Vandaag is het alweer 6.5 jaar geleden dat ik met iliveformydreams.com begon. Wauw, wat gaat de tijd snel. Ik had nooit kunnen denken dat na mijn eerste blogpost (over dat we 1.5 jaar bij elkaar waren)inmiddels zijn we over 2 dagen al 7 jaar samen – mijn blog zo zou groeien, zo’n onderdeel van me zou uitmaken en ik het zo ontzettend leuk zou vinden. Zelfs na al die jaren nog steeds. Eigenlijk blog ik nu 7.5 jaar, hiervoor had ik een een jaartje een blog bij web-log.nl. Elke dag ben ik dankbaar voor de reacties en groei van mijn blog. Hier schreef ik al eerder een blogje over.

Om dit te vieren combineer ik even een vragenlijstje van Another Blogging Tag, Bloggerslife Tag en BLOGGER LOVE die een hele tijd geleden de ronde deden in blogland.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?
Wat ik zo wil houden is het persoonlijke schrijven. Een blog zou mijn blog niet zijn als het vol zou staan met make-up/beauty en andere dingen. No offence, maar dit is gewoon niet voor mij weggelegd. Wat ik zou willen verbeteren is het aantal volgers. Ik zou graag willen groeien en veel meer verschillende artikelen willen schrijven.

Doe je alles voor je blog alleen?
Yup. Ik schrijf alle artikelen zelf en maak alle foto’s en de meeste plaatjes hier. Alleen de foto’s waar ik zelf op sta zijn meestal gemaakt door M.

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?
8.5, of is dat erg hoog?! Ik ben erg blij met mijn layout en blog inhoud en denk dat ik de afgelopen jaren zeker ben gegroeid qua schrijven.

Verdien je geld met bloggen?
Ja sinds 2.5 jaar wel. Ik maak reviews voor bedrijven. Soms krijg ik een geld bedrag voor een artikel en soms krijg ik een product opgestuurd. Echt super leuk!

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen?
Een nadeel heb ik nog niet meegemaakt maar wat ik wel vaak zie bij de groter blogs is de vaak negatieve reacties/discussies. Iedereen blogt hou hij/zij wil en wanneer hij/zij dit niet wilt. Altijd maar dat gezeur over als er een post niet online is gekomen of het filmpje/artikel niet helemaal foutloos is. Iedereen is menselijk en dat is maar goed ook!

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?
Ik blijf hangen als de schrijfstijl/onderwerpen prettig zijn en een fijne, overzichtelijke layout. Niet teveel kleurtjes of verschillende lettertypes.

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?
Leuk! Ik heb zelf een persoonlijk blog en vind dit toch het leukste. Wel ben ik in de loop van de jaren bewuster gaan bloggen. Zo zie je niet snel foto’s voorbij komen, gebruik ik alleen mijn voornaam en M. (mijn man) noem ik ook niet bij naam. De persoonlijke blogjes/foto’s zet ik achter een wachtwoord. Soms vind ik het wel jammer dat ik niet persoonlijke foto’s enzo online kan zetten maar je weet maar nooit wie meeleest dus heb ik deze beslissing genomen. Wel op mijn Instagram plaats ik wel foto’s van mezelf/vrienden/familie. Deze staat dan ook afgeschermd met een slotje.

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?
Ik hoop dit te blijven doen want het is een erg grote hobby van me geworden en doe het met veel plezier. Ik zou pas stoppen als het echt niet meer leuk is of dat er druk op gaat staan. Ik blog voor mezelf, en het moet geen ‘must’ worden. Ik zou graag meer volgers willen hebben die nog een keertje terug komen. Gelukkig gebeurd dit wel al met regelmaat.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?
Heel simpel: Ja. Ik zou een ander domein kunnen kopen en een backup kunnen maken van alle blogs die ik hier heb geschreven.

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?
Mijn laptop, telefoon, camera, internet/google (voor informatie), picasa (voor collages), bewerkings apps op mijn telefoon..

Wat was de eerste blog die je ooit tegenkwam?
Ikbenirisniet en daarwaseens zijn de blogs die ik al jΓ‘ren volg. De laatst genoemde heeft mij ook doen beslissen een eigen domeintje aan te schaffen.

Vijf blogs die iedereen zou moeten lezen en inspireren
Maar 5?! Ik zal er wel meer kunnen opnoemen maar vooruit: alyssaa.nl, Bydagmarvalerie, Ikbenirisniet.nl, livelifelovely.nl en laatst ontdekt fitbeauty.nl. Ook wil ik een Engels blog benoemen die ik super leuk vind: theotherjuliette.blogspot.nl.

Wat is je favoriete layout?
Die van Desschrijft is erg leuk! En Annemerel & alyssaa hebben een erg mooie, simpele layout. Ik hou daar wel van!

Favoriete manier om blogs te lezen:
Achter de laptop. Ik lees eigenlijk altijd blogjes op deze manier. Reacties bekijk ik wel eens via mijn telefoon.

Heb je je layout zelf gemaakt en ben je er blij mee?
Ik maak ze niet vanaf 0. Ik download een gratis theme en verbouw deze geheel naar mijn eigen stijl. Wel zoveel mogelijk mijn eigen stijl/ding doe ik ermee.

Hoeveel reacties krijg je gemiddeld per artikel?
Zo/n 20/30. Ligt erg aan het artikel. Bij persoonlijke artikelen is het meer tussen de 40Γ‘50.

Hoeveel artikelen staan er al online?
Met deze blogpost meegerekend 1,193 stuks alweer(!) En ik heb zelfs een tijd terug nog heel wat blogposten van vroeger verwijderd. Ik ben er toch wel een beetje trots op, vooral als ik de eerste blog posten bekijk en hoe ik nu blogjes schrijf.

En hoelang bloggen jullie al?

PS: Voor mijn nieuwe lezers: Ik zou het erg leuk vinden als je jezelf introduceerde!

0
58 reacties

58 thoughts on “Blogging: I started 6.5 years ago

 1. Tamarah schreef:

  Je bent al een mooi tijdje aan het bloggen dus leuk en knap dat je het zo lang al doet!

 2. Nicky schreef:

  Gefeliciteerd met je jubileum! Nav jouw vraag bedenk ik me net dat ik volgend jaar al 10 jaar blog! Voor mij zijn het een soort dagboeken. Ik heb ook elk blogjaar in boekvorm. Dat is zΓ³ gaaf!

  1. SAS schreef:

   Oh dat lijkt me wel super gaaf om te doen! Hoe heb je dit gedaan? (als ik vragen mag)

 3. Joyce schreef:

  Bizar he, zo lang al! Ik blog inmiddels alweer een jaar of 9, alleen niet altijd op hetzelfde domein..
  Ga zo door zou ik zeggen!! πŸ™‚

 4. Wanda schreef:

  Dat er nog maar vele blogjaren bij mogen komen!

 5. Annelies schreef:

  Gefeliciteerd!! Ik volg me veel plezier je blog!

 6. LNNK schreef:

  Wat een mooi jubileum. Bloggen is ook zo leuk en ik kom graag op je blog. Ik moet wel zeggen dat ik de laatste tijd zo weinig gelegenheid heb gehad tot reageren. Ik ben het nu aan het inhalen πŸ˜‰
  Ik hoop dat je nog lang blijft bloggen!!

  1. SAS schreef:

   Thanks voor je lieve reactie! Ik heb je inderdaad gemist in blogland qua reageren maar leuk dat je het weer gaat oppakken. Ben echt zo benieuwd naar jullie kleine πŸ™‚ Geniet van je zwangerschapsverlof en deze periode.

 7. Kathleen schreef:

  Ik heb je blog nog maar onlangs leren kennen, maar ik hoop dat je nog vele jaren verder doet. Het is een verademing om een leuke persoonlijke blog te vinden die niet vol staat met beauty en fashion.

  1. SAS schreef:

   Dankjewel voor dit lieve compliment! Ik zou hier ook nooit over bloggen: dit is namelijk niet iets wat ik persoonlijk leuk vind of waar ik graag wat over deel. Het is en blijft een persoonlijk blog van mij en niet een ‘ik-deel-alleen-maar-reviews’ blog.

 8. Paul schreef:

  Wauw 6,5 jaar alweer, en dan ook heel regelmatig… knap hoor. Ik blog ook al jaren maar veel onregelmatiger, en jij hebt alles nog online staan qua archief. Leuk om af en toe in terug te kijken.

 9. Rianne schreef:

  Leuk om te lezen, gefeliciteerd! Zelf blog ik ook alweer 4,5 jaar, en daar zit best een verschil tussen want toen was ik nog maar 14 jaar oud… Heel gek en ook bΓ©st wel beschamend om terug te lezen haha!

 10. Sanne schreef:

  Leuk om te lezen en wat blog je al lang, gefeliciteerd!
  Ik heb eerdere blogs gehad, maar mijn huidige blog heb ik nu sinds 26 juni, dus nog geen maand!

 11. Jij bent een echte PRO. Dat is al een heel lange tijd dat je aan het bloggen bent maar ik kan het mij heel goed voorstellen. Bloggen is leuk en verslavend. Ik ben nog maar net begonnen en hoop het zeker zolang vol te houden als jij πŸ™‚

 12. Oum Feerozah schreef:

  Wauw! Gefeliciteerd als eerste dat is een super prestatie. wauw zeg! En als tweede de vraag zou ik al weten met 50.000 euro. nog meer geld om te steken in je blog. en om het een nog beter succes te maken. Haha slim geantwoord!

 13. Raounak schreef:

  Wauw, op naar de volgende jaren!! Gefeliciteerd!!

 14. Nienke schreef:

  Wow 6,5 jaar! gefeliciteerd, wat een eeuwigheid al zeg. Ik ken je blog pas sinds een paar weken, maar aan de hoeveelheid artikelen die je al hebt geplaatst te zien heb ik nog wel wat in te halen. Ik vind je blog iig fijn om te lezen!
  Ik ben zelf nog maar net begonnen, nu twee maandjes bezig. Maar ik denk dat ik al verslaafd ben hoor!

  1. SAS schreef:

   Zo te horen dus ook op naar de 6.5 jaar πŸ˜‰ En bedankt voor je lieve compliment.

 15. Rianne schreef:

  Wat blog jij al lang zeg… Chapeau …

 16. Petra schreef:

  Jeetje een 6,5 jaar al weer. Ik nog niet eens een half jaar. Ik volg je al wel vanaf het moment dat ik blogger ben. Ik ben bij je blijven hangen omdat je eigenlijk niet in een hokje te passen valt. Geen beautyblog, geen blog over alleen maar boeken of gezond eten. Gewoon een blog over jouw leventje; persoonlijk en som zo heerlijk alledaags (dat is positief hoor). Blijf vooral doorgaan.

  1. SAS schreef:

   Wat een lieve reactie, dankjewel! πŸ™‚

 17. Miranda schreef:

  Gefeliciteerd! πŸ™‚ Op naar nog meer mooie blog jaren.

 18. Mieke schreef:

  Wauw, 6.5 jaar al. Dat is echt al een hele tijd!

 19. Amy schreef:

  Leuk vragenlijstje! Wat is 6,5 jaar al lang! Zo lang volg ik je natuurlijk niet, maar vind het erg tof dat ik je ben tegengekomen hier op het web. Mijn blog bestaat zoals je weet nog niet zo lang (maand of 3/4) en is een combi van van alles πŸ™‚ Ik hoop het ook zo te kunnen uitbouwen en groeien ooit..

  1. SAS schreef:

   Ik lees je blog ook met heel erg veel plezier πŸ™‚

 20. Evelien schreef:

  Super leuk Sas. Ik volg je nu een tijdje en met veel plezier, dus ik hoop dat je nog lang door gaat. Maar dat komt vast goed met het plezier wat je er in hebt en daarbij ook uitstraalt!

  1. SAS schreef:

   Dankjewel voor je lieve reactie Evelien!

 21. Linda schreef:

  Wow, dat is lang! Aan het einde van de maand blog ik een half jaar en had al de bloggers live tag ingevuld, ga die maar even aanpassen voor deze.

  1. SAS schreef:

   Oh leuk ben benieuwd naar je antwoorden!

 22. Jeetje, dat is echt al heel lang. Gefeliciteerd!
  Erg leuk om je antwoorden op de vragen te lezen.

 23. Billy schreef:

  dit logje inspireert me, Saskia, want ik log nu bijna 10 jaar. Is wel een vermelding waard op mijn log zeker hΓ©… πŸ˜‰

  1. SAS schreef:

   wauw, 10 jaar! Dat is zeker een vermelding waard op je blog. Ik hoop dat ik het ook ooit kan zeggen maar ben al aardig op weg.

 24. iiiThinkPink schreef:

  Leuk om te lezen! πŸ™‚

 25. Jonne schreef:

  Erg leuk om terug te lezen. Ik volg je al een tijdje, maar nog niet zo lang.

 26. Sandra schreef:

  Gefeliciteerd! 7 jaar is best al lang, geniet er nog van πŸ˜€ !

 27. Nicky schreef:

  Wat leuk dat je al zo lang blogt en dat je het nog steeds leuk vind om te doen. Ik wens je nog veel meer blogging jaren toe. Je hebt er plezier in en dat straalt je blog ook uit.

 28. Nailsbyfml schreef:

  Wauw! Dat is al best wel lang!

 29. Zina schreef:

  Woah, 6,5 jaar al. Wat dat betreft ben ik echt nog een broekie. Ik volg je blog nog niet zo lang, maar lees het wel met veel plezier. Je schrijfstijl is heel fijn, je komt heel ‘echt’ over en je lay-out is mooi en overzichtelijk. Keep up the good work! X

  1. SAS schreef:

   Wat een super lief compliment (L) Dit is ook precies wat ik met mijn blog wil uitstralen πŸ™‚

 30. saskia schreef:

  Wat gaaf zeg dat je al zo lang blogt, super!

 31. annouska schreef:

  Wauw alweer 6.5 jaar en een groot deel daarvan volg ik je. Ik vind je blog nog steeds na al die jaren één van de leukste blogs die ik ken. πŸ˜€

  1. SAS schreef:

   wat een super lief compliment! God, ik volg jou volgens mij ook alweer jΓ‘ren.. Tijd gaat snel.

 32. Marion schreef:

  Wow, dat is echt al lang! Ik blog zelf nog maar een half jaar, maar ik kan nu al niet meer zonder. Ik lees jouw blog ook juist heel graag omdat het helemaal bij jou past. Soms lees ik op de grotere blogs artikelen die echt zijn geschreven om weer een dag een bepaald aantal lezers te halen. Dan haak ik meteen af. Tof dat jij gewoon jouw ding doet. Blijven doen!

  1. SAS schreef:

   Wat een super lieve reactie! En ik ben blij dat het ook over komt wat ik wil bereiken met mijn blog: iets passendst bij mij en niet gericht op bezoekers. Hoewel de reacties op een blog natuurlijk altijd wel een pluspuntje zijn πŸ™‚

 33. Infinity schreef:

  Wauw! 6.5 jaar is best lang! En ik die dan nog maar 5.5 maandjes bezig ben, haha.
  Leuke tags! Leuk ingevuld ook!

  Liefs,
  Eva β™₯

 34. Simone schreef:

  Wat een lange tijd alweer! Ik blog ook al heel lang. Verschillende namen bij web-log en dergelijke gehad. Nu heb ik denk ik een half jaar mijn eigen domeinnaam.

 35. Mama van Jenthe (Kelly) schreef:

  Mooi beschreven. Ik blog ook op z’n tijd. Ik post eigenlijk iets te snel op facebook of op instagram wat ik dan beter eerst op mijn site had kunnen zetten, omdat het daar toch meer een dagboek is en het leuk is voor later dat ik op 1 pagina alles heb. Nu moet ik sons op instagram en op facebook zoeken wanneer hoe en wat. Niet handig, minpuntje van mezelf.

  Je blog blijft geweldig en wat een mooie lay-out heb je weer! Ik krijg alleen steeds een virus melding als ik jou site bezoek. Snap het ook niet…

  1. SAS schreef:

   Oh wat raar zeg! πŸ™

 36. Teddy schreef:

  Wauw, al 6,5 jaar! Knap hoor!

 37. Nicole schreef:

  Ik weet eigenlijk niet hoe lang ik al blog.. sowieso al minimaal vanaf mijn 18e, maar telkens op ander domein of onder andere naam….
  Gefeliciteerd met dit mooie getal!

 38. Nienke schreef:

  Haha, ik ben echt een newbie!! Ik blog pas sinds april, en ik heb er nog geen goed schema inzitten. Eerst probeerde ik meerdere posts per week te schrijven, nu hou ik het gewoon op minimaal één per week en als ik zin heb meer! Nu nog even een horde followers krijgen, zodat ik meer comments krijg en ook een discussie kan aangaan met lezers πŸ™‚

 39. Michelle schreef:

  6.5 jaar alweer, time flies when you having fun ^^ Ik blog bijna 4 jaar alweer op blogger ( eerst vampiireheart en nu Kersenbloesems) en daarvoor heb ik over de jaren heen verschillende blogs bij web-log, punt.nl en blogger gehad.

 40. Marcella schreef:

  Gefeliciteerd met je 6,5 jaar, wat een tijd! Een veeeeeel blogjes ook. Kom ik aan met mijn 500 πŸ˜‰

  Ik zag je reactie bij mijn winactie. Doe je dan ook mee dus?

  1. SAS schreef:

   Ja leuk, ik doe mee πŸ™‚

 41. jackie schreef:

  Op naar de volgende 6 jaar…
  Mijn 1e blog was via weblog, die kan ik niet meer terug vinden…
  ik weet alleen dat mijn jongens allebei nog zo klein waren, dat moet ergens 7-8 jaar geleden zijn,,,
  en ga het bloggen alleen maar leuker vinden..

 42. Iris schreef:

  Je blogt al echt lang, goed zeg! Ik blog nu bijna een jaar aan een stuk. Eerder had ik wel een aantal andere blogs gehad voor kortere periodes. Ik ben het met je eens over het nadeel van bloggen. Ik vind het ook jammer dat bij de grote blogs soms zoveel druk op de persoon achter de blog wordt uitgeoefend. Ik vind dat totaal onnodig.

 43. Bente schreef:

  Jeetje wat lang al! Gefeliciteerd he! πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *