7 films die ik heb gezien in de maand Mei

 photo meimovies2_zps2d9a90d9.jpg

The Last Stand

J
Voormalig LAPD-agent Owens (Arnold Schwarzenegger) heeft zich overgegeven aan het simpele leven in het kleine dorpje Sommerton Junction na een gefaalde operatie die zijn partner gehandicapt achterliet. Owens verdrijft zijn tijd daar door zich met kleine overtredingen bezig te houden als de aangewezen sheriff. Hij wordt uit zijn dagelijkse routine gehaald als er vlakbij een spectaculaire ontsnapping plaatsvindt, waarbij een drugsbaron samen met zijn bendeleden en een aantal gijzelaars in een gepantserde wagen ontsnappen. De drugsbaron besluit richting Mexico te reizen om aan de Amerikaanse autoriteiten te ontsnappen. Het enige dat hem nog in de weg staat om de grens te bereiken, is het dorpje Sommertown Junction, bewaakt door sheriff Owens

Rating: ★★

Minority Report

J
2054. In Washington is een speciale afdeling opgezet die moordenaars oppakt nog vóór ze de moord plegen. John Anderton is één van de detectives werkzaam voor de zogenaamde Pre-Crime divisie. Maar dan wordt hij zelf aangewezen als een toekomstige moordenaar. Hoewel Anderton een rotsvast vertrouwen heeft in het systeem, begint hij toch te vermoeden dat iemand hem erin heeft geluisd. En dan zit er maar één ding op: vluchten om te kunnen onderzoeken hoe hij de misdaad kan voorkomen.

Rating: ★★

Gladiator

J
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.

Rating: ★★★

Murder by Numbers

J
Wanneer het dode lichaam van een vrouw aangetroffen wordt, is het aan Cassie Mayweather en haar nieuwe partner Sam Kennedy om de dader te vinden. Het onderzoek leidt naar twee tieners, die een pact hebben gesloten om samen de perfecte moord te plegen. Er ontstaat een kat-en-muis spel tussen de jongens en de detectives.

Rating: ★★★

Nick of Time

J
Gene Watson komt met z’n dochtertje aan in Los Angeles na de begrafenis van z’n ex-vrouw te hebben bijgewoond. Zijn dochtertje wordt gekidnapt, en de kidnappers eisen dat Gene, in ruil voor het leven van z’n dochtertje, iemand vermoordt. Het wordt een race tegen de klok.

Rating: ★★★

The Last Song

J
Het leven van de 17-jarige Veronica ‘Ronnie’ Miller wordt ondersteboven gekeerd als haar ouders gaan scheiden. Haar vader verhuisde van New York naar Tybee Island. Veronica is woedend, maar haar moeder vindt het na drie jaar welletjes geweest en vindt dat ze de zomer maar met haar vader moet doorbrengen. Ze hebben bijna niets gemeen, behalve hun liefde voor muziek.

Rating: ★★★

Oz the Great and Powerful

J
Oscar Diggs (James Franco), een eigenaardige circusartiest die zich bezighoudt met tovenarij, wordt uit het stoffige stadje Kansas gegooid en besluit het in te ruilen voor het magistrale Land van Oz. Eenmaal aangekomen blijkt roem en fortuin voor het rapen te liggen, totdat hij drie heksen ontmoet: Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weiz) en Glinda (Michelle Williams). Zij zijn er niet van overtuigd dat Oscar de geweldige tovenaar is die hij beweert te zijn. Zijn bekwaamheid wordt op de proef gesteld wanneer het Land van Oz en zijn inwoners onder kwaadaardige dreiging komt te staan. Door middel van ingenieuze illusies en zelfs een beetje echte tovenarij, weet Oscar niet alleen in een echte tovenaar te veranderen maar ook in betere man. Gebaseerd op L. Frank Baums geliefde personage, de tovenaar van Oz.

Rating: ★★

J
Wat ik de beste films vond van deze 7? Dan ga ik voor Nick of Time (hoewel het wel voorspelbaar was) en The Last Song.

About the Author

33 Comments

inge

nou, ik ben er nog niet uit hoor.. hoopte iets te zien wat ik dan ook kon gaan kijken, maar eh.. ben nog niet overtuigd. #beniknietsnelmetfilms #welaltijdzinomwattekijken..

Reply
Jorien

Ik ken alleen The Gladiator en Oz; The Great And Powerfull, The Last Stand en Minority Report ben ik wel benieuwd naar nog.

Reply
annouska

Ik heb op de last song na er geen van gezien. Misschien toch allemaal maar eens downloaden.

Reply
Diana

Ik kijk de laatste tijd amper films. Toevallig in mei 4 gekeken. Maar wil het wel weer op pakken, wil veel films nog zien.

Reply
Wanda

The Last Song lijkt me wel wat, dus ga maar even kijken of ik die kan downloaden. Nick of time inderdaad ook gezien en ja, hij is goed! Verder hebben we hier de afgelopen maand weinig tv gekeken, wel lekker veel gelezen…

Reply
Miranda

Hoop films heb je gezien! Ik heb de laatste tijd de rust niet om eens lekker een film te kijken. Duik vaker in een boek.

Reply
SAS

Komt ook door mijn man haha. Alleen The Last Song zelf gekeken (girly film) de rest mee met hem..
Ik ben ook meer van de boeken, hij meer van de films. Zo zie je nog eens wat 😉

Reply
Sylvia

Ik heb van deze lijst alleen The Gladiator en Oz; the Great and Powerful gezien. Ben nog wel benieuwd naar The Last Song 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *