Debuut recensie: Conflict van Susan Moonen

Dit boek werd mij aangeboden door De Crime Compagnie

Een thriller waar ik zeker naar uitkeek om te lezen: Conflict. De debuut thriller van Susan Moonen. Altijd leuk om nieuwe boeken en schrijfsters te ontdekken in dit genre.

Susan Moonen -Conflict

‘Dit is slechts een onbetekenende tussenvrouw voordat het prachtige eindakkoord zal klinken. Mijn slotvrouw.’

Eva en Lotte zijn al sinds de kleuterschool onafscheidelijk. Hun vriendschap is de wereld. Lotte is getrouwd en moeder van een tweeling. Eva werkt bij een bank en woont samen met Johan, een makelaar in onroerend goed.

Dan worden er in Ravenstein, het stadje waar de vriendinnen wonen, dode vrouwen gevonden. De ontzielde lichamen zijn gemarteld, de lompheid van de verkrachtingen is ongekend.

Al snel na de vondst ontdekt Eva iets verschrikkelijks. Het gaat haar voorstellingsvermogen volledig te boven. Ze verzet zich tegen de waarheid, maar de feiten stapelen zich op. Hoe kan ze haar vriendin Lotte beschermen?

Wat vond ik van het boek

Ik vond het zeker een goede thriller met een meeslepend verhaal. De personages komen ruim aan bod en worden goed beschreven. De schakeling tussen de gedachten van de hoofdpersonen is erg goed in elkaar gezet. Zo begin je met de eerste moord en wat de moordenaar denkt. Hoewel het verhaal sterk was moet ik toch wel bekennen dat ik snel doorhad wie daadwerkelijk verantwoordelijk is voor de moorden, wat het toch een stuk minder leuk maakte. Het had wat beter uitgewerkt kunnen worden. Het slot was wel goed geschreven en maakte indruk. In 2 dagen heb ik dan ook dit boek uitgelezen. Voor een debuut zeker een fijn boek om te lezen en ben dan ook erg benieuwd naar een 2de boek van deze schrijfster.

Conflict, het debuut van Susan Moonen is verkrijgbaar vanaf 30 Augustus voor €14,95
Rating: ★★★

Zie op mijn Hebban account nog meer boeken die ik heb gelezen/wil lezen

About the Author

29 Comments

Tamarah

Hmm wel jammer dat je snel doorhad wie de dader was fijn dat het slot wel goed geschreven was. Leuk trouwens dat je, je gelezen boeken bijhoudt met Hebban! Deze site kende ik nog niet. Ik ga ook een account aanmaken omdat GoodReads toch veel in het Engels is.

Reply
SAS

Leuk! Ik volg je nu. Vind Hebban ook fijner dan Goodreads, omdat het Nederlands is. Het enige wat ik mis is een widget voor op je site..

Reply
Yvon

Ben het met je eens. Las het boek al een tijd geleden (toen alleen de digitale versie nog maar beschikbaar was), en er had inderdaad nog wat aan geschaafd kunnen worden.

Reply
Saartje

Klinkt erg spannend en heftig. Ravenstein ligt niet ver hier vandaan, grappig! Het lijkt me een leuk boek! x

Reply
Jorien

Wat kun jij goede recenties schrijven zeg. Jammer dat het verhaal niet helemaal goed uitgewerkt was maar verder klinkt het als een boek wat ik ook wel zou lezen.

Reply
Simone

Wat jammer dat het verhaal niet goed uitgewerkt was. Maar wie weet is haar volgende boek een stuk beter. Leuk om hiervan, ondanks dat ik geen thrillers kees, een recensie te lezen.

Reply
Evelien

Jammer dat het boek beter uitgewerkt had kunnen worden en je al vrij snel door had wie de dader was. Verder klinkt het wel als een spannend en goed verhaal.

Reply
Linda

Ik hou echt van thrillers, dus ik ben ook wel benieuwd naar deze! Helaas geen geld om boeken te kopen… 🙁

Reply
Zoë-Amber

Ik vond het boek voor een debuut niet de klapper waar je als schrijver op zou hopen – maar het leest wel lekker weg… kan inderdaad erger

Reply
jackie

klinkt toch wel goed..
jammer dat je snel doorhad wie het was, dat vind ik dus ook nooit zo leuk…

Reply
Malou

Jammer dat het een beetje tegenviel, ik zou het ook niet leuk vinden als je al snel weet wie het heeft gedaan.

Reply
sam

Ik ben gek op boeken en op lezen maar op de 1 of andere manier kan ik thrillers nooit uitlezen, ik zie liever films in dat genre

Reply
Miranda

Ik las dit boek in Januari en gaf het ook 3 sterren, vond het boek totaal niet uitgewerkt.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *