(online) geshopt,  Blog,  Challenges

Garmin Vivofit: Over mijn bevindingen

Dit product is ter beschikking gesteld door Garmin

Een tijdje geleden postte ik een artikel over de Garmin vívofit (klik voor dit artikel) die ik ging testen. We zijn nu al een tijdje verder en dus tijd voor een update. Heb ik er wat aan gehad? Wat waren de voordelen en had het apparaatje ook nadelen? Je leest het in dit artikel.

 photo 2014-07-310848111_zps4b796328.jpg

Toen ik het product thuis ontving was ik erg enthousiast: dit was iets voor mij! Dit bleek ook zeker zo en heb hem dan ook elke dag gebruikt. Het motiveert je om toch nét nog even wat meer te gaan bewegen. Aan de rode activiteitsmeter kan je zien hoelang je al niet hebt bewogen. Met elk uur wordt het streepje langer. Ik keek er soms op en dacht: Woow. Dit ik écht al een uur?! Het maakt je dus zeker bewuster van je dagelijkse beweging.

Het meest benieuwd naar de slaapmeter

Zoals jullie weten wilde ik vooral weten hoeveel ik bewoog in mijn slaap. Ik ben zelf een slechte slaper en vond het dan ook erg leuk om te kunnen zien welke dagen ik meer bewoog dan andere. Op de meter kon ik zien dat ik erg veel beweeg. Ik beweeg nog meer (en heb echt pieken in mijn meter) als ik erg slecht heb geslapen. Ik heb dan liggen dromen/woelen waardoor ik veel meer beweeg. Je kan aangeven met een smiley hoe je je voelt na het opstaan. Zodoende heb ik dit dus kunnen concluderen. Het slapen met het horloge is niet heel erg fijn. Vervelend is het ook niet maar ik heb wel het bandje op de langste stand gezet zodat hij niet strak om mijn pols heen zit. Ik krijg het persoonlijk altijd benauwd daarvan.

Wat vond ik de voor & nadelen

Een erg fijn apparaatje wat ook nog dient als horloge. Voor mij super handig, aangezien ik eigenlijk nooit een horloge draag. Het bandje is erg makkelijk aan te doen en ik klik hem dan ook na het douche dagelijks zelf om met 1 hand. Wel vind ik het jammer dat hij fietsen en skaten niet bijhoud. Verder schijnt hij ook waterbestendig te zijn, maar dit heb ik niet geprobeerd uit angst dat hij toch kapot zou gaan. Ook heb ik hem niet geprobeerd in combinatie met een hartslagband. Wat ik super handig vind is de verbinding die hij geeft met Gamin Connect. Zowel op je laptop als op je app kan je zien wat je doelen zijn en welke doelen je hebt behaald.

 photo meter_zpsbf70c2db.png

Conclusie?

Wil je meer bewegen en bewuster een overzicht hebben van je activiteiten? Ik zeg aanschaffen de Garmin vívofit! Het geeft je echt een goede indicatie van hoe je beweegritme eruit ziet en wat je juist nog moet doen om dit te verbeteren. De verkoopadviesprijs is € 119.

0

57 reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *