Films die ik afgelopen weken heb gezien #6

Een greep uit de laatste films die ik de afgelopen tijd heb gekeken. Ook de gehele Pirates reeks en films die al eerder voorbij zijn gekomen.

Ender’s Game

Zeventig jaar is er inmiddels verstreken sinds de laatste alien-invasie, die een immense strijd tussen de mens en een alien-ras genaamd ‘de Formics’ als gevolg had. De jonge Ender Wiggin (Asa Butterfield), een uiterst ontwikkeld kind, wordt naar een militaire school gestuurd die zich in de ruimte bevindt. Hier wordt hij samen met andere getalenteerde leeftijdsgenoten getraind en opgeleid om voorbereid te zijn op toekomstige invasies.
Rating: ★★

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.
Rating: ★★★★★

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack’s ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist…
Rating: ★★★★

Pirates of the Caribbean: At World’s End

In deze donkere tijden waarin piraten harteloos worden vermoord en piratenschepen genadeloos worden vernietigd, besluiten Kapitein Barbossa, Will Turner, Elizabeth Swann en de crew van de Black Pearl om naar het einde van de wereld te reizen om Kapitein Jack Sparrow te zoeken. Om daar te komen moeten ze eerst langs piraat Kapitein Sao Feng in het gevaarlijke, maar exotische Singapore, om zijn schip en de belangrijke landkaart te bemachtigen, dat hen naar het einde van de wereld zal brengen. Als Jack gevonden wordt, lijkt zijn gevangenschap hem nog gekker gemaakt te hebben. Toch stemt hij in om te helpen en vaart met succes The Black Pearl uit het Land van de Doden. Maar eenmaal onderweg stapelt het verraad zich op en wordt het duidelijk dat Jack, Will, Elizabeth, Sao Feng en Barbossa allemaal hun eigen plannen hebben en dat niemand te vertrouwen is. Toch moet iedere partij kiezen en een definitieve alliantie vormen voor één laatste slag. Zou dit het einde betekenen van de vrijheid op de zeven zeeën voor de piraten?
Rating: ★★★★

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) kruist wegen met een mysterieuze vrouw (Penélope Cruz) die hij ooit eerder heeft ontmoet. Hij valt als een blok voor haar, maar al snel blijkt dat haar bedoelingen niet zuiver zijn. Ze dwingt Jack aan boord te gaan van het schip van piraat Blackbeard (Ian McShane) om de geheimzinnige ‘Fontein van de Eeuwige Jeugd’ te vinden. Een onverwacht avontuur begint waarvan Jack er niet over uit is welke hoofdrolspeler daarin hij meer moet vrezen: Blackbeard of de mysterieuze vrouw van het verleden.
Rating: ★★★

Frozen

De bergbeklimmer Kristoff en een jong meisje genaamd Anna reizen met een stel rendieren over de besneeuwde bergtoppen en gevaarlijke kliffen. Ze zijn op zoek naar Anna’s zus Elsa, de legendarische Sneeuwkoningin, om de eeuwigdurende winter die over hun koninkrijk gevallen is te beëindigen. Op hun tocht ontmoeten ze mystieke trollen en de hilarische sneeuwman Olaf en zullen ze de natuurelementen moeten overwinnen om het koninkrijk te redden.
Rating: ★★★

Jaja en alweer Despicable Me II

Gru (Steve Carrell), het duivelse meesterbrein, is terug en heeft zijn leven gebeterd en drie kinderen geadopteerd. Samen met zijn assistent en de kinderen beleven zij een nieuw avontuur, waarbij de Minions weer voor de nodige problemen zorgen. Een paar Minions zijn aan het lanterfanten wanneer ze een geluid horen buiten. In eerste instantie blijkt het een kat te zijn die ze bang maakt, maar vervolgens worden ze ontvoerd door een mysterieuze kracht.
Rating: ★★★★★

Isprinsessan (ook wel IJsprinces)
verfilming van Camilla Läckberg

Niet echt de trailer maar het enige wat ik ervan kon vinden
Erica Falck woont in Stockholm. Ze keert terug naar haar geboorteplaats Fjällbacka om te werken aan haar nieuwe boek en om het ouderlijk huis leeg te ruimen. In de koude winter komt Erica politieman Patrik Hedström tegen, die de moord op Erica’s jeugdvriendin onderzoekt. Alexandra Wijkner werd met doorgesneden polsen aangetroffen in haar eigen badkuip.
Rating: ★★★

Lees hier mijn blogje over de televisie verfilmingen van Camilla Läckberg

I, Frankenstein

Tegen de achtergrond van een dystopisch heden woedt een bittere strijd tussen waakzame waterspuwers en woeste demonen. Victor Frankensteins creatie Adam (Eckhart) raakt betrokken in deze strijd wanneer beide partijen het geheim van zijn onsterfelijkheid willen achterhalen.
Rating: ★★★

Zie hier Deel 1, Deel 2, Deel 3 , Deel 4 en Deel 5

About the Author

35 Comments

Jolien

Heel leuk artikel! Ik ben enorm fan van de Pirates of the Carribean films, en Frozen ben ik momenteel aan het analyseren voor mijn thesis over Walt Disney films 🙂

Reply
Monique

Leuke films, de meeste heb ik ook gezien.
Ik ben groot fan van Pirates Of The Carribean en Frozen vond ik geweldig 🙂

Reply
Dennis

Enders Game is een vette film! Frozen is ook leuk en binnenkort gaan wij ook I Frankenstein kijken, ben benieuwd!

Reply
Louise

Oeh Pirates <3 Maar Frozen krijgt van jou maar 3 sterren? 😉 Despicable Me 2 staat ook hoog op mijn to-watch lijstje.

Reply
SAS

Ja, ik vond Frozen wel leuk maar ik had hem beter verwacht. Ook heel erg veel zang wat ik toch wel wat minder vond. Ik vond eigenlijk alleen Olaf leuk (en het rendier) uit die film. De gedachte achter de film en de les die je eruit kan leren is dan wel weer heel mooi.

Reply
Niesca

hahah ja natuurlijk pirates en despicable me 😉 erg leuke film! Frozen wil oo nog steeds zien

Reply
Marah

Haha, wat grappig! Wij hebben afgelopen weekend ook alle Pirates films gezien. Nouja, bijna, alleen deel 4 nog haha.

Reply
Petra

Ik kijk echt te weinig films. Heb wel de hele Pirates gezien. Gave films.

Reply
Sara - Window On My Wardrobe

Wauw dat is wel een lijstje 😀 De hele reeks van Pirates of the Caribbean terug gekeken, dat vind ik nog steeds superleuke films!
Ik herinner me de eerste nog zo goed, dat die al zo oud is seg! Wat gaat de tijd snel 😀

X Sara

Reply
Diana

Ik heb alleen Frozen gezien.En dan nog wat dansfilms die 2 weken terug op tv was.

Reply
Inge

Wow, dat zijn er wel veel zeg, en jaaaa pirates of the caribbean, zalige films gewoon!
Frozen heb ik gezien op het vliegtuig, ook wel leuk. En despicable me, super leuk, het moment dat Agnes die eenhoorn krijgt, hilarisch (it’s so fluffy I’m gonna die!)

Reply
Bente

Dat zijn weer een hele boel films 😉 Ik kijk er echt maar 1 of twee per maand gok ik zo…

Reply
jackie

Ik ben al 2x aan i frankenstein begonnen maar na 10 minuten gestopt……
Pirates blijven heerlijke films he

Reply
SAS

Heb hem ook gekeken samen met M. , niet echt mijn genre film hoewel hij opzich wel veel actie had. Hij was beter dan ik had verwacht, laat ik het zo zeggen 😉

Reply
Lonneke

Een aantal hiervan heb ik ook gezien. Een leuke tip voor je is de nieuwe film Pompeii deze heb gisteren gezien. Liefs

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *