was geworden. Bolletjeskleden wat is dit dan precies en wat is er ander aan dan een ‘gewoon’ kleed? Ik ging verder neuzen op de site en werd steeds enthousiaster.

Tijdens één van de bezoeken aan Nepal, ontdekten ze de vilten bolletjeskleden. Deze worden, handgemaakt door vrouwen uit Nepal. De vrouwen werken in lokale winkels en krijgen een rechtvaardig loon voor hun arbeid. Hoewel ik er altijd maar vanuit ga dat de kleding en spullen die ik koop gemaakt zijn door mensen voor een rechtvaardigloon, ben ik me er meer bewust van geworden dat dit waarschijnlijk niet altijd zo is. Hieronder zie je wat er aan vooraf gaat. Een heel mooi proces met toewijding en vooral volgens mij veel geduld.

Wat ik zo leuk vind is dat je een custom kleed kan maken. Je kan dus geheel zelf een kleed samenstellen hoe jij hem wilt! Je kan wel kiezen uit 69 verschillende kleuren en combineren hiermee is zeker mogelijk. Zelf heb ik gekozen voor een neutrale kleur, aangezien dit het beste past bij ons interieur. Ook op het oog voor ons nieuwe huis in de toekomst.

Wat ik het mooie van dit kleed vind is dat het een mooi en kwalitatief goed kleed is mét nog eens een heel mooi verhaal erachter.

En nu dan even over het kleed

Ik kreeg het kleed, super fijn verpakt binnen. Ik was super benieuwd en toen ik hem openmaakte was ik zeker niet teleurgesteld. Wat een prachtig kleed! Hij is super dik en vooral erg zacht. Je ziet echt dat het een persoonlijk, handgemaakt kleed is. Het lijkt me heerlijk in de winter op dit zachte kleed met dikke sokken te zitten, met een boek en een mok thee erbij. Ik zie mezelf al helemaal zitten.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Zoiets dus

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Het kleed dat ik heb gekozen is de kleur Kaki en is 80cm bij 100cm

Het enige waar ik me een beetje zorgen om maakte waren onze poezen. Deze vinden het namelijk fijn om lekker te trappelen en erop te gaan liggen. Aangezien het zo fijn handgemaakt is was ik bang dat het kapot zou gaan of er heel haren op zouden blijven liggen, vooral bij zo’n licht kleed. Hij ligt nu in onze slaapkamer maar is prima schoon te houden met de stofzuiger.

Ben je enthousiast geraakt en wil je zelf een BollejesKleed van Sukhi? Kijk dan op inspiratie pagina.
Ik vond het echt prachtig om tussen al deze verschillende creaties te neuzen. Naast de BolletjesKleden hebben ze ook een grotere collectie handgemaakte kleden zoals bijvoorbeeld uit India.

En gewoon nog even wat foto’s, omdat hij zo leuk is!

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

20 reacties op “Sukhi, een handgemaakt kleed met een goed verhaal

 1. Wat een werk, maar het resultaat is wel erg mooi. Vind het vooral knap hoe die vrouwen die bolletjes allemaal hetzelfde krijgen qua formaat. Echt ambacht! Daar houd ik dan wel weer van, ik zou zelf ook voor een neutrale kleur kiezen denk ik.

 2. Wat een interessant artikel is dit. Je hebt mooie foto’s gemaakt alsof ik het kleed gewoon voor me zien. Het ziet er van dichtbij zeker mooi uit. Je kiest voor naturel kleur, ik zelf ben meer fan voor felle kleuren door elkaar. Wat een mooie aanwinst voor je nieuwe huis. De video maakt het hele artikel af. Wat een mooie video en heel leuk om te zien, hoe hij het gemaakt heeft en het verhaal dat er achter zit. Ik word gelukkig van zo’n review, weet ook niet waarom. Misschien omdat ik hand gemaakt interieur bijzonder vind. Mijn huis staat er vol van.

 3. Wat een uniek kleed, had er nog niet eerder van gehoord. Ziet er echter heel mooi en warm uit. &Wat heb je een leuke blog, ik ga je volgen. 🙂

 4. Die kleurrijke uit het filmpje zijn wel heel vrolijk. Daar word je meteen goedgezind van. Dat ik terug op je site geraak (de router had blijkbaar problemen) maakt mij echter ook helemaal gelukkig. 🙂

 5. Niet helemaal mijn stijl, maar wel een enorm bijzonder product. En opvallend! Ik heb zoiets echt nog nooit eerder gezien. Wat fijn ook dat ‘ie zo zacht is <3.

 6. Je had er al eens over verteld, maar ik had hem nog niet gezien. Wat is ie mooi zeg! Echt heel gaaf 🙂

 7. Prachtig dat kleed, lekker warm in de winter straks. Ik vind het verhaal erachter ook bijzonder, dat is voor mij wel een reden om zo’n kleed dan sneller aan te schaffen. De laatste jaren houd ik me sowieso wel bezig met de omstandigheden achter een product, dus dit vind ik een mooi initiatief.

 8. Ik vind het altijd mooi om te zien hoe zoiets gemaakt wordt, prachtig dat filmpje, en ik ben blij dat deze mensen er wel goed voor betaald krijgen.

  Maak je niet druk over de rest, want ik ga nog verder terug, je ziet veel leed, maar zelfs de dure ontwerpen, waar komt de stof vandaan, wie maakt die rollen stof en hoe, dat zie je nooit!

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *