Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Dingen die ik gebruik voor het bloggen

Een aantal dingen zijn noodzakelijk om te bloggen (denk aan een domein), andere dingen vind ik juist gewoon erg handig om te gebruiken. Het maakt dat ik effectiever blog en vaak elke dag een artikel online krijg.

 photo IMG_20170122_202633_707_zpszj46gdvk.jpg


 • Laptop/computer/ofwatdanook
 • Wel echt een múst voor een blogger, anders kan je niet beginnen! Ik ben zelf nu al jaren erg blij met mijn laptop. Tevens heb ik de WordPress app op mijn mobieltje zodat ik reacties kan zien.

 • Een domein, gratis of betaald
 • Zonder stukje web heb je niets om op de bloggen. Je kan gratis een site aanmaken bij WordPress of Blogger. Na een jaar besloot ik zelf (na te hebben geblogd op web-log.nl) een eigen domein aan te schaffen. Eng? Zeker wel, maar na 6.5 jaar nog steeds geen spijt van! Dit is nét even wat meer Sas. Inhoudelijk, maar ook het uiterlijk kan ik wat meer me eigen ding in brengen. Zelf heb ik een domein gekocht bij one.com, waar ik zeker nog steeds tevreden mee ben.

 • Planboekjes van de HEMA & calender plugin
 • Ik hou van de plan boekjes van de HEMA. Ik ga de deskplanner in 2015 gebruik om mijn blogjes bij te houden en inspiratie in op te schrijven. Ook het kleine blogboekje gebruik ik regelmatig, vooral om mijn samenwerkingen in bij te houden. Voor het plannen gebruik ik een plugin. Hier bescheef ik al mijn belangrijkste plugins waarbij WordPress Editorial Calendar wordt genoemd.

 • Mijn telefoon
 • Hiermee maak ik foto’s voor Instagram en mijn blog. Ik heb er een notitieboekje-app voor als ik onderweg inspiratie krijg. Tevens gebruik ik ook vele foto bewerkingsapps op mijn telefoon.

 • Mijn goede, positieve humeur
 • Klinkt misschien raar, maar ik krijg meer uit handen als ik een fijne vibe heb. Ik krijg meer blogjes uit mijn vingers (zoals nu), ik laat leukere en inhoudelijk reacties achter bij andere bloggers en raak eerder geïnspireerd en gemotiveerd een blogje te maken. Dagen dat ik me een beetje sip voel heb ik minder zin hierin…

 • Geïnspireerd raken door andere bloggers
 • Er zijn zeker heel wat blogs die ik volg op het WWW. Een aantal inspireren mij zeker tot het creëren van blogposten. Soms neem ik een idee over en geef bij de post dan ook een credit weer. Dit vind ik erg belangrijk, aangezien ik merk dat dit niet altijd gedaan word. Tevens krijg ik soms juist andere inspiratie van een blogpost en bouw het idee dan om naar mijn eigen idee.

  Tevens gelijk even een bedankje richting elke bezoeker die hier komt (en een reactie achter laat) Bloggen doe ik omdat het een super fijne hobby is maar jullie reacties maken het toch een stukje leuker dan dat het niet gelezen zou worden. Door jullie raak ik enthousiast en geïnspireerd en ik vind dat dit ook wel eens genoemd mag worden!

  0
  Blog
  Previous Story
  Next Story

  47 Comments

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Marcella
  13/12/2014 at 13:20

  Die planner van de Hema is handig, al gebruik ik al een tijdje niet meer. Weer es doen!

 • Reply
  Billy
  09/12/2014 at 19:46

  ik krijg steeds meer de indruk dat mijn log saai en eentonig wordt. Ik zou dus best wat rondkijken en inspiratie opdoen bij andere bloggers… 😉

 • Reply
  Nicky
  08/12/2014 at 18:21

  Ik moet nodig een planner in huis halen. Leuk om te lezen wat je zoal voor je blog gebruikt.

 • Reply
  sam
  08/12/2014 at 15:12

  Vind dit altijd leuk om te lezen, laptop staat nog op m’n wishlist (die veel te lang word trouwens) een goed humeur is wel een goeie 🙂

 • Reply
  Saar
  08/12/2014 at 14:30

  Leuk om te lezen zeg! Dat boekje heb ik zelf ook in mijn tas, maar ik gebruik het uiteindelijk weinig. Meestal ga ik voor de pc zitten en denk: wat ga ik nu eens schrijven? En soms heb ik voor ik het weet vier blogjes getypt 😛

 • Reply
  Zwartraafje
  08/12/2014 at 10:40

  Ik heb de calender plugin nog niet, maar werk met een Open Office Calc document waarin ik mijn planning én blog-ideetjes bewaar. Gelukkig zijn dat er nog heel veel, dus ik zal niet snel zonder inspiratie vallen. Vanaf 2015 start heb ik hier ook een aparte agenda klaarliggen enkel en alleen voor de blog

 • Reply
  jackie
  08/12/2014 at 10:17

  heel herkenbaar….
  vooral die goede vibe, nooit echt bij stil gestaan tot ik pas 8 blogjes achter elkaar kon schrijven…
  terwijl ik in een dip moeite heb om alles alleen al lekker te verwoorden…
  die deskplanner is volgens mij echt top

 • Reply
  Anneleen
  08/12/2014 at 09:33

  Wat fijn en mooi om te lezen! Dat voorlaatste puntje is erg herkenbaar. Ik krijg ook meer geschreven wanneer ik lekker in mijn vel zit

 • Reply
  Nicky
  07/12/2014 at 23:14

  Die deskplanner wil ik ook. Maar dan voor andere dingen. Niet om te bloggen.

 • Reply
  Jenn
  07/12/2014 at 21:22

  Leuk om te lezen!

 • Reply
  Griet
  07/12/2014 at 17:59

  Ik probeer vaak mijn week te plannen, maar het lukt me nog steeds niet goed om dit te blijven volhouden 🙂

 • Reply
  Petra
  07/12/2014 at 14:04

  Ik gebruik alle ingrediënten behalve de planner. Met mijn blog ben ik niet van de planning. Ik doe het wanneer ik er tijd en zin in heb.

 • Reply
  annouska
  07/12/2014 at 11:39

  Leuk om te lezen. Alleen je lijstje met plugins link doet het niet 😉 Zelf plan ik altijd uit de losse hand. Ik gooi constant titels in concepten en zie dan wel wanneer ik ze bewerk. Wel heb ik mijn vaste items die elke week terug komen, die typ ik vaak op zondagavond (op mijn sunday talk na hehe)

  • Reply
   SAS
   07/12/2014 at 15:51

   Thanks voor het opmerken. De link doet het nu wel.

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  07/12/2014 at 10:41

  Een goed humeur YUP! Zeker. Anders ga ik er niet eens voor zitten. Leuk geschreven weer.

 • Reply
  Lief meisje
  07/12/2014 at 10:14

  Wat een handige tips en hulpmiddelen die je gebruikt bij het schrijven van blogs.

 • Reply
  Madeleine
  07/12/2014 at 07:38

  Wat een leuk artikel! De deskplanner en t blogboekje van hema heb ik ook 🙂 Het is superfijn werken!

 • Reply
  Mandy
  07/12/2014 at 02:35

  Leuk om te lezen. Zelf moet ik ook maar eens gaan beginnen aan notitieboekjes (of uberhaupt een agenda/planner oid) Nu staat mijn blogplanning verdeeld over mijn laptop, telefoon en losse post-its haha, heel onoverzichtelijk!

 • Reply
  Linda
  07/12/2014 at 00:36

  Ik hoor veel goeds over de planner van Hema, denk dat ik er ook maar eens naar ga kijken voor in het nieuwe jaar!

 • Reply
  Simone
  06/12/2014 at 23:25

  Wat een leuk stukje. Ik gebruik dezelfde materialen en ook heel herkenbaar dat je met een goed humeur beter en/meer kunt schrijven.

 • Reply
  Wanda
  06/12/2014 at 20:21

  Leuk om te zien wat je zoal gebruikt bij het bloggen! Ik heb ook altijd een notitieboekje bij de hand, gewoon om ideetjes in op te schrijven of om iets verder uit te werken…

 • Reply
  Bo
  06/12/2014 at 19:55

  Wat super leuk om dit zo te zien!
  Ik gebruik een computer, camera, notitieblokjes en producten!
  xoxo

 • Reply
  Annelies
  06/12/2014 at 19:54

  Leuk om te lezen!

 • Reply
  Infinity
  06/12/2014 at 18:54

  Dit soort artikels vind ik altijd leuk om te lezen! Fijn om te horen dat je nooit spijt hebt gehad om een eigen domein te kopen! Lijkt me best eng. Ik wil dit in de toekomst ook gaan doen.

 • Reply
  Maaike
  06/12/2014 at 18:13

  Wat leuk zo’n lijstje.
  Wat dan ook gezegd mag worden 😉 …; wat ik zo leuk vind aan jou manier van bloggen, is naast de leuke posts, je met zoveel volgers ook reacties geeft aan en/of bij nieuwe bloggers! Heel leuk!

  • Reply
   SAS
   07/12/2014 at 08:35

   Bedankt voor het lieve compliment!

 • Reply
  Lies
  06/12/2014 at 17:01

  Ik gebruik helemaal geen papieren boekje, maar misschien is het wel handig om te gaan doen, aangezien ik onderweg ook vaak inspiratie krijg 🙂 Bedankt voor de tip hihihi

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  06/12/2014 at 14:55

  Heel herkenbaar hihi! De plugin gebruik ik nog niet, misschien eens proberen!

 • Reply
  Nathalie Eline
  06/12/2014 at 13:37

  Leuk lijstje, ik gebruik zo’n beetje ook wel alle puntjes, hihi. 🙂

 • Reply
  Marjolein
  06/12/2014 at 13:36

  Handig artikel, leuk om te lezen wat jij allemaal gebruikt voor het bloggen x

 • Reply
  Marion
  06/12/2014 at 13:35

  Ik heb veel te veel planboekjes! Ik weet ondertussen niet meer waar ik wat in plan. Volgend jaar gaat alles voor het bloggen in één grote overzichtelijke agenda! De deskplanner twijfel ik nog steeds over. Ik hoor er zoveel goede dingen over, maar denk dat ik dan alleen maar dubbel ga schrijven. Leuke artikelen zijn dit toch!

 • Reply
  Inge
  06/12/2014 at 12:56

  Jaa ik wil heel graag die deskplanner! Ik ben een lijstjes maker en hoop zo dat hij nog te verkrijgen is als ik weer in NL ben!

  En inderdaad, de credits worden vaak vergeten. Erg jammer!

 • Reply
  Xaviera
  06/12/2014 at 11:54

  Wat een leuk overzicht! Die deskplanner van de HEMA wil ik ook al een tijdje hebben, lijkt me super handig voor mijn blog! WordPress Editorial Calendar vind ik ook heel fijn om te gebruiken. Oh en web-log.nl…dat is echt nostalgie! Wat lijkt het al weer lang geleden dat dat hip was! Wat lief dat berichtje aan het einde, jij heel erg bedankt voor je super leuke blog en de leuke reacties die je altijd achterlaat! 🙂

 • Reply
  Saskia
  06/12/2014 at 11:41

  Handig lijstje tools. Zelf gebruik ik die editorial calender ook (ooit ook als een tip van jou opgevolgd).
  Maar notitieblokjes gebruik ik weer niet. Daarvoor heb ik mijn telefoon en een paar apps voor korte notities, eerste set-ups van blog, maar ook voor het opslaan van complete artikelen ter inspiratie….

 • Reply
  Rosa
  06/12/2014 at 11:31

  Die hema deskplanner is echt een uitkomst! Die gebruik ik ook graag 🙂 Ik vind deze lay-out trouwens erg mooi!

 • Reply
  Bouchra
  06/12/2014 at 11:01

  Ik gebruik ze ook allemaal. Die deskplanner is zo handig!

 • Reply
  Elize
  06/12/2014 at 10:48

  Dat blogboekje van de Hema heb ik ook! Ik blijf hem zo leuk (en super handig!) vinden! 🙂

 • Reply
  Tessa | Daily Inception
  06/12/2014 at 10:44

  Die Deskplanner gebruik ik ook! Ontzettend praktisch!

 • Reply
  Maroussia
  06/12/2014 at 10:14

  Je positieve humeur merk ik in al je blogjes. Heerlijk, want daar word ik lekker vrolijk van ^^ x

  • Reply
   SAS
   06/12/2014 at 14:19

   Dankjewel voor je lieve compliment 🙂

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  06/12/2014 at 10:10

  Ik word op zoveel blogs lekker gemaakt met die deskplanner van hema.. Dat ik denk er toch ook maar 1 aan te schaffen..

  Lief dat je je lezers bedankt 🙂

 • Reply
  Joyce
  06/12/2014 at 09:54

  Die deskplanner is echt een uitkomst, wat een onwijs fijn ding haha!

 • Reply
  Amy
  06/12/2014 at 09:31

  Op jouw aanraden (althans die blogpost) heb ik de WordPress kalender plugin gedownload, maar ik snap er niets van haha! Ik gebruik een notitieboekje voor mijn ideetjes en om tijdens het selecteren van foto’s de nummers op te schrijven voor ik ze ga bewerken. Daarnaast houd ik in mijn eigen agenda een lijstje bij met wanneer ik alles wil posten.

  • Reply
   SAS
   06/12/2014 at 09:55

   De WordPress calender plugin vond ik eerst ook ingewikkeld. Echter als je het eenmaal door hebt.. De posten die je als concept opslaat op een bepaalde datum komen in het rijtje te staan op de datum met eronder [ DRAFT ] Zodra je op publiceren drukt gaat dit weg en zet hij hem in de planning voor de desbetreffende datum. Ook kan je de posten oppakken en hem bijvoorbeeld een week verschuiven. Mocht je nog vragen hebben kan je deze altijd stellen, is namelijk een super fijne plugin!

 • Reply
  Bente
  06/12/2014 at 09:18

  Ik vind het echt super leuk voor je dat je de laatste tijd zo enorm aan het groeien bent! Verdiend ook! 🙂

 • Reply
  angelique
  06/12/2014 at 09:16

  Ik heb 3 planboekjes haha, eentje waar ik mijn hele planning bij hou, eentje voor praktische zaken en eentje voor tags die ik vind. Zo hou ik gelijk bij welke ik al heb gehad

 • Reply
  Sylvia
  06/12/2014 at 08:43

  Voor mij geldt hetzelfde lijstje, al gebruik ik geen planboekjes 🙂

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png