Recensie: Rosamund Lupton – Zusje

Vele van jullie reageerde op mijn blogje met dit boek erin of op Instagram. Was het een goed boek? Hierbij dus een recensie over het boek Zusje van Rosamund Lutopton, wat ik met veel plezier heb gelezen. Gelijk het eerste boek van deze schrijfster voor mij.

Waar het over gaat

Niets kan de band tussen zussen verbreken…

Als Beatrice tijdens een zondagse lunch een paniekerig telefoontje krijgt over de vermissing van haar jongere zus Tess, stapt ze op het eerste vliegtuig naar Londen.

Naarmate ze meer te weten komt over de verdwijning, neemt de verbijstering toe over hoe weinig ze feitelijk weet van het leven van haar zusje – en ze is niet voorbereid op de angstaanjagende waarheden die ze onder ogen moet zien.

De politie, haar verloofde en zelfs haar moeder leggen zich erbij neer dat ze Tess hebben verloren, maar Beatrice kan dat niet. Naarmate ze dichter bij de schokkende waarheid komt, raakt ze steeds geïsoleerder van haar omgeving en wil niemand haar meer geloven.


Wat ik van het boek vond

Het is een boek wat lekker weg leest en een verhaal dat je grijpt. Wat is er gebeurd? Is ze wel vermoord? Of is er iets heel anders aan de hand? Ik zou me niet voor kunnen stellen wat zo iemand doormaakt, vooral als op een gegeven moment haar dierbare haar niet eens geloven.
Het einde vond ik mooi en had ik totaal niet verwacht. Wel was het einde voor mijn gevoel heel abrupt en had het wel wat langer gemogen.

Achterin het boek zitten 3 hoofdstukken van haar volgende boek Later, die zeker op mijn-te-lezen-lijstje gaat.
Al met al een goed boek met een einde die je toch niet helemaal ziet aankomen.

Rating: ★★★

13 reacties op “Recensie: Rosamund Lupton – Zusje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *