Confession: 5 movies that make me cry

Ik huil niet snel (of soms toch wel hoor) maar er zijn een aantal films die me toch wel aan het huilen maken. Keer op keer op keer.

1. While you were sleeping my all time fav. – Elke keer bij het laatste stukje hou ik het niet droog.

De eenzame Lucy is verliefd geraakt op een reiziger die ze elke dag tegenkomt. Wanneer hij op een dag op de rails valt redt ze zijn leven. Hij raakt echter wel in een coma. De familie van de man denkt dat ze zijn verloofde is. De broer van de man is in eerste instantie sceptisch, maar wordt langzaam verliefd op Lucy.


2. A Walk To Remember – Het einde… om te huilen.. *ik zal het niet verklappen mocht je hem niet gezien hebben*

Landon (Shane West) is de populaire jongen op school die samen met zijn bende iedereen die niet aan hun standaardnormen voldoet beledigt. Echter wanneer Landon en zijn bende op een nacht een grap willen uithalen met een jongen, loopt deze serieus uit de hand en komt de jongen in het ziekenhuis terecht. Als straf moet Landon les geven aan jonge probleemstudenten en ook meespelen in het lentetoneelstuk, dit zou hem terug met beide voeten op de grond moeten zetten. Zo leert hij Jamie (Mandy Moore) kennen bij wie hij schoorvoetend om hulp gaat vragen bij deze activiteiten. Jamie, dochter van de plaatselijke dominee, is serieus, conservatief en alles behalve eigentijds maar met een ijzersterk geloof. Tegen zijn eigen verwachtingen in wordt Landon al heel snel verliefd op Jamie, die over een levensvreugde beschikt die hij nooit voor mogelijk hield. Maar het is niet gemakkelijk, Jamie heeft zo haar eigen redenen om de liefde te ontvluchten tot het onmogelijk wordt deze nog langer te ontkennen

3. Letters to Juliet – Ik weet niet waarom ik hier bij huil maar het concept van het vinden van een lang verloren liefde vind ik zo mooi.

Een jonge Amerikaanse vrouw (Amanda Seyfried) gaat op vakantie naar het prachtige Verona in Italië. Daar vindt ze een ”Letter to Juliet”, een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Hierdoor begint ze een zoektocht naar de geliefden uit de brief…

4. The Last Song – Ohhh ik wil het niet verpesten voor degene die hem hebben gezien maar het laatste stuk van de film.. Ontroerend gewoon.

Het leven van de 17-jarige Veronica ‘Ronnie’ Miller wordt ondersteboven gekeerd als haar ouders gaan scheiden. Haar vader verhuisde van New York naar Tybee Island. Veronica is woedend, maar haar moeder vindt het na drie jaar welletjes geweest en vindt dat ze de zomer maar met haar vader moet doorbrengen. Ze hebben bijna niets gemeen, behalve hun liefde voor muziek.

5. Disney Films
álle Disney films.. Sommige vind ik zooooooooooooooooooooooo zielig..

Bij welke films kunnen jullie het niet droog houden?

24 reacties op “Confession: 5 movies that make me cry

 1. Hihi ik heb geen van de films gezien, maar ook niet echt mijn genre geloof ik ^^ Maar ach ben net zo’n jankerd hoor 😛

 2. ook al ben ik een man, ik laat de traantjes ook vlug vloeien als er ontroerende momenten in een film zitten.
  Meestal in fragmenten met kinderen of dieren

 3. Hahaha, bij allemaal ik ook niet nee. Maar ik jank dan al om Goede tijden Slechte tijden.

  Ps. Win een lomo camera op mijn blog! 🙂

 4. Bij The Last Song houd ik het ook niet droog, haha… En vaak houd ik het al niet droog bij een film als er iets zieligs gebeurd 😛

 5. Ohh, Letters to Juliet is een van mijn favoriete films 🙂 Vroeger huilde ik standaard bij Disney-films, tegenwoordig zijn er niet zoveel films meer waar ik een traantje bij wegpink 😉

 6. Drie van de vijf (nou ja, alle Disneyfilms is een beetje overdreven maar wel veel) staan ook op mijn lijstje…

 7. Ik en films…Pff, ik pink met enig regelmaat een traantje weg. Ik heb enkele weken geleden de film Spijt gezien in de bioscoop: tranen met tuiten! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *