Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!The Thankful Project #2


Zoals jullie weten hoe ik erg van Happy-lijstje. Niet voor niets heb ik een categorie The Awesome List. Op TheChasingHappyBlog kwam ik een leuk blog projectje tegen: The Thankful Project.
28 dagen een lijstje van gratitude. Nu maak ik er een aantal posten van, en niet het oorspronkelijke idee van elke dag een blogje. Ik doe per keer zo’n 10 stuks of gratitude. We beginnen nu dus met deel #2!

#11: Something You Were Taught Er is mij altijd geleerd Je kan doen en zijn wie en wat je wilt. Ik ben daar zeker dankbaar voor omdat mij niets is opgelegd en ik mijn eigen keuzes kon maken. Mijn ouders hebben me altijd onvoorwaardelijk gesteund, hoewel ik me kan voorstellen dat ze het met sommige keuzes niet eens waren.

#12: An Oppertunity We hebben vele kansen hier in dit piep kleine landje. De kans om te ontwikkelen en te studeren. De kans om elke dag een beter mens te zijn, een stapje dichterbij degene die je wilt worden. We kunnen hier werken, medische hulp krijgen en ons zelf zijn. Zoveel kansen hebben we hier, ondanks dat het nou crisis is hebben we toch een land om trots op te zijn!

#13: An Ability Ik ben blij dat ik gezond ben, kan lachen, kan communiceren, dansen, de rekeningen kan betalen, we een dak boven ons hoofd hebben en in een land leven waarbij er een democratie is. Waar we welvarend zijn en eigenlijk alles binnen handbereik hebben. Het is goed hier even bij stil te staan aangezien het niet altijd gewaardeerd wordt.

#14: A Blessing Heel cliché: gelukkig en gezond zijn. Vrienden om je heen hebben, je geliefd voelen, je prettig voelen en jezelf accepteren. Leven in het hier en nu, stil staan bij de kleine dingen die het leven oh zo mooi kunnen maken.

#15: An Annoyance Ik kan me zó ergeren aan mensen met een bord voor hun kop. En aan mensen die zich niet kunnen inleven, alleen maar aan zichzelf denken en niets over hebben voor een medemens. Het is maar een klein gebaar als iemand voorlaten terwijl jij voorgang hebt maar het regent pijpenstelen, een glimlach of groet naar een voorbij ganger of een oud vrouwtje helpen met haar gevallen boodschappen. Zoals Ellen DeGeneres zou zeggen: ‘be kind to one another’.

#16: Something You Own Een portie zelfkennis. Door de jaren heen heb ik geleerd wat mijn krachten zijn, maar ook wat mijn valkuilen zijn. Ik ben heel goed in staat te weten wat ik wel en ook vooral niet kan.

#17: A Room Ik hou van onze grote, ruime woonkamer. Met een grote boekenkast, grote ramen met veel zonlicht en de rood/witte muren. De grootste kamer van ons hele huis is ook waar we het meeste zitten en genieten. En niet geheel onbelangrijk: daar schrijf ik ook mijn blogjes 😉

#18: A Choice Cypher Raige: ‘Fear is not real. The only place that fear can exist is in our thoughts of the future. It is a product of our imagination, causing us to fear things that do not at present and may not ever exist. That is near insanity. Do not misunderstand me danger is very real but fear is a choice. We are all telling ourselves a story and that day mine changed.’
Een quote uit de film After Earth. Hoewel ik het zelf niet echt een goede film vond, vond ik deze quote toch wel erg mooi. Er zit zeker een kern van waarheid in.


source

#19: A Book Boeken lezen is het leukste wat ik vind om te doen. Ik heb er dan ook heel wat in mijn bezit. Mijn favoriet genre? Thrillers! Hier een aantal van mijn favoriete auteurs op een rijtje: Nora Roberts, Camilla Läckberg, Sebastian Fitzek, Ruth Newman, Simon Beckett, Jo Nesbo, Tess Gerritsen, Karin Slaughter en Kate Brady.

#20: Something About Your Significant Other Or Best Friend Mijn beste vriendinnetje is Wendy. Al jaren gaan we met elkaar om, we hebben zelfs op zwemles gezeten (niet dat we daar beide nog wat van weten daar waren we te jong voor). Ik heb mijn puberteit eigenlijk met haar doorgebracht. We kwamen op feesten, gingen uit en deelde geheimen. We maakte beide super veel foto’s en konden samen lachen. Een tijdje heb ik door omstandigheden geen contact meer met haar gehad maar gelukkig is dit begin 2012 weer helemaal naar de oude vriendschap gegroeid. We hebben samen veel meegemaakt. Zo was ze op mijn bruiloft en is ze net bevallen van een prachtige dochter Kylie. Ze betekend super veel voor me en ik zou echt niet meer zonder haar kunnen. (L)

Zie hier deel #1

Doe je ook mee aan deze tag? Laat het me weten. Ik vind het super leuk te lezen en maak bij de laatste post een overzichtje.

0
Challenges
Previous Story
Next Story

19 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  R.S.
  26/11/2013 at 11:28

  Omg, er zijn meer delen?! 😀

  • Reply
   SAS
   26/11/2013 at 14:34

   Nouja ik heb van alle vragen 3 delen gemaakt 😉
   Ik zeg DOEN met invullen, ik vond jou eerste echt geweldig om te lezen.

 • Reply
  Fatima
  19/11/2013 at 12:13

  Weer een mooi lijstje 🙂

 • Reply
  Simone
  18/11/2013 at 21:00

  Ook deze keer leuke en mooie antwoorden!

 • Reply
  Lief meisje
  18/11/2013 at 20:14

  Ik wil hem gaan onthouden, moet even tijd maken om alles in te plannen en in te vullen. Maar een mooi lijstje en zo kom je gelijk wat meer te weten over je.

 • Reply
  Bo
  18/11/2013 at 16:58

  Leuke tag!

 • Reply
  Marcella
  18/11/2013 at 16:42

  Tof om te lezen weer! We hebben het inderdaad maar goed in Nederland, het ligt vol kansen. Ik heb net het eerste deel van the thankfull project geplaatst, dus zal deel twee ook weer uitwerken binnenkort. Tof initiatief!

  • Reply
   SAS
   18/11/2013 at 21:51

   Leuk zeg! Ik ga een kijkje nemen (& zet je bij de laatste post in het lijstje van bloggers die mee doen..)

 • Reply
  Nicky
  18/11/2013 at 14:40

  Leuke blogpost en leuk om je zo ook weer wat beter te leren kennen. Cliche of niet, als je gezond bent ben je toch wel een stuk gelukkiger dan wanneer dit niet zo zou zijn.

 • Reply
  Isabel Cristina
  18/11/2013 at 11:57

  Heel leuk weer om te lezen! Misschien ga ik deze tag van je overnemen!

  • Reply
   SAS
   18/11/2013 at 21:51

   Lijkt me leuk jouw lijst te lezen!

 • Reply
  Wanda
  18/11/2013 at 11:27

  Mooi om daar op deze manier bij stil te staan!

 • Reply
  Linda
  18/11/2013 at 10:44

  Leuk om dit tweede deel te lezen!
  Ik denk dat ik ‘m weer ga plaatsen (:

  • Reply
   SAS
   18/11/2013 at 21:52

   Leuk, ik ben benieuwd 😉

 • Reply
  Joyce
  18/11/2013 at 10:32

  Leuk om te lezen! Ik ga hem nu invullen en ik denk dat hij morgen online komt 🙂

  • Reply
   SAS
   18/11/2013 at 21:52

   Super leuk! Ben benieuwd naar jouw lijstje

 • Reply
  Chantal
  18/11/2013 at 10:24

  Weer een hele mooie l;ijst

 • Reply
  Just Love Life
  18/11/2013 at 08:38

  Leuk 🙂 en wat goed en fijn dat je zo bent opgevoed
  Ken je ook de boeken van Nicci French? Ook errug goed en spannend!

  • Reply
   SAS
   19/11/2013 at 10:15

   Ja daar heb ik er ook een aantal van staan, moet er wel heel wat nog lezen ^^

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png