Boeken, film/tv & youtube

Recensie: Phillip Margolin – De dode slaapster

Ashley Spencers perfecte kindertijd eindigde in de nacht waarop haar vader en haar beste vriendin Tanya Jones gruwelijk vermoord werden. Toen de twee meisjes eindelijk in slaap waren..

In ‘De dode slaapster’ komt aan het gelukkige gezinsleven van Ashley Spencer abrupt een einde. Een gewetenloze seriemoordenaar dringt haar ouderlijk huis binnen en vermoordt haar vader en beste vriendin. Ashley zelf weet net op tijd aan de klauwen van de moordenaar te ontsnappen. Zwaar getraumatiseerd, maar vol goede moed krabbelt Ashley op en neemt haar leven weer in eigen hand. Haar moeder Terry is daarbij een grote steun. Na enig aandringen van Terry besluit Ashley te gaan studeren op de Oregon Academy, een school met faam onder leiding van de mooie maar koele Casey Van Meter. Alle lichten lijken weer op groen te staan en het geluk lacht Ashley toe. Maar dan..

Het is een verhaal wat je gelijk grijpt. Het boek heeft een fijne schrijfstijl en je leest er zo doorheen. Na elk hoofdstuk beland je in het verleden, daarna weer in het heden. Gelukkig is het wel makkelijk te volgen. Het verhaal zit goed in elkaar en je leeft je echt in in de hoofdpersonen. Het plot is erg goed, en totaal niet verwacht. Iets wat ik altijd fijn vind aan thrillers, dat je niet weet wie het uiteindelijk is geweest. Het boek is spannend tot op de laatste bladzijde.. Moeilijk om weg te leggen!

Rating: ★★★

0

22 reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *