Mijn grote liefde voor boeken

oktober 1 2014

Bij Winterkind & Chantalia kwam ik deze leuke vragenlijst tegen over boeken. Ik, als echte boekenwurm kon deze natuurlijk niet overslaan!

Wat lees je op dit moment?
Sebastian Fitzek – Afgesneden.

Afgesneden is een rauw en razendsnel verhaal dat je niet kunt wegleggen. Forensisch patholoog Paul Herzfeld vindt in het hoofd van een gruwelijk verminkt lichaam een capsule met daarin het telefoonnummer van zijn dochter.

Hannah is ontvoerd en Herzfeld begint een speurtocht naar zijn dochter. De psychopathische ontvoerder heeft in een ander lichaam de volgende aanwijzing aangebracht en het lijk gedumpt op het strand van Helgoland.

Herzfeld heeft echter geen kans om de informatie te verkrijgen: het eiland is door een orkaan afgesneden van het vasteland, de bevolking is geëvacueerd. Er ontvouwt zich een ingenieus spel tussen Herzfeld, de ontvoerder van zijn dochter, en een kwade genius uit het verleden.

Inmiddels heb ik dit boek uitgelezen en was zeker een mega goed boek weer van Fitzek.

Weet je al welk boek je hierna gaat lezen?
Dat wordt een ienemienemutte verhaal. Ik heb zoveel leuke boeken nog liggen die ik graag wil lezen. Ik denk dat het het nieuwste boek wordt van Nora Roberts (Geliefde illusie) of Simon Beckett (Klem). Ook heb ik nog 2 recensie boeken liggen die me super spannend lijken.

Welke vijf boeken wil je altijd nog een keer lezen, maar ben je nog nooit aan toegekomen?
Corine Hartman – Bloedlijn
Nora Roberts – Geliefde Illusie
Jo Nesbo – De Zoon
Simon Beckett – Klem
& Susan Moonen – Conflict / Linda Jansma – Kwetsbaar (beide voor recensie)

Welke tijdschriften liggen er in je badkamer?
Geen.

Wat is het slechtste boek dat je ooit gelezen hebt?
Ik weet de titel niet meer maar ik moest voor een boekbespreking een boek lezen wat ik echt dodelijk saai vond. Meestal koop ik nu ook alleen boeken van mijn favoriete schrijvers, zodat ik zeker weet dat het een goed boek is.

Welk boek was erg populair, maar vond je niet heel goed?
Harry Potter. Na 2 hoofdstukken weggelegd. Fantasy is niet echt mijn genre en zal het ook niet zo snel worden. Ik heb trouwens ook niets met de films. De bovenste plank van mijn boekenkast (zoals je straks hieronder op de foto kan zien) bevatten heel veel van deze boeken, aangezien M. ze juist wél erg graag leest.

Welk boek raad je iedereen altijd aan?
De boeken van mijn favoriete schrijvers (zie vraag hieronder). Karin Slaughter, Sebastian Fitzek & Camilla Läckberg raad ik zeker aan! Alle boeken hebben een goed verhaal en een super spannend & onverwacht einde. Iets wat ik een must vind bij een thriller. Ook raad ik Vleugels aan van Ruth Newman. Van het einde ben ik een paar dagen van slag geweest, geniaal!

Waar koop je je boeken meestal?
In boekenwinkels. Bruna, De Kler of Selexyz. Ook bestel ik wel eens online boeken, meestal bij bol.com.

Waar lees je je boeken meestal?
In het zonnetje buiten op een bankje. Of thuis, op de hoekbank met een theetje erbij. In bed lees ik meestal geen boeken, aangezien ik dan zo in het verhaal zit dat ik de hele nacht doorlees haha. Ook lees ik het laatste jaar veel boeken in de auto. In de auto? Ja. Niet rijdend he *wink* Maar ik ben altijd wat vroeger op werk aangezien ik best een eindje moet rijden. Ik heb dan ook altijd een boek liggen op mijn passagiersstoel.

Had je gekke leesgewoonten toen je klein was?
Eigenlijk niet. Wel als ik voorgelezen werd verbeterde ik altijd mijn moeder met voorlezen. Ik wist op de letter precies wat er in een boekje stond die we vaak lazen, en als ze dan ongeveer de tekst oplas verbeterde ik haar door te zeggen: ‘Nee, dat staat er niet. Dit & dit staat er.’

Wanneer ben je voor het laatst ontzettend lang opgebleven om te lezen, omdat het boek zo spannend was? Welk boek was het?
Dat is lang geleden. Ik lees om deze reden nooit meer boeken in bed. Ik verlies de tijd uit het oog en lees dan zo rustig tot de ochtend verder. Ik lees dus meestal gewoon buiten of op de bank in onze huiskamer. Mijn slaapkamer is voor rustig te worden en te kunnen slapen: met de boeken die ik lees lukt dit niet haha.

Heb je ooit gedaan alsof je een boek las, terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo was?
Nee.

Heb je ooit een boek gekocht vanwege de omslag?
Ik koop meestal boeken door de achterkant te lezen en zo wat meer over de inhoud te lezen. Soms hebben boeken erg gave voorkanten en als ik de omslag dan lees leg ik het boek toch weer terug. Het gaat me zeker om de inhoud en niet hoe een boek eruit ziet.

Wat was je favoriete jeugdboek?
Pinkeltje. En Hummeltje. Beide met kabouters. Ik vond het vroeger echt geweldig!

Welk boek heeft je leven veranderd?

Wat is je favoriete passage uit een boek?
Ik schreef daarover een tijdje terug een blogje. Het kwam uit het boek Genesis van Karin Slaughter.

Wat zijn je top vijf favoriete auteurs?
Nora Roberts
Sebastian Fitzek
Camilla Läckberg
Simon Beckett
& Karin Slaughter

Welke onbekende boeken moeten mensen zeker lezen?
Ruth Newman – Vleugels & Kate Brady – De laatste schreeuw.

Voor welke drie boeken ben jij een ‘Evangelist’?
Sebastian Fitzek – De ogenverzamelaar
Sebastian Fitzek – Wijd Open (vervolg op bovenstende boek)
Lars Kepler – Slaap

Wat is je favoriete klassieker?

Vijf andere noemenswaardige boeken:
Ik schreef ooit een blogje over mijn beste 5 boeken ooit gelezen in 2012. Hoewel hier wel nu iets aan veranderd is na al die jaren, zijn dit zeker allen steen goede boeken.

En in welk boek ben jij nu aan het lezen?

44 comments

 • Marcella

  05/10/2014 at 16:12

  Ik heb nog nooit een boek gelezen van jouw favoriete auteurs. Alleen van Kepler las ik er een, Slaap staat nog op m’n wishlist. Ik vraag me steeds vaker af waarom ik niet eens een Slaughter of Fitzek koop. Je maakt me nieuwsgierig!!

  1. SAS

   05/10/2014 at 16:33

   Zeker doen hoor! Zijn 2 top schrijvers 🙂

 • Wanda

  05/10/2014 at 11:59

  Leuke tag! Ga ik even onthouden… op dit moment lees ik Het Gerecht van Inge Iepenburg en moet zeggen dat het me positief verrast!

 • Nicky

  04/10/2014 at 23:13

  Ik ben zo benieuwd wat je van De Zoon vindt. Ik heb eergisteren een heel stuk gelezen maar heb ’t opgegeven. 🙁 Niet getreurd; dat ligt vast aan mij!

 • Tamarah

  03/10/2014 at 19:53

  Heel leuk om te lezen deze tag wil ik ook zeker in vullen!!

  1. SAS

   03/10/2014 at 19:54

   Leuk! Ben benieuwd naar jou antwoorden

 • Miranda

  01/10/2014 at 22:40

  Leuk lijstje zo. Ik ben de leesmood weer een beetje kwijt. Lees de laatste tijd iets meer tijdschriften.

 • Claudia

  01/10/2014 at 22:17

  Wat leuk om je antwoorden op de vragen te lezen. Er zitten ook zeker wel titels tussen die ik zelf eens op ga zoeken! Zelf lees ik op dit moment ‘Rechteloos’ van David Baldacci, al heb ik nu jammer genoeg maar weinig tijd om ter ontspanning te lezen…

 • Evelien

  01/10/2014 at 23:08

  Dit is echt een vragenlijstje voor jou! Heel leuk om te lezen 🙂

 • Nicky

  01/10/2014 at 22:09

  Leuk om te lezen! Ik ben al jaren geen boekenlezer meer. Vroeger in mijn kindloze jaren las ik wel bijna dagelijks voor het slapen gaan maar nu slaap ik al voordat ik in bed lig 🙂 Ik heb nog wel vele boeken waar ik nog aan moet beginnen.

 • Saskia

  01/10/2014 at 20:49

  Paar pogingen gedaan tot regelmatig een boek lezen. Helaas, ben dus écht geen lezer…

 • Anneleen

  01/10/2014 at 21:43

  Ik ben echt geen lezer en vind dit soms best jammer. Zeker wanneer ik zo’n leuke blogartikeltjes lees als deze 🙂 op één of andere manier kan ik er nooit tijd voor maken… Wel ben ik nu bezig in het boek gedwongen huwelijk van Marie-Thérèse Cuny. Dit is een waargebeurd verhaal. Ik ben nog maar op pagina 50 van 200 maar ik ben al best trots op mezelf dat ik zo ver ben geraakt (haha!) Ik lees dit boek voor het vak transcultureel hulpverleningsmodel, we moeten dit boek bespreken in een portfolio. Toch ben ik best blij dat ik dit boek heb gekozen, leest vlot en is best interessant!

 • Jorien

  01/10/2014 at 21:16

  Wat een toffe vragen en antwoorden, ik las vroeger ook graag Pinkeltje. Tegenwoordig ben ik vooral van M zijn genre.

 • Petra

  01/10/2014 at 20:55

  Ik ben een vakantielezer. Elke keer neem ik me voor om meer te lezen maar ik faal daar in jammerlijk!

 • Infinity

  01/10/2014 at 18:02

  Leuk om te lezen!
  Ikzelf lees enorm graag boeken!

  Liefs,
  Eva ♥

 • Anke

  01/10/2014 at 17:53

  Ohh, Hummeltje, dat is echt een geweldig boek ja!! Die ga ik ook nooit wegdoen 🙂 Wat ik nu lees? De keizerin van Jung Chang.

  1. SAS

   01/10/2014 at 20:55

   Ik heb hem hier ook nog liggen<3

 • Donna Luisa

  01/10/2014 at 17:18

  Leuk om te lezen! Ik lees ook heel graag!

 • Lies

  01/10/2014 at 14:31

  Rode sneeuw in december van Simone van der vlught, hou van dat boek <3 en van de schrijfster ! Leuke vragen en antwoorden 🙂

 • jackie

  01/10/2014 at 13:14

  leuke vragen…..
  en natuurlijk heb je geen tijdschriften in de badkamer, die is net nieuw (of, dat doe je alleen als je ook een bad hebt)..

  1. SAS

   01/10/2014 at 20:53

   Haha ik heb eigenlijk nooit tijdschriften in de badkamer. Misschien als ik een bad zou hebben dat ik het wel zou doen, maar denk eerder dat er dan een boek zou liggen) Ik ben ook niet zo’n tijdschriften mens.

 • Isabel Cristina

  01/10/2014 at 13:54

  Wat leuk om te lezen! Momenteel lees ik niks, ik heb een aantal boeken liggen maar ik kan niet kiezen in welke ik ga beginnen haha….

 • Linda

  01/10/2014 at 13:50

  Die boeken lijken me fantastisch, maar ik heb momenteel geen geld om lid te worden van een bibliotheek of om boeken te kopen, beetje jammer.
  Ik ben nu bezig in de biografie van Bill Clinton (in het Engels), die heb ik geleend. Daarnaast ligt ‘wij zijn ons brein’ van Dick Swaab nog op me te wachten en zit ik ook vol smart te wachten op het nieuwe (vijfde) deel van de serie over Frieda Klein, van Nicci French. Hun boeken vind ik fantastisch.

 • Lisette

  01/10/2014 at 13:41

  Leuke vragen & antwoorden 🙂 Ik was vroeger ook verslaafd aan pinkeltje 🙂

 • Mirella

  01/10/2014 at 12:35

  Oh afgesneden lijkt mij super.
  Ik lees mijn boeken op de i pad maar ik moet zeggen een boek in de hand vind ik zoveel fijner.
  Vragenlijst is super leuk om te lezen

 • annouska

  01/10/2014 at 12:09

  Heerlijk om zoveel boeken te kunnen lezen, ik verslind ze zelf ook met gemak!

 • Kirsty

  01/10/2014 at 11:56

  Ik ben op het moment even niet in een boek aan het lezen, maar ik zit al een paar dagen te denken welke ik nu eens zou gaan lezen haha! Ben namelijk gek op lezen 🙂

 • irene

  01/10/2014 at 10:44

  Leuk artikel hoor! Lijken me leuke boeken

  Liefs irene

 • Malou

  01/10/2014 at 11:42

  Ik lees eigenlijk alleen op vakantie haha

  1. SAS

   01/10/2014 at 20:46

   Je lijkt M. wel haha. Die leest ook alleen op vakantie. En als het boek niet uit is in zijn vakantie legt hij hem gewoon weg en leest hem niet uit xD Vind het nog steeds super bizar haha.

 • Diana

  01/10/2014 at 10:23

  Ik lees momenteel Marelle Boersma – Nobody. Ik gun mij zelf op dit moment geen rust om verder te lezen. En dat wil ik ergens wel haha

 • Arlinde

  01/10/2014 at 10:14

  Geweldig. Wat was dit leuk om te lezen.

 • Marlissa

  01/10/2014 at 11:01

  Leuk! Sinds juli heb ik geen boek meer gelezen. Snel mijn Reader weer tevoorschijn halen 🙂

 • Sarah

  01/10/2014 at 09:56

  Heel leuk ingevuld, fijn om lezen 🙂

  Sarah x

 • sam

  01/10/2014 at 10:50

  wat een leuke lijst! ik ben ook dol op lezen en herken het probleem van lezen in bed 🙂 voor je het weet is het alweer ochtend

 • Simone

  01/10/2014 at 09:45

  Wat een leuke lijst! Je hebt hem ook leuk ingevuld 😀

 • Bente

  01/10/2014 at 10:12

  Ik heb nog nooit wat gelezen van Sebastian Fitztek, Camilla Läckberg en Nora Roberts… Wordt toch eens tijd denk ik zo!

 • Ellis

  01/10/2014 at 09:48

  Ahhhh! Ik heb mijn haar uit mijn hoofd getrokken bij vraag 6. Harry Potter is mijn alltime favourite!

 • Amy

  01/10/2014 at 09:33

  Wat een leuk lijstje! Heerlijk, om je helemaal onder te dompelen in boeken. Enkele schrijvers zijn nieuw voor me, maar ook staan er enkele van mijn favorieten tussen. Fijn!

 • Suze

  01/10/2014 at 09:28

  Wat een leuke antwoorden. Ik ben echt gek op boeken lezen maar ik heb er veel te weinig tijd voor helaas..

 • Chantal

  01/10/2014 at 08:22

  Leuk dat je de lijst hebt ingevuld! Ik ben gisteren in Overspel van Paulo Coelho begonnen 🙂

 • Maai

  01/10/2014 at 08:33

  Weer allemaal nieuwe schrijvers voor mij, leuk. Il lees op het moment genesis. Ga even terug zoeken welke passage jij bedoeld. Thanx voor alle leuke tips!

 • Inge

  01/10/2014 at 08:31

  Je leest echt wel veel boeken hé, ben jaloers! Ik ben wel meer het fantasy type lezer, de HP nog niet gelezen… er is zo veel andere keuze 🙂

 • Gaia Swanenberg

  01/10/2014 at 08:19

  Hele leuke antwoorden! je leest ook echt leuke boeken!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *