Over de heerlijke geluksthee die ik kreeg

 photo 2015-03-06 03.24.51 1_zps4flay45x.jpg

Voor mijn verjaardag kreeg ik een super lief theepakketje van lief vriendinnetje Leona (wat kent ze me toch goed) Daarbij zat een super leuke vogel infuser (niet op de foto te zien, dat is mijn ManaTea) en een zakje met Geluksthee. Geluksthee? Jazeker. En die is dus echt hemels lekker.

Hoewel ik veel losse theetjes bezit dronk ik het eigenlijk nooit. Waarom niet? Het was eigenlijk altijd een gedoe met zo’n thee ei en vooral om het weer eruit te krijgen, die stomme losse theeblaadjes. Echter, met mijn toffe en super hippe ManaTea is dit geen probleem. Deze is zo makkelijk in gebruik dat ik nu dagelijks losse thee drink, ideaal!

Ik zal het eerst eens even hebben over de ingrediënten. Geluksthee is namelijk een groene en zwarte thee met daarin zonnebloemblaadjes, korenbloemblaadjes en Osmanthusbloesem. Wat het allemaal is geen idee, maar lekker is het zeker. Uiteraard zit er een aroma in verwerkt en de rozenblaadjes en super leuke suikervlinders ertussen maken het helemaal af.

 photo 2015-03-09 09.16.18 1_zpsbs8kbbqk.jpg
Foto: Koffiemeulen

De Geluksthee is zoet van smaak, wat je vast wel zelf had bedacht met de bovenstaande ingrediënten. Hij is op zich al lekker van smaak maar is ook heel lekker in de combinatie met een lepeltje honing. De afgelopen dagen heb ik dus alleen maar Geluksthee gedronken. Een nieuwe liefstelievelingsthee<3

De Geluksthee is verkrijgbaar bij de Koffiemeulen. Hij kost €3,69 per 100 gram.
Dankjewel lieve Leona voor deze fijne, nieuwe thee ontdekking.

Hebben jullie een lievelingsthee?

52 reacties op “Over de heerlijke geluksthee die ik kreeg

  1. Ik probeer ook vaker losse thee te drinken, want dat is eigenlijk wel lekkerder dan een zakje thee. Ik ben nu de Maya Tea aan het uitproberen, binnenkort heb ik er een blog + winactie over. Geluksthee klinkt trouwens erg goed, maakt me nieuwsgierig!

  2. Wauw wauw die manatea is echt super gaaf! staat heel erg leuk ook in dat blond glas. Ik ga snel doorklikken om er meer over te lezen haha

  3. Eéntje? Mijn thee-collectie is iets te groot om slechts één favoriet te kiezen. Bovendien verschillen mijn voorkeuren afhankelijk van het seizoen. Dit zijn enkele theesoorten die ik heel graag drink:

    Pickwick: Autumn Storm, Winter Glow, Hot Raspberry, Caramelised Pear, Sinaasappel, Kers, …
    Twinnings: Indian Chai, Zwarte thee met citroensmaak
    Lipton: Forest Fruit, Citrus, Mandarin Orange, Peach Mango, Herbal Infusion Strawberry Raspberry, Lemon, Raspberry-Pomegranate, Andalusie, Lemon Macaroon, …
    Tea Pigs: Chocolate Flakes
    Starbucks: hun vanille-rooibos thee (gek, vermits ik doorgaans geen vanille-thee lust)

  4. Klinkt enorm lekker! Mijn favo thee was, voor ik ben begonnen met mijn nieuw voedingspatroon, citroenthee met suiker en nog wat extra citroensap. Aangezien ik geen suiker meer mag innemen vanwege mijn nieuw voedingspatroon, heb ik een nieuwe favoriete thee, namelijk groene thee met citroen. Ik was niet echt een fan van groene thee (ik had een keertje slechte gekocht en natuurlijk scheer ik ze dan allemaal over dezelfde kam) maar sinds ik dit merk heb gevonden (lokaal merk) ben ik er helemaal weg van. Losse thee heb ik nog niet gedronken, ik vraag me af: is er een groot verschil tussen losse thee en thee in zakjes? 🙂 Misschien weet jij dat beter aangezien je een enorme thee fan bent 🙂 LIefs! x

    1. Losse thee is nét wat verser en lekkerder (vind ik persoonlijk) dan zakjes thee. Er zit aan losse thee gewoon wat meer smaak, hoewel gewone zakjes ook heel fijn zijn hoor! Ik drink het eigenlijk allebei, echter vind ik deze losse thee toch echt het lekkerste. Door de fuser komt de thee wat meer tot zijn recht dan bij ‘gewone’ zakjes.

      Ik lijkt me een specialist als theeleut zo met mijn reactie, haha!

  5. Wat leuk geluksthee! En helemaal passend bij je thema is ook super leuk!
    Ik had altijd herfstthee als mega favoriet. Ze hebben alleen de samenstelling veranderd. Nu vind ik de nieuwe variant wel lekker, maar lang niet zo verslavend….ik vind het nog steeds jammer.
    Nu is het vaak earl grey en turkisch apple

  6. Klinkt goed zeg! Ik vind losse thee ook lekker, maar drink het niet vaak. Het liefst drink ik zoethout thee of caramelised pear, hmm.

  7. Wat een leuke benaming: geluksthee. Ik drink allerlei soorten thee door elkaar, over het algemeen hou ik niet van fruitsmaakjes, of het moet citroen zijn. En ik hou van sterke ongezoete thee.

  8. Deze ken ik nog niet maar zou ik zeker gaan proberen als ik hem ergens spot! Ik drink thuis eigenlijk alleen maar verse thee, meestal groen trouwens. Op dit moment is groene thee met limoen en groene thee cactus favoriet maar dat kan ook zo weer wijzigen bij mij…

  9. Ah klinkt heerlijk! Ik vind losse thee ook een gedoe, maar ik heb nu een lekkere Jasmijn thee, en daar heb ik het wel voor over 🙂

  10. Ik drink regelmatig losse thee. Eigenlijk zowat altijd als ik niet op mijn werk ben… Wij hebben heel handige netjes die even breed zijn als je kopje en die je makkelijk kan schoonmaken. Echt een belangrijk gegeven hè, een makkelijke infuser!
    Als er suikervlinders in de thee zitten, is het vast niets voor mij, want ik drink liever pittige, ietwat bittere of frisse thee. Te zoet daar loop ik gauw van weg 😀

  11. Ik ben gek op losse thee maar ik maak het zelden vanwege dezelfde reden, het is zo’n gedoe haha. Toch maar eens kijken naar een makkelijk thee-ei! Deze geluksthee klinkt erg lekker. Mijn favoriete thee van dit moment is dezelfde die Marion noemt, Energise Me thee. 🙂

    1. Ik raad je dan echt de ManaTea (walrusje op de foto) aan. Deze is echt super makkelijk in gebruik en fijn leeg te halen/schoon te maken. Wel een dure uitgave (15 euro kostie) maar wel echt een favoriet om losse thee mee te drinken.

  12. Oeh, dat klinkt ontzettend goed! En misschien een leuke tip, bij de goede thee winkels kun je ook zakjes kopen in een pak, om losse thee in te doen, die gebruik ik voor mijn losse thee, staat ergens op mijn blog vermeld ook, bij de tea tag.

    Ik ga zeker eens mijn ogen open doen en zien of ik deze geluksthee hier in de stad kan vinden!

    1. Ik heb zelf wel eens van die zakjes gehad en vond ze totaal niet handig! Ben wel erg blij met mijn ManaTea, daardoor drink ik zeker vaak losse thee

  13. Ik drink nooit thee, tenzij ik verga van de keelpijn.
    Sowieso heb ik weinig met warme dranken.
    Maar ‘geluksthee’ in combi met die leuke beker en dat schattige beestje is natuurlijk wel erg tof!

  14. Jaa, losse thee is toch echt wel mijn favoriet (met name Hello Sunshine van de Teabar maar dat heb ik volgens mij wel vaker gezegd 😉 )

  15. Leuk cadeautje om te krijgen zeg! En klinkt als een lekker theetje alhoewel ik liever een pure thee drink en niet gearomatiseerd. Zelf vind ik losse thee lekkerder als uit een zakje, echt een favoriet heb ik niet al vind ik groene thee met jasmijn erg lekker en lindebloesem thee!

  16. Klinkt als een hele lekkere thee! Ik drink mijn losse thee eigenlijk ook niet, teveel gedoe ofzo. Zonde want ze zijn zo lekker.

  17. Heerlijk al die nieuwe thee ontdekken. Deze klinkt ook erg goed! Mijn lievelingsthee op dit moment is Energise Me van de English Tea Shop. Mmmmmm!

  18. Klinkt goed! Mijn lievelingstheezeefje is in ieder geval dezelfde zeekoe die jij ook hebt, ik word er altijd zo blij van 😀 Mijn lievelingsthee is Notendroom van Teabar, maar het gaat altijd een beetje met vlagen welke thee ik op dat moment het lekkerst vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *