Tegenwoordig mijn favoriete thriller schrijfster, Camilla Läckberg kwam weer met een nieuw boek. Die móest ik hebben. Snel gereserveerd en opgehaald en kon niet wachten er in te beginnen. En heeft het mijn verwachting waargemaakt? Zeker, aangezien ik dit haar beste boek vond tot nu toe. (en de rest vond ik al erg tof)

 photo 2015-01-240314241_zps7ea7f97d.jpg

Waar gaat Leeuwentemmer over

In Leeuwentemmer, het nieuwe boek van Camilla Läckberg houdt de winter Fjällbacka in zijn greep, wanneer inspecteur Patrik Hedström melding krijgt van een verkeersongeval. Het slachtoffer, een jong meisje dat al vier maanden vermist is, wordt snel geïdentificeerd. Ze blijkt gruwelijk mishandeld. Omdat ook andere jonge vrouwen spoorloos zijn verdwenen, staat de politie meteen op scherp. Tegelijkertijd is Erika bezig met een oude zaak, een familietragedie die eindigde met de dood van de echtgenoot. Ze probeert uit te zoeken wat er is gebeurd. Het lijkt erop dat het verleden zijn schaduw werpt op het heden.

Wat vond ik van het boek

Ik was erg blij toen éindelijk een nieuw boek van haar zou verschijnen. Haar laatste boek Engeleneiland kwam uit in 2012 dus zeker tijd voor een nieuw boek! Leeuwentemmer is alweer het negende boek van haar met wederom Patrik Hedström en (zijn vrouw) Erica Falck in de hoofdrollen.

 photo 2015-01-240418211_zps055423a4.jpg

Alleen de kaft vond ik al super mooi en het verhaal sprak me meteen aan. Je leest per hoofdstuk in het heden en verleden, iets wat zeer fijn leest en niet verwarrend is. De andere personen zoals de collega’s van Patrik zijn als vanouds en het voelt gelijk als thuiskomen, aangezien ik de rest van de boeken ook heb gelezen. Het verhaal zit erg goed in elkaar alleen merkte ik toch wel welke kant het opging hoewel ik 1 ding niet had kunnen raden.

Twee verhaallijnen, één in het heden en één in het verleden die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben. Hoewel… Uiteindelijk houd alles op een bizarre manier met elkaar verband. Voor de thriller liefhebber een echte must om te lezen! Mijn eerste goede thriller voor 2015 is al gelezen.

Rating: ★★★★★
Lees hier mijn artikel over haar andere 8 boeken: de volgorde, rating & uitleg

0
26 reacties

26 thoughts on “Recensie: Camilla Läckberg’s Leeuwentemmer

 1. Nicky schreef:

  Wat een boel sterren! Toch eens proberen dan.

 2. Wanda schreef:

  Nu nog nieuwsgieriger geworden!

 3. Nicetobeout schreef:

  Ik hou wel van verhaallijnen die bizar samenkomen. Heb deze al op de ereader gezet!

 4. Deirdre schreef:

  Eens kijken wat de volgorde van de boekenreeks is en bij het begin beginnen! 🙂 Ik heb vaker goede verhalen over haar gehoord.

 5. Saar schreef:

  Nou, de kern van een goede thriller is bij mij dat je net voor de personages het snappen de clou vat. Dat er dan nog een verrassend stukje in zit, is alleen maar leuk! Persoonlijk hou ik er namelijk niet van als je ofwel het hele boek al weet hoe het zit, ofwel als je het hele boek je afvraagt hoe het zit en echt een ellenlange uitleg nodig hebt op het einde.

  Klinkt als een thriller voor de spannende literaire zomer!

 6. Michaela schreef:

  Wauw, klinkt echt als een super goed boek 🙂

 7. Mieke schreef:

  Ik heb al veel gelezen en gehoord over deze schrijfster, maar nog nooit een boek van haar gelezen. Misschien toch maar eens doen.

 8. Regina schreef:

  Als ik dit lees krijg ik wel zin om het boek te lezen. En inderdaad een mooie kaft!

 9. Lies schreef:

  Fijne recensie! Ik ben nu wel benieuwd geworden naar de boeken!

 10. maroussia schreef:

  Nu ben ik echt heel benieuwd nu je zo enthousiast bent!

 11. saarenzo schreef:

  Klinkt als een goed boek! Mijn moeder is groot fan van deze schrijfster dus ik ga zo even kijken of zij hem toevallig al heeft.

 12. Flavie schreef:

  Nog een paar boeken en ik heb ze allemaal gelezen van Camilla Lackberg… dus ik ben ook zeker benieuwd naar dit boek 🙂

 13. Xaviera schreef:

  Wat een prachtige kaft! <3 Het klinkt als een interessant boek!

 14. Louise schreef:

  Het klinkt als een heel erg spannend boek!

 15. Inge schreef:

  Oh al je reviews klinken zo fijn! Ik denk omdat we dezelfde interesse hebben 🙂

 16. Vlijtig Liesje schreef:

  Fijne review! Ik ben geen fan van deze schrijfster maar nu toch geïnteresseerd!

 17. Chantal schreef:

  Ik ga eerst mijn Grisham uitlezen, en dan staat het boek Wij van David Nicholls op de plank, en daarna vast deze…

 18. Bente schreef:

  Ik heb nog steeds geen boek van haar gelezen (wel 2 boeken klaar liggen). Toch snel maar eens aan beginnen!

 19. jackie schreef:

  die kaft trekt mij ook heel erg aan…
  verhaal klinkt goed, ik hou van deze boeken…
  kan je ze door elkaar lezen, of is vanaf de eerste leuker ??

  1. SAS schreef:

   Het kan door elkaar, maar de hoofdpersonen Erica en Patrick hebben in alle boeken een lijdraad, dus in dat opzicht prettiger achter elkaar te lezen.

 20. Deisy schreef:

  Ik heb nog nooit iets van haar gelezen, maar nu word ik toch wel heel nieuwsgierig haha… Ik hou namelijk wel van goede thrillers 🙂 X

 21. Jenn schreef:

  Ik heb nog nooit iets van haar gelezen, maar het lijkt me een goed boek 🙂

 22. Klinkt als een enorm interessant boek! 🙂 Ik ben verzot op thrillers, dus dit boek gaat mee op de eindeloze lijst van boeken-die-ik-zeker-nog-moet-lezen 🙂 x

 23. Veerlez schreef:

  Ooowh wat heerlijk! Het is dat ik geen boeken meer mag kopen, anders zal ik meteen naar de winkel rennen!

  1. Veerlez schreef:

   Ik heb hem vanmorgen trouwens bij de bieb gereserveerd 🙂 Ben benieuwd wanneer ik hem krijg 🙂

   1. SAS schreef:

    Tof! Heel veel lees plezier 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *