Recensie: Camilla Läckberg’s Leeuwentemmer

Tegenwoordig mijn favoriete thriller schrijfster, Camilla Läckberg kwam weer met een nieuw boek. Die móest ik hebben. Snel gereserveerd en opgehaald en kon niet wachten er in te beginnen. En heeft het mijn verwachting waargemaakt? Zeker, aangezien ik dit haar beste boek vond tot nu toe. (en de rest vond ik al erg tof)

Waar gaat Leeuwentemmer over

In Leeuwentemmer, het nieuwe boek van Camilla Läckberg houdt de winter Fjällbacka in zijn greep, wanneer inspecteur Patrik Hedström melding krijgt van een verkeersongeval. Het slachtoffer, een jong meisje dat al vier maanden vermist is, wordt snel geïdentificeerd. Ze blijkt gruwelijk mishandeld. Omdat ook andere jonge vrouwen spoorloos zijn verdwenen, staat de politie meteen op scherp. Tegelijkertijd is Erika bezig met een oude zaak, een familietragedie die eindigde met de dood van de echtgenoot. Ze probeert uit te zoeken wat er is gebeurd. Het lijkt erop dat het verleden zijn schaduw werpt op het heden.

Wat vond ik van het boek

Ik was erg blij toen éindelijk een nieuw boek van haar zou verschijnen. Haar laatste boek Engeleneiland kwam uit in 2012 dus zeker tijd voor een nieuw boek! Leeuwentemmer is alweer het negende boek van haar met wederom Patrik Hedström en (zijn vrouw) Erica Falck in de hoofdrollen.

Alleen de kaft vond ik al super mooi en het verhaal sprak me meteen aan. Je leest per hoofdstuk in het heden en verleden, iets wat zeer fijn leest en niet verwarrend is. De andere personen zoals de collega’s van Patrik zijn als vanouds en het voelt gelijk als thuiskomen, aangezien ik de rest van de boeken ook heb gelezen. Het verhaal zit erg goed in elkaar alleen merkte ik toch wel welke kant het opging hoewel ik 1 ding niet had kunnen raden.

Twee verhaallijnen, één in het heden en één in het verleden die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben. Hoewel… Uiteindelijk houd alles op een bizarre manier met elkaar verband. Voor de thriller liefhebber een echte must om te lezen! Mijn eerste goede thriller voor 2015 is al gelezen.

Rating: ★★★★★
Lees hier mijn artikel over haar andere 8 boeken: de volgorde, rating & uitleg

26 reacties op “Recensie: Camilla Läckberg’s Leeuwentemmer

 1. Nou, de kern van een goede thriller is bij mij dat je net voor de personages het snappen de clou vat. Dat er dan nog een verrassend stukje in zit, is alleen maar leuk! Persoonlijk hou ik er namelijk niet van als je ofwel het hele boek al weet hoe het zit, ofwel als je het hele boek je afvraagt hoe het zit en echt een ellenlange uitleg nodig hebt op het einde.

  Klinkt als een thriller voor de spannende literaire zomer!

 2. Ik heb nog steeds geen boek van haar gelezen (wel 2 boeken klaar liggen). Toch snel maar eens aan beginnen!

 3. die kaft trekt mij ook heel erg aan…
  verhaal klinkt goed, ik hou van deze boeken…
  kan je ze door elkaar lezen, of is vanaf de eerste leuker ??

  1. Het kan door elkaar, maar de hoofdpersonen Erica en Patrick hebben in alle boeken een lijdraad, dus in dat opzicht prettiger achter elkaar te lezen.

 4. Ik heb nog nooit iets van haar gelezen, maar nu word ik toch wel heel nieuwsgierig haha… Ik hou namelijk wel van goede thrillers 🙂 X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *