Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!5 materialistische dingen die veel voor mij betekenen

 photo lovee_zps59159253.jpg

In het leven vind ik dat je niet materialistisch moet zijn. Andere, kleine dingen zijn veel belangrijker. Zo is geluk, gezondheid en liefde veel belangrijker dan ‘maar spullen’. Toch zijn er een aantal items waar ik niet meer zonder zou willen. Zou ik écht niet zonder ze kunnen? Dat wel, maar dit zijn zeker dingen die veel voor me zijn gaan betekenen en die ik fijn vind te hebben.

Mijn boekenkast
Ik ben erg blij met de boekenkast die we een tijdje terug hebben gekozen. We hadden eerst een grote open boekenkast, waar eigenlijk veel meer andere dingen ook in werden gezet. Nu is het echt een kast voor boeken, met daarbij kleine items die ook veel voor me betekenen. Zoals het zand in een glazenpot waarin mijn verlovingsring lag, onze bruids-topper en een foto van onze huwelijksreis. De rest allemaal boeken, boeken, boeken. Ik heb een uitgebreide collectie waar ik zeker trots op ben. M. heeft 1 plank bovenaan met zijn fantasy boeken.

Verlovings/trouwring
Zeker iets waar ik echt niet meer zonder kan. Ik ben zo ontzettend blij met deze ring en de herinneringen die eraan hangen. Het is zowel mijn verlovingsring als trouwring. Toen we gingen trouwen hebben we onze naam + datum erin laten graveren. Elke dag als ik er naar kijk voel ik me intens gelukkig dat ik getrouwd ben. Een mooier gevoel is er voor mij niet op dit moment ♡

Waterkoker
Ik gebruik hem elke dag. Mijn mooie, uver hippe waterkoker. Zat ik eerst nog te klooien met een normale waterkoker, deze geeft precies 1 kopje thee per keer. Je kan de stand zelf aangeven hoe groot het kopje is. Super fijn ding waar ik na al die jaren, als echte theeleut zeker blij mee ben.

Gastenboek trouwlijst
Super blij nog steeds met deze keuze voor een gastenboek. Een boekje had ik toch nooit meer ingekeken en nu kan ik elke ochtend en avond kijken naar deze lijst, die naast onze voordeur hangt. Alle belangrijke mensen hebben een mooie, lieve tekst erop gezet.

Mokkenkastje
Nog meer thee thee thee. Sinds ik het mokkenkastje heb ben ik zo blij dat ik mijn mooie mokken collectie kan laten zien! Stonde ze eerst opgestapeld in de kast, nu zijn ze goed zichtbaar. Ik heb zoveel mokken dat het elke dag weer iniemienemutte is welke ik nu zou gebruiken. Woops. Het kastje is alleen redelijk vol, ik zeg een nieuw kastje ernaast hangen 😉

Zijn er materialistische dingen waar jij liever niet meer zonder wil?

0
Liefde voor..
Previous Story
Next Story

46 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Tamarah
  29/10/2014 at 21:27

  Mooi artikel! En ja er zijn ook wel materialistische dingen waar ik niet zonder kan. Naast mijn pc hecht ik veel waarde aan mijn fotoalbums en spulletjes van vroeger die voor mij een bijzondere betekenis hebben.

 • Reply
  Nicky
  29/10/2014 at 20:35

  Prachtige kast! En je gastenboek trouwlijst vind ik ook leuk. Ik kan niet zonder mijn kettinkje met kinderkopje en hangertje van geloof-hoop-en-liefde. De originele ben ik na twintig jaar kwijt geraakt en dat vond ik verschrikkelijk omdat ze me zo dierbaar waren. Nu heb ik een nieuwe. Gekregen van vriendje-lief en dochterlief dus ook weer heel dierbaar.

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  29/10/2014 at 15:48

  Prachtig lijstje. Die waterkoker lijkt me handig zeg!

 • Reply
  Bouchra
  29/10/2014 at 11:10

  Die trouwlijst is heel leuk gedaan! Toffe waterkoker ook X

 • Reply
  Flavie
  28/10/2014 at 18:05

  Allemaal hebben wel onze spulletjes die ons veel waard zijn.
  Hier is ook mijn ring iets heel waardevols… het gevoel op elk moment van de dag verbonden te zijn met elkaar 🙂

 • Reply
  Billy
  28/10/2014 at 12:47

  bij mij ligt het eerder aan moderne communicatiemiddelen, zoals m’n laptop en mijn smartphone
  De rest kan me gestolen worden… 😉

 • Reply
  Michelle
  28/10/2014 at 09:11

  Kan me goed voorstellen dat je trouwring een speciale waarde heeft. Zo heeft mijn verlovingsring dat ook.
  ZIjn er materialistische dingen waar ik niet meer zonder wil? Eerlijk gezegd weet ik hier niet echt een antwoord op.
  De dingen waar ik niet meer zonder wil, zijn namelijk geen dingen. Maar dat is mijn vriend, onze huisdieren en een goede vriendin. De rest is allemaal vervangbaar. Ik ben super blij met ons huisje en de spullen die erin staan, maar toch ik zou zonder ze kunnen. Zonder ze willen? Ach weet ik niet, er zijn nog zoveel meubels of spullen die ik ook wel eens een keertje in huis wil hebben staan. Maar als ik echt iets moet kiezen: mijn spiegelreflex camera, blog, laptop, handwerkbenodigdheden (zoals mijn grote borduurwerken)

 • Reply
  Paul
  27/10/2014 at 23:57

  Ja, mijn trouwring is ook iets waar ik erg op gesteld ben, terwijl ik verder veel van mijn spullen zou kunnen missen, mijn trouwring toch echt niet!

 • Reply
  Sara - Window On My Wardrobe
  27/10/2014 at 22:55

  Leuk lijstje van dingen waar je veel waarde aan hecht! Ik kan me voorstellen dat je echt heel gelukkig bent om getrouwd te zijn met je grote liefde. Ik hoop het ooit ook mee te maken, maar dat hangt allemaal van mijn vriend af he 🙂

  X Sara

 • Reply
  Wendy
  27/10/2014 at 22:24

  Ik denk dat iedereen wel een paar van die dingen heeft. Je gastenboek trouwlijst vind ik nog steeds zo leuk gedaan. Wat je zegt, nu zie je het ele dag en met een echt boekje waarschijnlijk bijna nooit.

 • Reply
  Lies
  27/10/2014 at 22:20

  Ik heb zeker ook dingen waar ik niet meer zonder kan (wil). En wat een leuke variatie op een gastenboek!

 • Reply
  Marcella
  27/10/2014 at 22:01

  Leuk onderwerp voor een blog, mooie spullen heb je gekozen. Heel erg ‘Sas’ en dus herkenbaar. Des te leuker!

 • Reply
  Jenn
  27/10/2014 at 21:43

  Absoluut mijn laptop en mijn telefoon, mijn pandora-armband (met bedels die allemaal iets voor me betekenen), mijn schoenencollectie en mijn boeken. Haha, klinkt best oppervlakkig eigenlijk he 😛

 • Reply
  Jorien
  27/10/2014 at 21:10

  Waaauw jouw waterkoker is toch gaaf zeg! Heel nice! Leuke dingen heb je gekozen.

 • Reply
  Isabel Cristina
  27/10/2014 at 21:02

  Zo’n handige waterkoker! Zo’n één zou ik ook wel willen. Ik kan op dit moment niet bedenken wat voor materialistische dingen ik niet zonder kan.

 • Reply
  Regina
  27/10/2014 at 20:13

  Ik ben ook niet zo op spullen. Ik denk dat ik vooral niet zonder mijn laptop kan. Voor de rest… kom maar halen 😉

 • Reply
  jackie
  27/10/2014 at 19:54

  Ik denk ook wel op 1 mijn boekenkast, of kledingkast inc inhoud

 • Reply
  Evelien
  27/10/2014 at 19:49

  Toen ik de titel las dacht ik al gelijk aan je boeken, thee en trouwen. Dat zijn ook zeker dingen om van te genieten en waarde aan te hechten.

 • Reply
  Claudia
  27/10/2014 at 19:31

  Mooie verzameling, ik snap heel goed dat je hier niet gauw zonder zou willen! En wat een leuk idee, dat kastje met mokken. Ik hecht ook veel waarde aan spullen waar emoties aan verbonden zijn. Misschien wel iets teveel, maar ach. Gewoon een emotioneel mens 🙂

 • Reply
  Wanda
  27/10/2014 at 19:05

  Nou, ik vind dit echt niet materealistisch hoor! Ik zou namelijk mijn auto noemen, omdat ik er gewoon elke dag nog heel erg blij mee ben en ik ’em heerlijk vind rijden…

 • Reply
  Sarah
  27/10/2014 at 18:16

  Mooi lijstje, ik zou niet meer zonder m’n iPhone kunnen!

  Sarah x

 • Reply
  Saskia
  27/10/2014 at 18:09

  Mijn trouwring! En, euh, mijn iphone *schaam*

 • Reply
  Anneleen
  27/10/2014 at 18:05

  Jouw boekenkast doet me denken aan mijn vriend zijn filmkast 🙂 en wow, ik wist helemaal niet dat zo’n waterkoker bestond! Ik snap dat je veel waarde hecht aan je verlovingsring. Ik heb van mijn vriend oorbellen en een kettinkje en die zou ik ook niet meer willen missen! Hierdoor heb ik het gevoel dat hij heel de dag bij mij is en dat maakt me gelukkig!

 • Reply
  Mandy
  27/10/2014 at 17:38

  Wat leuk. Haha, ik dacht dat het zo’n koffieding was inplaats van een waterkoker. Maar ziet er wel erg leuk uit 🙂

 • Reply
  Bo
  27/10/2014 at 16:48

  Heel leuk artikel!

 • Reply
  Arlinde
  27/10/2014 at 15:18

  Ik kan niet zonder mijn speciale pen met hout erin verwerkt, ja, ook mijn waterkoker-net-als-jij (voor thee en zakjes-koffie) en mijn speciale Marjolein Bastin mokken van porselein. daar blijft alles zo lekker lang warm in! En mijn lievelingsstoel wil ik nooooooooit wegdoen.

  Leuk, die mokken van jou!

 • Reply
  Chantal
  27/10/2014 at 13:53

  o.a. mijn trouwring en enkele andere sierraden, een beeldje van een dierbare

 • Reply
  Angelique
  27/10/2014 at 12:57

  Hele fijne dingetjes!

 • Reply
  Chantal
  27/10/2014 at 11:27

  Leuke dingen! Zelf kan ik niet zonder mijn e-reader, laptop, telefoon en inderdaad de waterkoker.

 • Reply
  Laura
  27/10/2014 at 11:18

  Wat een mijn lijstje! Spullen waar ik niet zonder kan zijn: De ring die Dennis en ik in het begin van onze relatie kochten en waar we onze datum in hebben staan. Mijn ketting die 24/7 om mijn nek hangt. En verder kan ik het even niet zo bedenken. Eigenlijk hoort mijn verlovingsring er ook nog bij. Maar helaas ben ik afgelopen vrijdag het steentje er van kwijt geraakt dus ligt de ring nu in mijn sierraden kistje.

  • Reply
   Laura
   27/10/2014 at 11:19

   Urgh verkeerde email -__- haha!

  • Reply
   SAS
   28/10/2014 at 08:35

   Jammer zeg dat je er een steentje van bent kwijtgeraakt. Je kan niet er eentje op laten zetten bij een juwelier?!

 • Reply
  Ingrid
  27/10/2014 at 11:02

  Bijzonder om te lezen welke ‘materialen’ voor jou waardevol zijn. Ik kan me goed indenken dat je ringen en het gastenboek enorm belangrijk zijn. Ik zou denk ik voor iets als de fotoboeken van mijn jeugd gaan, dat voelt voor mij zo onvervangbaar.

 • Reply
  Joyce
  27/10/2014 at 10:44

  Ja, mijn camera! En mijn geliefde computer. Verder zijn er niet echt dingen denk ik 🙂

 • Reply
  Nicky
  27/10/2014 at 10:36

  Van je verlovingsring, trouwringen en gastenboek is logisch.
  Er zijn denk ik veel dingen waar ik op dit punt van mijn leven liever niet zonder zou willen. Allereerst foto´s van mijn kinderen, camera om foto´s te maken maar ook de wasmachine zou ik liever niet missen. Zie je het al voor je met de hand kleren van 7 personen wassen….

 • Reply
  Rianne
  27/10/2014 at 10:28

  Ik zeg nu nee omdat materiaal te vervangen is… En herinneringen toch wel blijven, ook zonder het tastbare onderdeel… Maar ik weet dat pas echt wanneer ik een keuze zou moeten maken…
  Ik weet het niet.

 • Reply
  sam
  27/10/2014 at 10:06

  Geweldig die mokken kast! (ik zie wat blond amsterdam… <3 ) Vind je waterkoker ook super gaaf!

 • Reply
  Nicole
  27/10/2014 at 10:01

  Ik denk mijn spiegelreflex camera en mijn imac!

 • Reply
  Sandra
  27/10/2014 at 10:01

  Leuk om te lezen! Trouwen staat hoog in het lijstje, een bijzonder moment dus! Daarnaast, leuk contrast met de waterkoker, alhoewel ik mij ook kan voorstellen hoe belangrijk deze is. Ik gebruik de mijne ook meerdere keren per dag en moet er niet aan denken om steeds water op het vuur te koken. Voor mij dus heel herkenbaar!

 • Reply
  Simone
  27/10/2014 at 09:32

  Dat zijn hele mooie waardevolle spullen!

 • Reply
  Nesrin
  27/10/2014 at 09:02

  Oh heel herkenbaar dit! Ik heb ook een lijst…. Zou er zo een post over kunnen schrijven. Het gaat dan niet zozeer om de waarde zoals jij zegt in je post.

 • Reply
  Maroussia
  27/10/2014 at 08:04

  Mooit lijstje! Wat een leuke waterkoker heb je ^^ Ik wil zeker niet zonder mijn boeken 🙂 x

 • Reply
  Mirne
  27/10/2014 at 08:03

  Die trouwlijst is inderdaad erg tof! Ik heb vooral functionele dingen waar ik niet zonder kan, laptop, camera, dat soort dingen.

 • Reply
  Amy
  27/10/2014 at 07:33

  Wat een mooie dingetjes 🙂 Ik kan me van sommige dingen heel goed voorstellen dat je er blij mee bent. Ik heb dat vooral met mijn spiegelreflexcamera!

 • Reply
  Bianca
  27/10/2014 at 07:17

  Leuk om te zien dat een waterkoker ook in het rijtje thuis hoort van de trouwring 🙂

 • Reply
  Petra
  27/10/2014 at 07:15

  Ik kan absoluut ook niet zonder mijn trouwring. Laatst had ik hem afgedaan ivm bakken en vergat hem weer om te doen. Ik ging de deur uit en zag na een tijdje dat ik hem niet om had. Wat voelde ik me klote. En ik zou niet zonder mijn laptop kunnen. Want mijn laptop is onlosmakelijk verbonden aan het bloggen.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png