Kneuzingen

Ik ben altijd al een brokkepiloot geweest. Altijd blauwe plekken van het vallen of gekneusde voeten. Over het laatste wil ik het nog eens even hebben aangezien ik (nog steeds) last heb van mijn gekneusde voet.

Vroeger heb ik vaak last gehad van gekneusde voeten. Van op hoge schoenen rennen tot aan de trap af mieteren heb ik allemaal al gehad. De eerste keer dat ik gekneusde voeten had was (naar mijn mening) het ergste. Ik was nog heel jong, maar herinner me het nog als de dag van gisteren. Het was met gym, we moesten van een bank die tegen het klimrek opstond naar beneden glijden. Ik vond het nogal eng maar moest het toch proberen van de juf. Toen ik eenmaal boven zat wilde ik niet meer en probeerde ik terug te komen op het rek i.p.v. op de bank. Degene achter me vond het allemaal erg lang duren en gaf me dus een zet zodat ik van het rek naar beneden viel, op beide enkels. Het deed erg zeer dat weet ik nog maar ik moest gewoon weer meedoen met de gymles en de dag op school afmaken.

Toen mijn moeder me stond op te wachten op het schoolplein zag ze dat ik strompelend aankwam en vroeg wat er was gebeurd. Eenmaal thuis aangekomen trok ze m’n schoenen uit en had ik hele opgezette enkels die paars/blauwheden vertoonde. Bij de dokter, deed hij tape om beide enkels (zie foto) Alleen na een paar dagen werd ik ’s nachts huilend van de pijn wakker, je raad het al: het tape was te vast eromheen gedaan zodat m’n velletje aan de onderkant van mijn voet dubbel zat. Sinds die tijd heb ik nog 2 keer mijn enkel(s) ingetaped gehad wat beide keren niet erg heeft geholpen.

Ik vertel dit verhaal aangezien ik (zoals jullie weten) in November 2009 mijn voet kneusde. Nog steeds heb ik er erge last van. Gelukkig heb ik nu een erg goede band gehaald (zie foto) zodat mijn enkel genoeg steun heeft (voor tijdelijk), vooral als ik aan het werk ben. Het enige nadeel is dat ik dus nog steeds niet goed kan functioneren zonder een band om. Als ik 1 dag zonder loop heb ik gelijk pijn op die ene plek.

Mijn enkels zijn, zoals je hierboven kunt lezen altijd al een zwakke plek geweest en ik zwik heel snel. Het enige verschil met de laatste keer is dat ik beide kanten met 1 voet om gezwikt ben. Meestal had ik het maar aan 1 kant.

Ik zal dus voorlopig met een band om moeten blijven lopen/werken en zoveel mogelijk hem aflaten als ik thuis ben om hem wat aan te sterken. Ik moet er gewoon wat voorzichtiger mee zijn en kijken hoelang ik er last van hou.

Hebben jullie wel eens iets gekneusd?

Update 14/01: de afgelopen 2 dagen heb ik zonder band en zonder pijn gewerkt. Het is dus (gelukkig) een flink stuk minder geworden. Vanaf morgen komen er trouwens weer logje online: had problemen met onze pc.

8 reacties op “Kneuzingen

 1. Heb ik wel eens wat gekneusd… Ja heel vaak, mijn enkels vaak mijn vingers. noem maar op.

  Ik deed aan judo toen kneuste ik altijd me vingers, en verder zwake enkels dus hoeft maar iets kleins te gebeuren en ik verzwik me. Al momenteel rustig is (even afkloppen)

  Hopelijk hou je er niet te lang last van. En laat het gouw wat beter worden

 2. Ik heb ongeveer 6 jaar jazz ballet gedaan en daardoor had ik ook hele flexibele enkels. Ik hoefde dus ook maar een misstap te maken en ik lag al weer op mijn snufferd met het gevolg dat ik mn enkels weer had gekneusd.. ook ben ik een keer de auto ingekletterd en toen had ik een enkel distorsie.. daar word je ook niet erg blij van 🙁 heb dus 9 maanden met een bult op mijn voet gelopen als gevolg van die val de auto in. De dokter zei dat het wel over zou gaan maar na 9 maanden vond ik het wel een beetje lang duren.. ben toen dus naar de podotherapeut geweest en na 2 weken was het over.. ik heb echt een vreselijke hekel aan doktoren! Sterkte met jouw enkels en rust dat is het beste medicijn! En natuurlijk goede stevige schoenen!

  liefs :kiss:

 3. Ik heb nog nooit echt iets gekneusd gehad, of in ieder geval niet zo erg, maar het lijkt me erg vervelend. Ik hoop dat het in de loop der tijd wat beter wordt!

 4. Argh, wat pijnlijk lijkt me dat! Veel sterkte en beterschap ermee. Zelf heb ik al vaker iets gekneusd, helaas (ik had een ex met losse handjes), dus ik weet hoe zeer het soms doet. xMM

 5. En je bent daarvoor nog nooit naar de fysio geweest? Braces zijn niet goed voor je enkels, ze maken ze alleen maar zwakker… (heb ook erg zwakke enkels en heb nu fysio voor mn knie…) Maar fysio (als je een goede hebt) heeft bij mij altijd goed gewerkt 🙂

 6. Dát wil je niet weten!!!! Ribben gekneust (een paar keer zelfs!!!), hersens gekneusd (hersenschudding dus), knie gekneusd en vast nog veel meer wat ik nu ff niet meer weet! En alle incidentjes waren écht stom en hadden voorkomen kunnen worden! Dus ik weet hoe verrot het kan zijn! Sterkte ermee.
  Groetjes

 7. Nee maar ik had vroeger ook altijd wel ergens een schram of plek zitten. 2 jaar geleden ben ik echt heel erg door mijn enkel gegaan (lees: ik viel ook meteen op de grond en kon bijna niet meer lopen van de pijn) maar ik ben er niet mee naar de dokter gegaan ofzo. Mam heeft me toen wel zo’n enkelband om gedaan, maar nu heb ik er soms nog last van als ik bijv. super veel heb gelopen op slechte schoenen.
  Wel heb ik een keer mijn arm gebroken door ergens over te struikelen tijdens het tikkertje spelen. Dat deed echt zeer, ik weet dat nog want ik was nog maar 8 ofzo. En ik vergat soms dat het gebroken was en dan ging ik aan mijn arm “hangen” en dan deed dat ook echt mega pijn.

 8. Ja ik heb vroeger ook regelmatig wat gekneusd. Een keer mijn duim, dat was echt het meest pijnlijke. Die was helemaal achterover geklapt. Mijn kleine teen heb ik ook eens gebroken, maar daar voelde ik gek genoeg niets van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *