De meest fijne WordPress-plugins

Even een blogje over de meest fijne WordPress-plugins die ik gebruik. Want naast de gebruikelijke anti-spam plugins zijn er nog heel wat leuke plugins te ontdekken.

Global Post Password

 photo password_zps3cb87af5.png
Een plugin die maakt dat als je beveiligde blogjes beveiligd zijn met 1 wachtwoord die je instelt. Zo hoef je niet telkens een wachtwoord te bedenken en in te stellen. Zoals je hierboven kunt zien kan je er ook 2 instellen, zodat sommige mensen het beveiligde blogje maar kunnen lezen. klik hier voor de plugin

MyPress

 photo mypress_zpsf44eb8d2.png
Met deze plugin kan je je sidebar bij je admin leuk opfleuren met kleurtjes. Maakt het gelijk een stuk persoonlijker. klik hier voor de plugin

Theme Test Drive

 photo theme_zps33bb53be.png
Als ik een nieuw thema aan het bewerken ben gebruik ik deze plugin. Die maakt dat mijn oude ‘goede’ layout nog online staat en degene waar ik mee bezig ben achter de schermen blijft. Wel staat hij zo ingesteld dat je zelf wel alleen de nieuwe layout ziet. klik hier voor de plugin

WordPress Editorial Calendar

 photo postscalendar_zps9c3a0757.png
Heel handig om vooruit te plannen met je blogposten. Zo kan je in 1 oogopslag je planning zien. Je stelt de datum in bij de post en hij verschijnt in de planning. Ook makkelijk zijn de dagen te verslepen, zodat je een blogpost bijvoorbeeld 1 dan eerder kunt zetten. Ook post hij ze automatisch op de tijd die je hebt aangegeven. klik hier voor de plugin

WP Page Numbers

 photo numbers_zps15839d89.png
Fijn dat je met deze plugin een eigen nummering kan maken onderaan de (home)page. Je eigen grote, kleuren e.d. zodat ze geheel passen bij je layout. klik hier voor de plugin

Wat is jou tip voor fijnste plugin?

25 reacties op “De meest fijne WordPress-plugins

 1. Ik blog nooit met wachtwoord maar de plugin daarvoor klinkt wel erg handig. Anders moet je het telkens apart instellen wat ook weer zonde is van je tijd ๐Ÿ˜‰

 2. Hum, ik ken ze geen van allen… Die planner lijkt mij wel heel handig…
  Misschien wordt het toch eens tijd dat ik mij ga verdiepen in het installeren van pluginss via een Mac (windows weet ik wel)

 3. WordPress Editorial Calendar kende ik nog niet maar ziet er handig uit. Doet ik ook automtisch posten op die datum wat je hebt aangegeven?

 4. Deze blog ga ik absoluut nog een keer lezen de komende weken. Ben druk doende met het overzetten van mijn blog naar .nl en dus ook een nieuw thema ah zoeken en inrichten etc. Thx!

 5. Uh ja… geloof dat ik dit stukje paar keer moet bekijken/lezen want ik snap allemaal niet wat al die plugins doen ๐Ÿ˜›
  En als ik op de site kijk raak ik helemaal verloren haha…

  1. Als je de namen die ik geef boven de post aangeeft bij de link onderaan (van de wordpress link) krijg je de desbetreffende plugins te zien. Ik ga ze anders wel even linken bij de post zelf, kan je alles wat erbij hoort lezen ๐Ÿ™‚

  1. Ik heb werkelijk waar geen idee haha ๐Ÿ˜›
   Ik heb een domein gekocht, niet via wordpress maar ik gebruik dit wel als ondersteuningsprogramma (als dat is wat je vraag is)

 6. Woah, wat zijn er nog veel plugins waar ik nooit van heb gehoord… ik kende ze gewoon allemaal nog niet… Zeker die Theme Testdriver is erg handig!

 7. Handig overzichtje, ik kende ze allemaal nog niet. Die kalender plug in lijkt me heel handig voor als je vooruit schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *