Verbouwing #4 – Nieuw laminaat door ons gehele huis

Zoals de meeste van jullie wel weten zijn we al jaren bezig in ons eigen huisje. Vorig jaar kwam er een nieuwe badkamer, vernieuwde wc, een verplaatste woonkamer muur en we hebben ontzettend veel geklust de andere jaren ervoor. Het enige wat we nog graag wilde was nieuw laminaat. Nou. Dat ligt er nu dus ook!

Al vanaf het begin dat we het laminaat hadden kwamen we er achter dat het een miskoop was. Er hoefde maar wat op te vallen of er zaten deuken in, er verschenen kieren en het was ontzettend aan het krimpen. Zo erg, dat sommige plinten zelfs tussen de rand (die je moet over houden voor de plinten) en het laminaat vielen. Tijd voor een nieuw vloertje in ons huis en ik kan je vertellen het is super mooi geworden!

We kozen voor een geheel andere kleur, eentje die beter bij onze meubelen en kleuren in huis past. Hiervoor hadden we andere kleuren en meubelen waar het oude laminaat weer juist erg mooi bij stond. We kozen voor Ambiance laminaat met een V groef erin. Deze is ook duidelijk op de ‘after’ foto’s te zien.

Het is heel wat werk geweest maar met zo’n handig man was hij sneller dan gedacht. Afgelopen weekend was het gehele huis klaar. Voorzien van een nieuwe ondergrond, laminaat en overal nieuwe plinten. De ergste klus vond ik nog wel het verschuiven en uitruimen van alle meubelen. Vooral mijn boekenkast, man man wat een werk! Toen we erin gingen stond er uiteraard niks in huis, dus was het veel makkelijker door leggen. Nu moest telkens alles van de ene kant van het huis naar de andere worden verplaatst. Gelukkig had ik net wat meer dagen vrij door mijn uitroostering, dus kon ik mooi de voorbereidingen treffen. En het resultaat mag er zeker zijn! Kijk maar mee naar de ‘before & after’ foto’s van ons huisje.


De eethoek/blog hoekje


Deel van de woonkamer – De schouw


Deel van de woonkamer – Zithoek


Deel van de woonkamer – Andere kant zithoek

De foto’s van de andere delen van het huis laat ik zien in een andere blogje. Binnenkort wil ik jullie namelijk een heuse ‘home tour’ geven.

Een duidelijk verschil niet? Ik ben er echt super, super, super blij mee<3
Ik vind het er erg chique uitzien en echt passen bij ons huisje. Na deze aanpassing ben ik zeker nog verliefder geworden op ons huisje.

60 reacties op “Verbouwing #4 – Nieuw laminaat door ons gehele huis

 1. Prachtig gedaan!! Mooie kleur hoor! Hopelijk is de kwaliteit wat beter als de vorige!! Lekker genieten van de vloer!! XoXo Olivia ?

 2. Wauww, wat mooi geworden! Ik snap wel dat je helemaal verliefd bent op je huis, het is echt top zo!

  Wij hebben de vloer in ons nieuwe huis laten liggen, die zit er nu 10 jaar in. Naar onze smaak issie te donkerbruin, dus hij gaat er over een tijdje ook uit. En dan zou ik zo voor dezelfde vloer als jij kunnen kiezen. Echt precies onze smaak ook!

 3. Heel erg mooi! Wij hebben in de kamers ook een gelijkaardig laminaat gelegd en ik ben er ook zeer tevreden over, gelukkig is mijn vriend ook best handig ๐Ÿ˜‰ In de woonkamer hebben we nog hetzelfde als jij’before’ had in je woonkamer, en daar zitten nu ook inderdaad heel wat deuken en krassen is van vorige eigenaars… Maar ik vind dat we nu eventjes genoeg hebben geklust dus die ruimte is een project voor later ๐Ÿ™‚

 4. Wauw wat is dat prachtig geworden en ja veel meer pro nu qua uitstraling, hahaha

  herkenbaar ook, omdat ik ergens nu 3 of is het alweer 4 jaar terug, eindelijk van zeil naar laminaat kon overstappen en ik ben nog altijd ontzettend blij met wat ik nu heb liggen, meer ook naar wat jij hebt liggen nu, qua structuur en denk ook kleur!

 5. Een hele verbetering als je het mij vraagt! Bedankt om een bezoekje te brengen aan mijn blog, nu heb ik ook weer een leuke blog gevonden om te volgen ๐Ÿ™‚ liefs!

 6. Wauw, wat een knus huisje hebben jullie! Ik ben een enorme fan van de inrichting en de stijl. Onze smaken komen precies goed overeen!
  Het ziet er trouwens veel beter uit nu. De kleur van het laminaat past inderdaad beter bij de huidige meubels. Zeer mooi! Geniet er maar van. ๐Ÿ™‚

  1. Dankjewel voor je lieve compliment. Ik ben ook erg blij met ons huisje en de inrichting. Heeft even wat jaren geduurd maar het resultaat mag er zeker zijn!

 7. Ik kan me voorstellen dat je er blij mee bent, want het ziet er echt prachtig uit. Je huis heeft zo echt een upgrade gekregen!

 8. Ik had het je al eerder gezegd: maar wat is het toch mooi geworden! Heeft M. goed gedaan en hebben jullie samen mooi uitgezocht! ๐Ÿ™‚

 9. Wauw, het ziet er echt prachtig uit zeg <3 Wat een verschil kan een ander laminaat voor een huis maken zeg! Ik ben nu al heel erg benieuwd naar die room tour ๐Ÿ˜‰ X

 10. Het ziet er echt super mooi uit! Kan me helemaal voorstellen dat je je huisje nu nรณg mooier vindt. Met zo’n nieuwe vloer lijkt het denk ik ook wel een beetje alsof je een heel nieuw huis hebt. Mijn eigen vloer vind ik achteraf gezien ook een beetje een miskoop: we hebben tapijt maar eigenlijk is dat met katten helemaal niet handig. Mensen die allergisch zijn kunnen amper bij ons in huis zijn omdat de haren al helemaal in het tapijt zitten, en eigenlijk houdt het tapijt zich ook helemaal niet zo mooi. Maar we zijn niet van plan om een nieuwe vloer te leggen, zo lang wonen we hier waarschijnlijk toch niet. Wel een goede les voor een nieuw huis ๐Ÿ™‚

 11. Wat een verschil zeg! Ik vind jullie nieuwe laminaat echt stukken beter staan bij jullie huisje dan de vorige. Echt een goede keuze heb je gemaakt! Mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *