Mijn irritaties op de weg

Eerst lachte ik M. altijd uit als ik hij weer eens in de auto aan het schelden was op een andere bestuurder. ‘Maak je niet zo druk’ zei ik dan altijd. Nu ik zelf elke dag naar werk ga met de auto is dit wel anders. Regelmatig zit ik in mezelf te schelden of te praten tegen de andere bestuurder. Wat.doe.je?! Dus hier een lijstje van de dingen waaraan ik me irriteer.

 • Bestuurders die LANGZAAM rijden. En dan bedoel ik echt 30 waar je 50 mag. Ik zit dan vaak te roepen: Gebruik je gaspendaal, je weetwel, dat ding aan je rechterkant! GASSSSSSSS…
 • Parkeren doe je? Juist. In het parkeer vak. Tussen de 2 lijntjes (of met file parkeren 1 lijn) Niet in het midden van de ene lijn. Nee.
 • Bestuurders die overal voor remmen. Dan rijden ze al sloom en komt er een stoplicht aan (die gewoon nog op groen staat) en dan remmen. Weer remmen. weer dat remlicht. Och, een bocht. Weer remmen. Een zebrapad, remmen. Ik zie de zon, remmen. Zoiets dus.
 • photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

 • Bestuurders die mensen geen voorrang geven op een voetpad. Regelmatig zou ik zijn overgereden als ik niet uitkijk en ondanks ik voorrang heb netjes stop.
 • Rustig aan de snelweg oprijden. HALLO? Het is een SNELweg.. Daar moet je niet maar met 70/80 op komen rijden. Gassssspendaal again.
 • Bumperklevers. Zo leuk om dan précies de snelheid te gaan rijden die er is toegestaan. Sommige halen me dan ook in of zie je in je spiegel geïrriteerd raken. I like.
 • Bestuurders die met 101 andere dingen tegelijk bezig zijn. Zo stond ik achter een vrouw die haar haar aan het doen was, nog even wat pakken op de bijrijders stoel.. Nog even… En dat allemaal terwijl het gewoon groen licht was. Ennnnnn we staan weer voor rood.
 • .

  En wat is jou numero uno irritatie op de weg?

  39 reacties op “Mijn irritaties op de weg

  1. Je hebt een mooi lijstje, waar ik me zelf het meeste aan iriteer is mensen die alleen aan hun zelf denken op de weg. Die denken dat ze god in frankrijk zijn…. Zo rij ik elke dag naar me werk, een weg waar je 60 mag en dat rij ik dan ook. Hoevaak ik bumperklevers, zwaaidende mensen heb achter me of mezelf gevaarlijk gaan inhalen terwijl de snelheid niet voor niets is 🙁

   Autorijden doe je samen, je rijd met zijn alle op een weg en houd rekening met elkaar.

  2. Haha, ze zijn vast heel herkenbaar voor mensen die ook veel op de weg zitten.
   Zelf heb ik wel een rijbewijs, maar ik heb al bijna 4 jaar niet meer achter het stuur gezeten. Ik zou vast de persoon zijn die al die ergernissen opwekt, haha.

  3. Ik vind bumperklevers zo irritant :O En ik ben zo iemand die overal voor remt, maar dat komt denk ik omdat ik nog maar net mijn rijbewijs heb.

  4. Ik ben zelf niet snel geïrriteerd eigenlijk, maar als ik dan toch iets aan moet wijzen dan is het toch wel bumperklevers. Zeker als ze met veel te hoge snelheid loeihard op je af komen sjezen terwijl jij netjes de maximumsnelheid rijdt en je zo’n beetje naar de rechterrijbaan drukken.
   Absolute top-irritatie is trouwens niet iets van medeweggebruikers maar van passagiers: mijn rijstijl van commentaar voorzien. Daar kan ik echt heel erg slecht tegen…

  5. Haha, lijkt alsof ik dit geschreven heb! Vooral die met de bumperklevers.. Heerlijk je precies aan de regels gaan houden 😀 Hoor ook wel eens op het internet dat mensen een ‘brake-check’ met dat soort mensen doen; even kort op de rem staan om te kijken of ie wel oplet. Alleen lijkt dat me nogal onveilig en eng, voor je t weet heb je ‘m achterin zitten!
   Vind het ook enorm scary als mensen voor/achter me met hun mobiel bezig zijn.. had er laatst zo’n één achter me zitten! Heb overwogen om de nummerplaat door te geven, maar helaas stond er geen bedrijfsnaam op z’n auto..

  6. Ja, ik kan daar ook goed van gaan mopperen. Ik vind het vreselijk irritant als mensen het knipperlicht niet gebruiken. Dat ze ineens remmen en je geen idee hebt waarom, maar ze wilden de hoek om. Of bij het wisselen van banen. Heel irri!

  7. haha wat herkenbaar ik lach niels ook altijd uit maar soms lijkt het net alof ik joul du la tourette achter het stuur hebxD

  8. aan mensen die denken dat ze voorrang hebben als ze de snelweg oprijden
   aan mensen die hun wagen opruimen als ze op weg zijn en alles door het raam kieperen

  9. Zó herkenbaar dit. Hoe vaak rijd ik wel niet naar mijn vriend, over een 80 weg waar inhalen levensgevaarlijk is en dan zit er een of andere gek 50 te rijden. En maar te remmen en te remmen. Echt irritatie volop!

  10. Haha, herkenbaar! Ik heb nog geen rijbewijs, maar ik kan me voorstellen dat het soms erg vervelend is op de weg! Ik zit meestal naast mijn broer of zus in de auto en zij hebben dezelfde ergernissen als jij. Vooral bumperkleven, verkeerd parkeren en langzaam rijden op de snelweg! Haha 🙂

  11. Ik zag laatst dus serieus iemand appen/smsen terwijl ze aan het rijden was. Supergevaarlijk, want die auto reed bepaald niet in een rechte lijn. Ergste was misschien nog wel dat er ook nog eens gewoon een bijrijder in die auto zat. Nou, bij zo iemand zou ik dus echt nooit in de auto stappen.

  12. Haha. Elk punt wat je opnoemt, zorgt bij mij ook voor de nodige irritatie. Ik heb er nog een. Mensen die onnodige rechtsrijden. Van die mensen die over 3 km een keer naar rechts moeten maar bang zijn dat ze er anders niet tussen komen en dus alvast rechts gaan rijden. Als ze dan nog doorrijden is het geen probleem maar dat is meestal met deze angsthazen niet het geval.
   Onnodig rechts rijden op de snelweg is ook irritant.

  13. Oh aaaargh ik word gewoon kwaad als ik het gewoon lees, haha 🙂 Ik kan er ook niet tegen als het niet vooruitgaat.

  14. Wat ik eigenlijk voornamelijk irritant vind (vond), is toen wanneer ik net mijn rijbewijs haalde, dat de motor van mijn auto wel eens afsloeg. Ik reed toen pas in de auto van mijn moeder, ipv de lesauto. En ja, dan kan het gebeuren dat de motor afslaat als je voor een stoplicht staat wat op groen springt, en dan vind ik het zó irritant als mensen achter mij me dan gehaast gaan inhalen. En vervolgens half naast me zitten en weer moeten inhouden omdat ik weer verder rij (logisch want ik ga geen 5 minuten stil). Maar ach, die tijd heb ik eigenlijk wel achter me 🙂

  15. ik rij dus nooit…
   heb er echt een hekel aan..
   Maar die irritaties kan ik van lang geleden nog wel herinneren…

  16. Dat heb ik nu ook wel, en hoe meer je op de baan zit, hoe erger het wordt… Ik rijd ongeveer een mooie 45.000km per jaar, en ik erger mij echt kapot aan alles! Inderdaad, niet gebruiken van knipperlichten, bij die mensen zou je het recht moeten hebben om ze er gewoon uit te slaan, ze worden toch niet gebruikt. Traag rijden, aaargh, op het linkervak blijven hangen op de snelweg, mensen die met hun grote bak toch wel twee parkeerplaatsen moeten innemen,… ja, haat, veel haat op de weg… Maar eenmaal uit de wagen, is dat allemaal terug weg, gelukkig maar!

  17. Haha, wat ben ik blij dat ik geen rijbewijs heb – ik zou precies zo zijn! Mijn vriend is een stuk rustiger achter stuur, dus mag hij lekker chauffeur spelen 🙂

  18. Ooohhhhh de herkenbaarheid! Ik zit heel vaak te mopperen in de auto. Wat ik ook nog echt heel irritant vind is als mensen geen richting aangeven. Waarom zouden die knipperlichten er anders op zitten?!

   1. Ja dat is er inderdaad ook zo eentje. dat je voor niks staat te wachten, vooral op rotondes zonder het knipperlicht te gebruiken. Fail.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *