Dingen die ik gebruik voor het bloggen

Een aantal dingen zijn noodzakelijk om te bloggen (denk aan een domein), andere dingen vind ik juist gewoon erg handig om te gebruiken. Het maakt dat ik effectiever blog en vaak elke dag een artikel online krijg. • Laptop/computer/ofwatdanook
 • Wel echt een múst voor een blogger, anders kan je niet beginnen! Ik ben zelf nu al jaren erg blij met mijn laptop. Tevens heb ik de WordPress app op mijn mobieltje zodat ik reacties kan zien.

 • Een domein, gratis of betaald
 • Zonder stukje web heb je niets om op de bloggen. Je kan gratis een site aanmaken bij WordPress of Blogger. Na een jaar besloot ik zelf (na te hebben geblogd op web-log.nl) een eigen domein aan te schaffen. Eng? Zeker wel, maar na 6.5 jaar nog steeds geen spijt van! Dit is nét even wat meer Sas. Inhoudelijk, maar ook het uiterlijk kan ik wat meer me eigen ding in brengen. Zelf heb ik een domein gekocht bij one.com, waar ik zeker nog steeds tevreden mee ben.

 • Planboekjes van de HEMA & calender plugin
 • Ik hou van de plan boekjes van de HEMA. Ik ga de deskplanner in 2015 gebruik om mijn blogjes bij te houden en inspiratie in op te schrijven. Ook het kleine blogboekje gebruik ik regelmatig, vooral om mijn samenwerkingen in bij te houden. Voor het plannen gebruik ik een plugin. Hier bescheef ik al mijn belangrijkste plugins waarbij WordPress Editorial Calendar wordt genoemd.

 • Mijn telefoon
 • Hiermee maak ik foto’s voor Instagram en mijn blog. Ik heb er een notitieboekje-app voor als ik onderweg inspiratie krijg. Tevens gebruik ik ook vele foto bewerkingsapps op mijn telefoon.

 • Mijn goede, positieve humeur
 • Klinkt misschien raar, maar ik krijg meer uit handen als ik een fijne vibe heb. Ik krijg meer blogjes uit mijn vingers (zoals nu), ik laat leukere en inhoudelijk reacties achter bij andere bloggers en raak eerder geïnspireerd en gemotiveerd een blogje te maken. Dagen dat ik me een beetje sip voel heb ik minder zin hierin…

 • Geïnspireerd raken door andere bloggers
 • Er zijn zeker heel wat blogs die ik volg op het WWW. Een aantal inspireren mij zeker tot het creëren van blogposten. Soms neem ik een idee over en geef bij de post dan ook een credit weer. Dit vind ik erg belangrijk, aangezien ik merk dat dit niet altijd gedaan word. Tevens krijg ik soms juist andere inspiratie van een blogpost en bouw het idee dan om naar mijn eigen idee.

  Tevens gelijk even een bedankje richting elke bezoeker die hier komt (en een reactie achter laat) Bloggen doe ik omdat het een super fijne hobby is maar jullie reacties maken het toch een stukje leuker dan dat het niet gelezen zou worden. Door jullie raak ik enthousiast en geïnspireerd en ik vind dat dit ook wel eens genoemd mag worden!

  47 reacties op “Dingen die ik gebruik voor het bloggen

  1. ik krijg steeds meer de indruk dat mijn log saai en eentonig wordt. Ik zou dus best wat rondkijken en inspiratie opdoen bij andere bloggers… 😉

  2. Vind dit altijd leuk om te lezen, laptop staat nog op m’n wishlist (die veel te lang word trouwens) een goed humeur is wel een goeie 🙂

  3. Leuk om te lezen zeg! Dat boekje heb ik zelf ook in mijn tas, maar ik gebruik het uiteindelijk weinig. Meestal ga ik voor de pc zitten en denk: wat ga ik nu eens schrijven? En soms heb ik voor ik het weet vier blogjes getypt 😛

  4. Ik heb de calender plugin nog niet, maar werk met een Open Office Calc document waarin ik mijn planning én blog-ideetjes bewaar. Gelukkig zijn dat er nog heel veel, dus ik zal niet snel zonder inspiratie vallen. Vanaf 2015 start heb ik hier ook een aparte agenda klaarliggen enkel en alleen voor de blog

  5. heel herkenbaar….
   vooral die goede vibe, nooit echt bij stil gestaan tot ik pas 8 blogjes achter elkaar kon schrijven…
   terwijl ik in een dip moeite heb om alles alleen al lekker te verwoorden…
   die deskplanner is volgens mij echt top

  6. Ik gebruik alle ingrediënten behalve de planner. Met mijn blog ben ik niet van de planning. Ik doe het wanneer ik er tijd en zin in heb.

  7. Leuk om te lezen. Alleen je lijstje met plugins link doet het niet 😉 Zelf plan ik altijd uit de losse hand. Ik gooi constant titels in concepten en zie dan wel wanneer ik ze bewerk. Wel heb ik mijn vaste items die elke week terug komen, die typ ik vaak op zondagavond (op mijn sunday talk na hehe)

  8. Wat een leuk artikel! De deskplanner en t blogboekje van hema heb ik ook 🙂 Het is superfijn werken!

  9. Leuk om te lezen. Zelf moet ik ook maar eens gaan beginnen aan notitieboekjes (of uberhaupt een agenda/planner oid) Nu staat mijn blogplanning verdeeld over mijn laptop, telefoon en losse post-its haha, heel onoverzichtelijk!

  10. Wat een leuk stukje. Ik gebruik dezelfde materialen en ook heel herkenbaar dat je met een goed humeur beter en/meer kunt schrijven.

  11. Leuk om te zien wat je zoal gebruikt bij het bloggen! Ik heb ook altijd een notitieboekje bij de hand, gewoon om ideetjes in op te schrijven of om iets verder uit te werken…

  12. Dit soort artikels vind ik altijd leuk om te lezen! Fijn om te horen dat je nooit spijt hebt gehad om een eigen domein te kopen! Lijkt me best eng. Ik wil dit in de toekomst ook gaan doen.

  13. Wat leuk zo’n lijstje.
   Wat dan ook gezegd mag worden 😉 …; wat ik zo leuk vind aan jou manier van bloggen, is naast de leuke posts, je met zoveel volgers ook reacties geeft aan en/of bij nieuwe bloggers! Heel leuk!

  14. Ik gebruik helemaal geen papieren boekje, maar misschien is het wel handig om te gaan doen, aangezien ik onderweg ook vaak inspiratie krijg 🙂 Bedankt voor de tip hihihi

  15. Ik heb veel te veel planboekjes! Ik weet ondertussen niet meer waar ik wat in plan. Volgend jaar gaat alles voor het bloggen in één grote overzichtelijke agenda! De deskplanner twijfel ik nog steeds over. Ik hoor er zoveel goede dingen over, maar denk dat ik dan alleen maar dubbel ga schrijven. Leuke artikelen zijn dit toch!

  16. Jaa ik wil heel graag die deskplanner! Ik ben een lijstjes maker en hoop zo dat hij nog te verkrijgen is als ik weer in NL ben!

   En inderdaad, de credits worden vaak vergeten. Erg jammer!

  17. Wat een leuk overzicht! Die deskplanner van de HEMA wil ik ook al een tijdje hebben, lijkt me super handig voor mijn blog! WordPress Editorial Calendar vind ik ook heel fijn om te gebruiken. Oh en web-log.nl…dat is echt nostalgie! Wat lijkt het al weer lang geleden dat dat hip was! Wat lief dat berichtje aan het einde, jij heel erg bedankt voor je super leuke blog en de leuke reacties die je altijd achterlaat! 🙂

  18. Handig lijstje tools. Zelf gebruik ik die editorial calender ook (ooit ook als een tip van jou opgevolgd).
   Maar notitieblokjes gebruik ik weer niet. Daarvoor heb ik mijn telefoon en een paar apps voor korte notities, eerste set-ups van blog, maar ook voor het opslaan van complete artikelen ter inspiratie….

  19. Ik word op zoveel blogs lekker gemaakt met die deskplanner van hema.. Dat ik denk er toch ook maar 1 aan te schaffen..

   Lief dat je je lezers bedankt 🙂

  20. Ik vind het echt super leuk voor je dat je de laatste tijd zo enorm aan het groeien bent! Verdiend ook! 🙂

  21. Ik heb 3 planboekjes haha, eentje waar ik mijn hele planning bij hou, eentje voor praktische zaken en eentje voor tags die ik vind. Zo hou ik gelijk bij welke ik al heb gehad

  22. Op jouw aanraden (althans die blogpost) heb ik de WordPress kalender plugin gedownload, maar ik snap er niets van haha! Ik gebruik een notitieboekje voor mijn ideetjes en om tijdens het selecteren van foto’s de nummers op te schrijven voor ik ze ga bewerken. Daarnaast houd ik in mijn eigen agenda een lijstje bij met wanneer ik alles wil posten.

   1. De WordPress calender plugin vond ik eerst ook ingewikkeld. Echter als je het eenmaal door hebt.. De posten die je als concept opslaat op een bepaalde datum komen in het rijtje te staan op de datum met eronder [ DRAFT ] Zodra je op publiceren drukt gaat dit weg en zet hij hem in de planning voor de desbetreffende datum. Ook kan je de posten oppakken en hem bijvoorbeeld een week verschuiven. Mocht je nog vragen hebben kan je deze altijd stellen, is namelijk een super fijne plugin!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *