Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home sweet home,  Lijstjes & Stokjes

Tips & Trucs: Klusserdeklus!

Een nieuwe rubriek is geboren: Tips & Trucs. Elke Donderdag plaats ik een blogje met tips & trucs die variëren van blog gerelateerde artikelen tot andere tips. Heb je zelf een suggestie? Laat deze achter in de comments.

Zoals jullie weten zijn we al jaren bezig met verbouwingen in ons huis. Zo kreeg onze woonkamer een andere kleur, creeërde we een nieuw leeshoekje, verfde we de posten van geel naar grijs en hadden we laatst 3 grote verbouwingen dit jaar: onze woonkamer muur verplaatsen, de wc verbouwing en afgelopen Augustus was dan eindelijk daar onze badkamerverbouwing. God, zo op een rijtje hebben we heel wat gedaan, want dit was niet alleen een nieuw kastje of een kleine aanpassing maar grote.

 photo verbouwen_zps4e1d0afd.jpg

Uiteraard hebben we alles in fases gedaan en heel wat nagedacht over de mogelijkheden. Hierbij dus een Tips & Trucs met allerlei klustips. Waar moet je opletten en wat moet je vooral wel en niét doen?

 • Bepaal een tijdsbestek en budget
 • Voor wanneer wil je iets af hebben. Een jaar een week, een dag? Maak het realistisch en bedenk hoeveel tijd je denkt nodig te hebben. Tel hier nog + iets bij op, aangezien het nooit afkomt wanneer je het in je hoofd hebt. Maak daarnaast een budget over hoeveel je kwijt wilt en vooral kan. Wij wilden al jaren geleden de badkamer aanpakken, maar met telkens mijn baan verlies is het dan geen goed idee. Stel prioriteiten en doe het pas als je weet dat je het GOED kan doen. Ook financieel. Je kan het beter goed doen dan half.

 • Doe niet alles in 1 keer
 • M. wilde eerst de wc, de woonkamer muur & de badkamer tegelijk doen. Dat idee heb ik hem uit zijn hoofd gepraat en is hij dankbaar voor. We hebben nu het stapsgewijs gedaan zodat niet heel je huis overhoop ligt en je met van alles en nog wat tegelijk bezig bent.

 • Ga niet zelf aanklooien als je er niets van weet. Huur vakmensen in.
 • M. is timmerman van beroep en kan eigenlijk alles. Toch heeft hij de dingen waar hij minder verstand van had overgelaten aan mensen die dit wel hadden en dagelijks doen. Zo hebben wij voor de wc, badkamer e.d. een stukadoor in de armen genomen en een elektricien. Hij zou het wel hebben gekund maar is er dan super lang mee bezig en je weet dan niet zeker of het goed wordt. We hebben dus een klein budget besteed aan vakmannen.

 • Bedenk samen/zelf wat je wilt zodat het duidelijk is
 • We hebben van te voren gedacht hoe we dingen wilden hebben en waar. Dat we dit niet nog op het laatste moment moesten beslissen maar gewoon door konden gaan. Natuurlijk zijn er wel eens onvoorziene problemen die je dan op het moment moet oplossen maar het was minder leuk geweest als de ‘normale’ dingen daar ook nog bij hadden gekomen. ‘Hangen we de douche nou links of rechts?’

 • Bemoei je niet. Ik herhaal NIET met het klussen als je man timmerman is. Daar komt gezeur van.
 • Meer een tip voor mezelf. De laatste 2 verbouwingen was ik voor koffie/thee te zetten en werd soms geroepen voor een beslissing waar iets moest komen. Meer niet. En dat werkte perfect. Hij is timmerman dus alles wat ik zeg is niet goed. Of hij weet het beter. Want hij is een vakman en ik niet. Ik zou bijna kinderen nemen en tegen hem roepen: DIT IS NOU MIJN VAKGEBIED. Maar zonder zottigheid: ik kan niet eens recht een plankje ophangen dus bemoei ik me er lekker niet mee.

  De vorige artikelen Tips & Trucs reeks:
  Blog do’s & don’t’s / De fijne kneepjes van het solliciteren / Samenwerking voor je blog met bedrijven / Voor een positiever leven / Even geen blog inspiratie / Hoe kom je beter in slaap / Hoe blijf je gemotiveerd? / Waarom zou je bloggen? / Netwerk opbouwen & succesvol met je blog / Alle kids entertainen op mijn werk / Voor beginnende bloggers

  0

  33 reacties

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *