Een omgekeerde bucketlist: Wat ik allemaal WÉL al heb gedaan

9 van de 10 keer zie je een blogje voorbijkomen of een pagina de zogeheten bucketlist. Een lijst met de dingen die jij wilt behalen in het leven. Nou had ik eerst een My Life List met zo’n 100 punten die ik wilde behalen waarmee ik een eind opweg was. Tot ik besloot er een andere draai aan te geven en die pagina dus heb vernieuwd.

Nou gooi ik het over een andere boeg: een lijst met de dingen die ik al heb behaald.
Een omgekeerde bucketlist dus.

 photo 54656_zpsa7a764a9.png


– Na bloed zweet en tranen heb ik al mijn diploma’s (middelbaar, vervolgopleidingen) in 1 keer gehaald tevens heb ik mijn rijbewijs behaald na 2x. Alles ging zeker niet zonder slag of stoot en ik ben er dan ook wat blij mee.
– We zijn gaan samenwonen en kochten ons eerste appartementje. Hoewel er ooit een eengezinswoning aankomt (en ja het kriebelt al zeker) ben ik blij dat we in dit huisje wonen.
– Ik wilde ooit naar Londen en ben er in 2011 geweest. Het voldeed aan al mijn verwachtingen en ik wil er zeker nogmaals heen. I’m in loveeeeeee with that city.
– Hoewel auto rijden niet mijn ding was gaat het nu allemaal vanzelf en een stuk beter.
– Ik heb altijd geprobeerd positief te blijven, hoewel dit in sommige gevallen erg moeilijk was. Ik ben dicht bij mezelf gebleven en heb geleerd dat ik dit ook altijd moet blijven doen.
– Ik heb een nieuwe hobby gevonden naast op m’n reet achter de laptop zitten: skaten. Ik vind het echt heerlijk en ben er weer actief mee bezig.
– In 2012 had ik mijn droombruiloft. Iets waar ik nog steeds met een glimlach op terug kijk. (L)
– Ondanks dat ik met zwemmen niet onder water kan kijken heb ik toch mooi 2 zwemdiploma’s gehaald, weliswaar met ogen dicht.
– Eindelijk heel ver in ons momenten-boekje. Ik had eerst alles los liggen en heb laatst alles ingeplakt. Nog een aantal dingen en hij is helemaal up-to-date.
– Ook heb ik eindelijk weer een super leuke baan gevonden waar ik met plezier naar toe ga. Trots dat ik in deze tijd met de crisis toch een baan heb gevonden in mijn vakgebied. Ik zit daar zeker op mijn plekje.
– Nog steeds ben ik ook super blij dat ik in 2009 overgestapt ben naar een eigen domein. Al jaren plezier van en al jullie lieve reacties doen me zeker goed. Zeker 1 van m’n beste beslissingen. Mijn blog blijft groeien en daar ben ik best trots op.

En wat heb jij allemaal al wél gedaan (waar je trots op bent)?

About the Author

55 Comments

Anieke

Wat leuk, een omgekeerde bucketlist! En eigenlijk veel leuker dan de gewone variant. Als je namelijk niet blij bent met wat je hebt, zul je niet blij worden met wat je krijgt 😉 Misschien ga ik ook wel een stukje over dit onderwerp schrijven, vind je dat goed?

Groetjes Anieke

Reply
SAS

Ja prima! Ben benieuwd naar je artikel erover. Zo zie ik het inderdaad ook: altijd maar bedenken wat je nog wilt terwijl je al zoveel hebt.

Reply
SAS

Ik had het gezien, super leuk ingevuld. Je hebt zeker fijne dingen al bereikt, waar je trots op mag zijn!

Tally 'Metalmama' Talks

Dat vind ik nou zo leuk aan jou + je logjes: je eigen weg gaan en niet alles nadoen!

Mooie lijst heb je al verzameld. Gewoon doorgaan 😀

Reply
Sheelagh

Wat een leuk idee zeg! Weer eens wat anders 🙂
Dingen die ik gedaan heb waar ik blij mee ben zijn o.a afstuderen, een rondreis door Zuid Amerika van 3 maanden, mijn blog beginnen, samenwonen met mijn vriend 🙂

Reply
Billy

oei, mij leven heeft intussen al heel wat jaartjes méér geduurd dan het jouwe,
en ik heb dan ook heel wat meer beleefd.
Dat allemaal gaan noteren is onbegonnen werk.
Maar je kan ook veel van mijn leven terugvinden op mijn blog, daar dient het trouwens voor… 😉

Reply
Annelies

Leuk om te lezen! Ik sta er ook nog vaak versteld van dat ik mijn rijbewijs heb gehaald (van de 1ste keer!), vond het vroeger zo’n hel, autorijden.

Reply
annouska

Een heerlijk lijstje om te lezen. Ik heb zelf ook dat gevoel met rijden en het gaat gelukkig ook steeds beter!

Reply
Niesca

Wat leuk zeg om een omgekeerde bucketlist te maken! brengt ook wel weer wat positiviteit mee zodat je ook kan zien wat je wel niet allemaal al bereikt hebt! Leuk gedaan

Reply
Daniëlle

Wat een toffe lijst, zeg! Veel nuttiger dan bedenken wat je allemaal nog wil doen, eigenlijk. Binnenkort ga ik er eens goed voor zitten om te bedenken wat ik allemaal gedaan heb. 🙂

Reply
SAS

Leuk! Ben benieuwd naar jou antwoorden. Zeker eens fijn om bij stil te staan i.p.v. wat je allemaal nog ‘moet’ doen

Reply
Regina

Dat is inderdaad eens een andere benadering. En als je dat allemaal zo leest, mag je ook best trots op jezelf zijn!

Reply
Tamarah

Wat ontzettend leuk om te lezen en ik houd er wel van om terug te kijken op iets waar je trots op bent! Leuk gedaan.

Reply
Michelle

Leuk om het eens op deze manier te benaderen. Ik ben trots op mezelf omdat: ik mijn eigen weg volg, ik ondanks de tegenslagen en rugproblemen straks toch netjes kan afstuderen en het feit dat ik nog niet gestopt ben (jeej!) het feit dat ik alweer 6 jaar in een steeds mooier wordende relatie zit, dat ik alweer 5 jaar op mezelf ( samen) woon en dat we onze eigen beslissingen maken. ^^

Reply
Wanda

Ook een leuke manier om ergens bij stil te staan! Zelf ben ik erg trots op het feit dat het me is gelukt om 30 kilo af te vallen waardoor ik ook meer zelfvertrouwen heb gekregen…

Reply
Whitney

Wat leuk! Een keer up side down 🙂 ik ben trots op me diploma’s, rijbewijs, bevallen van me kindje. Leuk dit zo!

Reply
Simone

Dat is een leuke lijst! Ik ben ook heek blij dat ik mijn eigen domein nu heb. Zeker een van de beste keuzes geweest, wat betreft mijn blog.

Reply
Laura

Oh en ik ben trots op het feit dat ik mijn diplomas haalde en twee maanden naar Noorwegen ging terwijl ik dat eigenlijk heel eng vond! En hoe mijn leven er op dit moment uitziet.

Reply
Svenja

Super leuk zo een lijstje. Daardoor besef je ook meteen hoe rijk je eigenlijk al bent aan ervaringen! Soms kijken we te veel naar wat we willen, dan is zo een lijstje als dit weer eens een eye opener 😉

Reply
Veronica

Wat een leuk lijstje! Ik zou zo’n lijstje ook makkelijk kunnen maken aangezien ik veel dingen ook al wel gedaan heb die ik ooit wou doen!

Reply
Ines

Wat leuk zeg! Ik heb bijna mijn eerste diploma gehaald dus dat mag er bijna op 😀

Reply
Rianne

Heul veul eigenlijk… Om er een paar te noemen:
– Als parttime werkende, alleenstaande moeder een huis(je) gekocht
– Carriere gemaakt en besloten dat dat niet mijn ding is
– Het behalen van mijn diploma’s en vooral die twee die ik naast mijn werk en het alleen moederen heb behaald
– Een van de bewijzen dat kinderen van alleenstaande niet automatisch het slechte pad op gaan of vervroegd de school verlaten groot gebracht… 😉

Reply
RenéSmurf

Het is een mooi overzichtje en laat zien dat je vrolijk in het leven staat.

Ik vind altijd nog mijn rijbewijs halen als een hoogtepunt!
En werk hebben en op mezelf wonen ook.

Reply
Andrea

Mooi lijstje!

Ik ben trots op het behalen van mijn rijbewijs in 1 keer, afgestudeerd zijn als meester in de rechten, gestudeerd en gewoon hebben in New York, een leuke baan hebben (& idd dat in de crisis), een fijn appartement in hartje Rotterdam en de vele reizen die ik maak en mag maken.

Reply
Jennn

Dat zijn leuke dingen om trots op te zijn. Het eerste wat in mij opkomt zijn toch de doelen die ik al gehaald heb van mijn DZP, mijn diploma’s, mijn rijbewijs en mijn publicatie in een verhalenbundel

Reply
Rosa

Leuk idee! Ik ben er trots op mijn rijbewijs in 1x gehaald te hebben, ik vond rijlessen ver-schrikkelijk!

Reply
Birte

Ik heb naast mijn middelbare schooldiploma ook twee hogeschooldiploma’s gehaald, heb een leuke job gevonden en woon nu met een topman en twee katten in een leuk huis. Oh, en ik heb ook al wel een aanzienlijk deel van de wereld gezien en durf best ook alleen op reis!

Reply
Chantal

Wat leuk om stil te staan bij wat je wel al hebt gedaan 🙂 Ik ben trots op het feit dat ik toch nog ben gaan studeren wat ik altijd wilde 😉

Reply
Anke

Leuke benadering zo. Bij mij zijn het dingen als studie afmaken terwijl ik daarnaast ook in besturen zat en een beetje werkte, naar het buitenland gaan, alleen reizen, in bepaalde projecten meedoen en daardoor veel leren en ook nieuwe mensen leren kennen, en als klap op de vuurpijl zo’n “typisch” bucketlistdingetje: bungyjumpen.

Reply
Bente

Dat is een mooie lijst!

Het eerste wat bij mij te binnen schiet is toch ook wel het behalen van mijn diploma’s.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *