Garmin Vivofit: Over mijn bevindingen

Dit product is ter beschikking gesteld door Garmin

Een tijdje geleden postte ik een artikel over de Garmin vívofit (klik voor dit artikel) die ik ging testen. We zijn nu al een tijdje verder en dus tijd voor een update. Heb ik er wat aan gehad? Wat waren de voordelen en had het apparaatje ook nadelen? Je leest het in dit artikel.

Toen ik het product thuis ontving was ik erg enthousiast: dit was iets voor mij! Dit bleek ook zeker zo en heb hem dan ook elke dag gebruikt. Het motiveert je om toch nét nog even wat meer te gaan bewegen. Aan de rode activiteitsmeter kan je zien hoelang je al niet hebt bewogen. Met elk uur wordt het streepje langer. Ik keek er soms op en dacht: Woow. Dit ik écht al een uur?! Het maakt je dus zeker bewuster van je dagelijkse beweging.

Het meest benieuwd naar de slaapmeter

Zoals jullie weten wilde ik vooral weten hoeveel ik bewoog in mijn slaap. Ik ben zelf een slechte slaper en vond het dan ook erg leuk om te kunnen zien welke dagen ik meer bewoog dan andere. Op de meter kon ik zien dat ik erg veel beweeg. Ik beweeg nog meer (en heb echt pieken in mijn meter) als ik erg slecht heb geslapen. Ik heb dan liggen dromen/woelen waardoor ik veel meer beweeg. Je kan aangeven met een smiley hoe je je voelt na het opstaan. Zodoende heb ik dit dus kunnen concluderen. Het slapen met het horloge is niet heel erg fijn. Vervelend is het ook niet maar ik heb wel het bandje op de langste stand gezet zodat hij niet strak om mijn pols heen zit. Ik krijg het persoonlijk altijd benauwd daarvan.

Wat vond ik de voor & nadelen

Een erg fijn apparaatje wat ook nog dient als horloge. Voor mij super handig, aangezien ik eigenlijk nooit een horloge draag. Het bandje is erg makkelijk aan te doen en ik klik hem dan ook na het douche dagelijks zelf om met 1 hand. Wel vind ik het jammer dat hij fietsen en skaten niet bijhoud. Verder schijnt hij ook waterbestendig te zijn, maar dit heb ik niet geprobeerd uit angst dat hij toch kapot zou gaan. Ook heb ik hem niet geprobeerd in combinatie met een hartslagband. Wat ik super handig vind is de verbinding die hij geeft met Gamin Connect. Zowel op je laptop als op je app kan je zien wat je doelen zijn en welke doelen je hebt behaald.

Conclusie?

Wil je meer bewegen en bewuster een overzicht hebben van je activiteiten? Ik zeg aanschaffen de Garmin vívofit! Het geeft je echt een goede indicatie van hoe je beweegritme eruit ziet en wat je juist nog moet doen om dit te verbeteren. De verkoopadviesprijs is € 119.

57 reacties op “Garmin Vivofit: Over mijn bevindingen

 1. Lijkt me echt ideaal zo’n horloge. Ik doe nu mee aan Steptember en zet dagelijks minimaal 10.000 stappen, maar standaard zo’n bandje dragen lijkt me wel ideaal. Zoooo motiverend!

 2. Ik twijfel nogal vind het best prijzig want je heb ook goedkopere stappentellers en doen (bijna) hetzelfde.

 3. Grappig ding! (Ik gebruik trouwens de stappenteller van Moves. Die houdt niet alleen je stappen maar ook fietsen, skeeleren of zelfs autorijden bij)

 4. Het klinkt erg handig! Ik heb een gewone stappenteller haha xD Dan is die van jou toch wel een stuk mooier!

 5. Zoiets wil ik ook eens gaan gebruiken, alleen zal ik veel fietsen en dan vind ik het wel leuk als ik dat ook kan bijhouden. Verder klinkt het helemaal super!

 6. Klinkt zeker interessant, alleen ken ik mezelf en zou ik dit nooit dragen 🙂 Ik draag zelfs geen horloge omdat ik er niet goed tegen kan als iets rond m’n pols vastzit, dus ik denk dat ik beter naar een uitgebreide app zoek

  X Sara

 7. Wat gaaf, zo’n apparaatje 🙂 Bijzonder dat je zo’n goed inzicht kan krijgen in je slaapritme, door slechts een armband

  1. Nadeel vind ik alleen dat hij fietsen & skaten niet bijhoud. Het is echt alleen voor stappen. Ik heb de prijs toegevoegd aan het artikel (dacht dat ik dit al had gedaan) De verkoopadviesprijs is €119.

 8. Dit lijkt me zo’n fijn apparaatje! Wie weet schaf ik er ook nog eens een aan, als ik de baby kilo’s kwijt wil :p

 9. Wauw leuk om te zien dat de slaapmeter werkt. Alleen vraag ik mij juist af wat kan je met die informatie 🙂 . Ik ben ook een heel slechte slaper en vaak vraagt dit echt zijn tol..

  1. Ik heb gemerkt dat ik juist slechter slaap als ik ’s ochtends wakker wordt en mijn dromen herinner. Ook met stress slaap ik beweeglijker dan anders. Voor mij heeft het dus zeker wel iets teweeg gebracht en ik probeer sommige dingen nu los te laten zodat ik er naderhand niet mee neem mijn dromen in 😉

 10. Hee wat een mooi dingetje is dat zeg!
  Ik kende dit nog niet, maar het maakt wel heel veel
  duidelijk en het geeft alles aan en wat je nog moet
  doen om te verbeteren, super dus!

 11. wat een leuk dingetje…
  Aan de ene kant lijkt me het wel wat, aan de andere kant, schrik wss van al de tijd dat ik niet beweeg…
  Ontdek jij nu met slapen, waarom je slechter heb geslapen of juist nog moe bent ??

  1. Ik heb er wel wat dingen uit kunnen halen. Zo merk ik dat als ik super veel droom ik ook onrustiger slaap dan dat ik wakker wordt en ik weet mijn dromen niet meer. Ook als ik gespannen ben geweest de dag ervoor merk ik dat ik veel aan het woelen ben. Voor mij dus zeker wel een ontdekking.

 12. Klinkt als een heel fijn apparaat! Alleen zou het niet eerlijk zijn voor mij als ik hem gebruik, want ik zit natuurlijk wat vaker dan het gemiddelde 😛

  Blijf je hem hierna gebruiken? 🙂

 13. Het lijkt me soms best handig, maar ik zeg eerlijk… ik vind ‘m toch wel erg prijzig. Ik heb het er niet voor over.

 14. Is het echt alleen voor de stappen en voor je slaap? Ik ben ook een beetje rond aan het kijken voor zo’n activiteitsmeter, maar ik wil hem ook gaan gebruiken bij het fitnessen, maar als hij alleen maar de stappen telt, weet ik het nog niet…

  1. Inprincipe wel. Ik heb er ook mee geskate en gefietst maar dit pakt hij niet goed op. Het is echt voor het bewegen overdag… Bij fitnessen moet dit denk ik wel werken?! Maar dit weet ik niet zeker. Anders kun je altijd contact met Garmin opnemen om dit te vragen.

 15. Lijkt me een heel fijn en goed ding! Ik ben net zoals jou een slechte slaper dus ik zou de slaapmeter ook erg interessant vinden. Toch vind ik het best veel geld. Als student kan ik niet direct 100 euro neer tellen voor een gadget… Misschien wel goed als cadeautip voor de feestdagen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *