Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Over die goede voornemens die ik niet heb

Jaren geleden deed ik altijd aan goede voornemens. En in tegenstelling tot veel mensen die ik altijd hoorde: ‘Ik hou me nooit aan mijn goede voornemens’ lukte mij dit wel altijd. Zo ben ik jaren lang vegetarisch geweest en ben ik hierdoor geheel gestopt met nagelbijten.

Maar dit jaar.. heb ik geen goede voornemens. Of eigenlijk wel. 1tje. GENIETEN. Zonder lijstjes die je moet behalen (in mijn hoofd móet je die dan behalen. allemaal) leven in het hier en nu. Ik ben een rasechte piekeraar en doe 90% aan lijstjes maken. Wat ik doe op mijn vrije dag, hoe ik me dag indeel en hoe ik het beste mijn vrije tijd kan besteden. Zodat het geen ‘verloren’ dag is.

Nu doe ik dat dus niet meer.
punt.

Ik heb My Life List aangepast, geniet van mijn vrije dagen met boeken, series en theetjes. Ik ga me geen zorgen maken of ik in Oktober dit jaar mijn baan wel of niet hou. Dit is de les die ik heb geleerd in 2013. Je kunt er toch niets aan veranderen.

Dus dit lijstjes-meisje wordt een beetje anti.
Een beetje, want opsom-lijstjes op mijn blog vind ik gewoon té leuk 😉

En hebben jullie wel goede voornemens voor dit jaar?

0
Hersenspinsels
Previous Story
Next Story

26 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  annouska
  31/01/2014 at 19:56

  Lijstjes helpen soms en soms ook niet, maar als jij er veel aan hebt dan zeg ik doen; en wanneer maakt echt niet uit! Maar als het je alleen maar belemmert dan moet je het zeker niet doen!

 • Reply
  Saskia
  30/01/2014 at 14:20

  Gewoon lekker doen wat jou hartje je ingeeft 🙂 Of dat nou op 1 januari is, of 2 mei…

  • Reply
   SAS
   31/01/2014 at 08:29

   Helemaal waar! Vandaar dat ik hier in Oktober al mee ben begonnen.

 • Reply
  Paul
  30/01/2014 at 07:16

  Ik snap de goede voornemens vanaf 1 januari nooit zo goed. Als je iets wilt veranderen waarom dan niet gewoon vanaf 13 oktober (of welke dag je dan ook dat voornemen bedenkt).

  • Reply
   SAS
   30/01/2014 at 08:05

   Helemaal waar! Dit is dan ook iets wat ik al vanaf Oktober aan het doen ben 😉

 • Reply
  Jennn
  29/01/2014 at 23:34

  Heel goed voornemen!

 • Reply
  Flaviena
  29/01/2014 at 21:47

  Ik sluit me helemaal aan bij het ‘genieten’ gedeelte qua voornemen, of anti-voornemen? Ik heb ook niets specifieks voor dit jaar behalve lekker loslaten en in het ‘nu’ blijven leven -als reminder- stay here, enjoy here… en lekker alles zijn gang laten gaan. Ik merk dat ik dan steeds vaker in situaties beland waarbij ik steeds ‘dankje’ zeg of met een glimlach op mijn gezicht iets beleef. The magical life 🙂

 • Reply
  Wanda
  29/01/2014 at 21:40

  Ook ik heb dit jaar uitgeroepen tot het jaar van genieten, genieten van kleine dingen, genieten van grote dingen, genieten in mijn uppie en genieten met de mensen om me heen en me daardoor zo min mogelijk druk proberen te maken over allerlei, enigszins onbenullige dingen en tot nu toe lukt dat prima!

 • Reply
  Tally 'Metalmama' Talks
  29/01/2014 at 19:29

  LOL.. ik heb het ook gehad met lijstjes maken en doe ook niet aan voornemens dit jaar! Fijn, he!! Geniet maar van de vrijheid die je jezelf gunt!
  Je lijstjes op je blog mogen blijven, vind ze altijd keileuk!

 • Reply
  Linda
  29/01/2014 at 17:50

  Wat klinkt dit ongelofelijk herkenbaar. Ik had ook nooit rust in m’n kop omdat ik perse alles eruit wilde halen. Geniet je dan? Nee. Goed voor je lijf? Hell no!
  Erg goed van je dat je dit voornemen neemt. En aangezien het bij je andere doelen het jou ook gelukt is om ze te behalen twijfel ik er niet aan of je dit ook aankan. Maar het zal vast geen makkelijke zijn, het is een complete nieuwe mindset. Wat mij geholpen heeft is een training mindfulness, en die knop die ik omgezet hebt blijft om 😉 lang leve de innerlijke rust en dat gun ik jou ook zo!

  Heel veel succes meis 🙂

 • Reply
  Linda
  29/01/2014 at 17:36

  Prima voornemen, daar moet je je zeker aan gaan houden!
  Ik heb wel een aantal goede voornemens, maar voornamelijk ook wat meer tijd voor mezelf, wat meer écht ontspannen en minder ‘moeten’, en het Day Zero Project (vanaf 1 februari). Maar dat zijn vooral leuke dingen om te gaan doen!

 • Reply
  Lizzy
  29/01/2014 at 16:24

  Goed artikel! Genieten is inderdaad erg belangrijk! Een van de belangrijkste voornemens die je kunt hebben! Zelf heb ik wel wat voornemens, en ik kan me er redelijk goed aan houden moet ik zeggen! Maar ik begrijp dat niet iedereen dat heeft!

 • Reply
  Mirella
  29/01/2014 at 16:03

  Ik doe eigenlijk ook nooit aan voornemens, ik heb zeker wel een doel, mijn eigen bedrijf opzetten.

 • Reply
  Marjolein - vandiedingendus.nl
  29/01/2014 at 15:53

  Ik ben ook altijd zo’n afhaker. Heb ze wel de voornemens, maar na een week of twee zijn ze als sneeuw voor de zon verdwenen. Heb er ook wel een beetje vrede mee hoor 🙂

 • Reply
  Anouk
  29/01/2014 at 14:13

  Aaahhh, geen lijstjes meer… aaaaah! Haha, dat voel ik als eerst. Maar vind het knap dat je het gaat proberen. Misschien leeft het wel veeeel relaxter.

 • Reply
  RenéSmurf
  29/01/2014 at 13:46

  Als ik een goed voornemen heb voer ik dat meteen uit. Niet per een bepaalde datum, nee, dan kan je het beter meteen gaan doen. En zo smurf ik keurig voort. Precies zoals ik wil.

 • Reply
  Jenny
  29/01/2014 at 12:40

  Nee ik heb geen goede voornemens. Al is genieten sowieso altijd een doel. Ik probeer t 😉

 • Reply
  Dennis
  29/01/2014 at 10:34

  Nee, al jaren niet meer. Vind het een dom iets en je stelt jezelf “eisen” die je vaak toch nooit gaat doen of halen.

 • Reply
  Simone
  29/01/2014 at 10:16

  Ik doe helemaal niet meer aan voornemens. Vroeger ook veel gedaan, maar uiteindelijk deed ik het toch niet. Ik zie wel hoe het loopt. Dat is naar mijn idee altijd het beste, haha!

 • Reply
  Zoë-Amber
  29/01/2014 at 10:09

  Ik hou TEVEEL van lijstjes om er ooit mee te stoppen denk ik, dus knap dat je het gaat proberen!

  Genieten is een mooi streven!

 • Reply
  cuisineceline
  29/01/2014 at 09:44

  Dit jaar loop ik mijn eerste hardloopwedstrijd 😉 En daar is mijn goede voornemen een goede tijd 😉

 • Reply
  Nicky
  29/01/2014 at 09:38

  Hier hetzelfde. Ik ben geen ster in het maken van lijstjes en doe het ook niet. Enige planning wat ik bij houd is wat er online op mijn site komt. Dat is voor mij meer dan genoeg. Voor de rest…we zien het wel 🙂

 • Reply
  Dina
  29/01/2014 at 09:20

  Je hebt gelijk hoor, bepaalde situaties kun jij niet zelf veranderen. Maar je kunt er wel het beste van maken. 🙂

 • Reply
  Nicole
  29/01/2014 at 09:19

  Oeh ik schrok bijna… geen lijstjes meer?! Hihi..
  Maar ik snap wat je bedoeld.. hele goede: GENIETEN!

 • Reply
  Monique
  29/01/2014 at 08:19

  Oeh! Ik heb precies hetzelfde met lijstjes maken. Wat onwijs knap dat je probeert het niet meer te doen! Ik hoop dat het je lukt.

 • Reply
  Chantal
  29/01/2014 at 08:03

  Lijstjes kunnen soms helpen, maar soms ook juist beklemmen… ik probeer ze goed in te zetten, en soms juist weg te laten.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png