Een fijne (werk)plek

 photo kzhcfklxhkjb_zps80ac809f.png

In ons huisje hebben we niet echt ruimte voor een aparte werkplek. Ik zou niet eens zozeer een aparte werkkamer willen hebben (want dat ziet m’n man me nooit meer) maar wel een eigen hoekje in huis waar ik heerlijk kan bloggen. Bij mijn werk als pedagogisch medewerker heb ik thuis geen werkplek nodig. Alles wat gedaan hoort te worden aan administratie/voorbereiding doe ik eigenlijk zoveel mogelijk op werk. Meer ook omdat ik graag werk & privé gescheiden wil houden. Anders ben ik in mijn vrije tijd meer met werk bezig. Uiteraard doe ik soms wel iets thuis maar ik probeer dit te beperken.

Nu heb ik thuis een hele simpele werkplek: aan onze grote Ikea-tafel met daarnaast al mijn papierwerk voor mijn blog & overige dingen. Hoewel een aparte ruimte wel ideaal klinkt zou ik het denk ik niet willen. Nu voel ik me ook al afgezonderd als ik muziek opzet op mijn oren en ben ik toch wat meer ‘aanwezig’ dan dat ik ergens in een andere kamer zou zitten.

Voorheen zou een echte blogplek niet nodig zijn geweest maar met de vele administratie, samenwerkingen en emailtjes die ik binnenkrijg is het toch wel handig wat meer ruimte te hebben. Ook het voorplannen van artikelen gaat de laatste jaren met meer structuur waardoor het fijn is een plek te hebben waar ik rustig kan zitten.


Hoe het bloggen er bij mij 9 van de 10 keer uitziet

In deze webshop kwam ik ook nog wat inspiratie tegen voor het creëren van een fijne werkplek. Van praktische dingen om op te bergen tot bijzetkastjes. Allerlei benodigdheden die ik zeker kan aanvullen op mijn ‘blog’hoekje van nu. Zo wordt het toch wat meer een werkplek dan de kale bedoening die het nu is.

Nou vraag ik me af: wat is jullie ideale blogplekje?

21 reacties op “Een fijne (werk)plek

 1. Leuk artikel! Ik had ook al eens geschreven over mijn “werkplekje” (lees: waar ik blog) en ik doe dit gewoon aan onze eettafel 🙂 Ik was het altijd gewend om een eigen werktafel te hebben toen ik nog thuis woonde (hij stond bij mij in de slaapkamer) en ik mis dat wel een beetje. Misschien maak ik wel een leuk werkplekje wanneer de bovenverdieping af is waar ik rustig kan lezen/bloggen wanneer ik er zin in heb 🙂 Liefs! x

 2. Eigenlijk doe ik het net als jij. Ok, niet helemaal vermits we gaan poezen in huis hebben. Ik werk echter wel gewoon aan een hoekje van de tafel in de eetkamer. Links naast de computer ligt mijn blogplanning en opdrachtenlijstjes en rechts naast me is vrijwel altijd een tas thee terug te vinden. 🙂

 3. Ideale werkplek is toch wel aan mijn bureau, al moet ik zeggen dat een avondje al bankhangend bloggen ook niet verkeerd is. Het meest productief ben ik toch zonder meer gewoon aan mijn bureau, waaraan ik lekker rechtop kan zitten, kopje thee er bij.. Ja!

 4. Mijn favoriete plekje: in het hoekje van mijn zetel, man langs mij, laptop op de schoot en de kindjes veilig in bed. Nice post! x Mieke
  Link verwijderd

 5. Ik herken het. Ik vind een eigen plekje wel wel, maar dan wel in de woonkamer zeg maar. Ik wil echt geen apart kamertje als werkplek, ik voel ke dan alleen en saai. Nee een bureautje in de woonkamer is prima.m

 6. Ik heb geen speciale werkplek. Vaak lig ik lekker op de bank als ik schrijf en als er overdag iets in me opkomt sla ik dat snel op (meestal me telefoon) voordat ik het vergeet. Dit werk ik dan later uit..

 7. Ik heb geen speciaal ingericht blogplekje in huis, en daar heb ik eigenlijk ook geen behoefte aan. Ik ken mezelf, ik zal toch steeds weer neerploffen in ‘mijn’ hoekje op de bank…

 8. Ik heb een klein bureautje in mijn bezemkastpaleisje met daarop mijn Mac en in de buurt opschrijfboekjes, mijn camera etc. Ik vind het wel prima zo! Het enige wat ik soms vervelend vind is dat relaxen en bloggen heel dicht bij elkaar ligt. Letterlijk en figuurlijk. Daardoor doe ik dat vaak door elkaar en daar lijdt zowel het bloggen als het relaxen onder. Toch weer wat vaker op de bank proberen te kruipen!

 9. Of lekker aan tafel of in mijn eigen kantoortje.
  Meestal stoor ik mij niet zo aan andere mensen en geluiden. Als ik eenmaal bezig ben werk ik in mijn eigen cocon 🙂

 10. Ik werk nu gewoon vanaf mijn eigen kamertje in Zweden, maar als ik weer naar NL kom en weer even bij mijn ouders moet intrekken, dan denk ik dat ik aan de eettafel ga werken. Anders moet ik op zolder gaan zitten en ziet Monsieur Mango mij ook niet 🙂

 11. Ik heb nu wel een hobby/kantoorkamer. Maar deze moet ik ook nog delen met mijn vriend. Dat is niet altijd even handig. Nu blog ik privé voornamelijk vanaf de bank, dat scheelt. Maar als ik moet werken zonder ik mij graag af. In ons nieuwe huis krijg ik dan ook mijn eigen kamer die ik zal omtoveren tot kantoor en hobby kamer.

 12. Ik heb een aparte kantoorruimte in huis, waar we alle administratieve zaken kunnen doen. Tevens staat daar mijn make-up voorraad. Toch zit ik liever aan de eettafel beneden, omdat ik dat gezelliger vind.

 13. Mijn ideale blogplek is gewoon aan de keukentafel in de keuken. In onze keuken is het heerlijk licht, wat het een ideale plek maakt om te werken 🙂 Ik vind het niet echt nodig om een apart kamertje te hebben.

 14. Op dit moment zit ik alweer een aantal maanden aan de grote tafel in de woonkamer, maar eigenlijk heb ik een plekje op de logeerkamer. Het is dan ook wel de bedoeling dat ik daar weer ga zitten, maar ik had daar mijn plantjes van AH staan, moet er weer even doorheen om het netjes te maken, mijn oude laptop eraf en deze erop, dan kunnen de grote boxen er ook weer aan, en ik heb daar een prachtig bureau van Ikea staan met bergruimte eromheen, werkt echt heerlijk rustig!

  X

 15. Mijn werkplekje is nu aan de eettafel met de tv op de achtergrond aan. Ik denk dat het voor mij ideaal zou zijn om een klein kamertje te hebben waar ik me beter kan concentreren.
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *