Een kijkje achter de schermen bij iliveformydreams.com

Met een klik op de knop kom je terecht op iliveformydreams.com. Echter, heeft hier veel werk, tijd en leermomenten in gezeten. Een blog onder de knie krijgen en toffe stukjes schrijven gebeurd niet zomaar.

De artikelen
Het schrijven neemt uiteraard de meeste tijd in. Ik ben dan ook iemand die alles nog een aantal keren doorleest en hier en daar aanpassingen aanbrengt. Ik vind dat een artikel lekker moet weglezen en steek hier dus op mijn blog ook energie in. Spelfouten staan erin ja, maar so what? Het blijft een blog en aangezien ik veel stukjes typ kan het hier en daar soms wel eens wat aan ontbreken. De meeste artikelen die je leest zijn in het weekend geschreven, met hier en daar een uitzondering. Graag zou ik een dag van te voren een blogje voor de dag erna schrijven maar met mijn werk heb ik hier gewoonweg geen tijd voor. Hier kan je lezen hoe ik mijn blogartikelen inplan. 9 van de 10 keer heb ik ook tijdens het schrijven een heerlijk muziekje op.

De foto’s
Ik ben super blij met mijn nieuwe telefoon, waar ik dus ook erg fijne foto’s mee maak. Ik merk dat ik het laatste jaar meer ben gaan spelen met de omgeving waar ik de foto maak. Maakte ik eerst gewoon *klik* een foto en plaatste deze, nu bedank ik een leuke ‘pose’ voor het voorwerp, de achtergrond en bewerk deze ook met wat bewerkingsprogramma’s om de foto er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Ik merk dat de kwaliteit steeds meer verbeterd en vind het dan ook super leuk hier mee te experimenteren. Ik vertelde hier over mijn foto bewerkingsprogramma’s die ik gebruik.

Betaalde opdrachten/goederen
Zoals de meeste weten doe ik ook aan betaalde opdrachten van bedrijven of goederen. Dit is het laatste jaar erg gegroeid en ben ik erg blij mee. Ik neem 9 van de 10 keer eerder leuke items aan dan dat ik ervoor betaald krijg. Het artikel/onderwerp moet wel bij mijn blog passen, anders neem ik het niet aan en er staat ALTIJD bij het artikel vernoemd dat het een samenwerking is. Dit vind ik een must voor mijn lezers, hoewel het zeker mijn mening niet beïnvloed wil ik wel dat jullie weten dat het een ‘gesponsord’ artikel is.

EDIT: Ik zal gelijk hier de vraag van Chantal beantwoorden. Die vroeg zich af hoe ik aan de samenwerkingen kom? Ik sta ingeschreven bij verdienmetbloggen.nl waar ik een aantal opdrachten van heb gekregen. & de rest van de samenwerkingen? Ik heb geen idee waar ze vandaan komen. Ik vind meestal emailtjes in mijn inbox, of bedrijven die toch wat nauwer samenwerken geven door dat de samenwerking met mij goed is verlopen en benaderen mij dan weer.

Wat er verder nog bij komt kijken
Email contacten onderhouden, social media bijhouden (in mijn geval Twitter & Instagram), reacties goedkeuren en soms beantwoorden. Echt super leuk de interactie op een blog! Daarnaast de goederen die ik voor een samenwerking krijg uitproberen/testen, bedenken wat ik met de foto’s e.d. wil. Je hebt er best veel werk aan maar dat vind ik totaal niet erg. Als je iets leuk vind om te doen is het fijn er zoveel tijd in te steken.

Meer weten? Dan raad ik mijn FAQ pagina aan.

Hoe pakken jullie het bloggen aan? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie aanpak!

Ik had dit blogje al een tijdje ingepland maar zag dat Annesolveig een gelijk soort artikel een tijdje terug had geplaatst.

About the Author

51 Comments

Zwartraafje

Ik vond deze week ook zo’n mailtje in mijn inbox terug. Waarschijnlijk ga ik deze weigeren, vermits ik niet meteen zie hoe hij bij een blog rond boeken, koken/bakken & knutselen past. Al vind ik het wel leuk dat men me contacteert. Een interessant en passend voorstel zou ik graag aanvaarden.

Reply
SAS

Toch leuk als bedrijven blijkbaar wat in je blog zien. Hoewel ik inderdaad ook alleen maar samenwerkingen doe waar ik echt wat zelf aan heb qua schrijven of qua product wat ik krijg.

Reply
Lies

Ik schrijf wanneer ik tijd en zin heb; vooral tijd, want zin heb ik altijd wel! Meestal schrijf ik een week of anderhalf vooruit, maar het komt ook voor dat ik pas de avond van te voren iets schrijf, wat wel altijd hetzelfde blijft bij mij, is dat het áltijd om 7 uur ’s ochtends online komt. Ik heb ook regelmatig fouten in mijn blog zitten (ik had kerst 2015 ipv 2014 in mijn blogtitel) en het was niemand opgevallen! Ikzelf zag het ook pas 3 dagen later, en heb dit snel maar even aangepast ‘oeps’

Reply
Marcella

Je schrijft gezellig zo met de kat vlakbij, wat lief! Ik herken het dat ik steeds meer met foto’s en composities doe. Ik ben nu altijd op zoek naar mooie plaatjes. Leuk om te doen, al is het soms frustrerend als ik een paar dagen niks moois tegen kom. Leuke blog Sas!

Reply
margriet

Ik ben nog erg zoekende naar mijn draai in de blogwereld. Daarom zijn dit soort artikelen erg fijn. En ik vind je nieuwe layout heel mooi. Ik probeer in het weekend vooruit te schrijven, maar dat lukt niet altijd naast een full time baan. Na de kerst ga ik minder werken, dan hoop ik ook wat structureler te kunnen bloggen.

Reply
Maaike

Leuk om te lezen en te zien hoe je samen de stoel deelt met je kat :p
Wel slim om het van te voren te plannen en te schrijven.
Ik plan weinig, ik schrijf om de paar dagen iets wat meestal zo langs kwam en me op een blogpost onderwerp liet komen.
Op dit moment merk ik dat het best handig is om wat beter na te denken en wat onderwerpen klaar te hebben liggen als het even niet uitkomt om wat te schrijven.
Ik kom er deze week niet goed aan toe.
Tzt dat ik misschien ook eens na kan denken over iets meer vooruit denken. Maar ik moet het ook allemaal nog een beetje “uit gaan vinden” nog.

Reply
Sheelagh

Leuk om te lezen! Ik probeer vaak vooruit te plannen met blogposts maar dat lukt helaas vaak ook niet 🙂 Ik vind de interactie en de andere bloggers die ik heb leren kennen één van de leukste dingen!

Reply
Nicky

Pfff, je hebt het er maar druk mee! Ik ben er niet zoveel mee bezig, hoor. Als ik zin en tijd heb, schrijf ik een stukje en zet er dat meteen op. De meeste tijd ben ik kwijt met het lezen van de weblogjes van anderen.

Reply
jackie

wat leuk om dit te lezen…
ik schrijf alles half tussen door, en bvewerk het dan nog 100x tot ik het okay vind, soms lukt het om vooruit te plannen, op het moment totaal niet..

Reply
patriciakleijn

handige tips, ik krijg het nog niet echt te pakken om regelmatig te bloggen, dit komt ook omdat mijn dagindeling veel verschild, ik ben sinds kort ook werkloos dus ik dwaal nog snel af naar onnozele dingen. Misschien kun jij een artikel maken met hoe jij je dagen in deeld wat betreft bloggen enzo?

Reply
Birte

Hahahahaha, die foto van je kat is hilarisch! Ik werk vandaag van thuis uit en mijn katten zijn ook niet uit mijn buurt weg te slaan.

Reply
Bianca

Wat gaaf dat je zo’n artikel hebt en er gewoon zo open en eerlijk over bent, trouwens die deskplanner van de Hema vind ik echt een uitkomst gebruik hem elke dag met veel plezier x

Reply
Denise

Wat leuk om te lezen hoe het bij jou achter de schermen gaat! Het is bij iedereen toch altijd net even een tikkeltje anders, grappig is dat! xx

Reply
Miranda

Ik blog wanneer ik dat wil, wanneer ik er tijd voor heb en het belangrijkste wanneer ik meer energie en minder pijn heb. Soms schrijf ik een aantal artikelen vooruit en soms staat er eens een week niets. Ik houd alles bij in een notitieboek en gebruik meestal foto’s die ik zelf maak. Ik denk op de frequentie na dat wij het wel hetzelfde doen.

Reply
Nina Simplynspecial

Wat een leuk en ook informatief artikel 🙂 Altijd handig wat tips te krijgen en te zien hoe iemand anders bepaalde dingen aanpakt! Hoe ik het bloggen aanpak? Ik heb (nog) geen vast ritme hierin. Ik werk onregelmatig dus ben niet standaard ieder weekend vrij. Ik blog dus eigenlijk wanneer ik er tijd voor heb. De ene week een paar dagen vooruit, de andere week ben ik dagelijks wel ergens mee bezig 🙂

Reply
Wendy

Heel herkenbaar allemaal. Ik probeer wel een beetje vooruit te schrijven, maar ook niet te ver. En de laatste tijd heb ik een beetje moeite met het goed plannen. Het is drukker geworden op mijn werk, dus houd ik minder tijd over. En dat is te merken aan het aantal online komende stukjes en ik reageer ook veel minder bij andere. Maar binnenkort twee weken vakantie en dan probeer ik het weer een beetje op de rails te krijgen. En door de komst van een nieuwe collega, zal het dan hopelijk ook wat minder druk zijn.

Reply
Evelien

Leuk om te lezen! Ik gebruik een notitieboekje waar ik mijn grove ideeën in opschrijf. Waarna ik ze later verder uitwerk. Verder gebruik een weekplanner van Hema om mijn blogs in te plannen. Helaas werk ik onregelmatig (overdag – ’s avonds, door de week – weekend), waardoor het soms lastig is om te plannen wanneer ik aan mijn blog kan werken.

Reply
Evelien

Ik vind het heel erg fijn om te lezen hoe andere bloggers te werk gaan… Maar toch komen zoveel dingen overeen met het gene wat ik doe.

Reply
Isabel Cristina

Wat leuk om een kijkje achter de schermen te hebben! Ik probeer altijd vooruit te schrijven maar dat wil helaas niet altijd lukken. Ik moet echt beter plannen!

Reply
Rosa

Ik heb vandaag toevallig ook een video over alles bloggen en vloggen achter de schermen 🙂 Ik gebruik ook de Hema deskplanner. Ik plan wel wat vooruit in wordpress zelf, maar niet echt ver. Misschien maar 2 artikelen. Dan ben ik meer connected met wat er online staat voor mijn gevoel 🙂

Reply
Paul

Ik pak het bloggen vooral vergelijkbaar aan, behalve dat ik niet zo gestructureerd ben in het schrijven van nieuwe stukjes. Dat ga ik omgooien omdat ik op een vast moment in de week wil gaan schrijven. Ik heb er zelfs een aparte kamer voor ingericht zodat ik het schrijven ook in alle rust kan gaan doen.

Reply
Marieke

Hoe ik bloggen aanpak? Ik doe maar wat 🙂 Schrijf zelden vooruit, behalve als je meetelt dat ik ruwe ideeën in een concept-blog zet en het dan later afmaak. Maar vrijwel elke post die ik plaats, heb ik vlak daarvoor afgemaakt. Scheelt ook dat ik geen ‘schema’ heb of wat dan ook.

Reply
Nesrin

Wat leuk om te lezen hoe jij aan je blog werkt.
Je geeft mij inspiratie om hier zelf een post over te schrijven.

Ik zou graag als jij willen werken, helaas gaat het totaal anders maar met dezelfde liefde schrijf ik!

Reply
Maroussia

Ik schrijf meestal op wat voor blogideeën ik heb en dan probeer ik artikels te schrijven voor bepaalde dagen. Ik heb echt een goede planner nodig waarin ik alles opschrijf, want daar ben ik slecht in haha x

Reply
Simone

Leuk geschreven! Ik blog wanneer ik een idee heb. Op het moment heb ik even wat minder inspiratie. Maar dat komt omdat mijn hoofd druk is met andere dingen. Komt vast wel weer goed!

Reply
Kelly

Leuk artikel! Ik schrijf zelf mijn artikelen in één keer. Ik lees het niet meer na en controleer niet op spelfouten, puur omdat ik wil dat het echt rechtstreeks uit mij komt en dus niet tien keer is veranderd. Zo ligt het dichter bij mij en dat vind ik mooi. 🙂

Reply
Xaviera

Fijn zo’n kijkje achter de schermen! Ik probeer een paar dagen vooruit te schrijven voor mijn blog maar meestal komt het erop neer dat ik de blog voor die dag de avond ervoor schrijf. Het zou wel fijn zijn om een soort buffer te hebben van een paar artikelen. Leuk dat je steeds vaker goederen & betaalde opdrachten krijgt! Wat lief die kattenfoto <3

Reply
Kimberley

Leuk om te lezen hoe een ander het doet! Zelf ben ik ook ongeveer zo bezig als jij. Artikelen lees ik zelf tachtig keer door, want ik vind de kwaliteit en duidelijkheid van mijn blogjes heel belangrijk. En de hele dag Social Media en mail checken. Tja, je moet wat. Haha 😉

Reply
Els

Ik ben nog maar net begonnen, dus nog een beetje zoekende, ik schrijf nu een blog als ik een leuk onderwerp heb en anders komt er maar niks, het is een hobby

Reply
Nathalie Eline

Wat leuk om te lezen! Ik maak de foto’s meestal ook gewoon met mijn telefoon. Makkelijk en goede kwaliteit! 🙂

Reply
Inge

Heel leuk om te lezen! Het lijkt me toch wel een compliment als je benaderd wordt door bedrijven, blijkbaar is je blog interessant genoeg / met genoeg bezoekers. Het zou mij een hele eer lijken! En fijn met poes zo.. gelukkig zit Monsieur Mango vaak in zijn kooi te spelen dus kan ik ongestoord aan de computer zitten! 🙂

Reply
angelique

Ik schrijf vooruit wanneer de inspiratie er is. De afgelopen tijd is dat met muziek op en gaan met die banaan. Nu moet ik zeggen dat ik er gewoon wat meer tijd voor heb momenteel wat volgend jaar gaat veranderen dus ik hoop niet dat mijn blog daar onder gaat lijden. Ik sta ook ingeschreven bij verdienmetbloggen maar heb daar pas 1 opdracht vandaan gekregen. Bedrijven benaderen mij inderdaad gewoon via contact formulier als ze vinden dat mijn blog aansluit bij hun product.

Reply
Veerlez

Ik vind het altijd zo leuk om meer te weten over hoe iemand blogt, of iemand nou zijn blogs ver van te voren inplant, of iemand een heel plan heeft of lekker op het moment schrijft, maar ik vind het ook altijd fijn om meer te weten over hóe iemand een blog maakt, want als ik daarover lees inspireert me dat altijd weer om nieuwe layouts te maken of dingen aan te passen 🙂

Reply
Saskia

Leuk artikel. Misschien dat ik er ook eens een artikel aan besteed. En ja de spelfouten, ook na tien keer lezen weet ik er na publicatie van mijn blog nog altijd wel eentje uit te halen… haha

Reply
Anneleen

Fijn om hier meer over te lezen! En wat leuk dat je steeds meer en meer benaderd wordt voor betaalde opdrachten. Dat lijkt me erg bijzonder!

Reply
Marion

Leuk om te lezen hoe iedereen zijn eigen manier van bloggen heeft. Ik blog eigenlijk waar en wanneer het me uitkomt. Over het algemeen ga ik ’s ochtends eerst blogjes lezen, zoals nu, en als ik klaar ben dan ga ik lekker zelf schrijven. Heerlijk!

Reply
Amy

Haha, dat Anne hetzelfde plaatst maakt toch niet uit? Leuk om te lezen! Ik merk dat ik het bloggen anders aanpak en er nog niet echt structuur in gevonden heb. Het ging een hele tijd erg goed maar als het druk wordt in mijn agenda dan ben ik de structuur net zo hard weer kwijt 😉

Reply
Joyce

Ik denk dat ik het bloggen anders aanpak. Ik plan ver vooruit concepten in en probeer tussen het moederen door te schrijven. Heb nu wel gemerkt dat als er dan nog andere zorgen bij komen (zoals afgelopen maand mijn moeder), ik het gewoonweg niet kan combineren met mijn blog. In dat geval komen er minder artikelen online, maar daar baal ik wel verschrikkelijk van!

Ik probeer altijd 2 dagen vooruit al geschreven te hebben, maar dit lukt niet altijd helaas.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *