Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Een fijne (werk)plek

 photo kzhcfklxhkjb_zps80ac809f.png

In ons huisje hebben we niet echt ruimte voor een aparte werkplek. Ik zou niet eens zozeer een aparte werkkamer willen hebben (want dat ziet m’n man me nooit meer) maar wel een eigen hoekje in huis waar ik heerlijk kan bloggen. Bij mijn werk als pedagogisch medewerker heb ik thuis geen werkplek nodig. Alles wat gedaan hoort te worden aan administratie/voorbereiding doe ik eigenlijk zoveel mogelijk op werk. Meer ook omdat ik graag werk & privé gescheiden wil houden. Anders ben ik in mijn vrije tijd meer met werk bezig. Uiteraard doe ik soms wel iets thuis maar ik probeer dit te beperken.

Nu heb ik thuis een hele simpele werkplek: aan onze grote Ikea-tafel met daarnaast al mijn papierwerk voor mijn blog & overige dingen. Hoewel een aparte ruimte wel ideaal klinkt zou ik het denk ik niet willen. Nu voel ik me ook al afgezonderd als ik muziek opzet op mijn oren en ben ik toch wat meer ‘aanwezig’ dan dat ik ergens in een andere kamer zou zitten.

Voorheen zou een echte blogplek niet nodig zijn geweest maar met de vele administratie, samenwerkingen en emailtjes die ik binnenkrijg is het toch wel handig wat meer ruimte te hebben. Ook het voorplannen van artikelen gaat de laatste jaren met meer structuur waardoor het fijn is een plek te hebben waar ik rustig kan zitten.

 photo 2015-01-250749352_zps17a032f8.jpg
Hoe het bloggen er bij mij 9 van de 10 keer uitziet

In deze webshop kwam ik ook nog wat inspiratie tegen voor het creëren van een fijne werkplek. Van praktische dingen om op te bergen tot bijzetkastjes. Allerlei benodigdheden die ik zeker kan aanvullen op mijn ‘blog’hoekje van nu. Zo wordt het toch wat meer een werkplek dan de kale bedoening die het nu is.

Nou vraag ik me af: wat is jullie ideale blogplekje?

2
Blog, Home sweet home
Previous Story
Next Story

21 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  06/06/2015 at 13:46

  Ik hang gewoon op de bank met mijn iPadje. Ik krabbel wat in de notitie-functie, doe copy-paste en klaar!

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  31/05/2015 at 20:39

  Leuk artikel! Ik had ook al eens geschreven over mijn “werkplekje” (lees: waar ik blog) en ik doe dit gewoon aan onze eettafel 🙂 Ik was het altijd gewend om een eigen werktafel te hebben toen ik nog thuis woonde (hij stond bij mij in de slaapkamer) en ik mis dat wel een beetje. Misschien maak ik wel een leuk werkplekje wanneer de bovenverdieping af is waar ik rustig kan lezen/bloggen wanneer ik er zin in heb 🙂 Liefs! x

 • Reply
  Esmeralda
  30/05/2015 at 20:13

  Gewoon aan de keukentafel of liggend op bed en mn laptop op schoot 😀

 • Reply
  Zwartraafje
  29/05/2015 at 22:13

  Eigenlijk doe ik het net als jij. Ok, niet helemaal vermits we gaan poezen in huis hebben. Ik werk echter wel gewoon aan een hoekje van de tafel in de eetkamer. Links naast de computer ligt mijn blogplanning en opdrachtenlijstjes en rechts naast me is vrijwel altijd een tas thee terug te vinden. 🙂

 • Reply
  Anne-Sterre
  28/05/2015 at 20:39

  Ideale werkplek is toch wel aan mijn bureau, al moet ik zeggen dat een avondje al bankhangend bloggen ook niet verkeerd is. Het meest productief ben ik toch zonder meer gewoon aan mijn bureau, waaraan ik lekker rechtop kan zitten, kopje thee er bij.. Ja!

 • Reply
  Mieke
  28/05/2015 at 17:24

  Mijn favoriete plekje: in het hoekje van mijn zetel, man langs mij, laptop op de schoot en de kindjes veilig in bed. Nice post! x Mieke
  Link verwijderd

 • Reply
  Annouska
  28/05/2015 at 17:03

  Ik herken het. Ik vind een eigen plekje wel wel, maar dan wel in de woonkamer zeg maar. Ik wil echt geen apart kamertje als werkplek, ik voel ke dan alleen en saai. Nee een bureautje in de woonkamer is prima.m

 • Reply
  Chantal
  28/05/2015 at 12:41

  Ik blog meestal achter mijn bureau in ons thuiskantoor, en heel soms op de bank op man MacBook Air, samen met de poezen

 • Reply
  indian2day
  28/05/2015 at 12:38

  Ik heb geen speciale werkplek. Vaak lig ik lekker op de bank als ik schrijf en als er overdag iets in me opkomt sla ik dat snel op (meestal me telefoon) voordat ik het vergeet. Dit werk ik dan later uit..

 • Reply
  Jenn
  28/05/2015 at 12:17

  Ik heb geen speciaal ingericht blogplekje in huis, en daar heb ik eigenlijk ook geen behoefte aan. Ik ken mezelf, ik zal toch steeds weer neerploffen in ‘mijn’ hoekje op de bank…

 • Reply
  Michelle
  28/05/2015 at 11:27

  Ik heb een klein bureautje in mijn bezemkastpaleisje met daarop mijn Mac en in de buurt opschrijfboekjes, mijn camera etc. Ik vind het wel prima zo! Het enige wat ik soms vervelend vind is dat relaxen en bloggen heel dicht bij elkaar ligt. Letterlijk en figuurlijk. Daardoor doe ik dat vaak door elkaar en daar lijdt zowel het bloggen als het relaxen onder. Toch weer wat vaker op de bank proberen te kruipen!

 • Reply
  Deborah
  28/05/2015 at 11:22

  Of lekker aan tafel of in mijn eigen kantoortje.
  Meestal stoor ik mij niet zo aan andere mensen en geluiden. Als ik eenmaal bezig ben werk ik in mijn eigen cocon 🙂

 • Reply
  Inge
  28/05/2015 at 11:10

  Ik werk nu gewoon vanaf mijn eigen kamertje in Zweden, maar als ik weer naar NL kom en weer even bij mijn ouders moet intrekken, dan denk ik dat ik aan de eettafel ga werken. Anders moet ik op zolder gaan zitten en ziet Monsieur Mango mij ook niet 🙂

 • Reply
  Simone
  28/05/2015 at 09:56

  Ik heb nu wel een hobby/kantoorkamer. Maar deze moet ik ook nog delen met mijn vriend. Dat is niet altijd even handig. Nu blog ik privé voornamelijk vanaf de bank, dat scheelt. Maar als ik moet werken zonder ik mij graag af. In ons nieuwe huis krijg ik dan ook mijn eigen kamer die ik zal omtoveren tot kantoor en hobby kamer.

 • Reply
  Amy
  28/05/2015 at 09:46

  Ik heb een aparte kantoorruimte in huis, waar we alle administratieve zaken kunnen doen. Tevens staat daar mijn make-up voorraad. Toch zit ik liever aan de eettafel beneden, omdat ik dat gezelliger vind.

 • Reply
  Bente
  28/05/2015 at 09:09

  Ik blog meestal met mijn laptop op schoot op de bank 😉 Voor mij het ideale plekje 🙂

 • Reply
  Melana
  28/05/2015 at 09:05

  Thuis op de bank of lekker in mijn bed is mijn ideale blogplekje haha!

 • Reply
  angelique
  28/05/2015 at 09:00

  Ik zit ook het liefst lekker op de bank of op bed te werken aan school of mn blog

 • Reply
  Kim | lifeisanadventure
  28/05/2015 at 08:33

  Mijn ideale blogplek is gewoon aan de keukentafel in de keuken. In onze keuken is het heerlijk licht, wat het een ideale plek maakt om te werken 🙂 Ik vind het niet echt nodig om een apart kamertje te hebben.

 • Reply
  Morgaine
  28/05/2015 at 08:27

  Op dit moment zit ik alweer een aantal maanden aan de grote tafel in de woonkamer, maar eigenlijk heb ik een plekje op de logeerkamer. Het is dan ook wel de bedoeling dat ik daar weer ga zitten, maar ik had daar mijn plantjes van AH staan, moet er weer even doorheen om het netjes te maken, mijn oude laptop eraf en deze erop, dan kunnen de grote boxen er ook weer aan, en ik heb daar een prachtig bureau van Ikea staan met bergruimte eromheen, werkt echt heerlijk rustig!

  X

 • Reply
  Kim
  28/05/2015 at 08:20

  Mijn werkplekje is nu aan de eettafel met de tv op de achtergrond aan. Ik denk dat het voor mij ideaal zou zijn om een klein kamertje te hebben waar ik me beter kan concentreren.
  Liefs

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png