Hersenspinsels

Over die goede voornemens die ik niet heb

Jaren geleden deed ik altijd aan goede voornemens. En in tegenstelling tot veel mensen die ik altijd hoorde: ‘Ik hou me nooit aan mijn goede voornemens’ lukte mij dit wel altijd. Zo ben ik jaren lang vegetarisch geweest en ben ik hierdoor geheel gestopt met nagelbijten.

Maar dit jaar.. heb ik geen goede voornemens. Of eigenlijk wel. 1tje. GENIETEN. Zonder lijstjes die je moet behalen (in mijn hoofd móet je die dan behalen. allemaal) leven in het hier en nu. Ik ben een rasechte piekeraar en doe 90% aan lijstjes maken. Wat ik doe op mijn vrije dag, hoe ik me dag indeel en hoe ik het beste mijn vrije tijd kan besteden. Zodat het geen ‘verloren’ dag is.

Nu doe ik dat dus niet meer.
punt.

Ik heb My Life List aangepast, geniet van mijn vrije dagen met boeken, series en theetjes. Ik ga me geen zorgen maken of ik in Oktober dit jaar mijn baan wel of niet hou. Dit is de les die ik heb geleerd in 2013. Je kunt er toch niets aan veranderen.

Dus dit lijstjes-meisje wordt een beetje anti.
Een beetje, want opsom-lijstjes op mijn blog vind ik gewoon té leuk 😉

En hebben jullie wel goede voornemens voor dit jaar?

0

26 reacties

 • annouska

  Lijstjes helpen soms en soms ook niet, maar als jij er veel aan hebt dan zeg ik doen; en wanneer maakt echt niet uit! Maar als het je alleen maar belemmert dan moet je het zeker niet doen!

 • Paul

  Ik snap de goede voornemens vanaf 1 januari nooit zo goed. Als je iets wilt veranderen waarom dan niet gewoon vanaf 13 oktober (of welke dag je dan ook dat voornemen bedenkt).

 • Flaviena

  Ik sluit me helemaal aan bij het ‘genieten’ gedeelte qua voornemen, of anti-voornemen? Ik heb ook niets specifieks voor dit jaar behalve lekker loslaten en in het ‘nu’ blijven leven -als reminder- stay here, enjoy here… en lekker alles zijn gang laten gaan. Ik merk dat ik dan steeds vaker in situaties beland waarbij ik steeds ‘dankje’ zeg of met een glimlach op mijn gezicht iets beleef. The magical life 🙂

 • Wanda

  Ook ik heb dit jaar uitgeroepen tot het jaar van genieten, genieten van kleine dingen, genieten van grote dingen, genieten in mijn uppie en genieten met de mensen om me heen en me daardoor zo min mogelijk druk proberen te maken over allerlei, enigszins onbenullige dingen en tot nu toe lukt dat prima!

 • Tally 'Metalmama' Talks

  LOL.. ik heb het ook gehad met lijstjes maken en doe ook niet aan voornemens dit jaar! Fijn, he!! Geniet maar van de vrijheid die je jezelf gunt!
  Je lijstjes op je blog mogen blijven, vind ze altijd keileuk!

 • Linda

  Wat klinkt dit ongelofelijk herkenbaar. Ik had ook nooit rust in m’n kop omdat ik perse alles eruit wilde halen. Geniet je dan? Nee. Goed voor je lijf? Hell no!
  Erg goed van je dat je dit voornemen neemt. En aangezien het bij je andere doelen het jou ook gelukt is om ze te behalen twijfel ik er niet aan of je dit ook aankan. Maar het zal vast geen makkelijke zijn, het is een complete nieuwe mindset. Wat mij geholpen heeft is een training mindfulness, en die knop die ik omgezet hebt blijft om 😉 lang leve de innerlijke rust en dat gun ik jou ook zo!

  Heel veel succes meis 🙂

 • Linda

  Prima voornemen, daar moet je je zeker aan gaan houden!
  Ik heb wel een aantal goede voornemens, maar voornamelijk ook wat meer tijd voor mezelf, wat meer écht ontspannen en minder ‘moeten’, en het Day Zero Project (vanaf 1 februari). Maar dat zijn vooral leuke dingen om te gaan doen!

 • Lizzy

  Goed artikel! Genieten is inderdaad erg belangrijk! Een van de belangrijkste voornemens die je kunt hebben! Zelf heb ik wel wat voornemens, en ik kan me er redelijk goed aan houden moet ik zeggen! Maar ik begrijp dat niet iedereen dat heeft!

 • Marjolein - vandiedingendus.nl

  Ik ben ook altijd zo’n afhaker. Heb ze wel de voornemens, maar na een week of twee zijn ze als sneeuw voor de zon verdwenen. Heb er ook wel een beetje vrede mee hoor 🙂

 • Anouk

  Aaahhh, geen lijstjes meer… aaaaah! Haha, dat voel ik als eerst. Maar vind het knap dat je het gaat proberen. Misschien leeft het wel veeeel relaxter.

 • RenéSmurf

  Als ik een goed voornemen heb voer ik dat meteen uit. Niet per een bepaalde datum, nee, dan kan je het beter meteen gaan doen. En zo smurf ik keurig voort. Precies zoals ik wil.

 • Dennis

  Nee, al jaren niet meer. Vind het een dom iets en je stelt jezelf “eisen” die je vaak toch nooit gaat doen of halen.

 • Simone

  Ik doe helemaal niet meer aan voornemens. Vroeger ook veel gedaan, maar uiteindelijk deed ik het toch niet. Ik zie wel hoe het loopt. Dat is naar mijn idee altijd het beste, haha!

 • Zoë-Amber

  Ik hou TEVEEL van lijstjes om er ooit mee te stoppen denk ik, dus knap dat je het gaat proberen!

  Genieten is een mooi streven!

 • Nicky

  Hier hetzelfde. Ik ben geen ster in het maken van lijstjes en doe het ook niet. Enige planning wat ik bij houd is wat er online op mijn site komt. Dat is voor mij meer dan genoeg. Voor de rest…we zien het wel 🙂

 • Dina

  Je hebt gelijk hoor, bepaalde situaties kun jij niet zelf veranderen. Maar je kunt er wel het beste van maken. 🙂

 • Monique

  Oeh! Ik heb precies hetzelfde met lijstjes maken. Wat onwijs knap dat je probeert het niet meer te doen! Ik hoop dat het je lukt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *