Tips & Trucs: Even geen bloginspiratie

Ik wil eerste even jullie ontzettend bedanken voor de lieve felicitaties op ons 2de huwelijksjaar en alle felicitaties of Facebook, via de app en vooral op Instagram!


Een nieuwe rubriek is geboren: Tips & Trucs. Elke Donderdag plaats ik een blogje met tips & trucs die variëren van blog gerealateerde artikelen tot andere tips. Heb je zelf een suggestie? Laat deze achter in de comments.

Na de Blog do’s & don’t’s, de fijne kneepjes van het solliciteren en samenwerking voor je blog met bedrijven is de 4de in deze blog reeks aan de beurt. Dit keer tips voor als je geen blog inspiratie hebt. Hoe kom je dan weer uit het blog-dipje en waar haal je je inspiratie vandaan?


(bron)

 • Verander je routine: Think out of the box
 • Zit je in een sleur? Probeer eens iets anders. Iets waar je normaal niet zo snel over zou bloggen. Heb je een beauty blog? Gooi er eens een persoonlijk artikel tegenaan en visa versa. Iets wat ik zelf nog al eens moeilijk vind aangezien ik toch een soort thema op mijn blog heb. Ik heb een personal lifestyleblog en blog in principe over alles wat ik leuk vind, echter zou ik juist niet zo snel een plog, shoplog of beauty review erdoorheen gooien. Juist omdat ik het zelf niet zo leuk vind.

 • Vraag het aan je blog lezers
 • Je blogt in eerste instantie voor jezelf maar je blog lezers hebben vast ook wel wat ideeën voor je. Schrijf een ideeën blogje, zodat lezers achter kunnen laten wat ze graag zouden zien op je site.

 • Kijk tussen de blogs die je volgt
 • Meestal is er een reden waarom je blogs volgt. Je vind de artikelen en schrijfwijze leuk/prettig. Er staan vast wel wat artikelen tussen je medebloggers die je inspireren of waar je ideeën van weg kan halen. Geef wel altijd even een credit naar diegene onderaan het berichtje en neem niet alles klakkeloos over. Extra tip: In mijn externe RSS reader (FeedDemon) kan ik blogjes een sterretje geven. Hierdoor bewaar je ze en krijg je een lijst met blogjes die me inspiratie geven.

 • Lijstjes of happylists
 • Deze doen het altijd goed! Weet je even niet waar je over moet bloggen? Maak een lijstje van de dingen die je nog wilt doen, hebt gedaan of de afgelopen tijden erg leuk vond. Doe dit wel met mate. Elke dag een ik-ben-zo-gelukkig-lijstje plaatsen is niet echt leuk meer om te lezen. (vaak krijg ik als ik er 2 in de week plaats ook gelijk een kritiekpuntje aangezien het dan veel op elkaar lijkt)
  Plaats ook niet elke keer een tag, of geef er een andere draai aan zodat het wel wat origineel blijft. Toevallig komt er morgen eentje van mij online.

 • Go out / dagelijks leven
 • Achter je laptop zitten staren naar een lege sheet die gevuld moet worden werkt niet. Ga buiten zitten (neem een notitieboekje mee voor inspiratie). Schrijf over de plek waar je bent of waar je wil zijn. Zijn er nog dingen in huis of in je dagelijks leven waarover je kan bloggen?! Typ een stukje uit met een leuke DIY of een review een boek. Of schrijf een artikel (of maak een collage) van spullen/items die je graag zou willen hebben.

 • Kijk in je eigen archief
 • Soms kom je posten tegen van jaren terug die misschien wel je weer een boost of een andere draai kunt geven.

 • Neem een notitieboekje overal mee naar toe
 • Soms heb ik een super goed idee en vergeet dit dan weer. Een notitieboekje (of een kladblokje op je telefoon) werkt hier goed bij. Schrijf wat steekwoorden op zodat je later rustig dit artikel kan uitwerken. Maar het niet te lang maar ook niet te kort, zodat je het naderhand niet meer begrijpt. Wat ze nog zouden moeten uitvinden: een water bestendig boekje. Ik krijg namelijk vaak leuke ideeën onder de douche haha.

 • Creëer een nieuwe layout/schrijfomgeving
 • Heel stom, maar ik krijg dus soms ook erg veel inspiratie als ik even ergens anders blog. Of mijn layout verander. Het geeft gelijk positieve energie. Ik heb net een nieuwe layout dus weer bergen inspiratie.

 • Bekijk Tumblr, Bloglovin’ of quote-plaatjes
 • Vaak kom ik erg leuke plaatjes, gif’jes van quotes tegen waarbij ik dan een leuke blogpost weet te verzinnen.

 • Neem even een break
 • Alsnog: Blijf wel dicht bij jezelf. Plaatst niet omdat ‘het moet’. Neem dus even een ‘blog pauze’ als je echt geen inspiratie hebt. Deze komt dan vanzelf weer opborrelen.


  En wat doen jullie als je je blog inspiratie even kwijt bent?

  De vorige artikelen Tips & Trucs reeks:
  Blog do’s & don’t’s
  De fijne kneepjes van het solliciteren
  Samenwerking voor je blog met bedrijven

  50 reacties op “Tips & Trucs: Even geen bloginspiratie

  1. Dat van een nieuwe layout herken ik inderdaad wel! Want vaak als je je layout niet meer leuk vind heb je meteen ook geen zin meer om te schrijven, tenminst dat heb ik altijd. En zodra er een nieuwe layout online staat is dat meteen opgelost!

  2. Leuke tips! Vooralsnog zit het met de inspiratie wel goed. Mijn probleem is vaak tijd, geen keuze kunnen maken en heel soms is de inspiratie er maar verschijnen de juiste woorden niet op het scherm.

  3. Je tips zijn zeker bruikbaar voor vele. Ik moet alleen mijzelf elke keer herinneren aan een notitieboekje in mijn tas te gaan stoppen. Tot nu is die missie mislukt 😛

  4. Oh zo herkenbaar. Heb zo vaak een idee en dan hoppa 1 dag voorbij en vergeet het alweer :'(

  5. Tot nu toe heb ik hier gelukkig nog nooit last van gehad. Vroeger postte ik sowieso slechts sporadisch vermits mijn blog gewoon een html-pagina op mijn site was en ik dus telkens de code moest aanpassen en aanvullen. Veel te omslachtig, nu gaat het gelukkig veel vlotter waardoor ik doorgaans vrijwel elke dag iets post. Vermits ik een lijstjes-persoon ben, heb ik er hier op de computer ook één met allerlei onderwerpen die ik nog wil uitwerken in blogposts. Daar komen er regelmatig bij, mocht ik ooit toch zonder inspiratie vallen dan kom ik zeker hier jouw tips nog eens bekijken. 🙂

  6. Altijd handig zo’n overzicht met bruikbare tips! Zelf heb ik altijd wel wat dingetjes achter de hand in mijn concepten staan die ik dan vrij snel kan uitwerken tot een blog maar ook kijk ik weleens op nieuwssites om op die manier weer inspiratie op te doen voor een blog met mijn eigen twist.

  7. Goede tips! Ik vind het fijn om wat een leuke TAG te zoeken als ik inspiratieloos ben. Je hoeft zelf niet na te denken over het onderwerp en alleen maar wat antwoorden te geven om de vragen die er staan. Maar inderdaad, wel met mate!

  8. Als ik in een blogdip zit moet ik juist niet met mijn layout of plugins gaan klooien. Dat leidt alleen maar tot meer afleiding van het schrijven…. Andere blogs lezen levert inspiratie op maar vind ik soms ook intimiderend: al die bloggers die iedere dag een behoorlijk stukje weten te publiceren. Mijn aanvullende tip is daarom: leg de lat niet te hoog voor jezelf. Een blogstukje hoeft niet op altijd op hoog niveau te liggen.

  9. Wat een handige tips! Ik heb gelukkig de laatste tijd heel veel inspiratie maar er zal ook vast een tijd komen dat het ver te zoeken is x

  10. Ik heb er eigenlijk nog nooit echt last van gehad. De paar keer dat ik er iets harder over na moest denken dook ik m’n kasten in of ging ik even naar de supermarkt om te kijken of ik nog een recept kon bedenken of een product kon reviewen. Of ik kijk op mijn (meestal erg lange) lijstje met blogideetjes. Dan vind ik eigenlijk altijd wel weer wat, waardoor het balletje weer gaat rollen. Tot nu toe had ik meestal eerder een te veel aan inspiratie en dan te weinig tijd om het uit te werken 🙁

  11. Hele handige tips, ik heb vaak genoeg dat ik even niet weet waar ik over moet schrijven. Dit artikel helpt daar echt super goed bij. onwijs bedankt! Liefs,

  12. Wat een leuk artikel! Ik krijg er direct inspiratie van! Ik bedenk me gelijk dingen waarover ik nog wil/kan schrijven, ik ga ze direct noteren 😀 x

  13. Handige tips! Ik maak altijd hele lijstjes met dingen waar ik nog een artikel over wil schrijven, dus als ik even geen inspiratie heb zoek ik gewoon in die lijstjes of er nog iets leuks tussen staat 🙂

  14. Out of the box denken is natuurlijk altijd goed 🙂 Al werkt voor mij het nemen van een break ook goed. Ik vind dat je niet moet bloggen om het bloggen waarbij je dan minder leuke of goede blogs plaatst, alleen om iets te plaatsen. De laatste weken heb ik bijvoorbeeld wat minder geblogd en dat voelt ook wel eens lekker rustig!

   1. Inderdaad, precies wat ik vermeld bij de blog pauze. Beter een blog pauze nemen dan nutteloze blogjes online zetten omdat het ‘moet’

  15. Handige tips. Echt zonder inspiratie zit ik nooit, merk wel dat ik soms in een flow zit waardoor ik een paar dagen het ene na het andere blogje schrijf en dan weer een paar dagen minder / niets. Houdt voor de zekerheid ook een lijstje bij met inspiratie voor onderwerpen, maar die groeit helaas alleen maar omdat er altijd weer iets nieuws is om over te schrijven.

  16. Dit zijn echt goeie tips. Elke blogger krijgt volgens mij wel eens te maken met writer’s block.

  17. Nog geen last van gehad maar ik houd je tips zeker in gedachten 🙂 Ik gebruik mijn smartphone als notebook. Maak ook fotootjes als ik iets zie of lees dat ik wil onthouden.

  18. Fijne tips! Ik probeer inderdaad ook niet te moeilijk te denken. Dat is opzich wel weer een voordeel van een persoonlijke blog. Je kunt namelijk óveral over bloggen. Alleen soms zie ik door de blogs de stukjes tekst niet meer 😉

  19. Fijne tips! Ik heb op het moment ook niet zo veel inspiratie, maar deze tips kunnen me denk ik wel helpen. Het is inderdaad ook niet erg om even een ‘blogpauze’ te nemen als het niet lukt.

  20. Ik blog nu ruim 8 maanden en ik heb welgeteld één ag geen inspiratie gehad. Heeeeeerlijk! Ik heb ook altijd een notitieboekje bij me!

  21. Goede tips! 🙂 Als ik geen inspiratie heb, krijg ik t op een later tijdstip wel. Of ik doe een tag! Of ik word gered door een persbericht van essence of Catrice 🙂

  22. Ik heb er tot nu toe niet heel erg last van gehad, maar als ik even niet weet waar ik over moet bloggen vraag ik aan Michael of een vriendin ‘waar zal ik over bloggen?’ en soms krijg ik dan een leuk idee door de dingen die zij voorstellen 🙂

  23. Wat een leuke tips weer! Mag ik je, in het kader van out of the box denken (:-p) dan eens taggen voor een beauty gerelateerde tag? 😉

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *