10x dingen die ik doe op een vrije dag

Als ik weet dat ik een vrije dag heb, heb ik hem eigenlijk altijd al zo goed als ingevuld. Maar wat doe ik dan precies op zo’n vrije dag? Mijn vrije dagen bestaan uit Zaterdag & Zondag, het weekend dus. Op Vrijdag heb ik altijd wel een soort van ‘vrije dag’ aangezien ik alleen in de ochtend werk. Echter, als dit blogje online komt moet ik nog 1 dag (morgen) werken en dan… eindelijk de welverdiende vakantie. ZeeΓ«n van vrije tijd die ik dus ga krijgen (met daarbij nog een aantal dagen op m’n kont in Centerparcs) I luvvvvv it.De ochtend beginnen met thee

Elke vrije ochtend begin ik met thee. Op werkdagen heb ik hier gewoonweg geen tijd voor (of ik moet een half uur eerder opstaan, en daar ligt mijn bed veelte lekker voor) Op werk neem ik dus ’s ochtends ook altijd een kopje thee. Op een 1 of andere manier kan ik dan pas geheel wakker worden.

Op tijd opstaan

Op een vrije dag sta ik ook altijd bij tijds op. Nou moet ik zeggen, lukt dit eigenlijk altijd omdat ik door mijn werk in een ritme ben. Ik heb dus een interne ingebouwde wekker die maakt dat ik altijd wakker wordt op een bepaald tijdstip. Soms blijf ik even liggen maar ga er na een niet al te lange tijd uit. Voordeel: je hebt de gehele dag nog voor je.

Lezen

Ik vind lezen altijd heerlijk om te doen. Even verstand op 0 en geheel in een boek zitten. De ‘echte’ wereld om me heen vergeet ik dan even.

Series/films kijken

Ook zo’n fijne bezigheid. De meeste neem ik door de weeks op, om heerlijk in het weekend op de bank te ploffen. Sommige heb ik al gezien en kijk ik gewoon nogmaals, of ik kijk een filmpje.

Het huis schoonmaken/opruimen

Iets wat ik altijd een fijne bezigheid vind is het huis schoonmaken. Ze zeggen wel eens een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd. Voor mij is dit zeker van toepassing. Ik vind het echt heerlijk om schoon te maken en op te ruimen. Meestal gaat dit gepaard met een muziekje en keihard meeblΓ©re.

Skaten

Heerlijk om deze sport te beoefenen. Meestal ga ik heerlijk een rit maken in de ochtend. Zonder muziek, zonder enige gedachten. Gewoon de wind in mijn haar en soms een zonnetje op mijn huid. Ben zo blij dat ik in 2012 dit heb ontdekt om te doen.

 photo IMG_20150809_090301_zpsq4xr3mar.jpg

Bloggen

Bloggen, mijn favoriete hobby doe ik zeker vaak in mijn vrije tijd. Zowel blogjes bedenken, uittypen als bij lezen en ontdekken. Ik ben altijd lekker aan het knutselen aan mijn layout en inspiratie aan het opdoen voor nieuwe blogs en artikelen. Super leuk om mee bezig te zijn. Zelfs nog na al deze jaren bloggen blijft dit toch echt een deel van mijn leven. Een fijn deel.

Dagdromen

Dagdromen kan altijd vind ik. de laatste tijd zijn er ontwikkelingen gaande (wat ik nu nog even in het midden laat – anders is het de goden verzoeken) en ik kan daar zeker over dagdromen. Ik vraag me soms ook af als ik 30 ben (over 3 jaar) waar ik dan in het leven zou staan. Mooi om over na te denken en deze dromen te koesteren.

Met vriendinnen afspreken of iets leuks doen met M.

Ook zo’n leuk iets: gezellig shoppen of lunchen met vriendinnen. Even bijkletsen en vooral samen lachen. Ik vind het altijd fijn om mijn vriendinnen weer te hebben gezien. Staan ook weer 2 dates voor de komende maanden op de planning en heb nog wat leuke losse afspraken staan. Ook is het quality time voor mij en M. Door de weeks zien we elkaar natuurlijk alleen na werk.

 photo IMG_20150813_135103_zpsd5ezetlk.jpg

Me-time

Eigenlijk zijn alle bovenstaande dingen me-time maar met deze me-time bedoel ik een extra lange douche, heerlijk zitten op de bank met mijn ogen dicht of heerlijk naar buiten kijkend. Even helemaal niks

En wat doe jij het liefste op een vrije dag?

66 reacties op “10x dingen die ik doe op een vrije dag

 1. O wat een fijn lijstje! Ik heb ontdekt dat ik het in mijn vrije tijd vooral fijn vind om gewoon te doen waar ik zin in heb, of dat nou bloggen is of lekker een boek lezen of naar buiten gaan.

 2. Leuk om te lezen en sommige dingen zijn best herkenbaar πŸ™‚ ik word ook goed wakker met een kop thee, maar sluit de dag ook af met een lekkere kop thee πŸ™‚

 3. Wat een leuk lijstje! Toen ik nog op de hogeschool zat, genoot ik er altijd van om op een vrije dag lekker uit te rusten en daarna de stad in te trekken πŸ™‚ En een zondag bracht ik al hangend op de bank door πŸ™‚ Liefs! x

 4. Beetje uitslapen, lekker ontbijten (met koffie!) en dan op pad, iets leuks doen (kan vanalles zijn). Boekje lezen, lekker koken en eten en ’s avonds een boekje. Zalig! Fijne vakantie!

 5. Wat leuk! Ik ga meestal schoonmaken/opruimen op vrije dagen en ik spreek af met vrienden die ik al een tijdje niet heb gezien!

 6. Heerlijk om te lezen, mag ik hem van je overnemen?

  Je site is trouwens gaaf geworden, als je zin en tijd hebt mag je je weleens uitleven op mijn blog hihi

  1. Leuk dat je hem wil overnemen. Ben erg benieuwd naar jou antwoorden πŸ™‚
   Haha ik ben geen hele goede ontwerper hoor, ik verbouw meer bestaande layouts. Daar kan ik dan wel weer erg goed mee overweg πŸ˜‰

   1. Het wil mij de laatste tijd helemaal niet lukken met een leuke layout, zo vervelend haha.
    Ik wil wel graag wat anders

 7. Wat ik het liefst doe op een vrije dag ziet er wel een beetje uit zoals jouw dag. Alleen begin ik liever met koffie πŸ™‚

 8. Ik kom al in een ontspannen mode wanneer ik dit alleen al lees πŸ™‚ Een goede mix van dingen om je bij te ontspannen. Mijn lijstje verschilt er niet zoveel van!

 9. Mijn vrije momenten gaan voornamelijk naar lezen, knutselen, bloggen Γ©n leuke afspraakjes met vriendinnen en/of echtgenoot. Eigenlijk vrijwel hetzelfde als bij jou.

 10. Eigenlijk een beetje dezelfde invulling behalve dat ik er ook graag op uit trek om foto’s te maken en naar een welnesscentrum te gaan…

 11. Wat een fijne dingen om op een vrije dag te doen! Het zijn zo’n beetje dezelfde dingen die ik doe op een dag.

  Mijn vakantie is bijna op z’n einde en dat betekent dat ik weer aan de slag moet. Wel heb ik maar 1 vak deze periode, dus nog genoeg vrije dag om lekker te genieten!

 12. Ik probeer ook altijd vroeg op te staan, zodat mijn vrije dag zo lang mogelijk duurt. En dan doe ik alle klusjes waar ik anders niet aan toe kom, ik lees een beetje, kook wat uitgebreider en ga dan ook vaak skaten of met mijn vriendje iets leuks doen.

 13. Schoonmaken vind ik nou niks aan om te doen op een vrije dag, wel het resultaat overigens πŸ˜‰
  Want wat je zegt klopt wel; opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd; helpt erg mee inderdaad! πŸ˜€

 14. Ik ben eigenlijk altijd β€˜vrij’ en doe bijna hetzelfde wat jij doen. Vooral vroeg opstaan doe ik iedere dag en genieten van koffie

 15. In het weekend doe ik zoveel mogelijk leuke dingen. Mijn roostervrije maandag bestaat uit klusjes zoals schoonmaken, de was doen, en de boodschappen in huis halen. Een mix van rust en regeldingen dus.

 16. Op het skaten na, komt dit lijstje me heel bekend voor! Ik doe zo’n beetje hetzelfde op een vrije dag. Grappig. Lekker relaxt een beetje je dingetjes doen. X

 17. Mijn vakantie zit er helaas al op. Maar op een vrije dag hou ‘k mij bezig met m’n fotografie. Ofwel plan ‘k een dagje op pad met m’n camera, ofwel is er hier of daar een optreden, .. Die dan nadien bewerken, vind ‘k heerlijk (ondanks de stress die ’t soms met zich meebrengt).

 18. Wat een fijn lijstje. Ik slaap dan weer het liefste uit en ik ga ook graag lunchen met vriendinnen of met mijn vriend en een wandeling maken door het bos. Alhoewel dat laatste al weer te lang geleden is, hopelijk dit weekend!

 19. ZΓ³ lekker is dat om dat allemaal op een vrije dag te doen! Ik doe ook het meeste, alleen skaten niet ;p Ik werk fulltime dus veel vrije dagen heb ik niet, maar ik geniet altijd erg van het weekend πŸ˜€

 20. Haha, ik ben ook altijd ontzettend vroeg wakker op mijn vrije dagen omdat ik doordeweeks standaard tussen 6 en half 7 opsta om bijtijds op mijn werk te kunnen zijn (en ook bijtijds weer naar huis te mogen), dat is echt heel herkenbaar! Ik vind het zo fijn om gewoon rond een uurtje of half 8 mijn bed uit te klimmen en dan echt een hele lange dag waarin niets moet voor de boeg te hebben! πŸ˜€

  Op mijn vrije dagen ben ik ook vooral bezig met dingen als lezen, ontspannend, lekker wandelen (in mijn eentje met m’n hondjes of met vrienden) en ik spreek graag met vrienden af om leuke dingen te doen. Meestal plan ik zoiets wel maar op één van mijn twee vrije dagen in, omdat ik ook heel erg veel waarde aan mijn “me time” hecht. πŸ˜‰

 21. Wat een fijne hobby’s heb je! Als ik een vrije dag heb dan vul ik deze het liefste met handwerken, bloggen, de natuur in gaan om foto’s maken en natuurlijk tijd samen doorbrengen met mijn hondje en/of man πŸ˜‰

 22. Ik zet altijd de waterkoker aan en doe vervolgens andere dingen, op die manier neemt thee drinken helemaal niet veel tijd in beslag πŸ™‚

 23. Ik kan me eigenlijk hier wel in vinden πŸ™‚ Ik ben nΓ©t begonnen op mijn stageschool (volgende week op de hogeschool) en dus ben ik nog gewend aan (te)veel vrije tijd, gelukkig gaat dat veranderen en dan kan ik weer bovenstaande dingen met meer plezier doen!

 24. Vrije dagen? Oke ik mag niet klagen, maar als ik echt een vrije dag heb dan sta ik een beetje normaal op om dan alle blogjes en filmpjes bij te lezen en te schrijven, maak ik een wandeling door de buurt, lees ik een boekje, bezoek een vriendinnetje en drink sloten thee. De dag sluit ik dan het liefst af met een bezoek aan de ijssalon met vriendlief… Is het alweer zover?

 25. Fijn hè, vrije dagen. Even lekker tot jezelf komen! Tof dat je aan het skaten bent! En ook fijn, ochtenden met thee <3.

 26. Wat goed dat je vroeg op staat op een vrije dag! Dan moet je er natuurlijk wel ten volste van genieten ipv de hele dag in je bed blijven liggen haha. Pfoe op een vrije dag wil ik altijd zo veel mogelijk doen: ontspannen, leuke dingen, op stap, lekker voor de buis hangen, een boekje lezen….

 27. Ik kan me wel vinden in dit lijstje! Ik probeer een perfecte combi te maken van rust, en dingen te ondernemen. Dus net wat langer dan anders in bed blijven, maar wel redelijk op tijd eruit. Lekker blogjes lezen en/of schrijven en ’s middags buiten de deur lunchen. Ja, zo ziet een fijne vrije dag er wel uit voor mij!

 28. Wat een fijne lijst!
  Kan me er wel in vinden, al ben ik meer van het uitslapen en is poetsen niet mijn favoriete bezigheid. πŸ˜‰

 29. Heerlijk! Ik vind me-time inderdaad ook gewoon even helemaal niets. Lekker douchen ofzo of in bad of gewoon ergens zitten.. Zonder iets te hoeven haha!

 30. Vroeger ging ik wel eens skaten met een vriendin, als ik nu een echte vrije dag zou hebben zou ik wel weer eens willen winkelen of een tijd in een kringloopwinkel rond willen neuzen. Maar eerst maar eens afstuderen, want dat klusje klaart zichzelf helaas ook niet.

 31. Fijn hΓ¨ van die vrije dagen! Ik heb heel de vakantie 5 a 6 dagen in de week gewerkt en deze week heb ik gewoon een keer 5 vrije dagen heerlijk! Ik lees ook onwijs veel en heb bijvoorbeeld ook mijn kamer gepoetst haha. Helaas moeten die dingen ook gebeuren, maar muziekje op en gaan met die banaan πŸ™‚ Geniet van je vakantie!

 32. Ik werk fulltime en doe daarnaast een studie.. dus als ik een vrije dag heb spendeer ik die graag met mijn vriend. Als hij moet werken plof ik op de bank met een boek of kijk ik een serie. In de winter lekker een bad nemen vind ik ook heel fijn!

 33. Ha, ik zou willen dat ik schoonmaken en opruimen een fijne bezigheid vond πŸ˜‰ Ik stel het altijd zoveel mogelijk uit tot ik echt gek niet meer tegen de rommel aan wil kijken… Moet aan gewerkt worden..

 34. Leuk lijstje Saskia πŸ™‚
  Ik begin de dag altijd met koffie maar verder lijkt jouw lijstje veel op het mijne.

  Wat is je website mooi geworden πŸ™‚

 35. Ik begin de dag sowieso met blogjes lezen met een kop thee en ontbijtje. Daarna is het vooruit bloggen, opruimen/huishouden doen, met mensen afspreken, een lekker wandelingetje maken etc.

 36. Dit zijn ook wel de dingetjes die ik ook doe als ik vrij ben. Ik kan ook lekker op de bank zitten met een muziekje en dan lekker een boek erbij pakken ofzo. Heerlijk!

 37. Leuk artikel! Ik doe ook vooral op een vrije dag al dit soort dingen: films en series kijken, lezen, bloggen, het huis opruimen/schoonmaken en ook dagdromen haha, maar ik dagdroom eigenlijk altijd!

 38. Het me time vind ik vooral het leukste. Je hebt aardig wat gepland op je vrije dag maar liever zo een dagje, dan je vervelen denk ik dan.

 39. Heerlijk allemaal, behalve dat schoonmaken in huis dan haha
  Ik heb donderdag een heerlijk dagje vrij voor mezelf, kan niet wachten! Denk dat ik die dag ook maar begin met een grote mok thee πŸ™‚

 40. Euh… Nou meestal bepalen de kids mijn schema. Dus ik heb weinig echt vrije dagen in die zin. Maar anders zou ik veel aan mijn blog aan het werken zijn en met een vriendin afspreken, even grote-mensen-tijd. Maar met kids is ook altijd leuk hoor, alleen toch anders dan echt vrij-zijn.

 41. Wat een leuke blog!!! Leuk om te lezen wat je doet op een vrije dag!! ik ga altijd vroeg op staan op me vrije dag en heerlijk schoonmaken / wassen of heerlijk vroeg naar de sport school gaan etc.

 42. Heerlijk rustig aan doen. Vroeger las ik enorm veel maar nu lees ik geen boeken meer. Dit wil ik zeker weer gaan oppakken. Van een goede film kan ik enorm van genieten, even alles voor wat het is laten en je in een film mee laten voeren…

  1. Zeker doen! Ik moet ook meer de rust en tijd nemen voor een boek. Ga ik gelijk Donderdag, als mijn vakantie begint mee beginnen. #notetoself

 43. Mocht je je ooit in het hoge noorden bevinden dan mag je best even bij mij komen poetsen hoor. Zo’n hekel aan! Maar het resultaat is zo fijn dus moet t wel. Haha.
  Doe je op deze dagen ook nog weleens wat met je man?

 44. Lezen, sporten, opruimen en dan zijn de dagen al voor een heel eind voorbij. Ik ben volgende week een weekje vrij en heb enorm mijn best gedaan niks af te spreken, is me nog redelijk gelukt ook!

 45. Leuk om te lezen! Ik maak graag gebruik van een vrije dag om dingen aan te pakken waar ik anders niet aan toe kom. Maar ik lees ook graag een boek of ik kijk een film of serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *