Boeken, film/tv & youtube

Afgesneden & Klem

Van de week liep ik in de boekenwinkel in mijn pauze en maakte bijna een dansje. 2(!) van mijn favoriete schrijvers hadden een nieuw boek uitgegeven! Ik appte gelijk naar M. dat ze er lagen. Hij kent mij en weet dat ik 20 euro per boek duur vind en ze dus niet makkelijk meeneem, ook al zijn het favoriete schrijvers van me. Neem ze maar mee, alvast voor ons 7-jarig samen zijn.. Dat is dus pas in Juli maar besloot toch om ze mee te nemen en te laten inpakken.

En wat doet M.? Juistem. Ik zeg dat ik ze tot Juli wil gaan bewaren en ze staan nu mooi op de schouw. In het zicht. Waar je ook zit. En ze roepen. *SASKIAAAAAAAAAAA. Je weet dat je me wilt lezen. Open mijjjjjjj* Maaaaaar het is nu een principe kwestie geworden, aangezien M. denkt dat ik het niet vol hou. Maar ik heb nu zeker wat leuks om naar uit te kijken in Juli: 2 fantastische boeken (ik las de achterkant en dacht jajajajajaja wil ik lezen)

Na Wijd Open en de Ogenverzamelaar van Fitzek (en alle andere delen die ik van hem heb gelezen) en De geur van sterfelijkheid van Beckett en de andere 6 boeken die ik heb gelezen was ik weg van deze schrijvers. Ze schrijven gruwelijk en gedetailleerd. Een must voor een thriller liefhebber.

 photo IMG_20140522_140522_zpsfd22d434.jpg /center>

Nieuwsgierig geworden? Lees hieronder waar de boeken over gaan:

Sebastian Fitzek – Afgesneden
Wanneer heb je voor het laatst een lijk opengesneden? Forensisch patholoog Paul Herzfeld vindt in het hoofd van een gruwelijk verminkt lichaam een capsule met daarin het telefoonnummer van zijn dochter. Hannah is ontvoerd en Herzfeld begint een speurtocht naar zijn dochter. De psychopathische ontvoerder heeft in een ander lichaam de volgende aanwijzing aangebracht en het lijk gedumpt op het strand van Helgoland. `Ga maar verder met de buikorganen, ik red het alleen wel, zei Herzfeld, terwijl hij het oculair scherp stelde. Op het eerste gezicht zagen de tekens op de celstof eruit als toevallige verontreinigingen. Maar toen draaide hij het papier honderdtachtig graden en ontwaarde hij de getallen die erop stonden. Ze zagen eruit als een mobiel telefoonnummer en Herzfeld wilde zijn collegas net van zijn merkwaardige ontdekking vertellen, toen hij de zes kleine letters onder de getallen ontdekte. Ze sprongen door de microscoop direct in zijn amygdala, in het deel van de hersens dat voor angstreacties verantwoordelijk is. Zijn hartslag versnelde, zweet parelde op zijn voorhoofd en zijn mond werd droog. Tegelijk had Herzfeld nog maar één gedachte: Laat dit alsjeblieft toeval zijn. Herzfeld heeft echter geen kans om de informatie te verkrijgen: het eiland is door een orkaan afgesneden van het vasteland, de bevolking is geëvacueerd. Er ontvouwt zich een ingenieus spel tussen Herzfeld, de ontvoerder van zijn dochter, en een kwade genius uit het verleden. (Meer over de (andere) boeken van Fitzek)

.

Simon Beckett – Klem
Het is een snikhete zomer op het verlaten Franse platteland. De Engelsman Sean loopt door een verwilderd bos en trapt in een wildklem. Hij raakt bewusteloos van de pijn. Gelukkig wordt hij gevonden door een jonge vrouw, Mathilde. Zij en haar zusje slepen hem mee naar hun afgelegen boerderij.
Als Sean opknapt, gaat hij werken voor Mathildes vader, een rauwe, norse man die jaagt en varkens fokt. Er hangt een lugubere sfeer. Dan blijkt dat de vorige klusser verdwenen is. Iedereen op de boerderij draagt onrustbarende geheimen met zich mee. Maar ook Sean houdt veel verborgen…

0

23 reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *