How to follow..

Het leek me leuk eens een blogje te maken met een overzichtje waar iliveformydreams allemaal te volgen is. Ik heb de laatste tijd echt leuke reacties en interacties gehad met mijn lezers en er wat nieuwe lezers bijgekregen. Super leuk!

 photo follow_zpsf0f6ed90.jpg

Wil je weten op welke manieren je iliveformydreams kan volgen? Lees dan snel verder!


Bloglovin’: Zelf gebruik ik bloglovin niet. Ik gebruik een externe rss-reader. Bloglovin’ vind ik persoonlijk niet echt een fijne site maar ik heb deze wel voor de mensen die het wel gebruiken. Ik heb al 221 volgers, super leuk en bedankt! Daardoor heb ik ook wat bloggers die mij volgen (her)ontdekt door te neuzen tussen deze volgers.

Twitter: Ik ben een echte lurker op Twitter en doe er verder eigenlijk vrij weinig mee. Af en toe tweet ik wat maar ik kijk vooral even dagelijks naar de updates van mijn ‘vrienden’. Ik heb dan ook maar 57 tweets.

RSS Feed: die je kan toevoegen aan je RSS reader. Ik gebruik zelf FeedDemon en vind deze erg prettig voor het bijhouden van mijn 51 Nederlandse blogs en 51 Engelse blogs (toevallig hetzelfde aantal!).

Instagram: Verslaafd! Instagram is zo ontzettend leuk. Ik heb dan ook niet voor niets 964 foto’s erop staan. Ook ben ik erg blij met m’n 122 volgers. Nooit gedacht dat mijn foto’s zo interessant waren. Wink.

En neen ik heb geen Facebook voor mijn site. Ik gebruik mijn eigen FB alleen voor ‘prive’ doeleinden en doe dan ook nooit mee aan blogacties waarbij ik op FB iets moet doen. Wel heb ik heel wat bloggers op mijn account en zit ik in de Bloggers-groep.

Nou vraag ik me af, volg jij blogs liever via Bloglovin’ of via een andere reader? En, waar zijn jullie allemaal te vinden?

37 reacties op “How to follow..

 1. Ik volg je op Instagram en je staat in mijn reader. Mijn blog staat ook in bloglovin’, maar zelf gebruik ik het niet. Hetzelfde als jij dus! πŸ™‚

 2. Ikzelf ben te vinden op twitter en instagram, leuk blogje weer.Ik heb weer een blogje(probeer gewoon en misschien kun je een reactie achter laten op mijn blog)

 3. Ik gebruik dus wel bloglovin omdat ik het zo fijn vind dat je gewoon met 1 klik door gaat naar een nieuwer of ouder blogje. Maar het is natuurlijk wat je zelf het fijnste vind.

  Ik ben zelf verder op fb zowel voor mijn site als privΓ© te vinden. (maar mijn blog is ook mij bedrijfje) Instagram en Twitter. Maar sinds een half jaar heb ik niet echt veel behoefte meer om te twitteren en lees ik dus meer dan ik post.

 4. Ik volg het liefst bloggers via Bloglovin. Lekker overzichtelijk op één site en ik vind het leuk dat je snel nieuwe blogs ontdekt.

 5. Ik gebruik zelf Bloglovin, maar ik heb om eerlijk te zijn ook nog nooit andere readers gebruikt. Voor de rest gebruik ik Facebook en Twitter, maar daar zet ik voornamelijk alleen updates op van mijn blog. Ik weet nooit echt wat ik erop moet zetten, want zoveel interessants maak ik niet mee haha. Instagram heb ik zelf nog niet, maar wil er toch eens naar gaan kijken.

 6. Ik heb eigenlijk alleen Bloglovin’ haha, maar ik deel mijn blogs meestal wel op Facebook en wordt ook vooral gelezen door vrienden/familie en (vage) kennissen. Inmiddels heb ik wel een paar volgers via Bloglovin’ πŸ™‚

 7. Ik volg het liefst blogs via Bloglovin, dan kan ik prima het overzicht bewaren. Sommige blogs die ik Γ©cht goed vind, maar geen Bloglovin-account hebben, volg ik via de mail, maar dat probeer ik wel zoveel mogelijk te beperken. Zelf ben ik te vinden op Bloglovin, Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn en Youtube. Ergens moet ik ook nog een Hyves-profiel hebben πŸ˜‰

 8. Ik was helemaal blij en gelukkig met de dynamische blogrol van blogger. Helaas kent wordpress niet zo iets, dus nu ben ik terug bij Bloglovin’. Ik vind het niet ideaal, maar ja. De wordpress reader ‘vergeet’ wel eens niet wordpress-blogs te laden, ik heb geen zin om her en der mijn informatie vandaan te halen en ik heb eigenlijk ook geen zin om uit te zoeken wat de prettigste apple reader is.

  Verder heb ik een aparte Wiebeltjesfacebook-pagina en een twitteraccount. Eigenlijk alleen voor mijn blog, maar soms gooi ik nog wat anders de ether in.

 9. Leuk promoot! En super dat je weer nieuwe lezers erbij hebt gekregen… je site is ook leuk om te lezen dus gek is dat niet. Ga zo door!!

 10. Leuk header inderdaad! Zelf vind ik bloglovin ook niet alles en zit en gebruik ik het ook bijna nooit, instagram daar in tegen vind ik wel echt superleuk!

 11. Ik gebruik Feedly om mijn blogs te lezen. Dat was voor mij een logisch vervolg na de reader van Google. Ik heb een Facebook pagina voor mijn blog en ik zit ook op Twitter, Blolovin, Instagram en Pinterest. Maar volgens mij weet je mij wel te vinden πŸ˜‰

  1. Ik weet je zeker wel te vinden hihi πŸ˜‰
   Ik had eerst ook Feedly, maar ben toch overgestapt naar FeedDemon, toch een stuk overzichtelijker πŸ™‚

 12. Naast mijn blog ben ik alleen actief op instagram, hoewel… niet zo actief als vele anderen maar toch… De blogs die ik volg heb ik gewoon in een favorietenlijst staan en die kijk ik regelmatig even door. Ik hoef niet zo nodig van iedereen een update te krijgen als er een nieuwe blog online staat, dan heb ik al snel het gevoel dat ik tijd te kort kom om alles te lezen…

 13. Leuk om te lezen hoe een andere blogger er over denkt. Ik gebruik eigenlijk alleen bloglovin. Mijn eigen blog is alleen te volgen via wordpress en bloglovin. Ik zit te twijfelen of ik een social media voor iets zal aanmaken, ik weet niet of mensen daar wel op zitten te wachten haha :p Ik ben pas 1,5 maand geleden begonnen dus ik heb er geen haast mee πŸ™‚

 14. Ik had een externe RSS reader, maar toen ik Bloglovin ontdekte ben ik overgestapt. Ik vind Bloglovin overzichtelijker dan de reader die ik had en makkelijker in het gebruik. Het is maar net wat je zelf handig vind, denk ik.
  Twitter gebruik ik wel, er verschijnt automatisch een tweet als ik iets gepost heb. Dat heb ik vooral gedaan voor mijn volgers die geen reader gebruiken, maar toch graag posts willen lezen. Facebook gebruik ik niet voor mijn blog; omdat ik anoniem blog (eigenlijk vooral om een aantal bekenden, zoals familie, weg te houden) zou het niet logisch zijn om op mijn Facebook reclame te maken, en ik heb geen zin om een aparte page voor mijn blog aan te gaan maken en bij te houden….

 15. Ik volg blogs liever via Bloglovin’. Ik heb ooit een externe feedreader gehad, maar mijn voorkeur ging toch naar Bloglovin’. Ikzelf ben te volgen op Bloglovin’, Twitter, Instagram, via RSS en Facebook. Al wordt die laatste niet echt heel veel gebruikt door mijn volgers.

 16. Ik gebruik bloglovin om mijn favoriete blogs te volgen. Ik vind het super handig. Verder doe ik niet aan Twitter en Facebook gebruik ik ook prive.

 17. Ik gebruik Bloglovin’ en Twitter. En sommige blogs onthoud ik en type ik gewoon in. Bloglovin’ vind ik wel handig, alleen in een drukke periode is het aantal ongelezen blogs zo hoog en ik wil dat getalletje altijd op 0 hebben staan, haha. Maar door de previews kan je zo soms ook posts overslaan, omdat je toch al kan zien dat het je bv. minder aanspreekt. Op Twitter ben ik ook niet altijd even actief, maar ik vind het wel een leuk medium πŸ™‚ FB gebruik ik inderdaad ook alleen privΓ© en al die like-winacties laat ik (sons helaas) ook aan mij voorbij gaan, om zo iets van anonimiteit te behouden. Soms lijkt zo’n bloggers-groep me eigenlijk wel leuk, maar ja, ook dat doe ik dus niet.

 18. Ik vind het leuk om je te volgen bij instagram! Ik hou van foto’s bekijken en zelf foto;s nemen.

  Bloglovin heb ik geprobeerd voor mijn blog maar nee ik vind hem niet fijn ik kan er totaal niet mee overweg, maar dat zal wel aan mij liggen :P.

 19. Ik zie nu pas dat je header veranderd is.. moet er even aan wennen, vond die kopjes thee zo gezellig! Ik gebruik zelf bloglovin, twitter en facebook, en natuurlijk Instagram.

  1. Ik vind de header zelf ook erg leuk maar krijg hem er voor mijn gevoel niet echt goed op bij deze theme. Ik ben er dus nog mee aan het knutselen πŸ˜‰

 20. Ik had een externe RSS reader voor mijn blogs maar ik vond nooit een fijne waar ik het overzicht bewaarde. Bloglovin’ heb ik nog maar ontdekt sinds het herstarten van mijn blog, maar ik vind het wel fijn: de nieuwe, ongelezen posts komen netjes op een rijtje, je kan vlot doorklikken naar de site van de poster en daar is het me om te doen.
  Voor Facebook heb ik exact hetzelfde als jij. Ik ben erg gehecht aan mijn anonimiteit op mijn blog, dus probeer ik te vermijden dat iemand mijn echte naam kan linken aan mijn blog. Niet zozeer omdat ik bezwarende content post, maar gewoon, voelt comfortabeler dat leerlingen niet zomaar ineens mijn blog kunnen ontdekken. IK ben van plan om als ik een half jaar bezig ben, te evalueren of het de moeite is om andere social media kanalen in te schakelen (en of ik daar de tijd/fut voor heb, want ik vind dit al best stevig om bij te houden). Ervaar jij er de voordelen van?

  1. Ik zie er zelf de voordelen niet echt van. Wel merk ik als ik op Instagram een foto zet van een nieuw blogje dat er toch meer bezoekers reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *