5 dingen waar ik eigenlijk nooit over blog (of over ga bloggen)

Op mijn blog ben ik best wel open en eerlijk. Er zijn grenzen en ben dan ook een tijd geleden bewuster gaan bloggen. Zo zie je geen foto’s voorbij komen openbaar en zet ik sommige andere posten ook onder een wachtwoord. Niet iedereen hoeft alles van me te weten, je weet immers nooit wie er mee leest. Mijn heel hebben en houwe hoeft van mij niet zo nodig op internet te staan.

Hier mijn lijstje van 5 dingen waarover ik niet blog en ook niet van plan ben over te bloggen: • Over onze bankrekening
  Niemand gaat dit wat aan vind ik hoeveel wij elke maand betalen aan alles, hoe duur ons huis was, wat we verdienen per maand of hoeveel we gespaard hebben. Dit is wat voor on tweetjes.

 • Politiek, beauty, geschiedenis..
  Niet omdat ik er niet over kan bloggen. Mij maakt het niet uit of jullie weten voor welke partij ik kies of iets. Echter zijn dit gewoon 2 onderwerpen die me totaal NIET aanspreken. Ik heb er niets mee en dan ook niets over te vertellen. Hoewel ik natuurlijk wel een geschiedenis-stukje schreef over thee. Datdanweerwel. En een beauty-blogger zal ik ook nooit worden.
 • Over vrienden, (schoon)familie
  Eigenlijk schrijf ik nooit over vrienden en familie. Wel geef ik aan als ik op stap ben geweest met vriendinnen maar verder niet. Dit omdat de mindere dingen ik ook liever niet zo open en bloot neerzet. En sommige dingen wordt in vertrouwen verteld wat dus never op mijn blog terecht komt.
 • Wat het lichamelijk en geestelijk met me heeft gedaan, het jaar 2013
  Ik ben zo positief mogelijk gebleven op mijn blog maar 2013 was een heel zwaar jaar voor me, met 2x baanverlies. Het heeft zeker effect gehad hoe ik reageerde ten opzichte van mijn omgeving en mijn lichaam heeft er zeker nu zelfs nog een nasleep van.
 • Mijn werk
  Wel laat ik op Instagram foto’s zien (zonder de kids erop uiteraard). Soms deel ik leuke dingen die ik meemaak zonder namen te gebruiken maar verder zal ik niet zo snel over mijn werk bloggen. Mijn collega’s en de kinderen laat ik lekker op werk. Over mijn werkdag en leuke uitspraken zal je me dan wel weer over zien bloggen, maar ook zo weinig mogelijk: prive en werk hou ik liever gescheiden.
 • .

  En wat is een onderwerp waar jullie niet over bloggen (of gaan bloggen)?

  Inspiratie voor deze post komt hier vandaan

  41 reacties op “5 dingen waar ik eigenlijk nooit over blog (of over ga bloggen)

  1. Ik ben het hier wel mee eens. In de beginjaren van mijn blog schreef ik altijd wel veel persoonlijke blogs (waar dus ook mijn familie en vrienden in voorkwamen) maar sinds ik wat opener over mijn blog ben tegen mensen, doe ik dat niet meer en heb ik veel persoonlijke blogposts verwijderd. Het voelt toch een beetje aso tegenover hen. X

  2. Goed dat je voor jezelf afbakent waar je wel en niet over wilt bloggen.
   Financien blog ik wel over; ik laat weten wat een reis heeft gekost. Op deze manier wil ik mensen info geven en motiveren om ook op reis te gaan. Het hoeft echt niet zo duur te zijn!
   Ik geloof dat ik ook wel eens heb geschreven over hoeveel ik verdiende met mijn werk. Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit of mensen dat weten, haha. Het is hier gebruikelijk om te vragen, althans. Het wordt me heel regelmatig gevraagd.
   Familie issues zou ik niet snel over bloggen overigens.

  3. Ook ik blog zeker niet over financiën. Wat zo’n reis nou kost, dat doe ik zeker niet uit de doeken, is toch privé. En verder blog ik ook amper over m’n werk, hou ik toch wat gescheiden liever.

  4. Wat een mooie opsomming 🙂 Ik ben heel erg open, maar benadruk vaak dat het mijn idee/visie is, omdat ik anderen niet wil af- of aanvallen. Namen van vrienden noem ik niet, tenzij ik het heb overlegd. Financien en seksleven zou ik nooit over bloggen 🙂

  5. Goed om keuzes te maken, en fijn dat je nu weet waar je de grenzen wilt leggen. Het is vooral belangrijk dat je er lol in hebt en het voor jou leuk blijf toch?

  6. Ik kan me daar wel in vinden, over onze financiële situaties zal ik ook nooit openlijk bloggen, hooguit zoals nu mijn No Buy Month of iets in die strekking. Politiek mijd ik ook bewust omdat ik geen zin heb in discussies, namen van familie en vrienden beperk ik ook tot de voorletter, foto’s daarvan ook zo min mogelijk, werk idem dito, alleen de standaarddingen maar ik hou altijd rekening dat er mensen mee kunnen lezen waarvan je het niet weet… Over sex zou ik ook niet bloggen of het moet met een kwinkslag zijn n.a.v. een artikel ergens op internet maar anders niet. Ik blog best wel persoonlijk maar ook dan zijn er altijd grenzen en laat ik bewust dingen achterwege…

  7. Helemaal gelijk! Over mijn financiën zou ik ook nooit schrijven. Dat is gewoon te persoonlijk en snap ook niet waarom ik erover zou moeten schrijven.

  8. Ik log over alles maar verpak het wel altijd op mijn manier. Ik log absoluut niet over seks, want ik hou altijd in gedachten dat moeder ook meeleest. hehe.

  9. Ik schrijf heel persoonlijk maar heb er wel voor gekozen niet over mijn werk te bloggen. Deel daar ook eigenlijk geen foto’s van en dergelijke.

  10. Wat een leuk en erg origineel artikel! Leuk geschreven! Ik was ook altijd erg zoekende waar ik over zou schrijven omdat ik zoveel interesses heb en vond het erg lastig om te bepalen wat nu echt bij mij past. Ik schrijf nu vooral over lekker eten, hobby’s, en zo nu en dan beauty en fashion. Ik wil vooral een “gezellig” blog waar iedereen een lekker recept vandaan kan halen en tegelijkertijd ook tips voor pluizig haar. Heel breed dus maar toch hoe ik ben en wat ik wil laten zien.

   p.s.
   Ik heb je genomineerd voor de Versatile Bloggers Award!
   http://beautybycarlien.blogspot.nl/2014/03/versatile-blogger-award.html

  11. Interessant om te lezen! Ik kan mij ook wel in de punten vinden die je noemt. Al ben ik toch best open op mijn blog. Ik denk dat ik dat ook wel belangrijk vind (wat mijn eigen blog betreft dan), dat persoonlijke deel, anders zou ik het bloggen veel minder leuk vinden. Ik zou nooooit bloggen over ehm.. dingen die een heftige discussie op zouden kunnen wekken. Soms zoek ik wel een beetje het randje op, maar vooral omdat ik het dan een waardevolle discussie zou vinden (bijvoorbeeld iets dat met dierenwelzijn ofzo te maken heeft). Maar dingen zoals politiek of dingen uit het nieuws liever niet.

  12. ik heb eigenlijk weinig dingen die ik verberg op mijn log, maar foto’s van mezelf, familie of vrienden zal je weinig of nooit te zien krijgen. Gewoon omdat mijn blog anoniem is, en ook niemand van familie of vrienden weet dat ik blog. Het lijkt me dus ook niet aangewezen om dan zomaar foto’s van hen te publiceren zonder hun medeweten.

  13. ik heb daar helemaal nog nooit zo over nagedacht,
   niet bewust in ieder geval…
   En sommige dingen moet je idd aan andere over laten, zoals over beauty bloggen, hahaha

  14. Het is inderdaad goed om er overna te denken wat je wel en wat je niet in het openbaar gooi. Ik vind het leuk om artikelen persoonlijker te maken maar ook dat heeft uiteraard zijn grenzen. Hele persoonlijke dingen zal ik ook niet snel delen, omdat niet iedereen dat hoeft te weten. En het moet natuurlijk wel aansluiting vinden met je artikel.
   Op mijn gezondheid blog ben ik over dit onderwerp persoonlijk wel een stuk opener naar op de een of andere manier voelt het heel anders om open over je ziekte te spreken dan over jezelf.

  15. Ach, ik schrijf gewoon huis-tuin-en-keuken verhaaltjes. Niks bijzonders. Ik denk er nooit over na. Als er personen op de foto’s staan of in de logjes voorkomen vraag ik wél altijd toestemming.

  16. Herkenbaar. Ik houd mijn blog aan de ene kant privé, (blog ook niet over mijn werk), maar aan de andere kant ook niet te persoonlijk. Je weet maar nooit wie er mee leest en wat er allemaal met je schrijfsels wordt gedaan.

  17. Ik kan me herkennen in de dingen die je hier beschrijft.. sommige dingen zijn gewoon te persoonlijk om over te bloggen. Namen, ruzies, belevenissen op school en stage schrijf ik ook niet over. Eigenlijk blog ik alleen niet over dingen, als het mij niet boeit en als ik het niet nodig vind dat iedereen het weet. Voor de rest maakt het me niet zoveel uit. Zo kan je ook vaak iets over mijn rugklachten lezen, mijn beperkingen ervan en onze kinderwens-> genetische onderzoek. Sommige zullen het niet handig vinden dat ik het post, maarja iedereen zet wel heel z’n leven op facebook of twitter hihi.

  18. ik vind het goed dat je dit aangeeft maar ja serieus wat gaat andere ook aan wat er op je bankrekening staat… ik snap de waarde daar van niet zouden mensen daar echt naar vragen?!

  19. Ja, onze bankrekening gaat ook niemand wat aan. Ik heb wel eens geblogd over een nobuy maand, maar verder zal ik niet over (ons) geld gaan bloggen. Ik zal ook geen beautyblogger worden, maar er zal misschien af en toe wel eens iets over beauty verschijnen. Toevallig staat er één in mijn concepten op het moment, over een product waar ik gewoon heel enthousiast over ben. Politiek interesseert me niet zo dus daar zal ik ook niet snel over bloggen. Verder té persoonlijke dingen zet ik ook niet online.

  20. Het is je goed recht dat je over bepaalde onderwerpen niet blogt. Ik blog ook niet over politiek, beauty is ook zeker niet aan mij besteeds. En sportieve blogjes eigenlijk ook niet. Ik vind het wel goed om een beetje te filteren in wat je wel en niet blogt. Daarmee maak je ook je blog weer peroonlijk.

  21. Groot gelijk! Je hoeft ook niet alles op internet te gooien. Ik maak zelf ook bijna geen gebruik van foto’s op mijn blog trouwens. Ik weet niet mensen dan meteen iets missen, maar toch. Ik hoop dat mijn woorden genoeg zijn 🙂

  22. Poeh he, de dingen waar ik niet over blog heb ik zo ver weg gestopt.. 😉

   Ik blog wel over een aantal zaken die jij boven noemt, zoals bijv. collega’s, vrienden, maar ook mijn kind. Maar alleen wanneer zij er zelf akkoord mee gaan en wanneer het hen niet schaadt. Want dat laatste wil ik niet. Dus voor mij is ‘schaden van anderen’ een no-go.

  23. Ik denk dat jouw rijtje redelijk hetzelfde is als mijn rijtje.
   Iedereen heeft zo zijn privé dingen inderdaad die niet op een blog gedeeld hoeven te worden!

  24. Zal nooit een beauty blogger worden, al zal ik soms wel eens producten reviewen ofzo, maar vind dat er niet specifiek onder vallen.. Verder idd over de bankrekening niet.
   Maar ben best openhartig, deel veel zoals je hebt gemerkt. Maar mijn blog is dan óók bedoeld voor familie en vrienden om ze op de hoogte te houden naast dat t ook een blog is voor de rest vd wereld!

  25. Ik ben nu pas ruim een maand aan het bloggen. Dus ik moet het nog een beetje uitzoeken. Zelf zal ik nooit bloggen over anderen. Het staat dan toch op internet. Vooralsnog is dat ook de reden dat er geen duidelijke foto’s van mijn kinderen op mijn blog staan. Verder zou ik denk ik overal over kunnen schrijven, zolang ik een ander niet kwetst.

  26. Wat goed om stil te staan bij waar je wel of niet over schrijft. Financiën zou ik ook nooit over schrijven, vindt dat zo persoonlijk. Net zoals ons seksleven. Van mijn eigen biologische kinderen plaats ik wel foto’s, maar niet van werk of pleegkinderen. Van de sores van een pleegkind ben ik ook niet van plan te schrijven.

   Waar ik wel over schrijf; dingen die ik met mijn kinderen doe, DIY die ik zelf heb gemaakt, inspiratie voor feestdagen en gewoon wat hersenkronkels.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *