Once you have a wonderful dog, a life without one, is a life diminished

Oke ik ben dus totaal geen honden mens. Mij kan je in de categorie crazy cat lady scharen. Ik heb dan ook vroeger nooit een hond gehad en het lijkt me gewoon super veel werk om met zo’n hond bezig te zijn. Ik bedoel, katten vermaken zich wel en hoef je in principe geen rekening mee te houden. Honden daarin tegen..Die moet je uitlaten (en daar de tijd voor maken), hoe doe je dat met vakanties? Dan heb je nog de zindelijkheidstraining en gehoorzaamheid. Een hond gaat gewoon heel veel werk in zitten. M. heeft al jaren honden gehad thuis en wil graag een hond hebben. Nu hebben we samen besloten dit pas te doen als we zijn verhuisd: naar een eengezinswoning mét tuin. Ik vind het zielig een hond te houden in een flatje en er eigenlijk geen tijd/ruimte voor te hebben. Dus doen we het niet.


Maar nu we het zo over honden hadden (en ik er eigenlijk geen 1 wilde hebben) ben ik toch stiekem gaan neuzen naar honden. M. wil heel graag een Huski. En hoewel ik eigenlijk een Berner Senne erg leuk vind (maar M. weer niet) zou ik toch dan gaan voor een Malamute. Eigenlijk een soort Huski maar dan een ander soort. Deze vind ik toch een stukje mooier dan een Huski. Zijn ze niet cute?

plaatjes gevonden op internet

Hebben jullie een hond? (of willen jullie er 1)

About the Author

36 Comments

Nicole

Ik ben opgegroeid met honden.. Juist totaal geen katten mens, ik zou ook voor een kat een oppas op opvang vinden voor de vakantie want ook al kan die beter voor zichzelf zorgen zou ik alsnog t zielig vinden om hem/haar alleen te laten

Wij wachten op nieuws of de mama hond drachtig is.. als dat zo is dan krijgen we in augustus een pup 😀

Reply
SAS

Uiteraard hebben onze katten ook oppas voor in de vakanties… I.v.m eten. Ik bedoelde meer dat je toch als je een oppas regelt voor een hond er wel meer aan vast zit qua uitlaten enzo.

Reply
Marloes

Ah wat schattig! Ik wil later wel een herdershond, maar dat zie ik voorlopig niet snel gebeuren! Leuke blog heb je 🙂 X

Reply
Kim

Aw, de Malamute! Een maand geleden zag ik er één in het bos lopen. Geweldig mooie hond en ook heel erg groot. De Berner Senne (die ik ken) is een grote, ontzettend lieve lobbes dus dat je voor die gaat kan ik ook heel goed begrijpen. 🙂
Ik wilde al mijn hele leven een hond en heb sinds eind januari dan eindelijk mijn kleine zonnestraaltje, Sunny! 😀 Ze is een Amerikaanse Cocker Spaniël – een lekker eigenwijs ras, haha!

Reply
Adorkable

Een malamute is mooi. Ze kunnen ook groot en sterk worden, maar ze hebben wel veel beweging nodig. Bij het kiezen van een hond zou ik goed naar de eigenschappen van het soort hond kijken en kijken welke ras dan het beste bij jullie past.

Reply
Billy

Toen ik jong was hebben wij altijd een hond gehad thuis.
Jammer genoeg is vrouwlief (ook al!) geen hondenliefhebster. Nu hebben we al jaren een poes in huis, en die zijn inderdaad makkelijker. Je hoeft er niet veel naar om te kijken, en ze kunnen zelfs gerust enkele dagen alleen gelaten worden als je weg gaat.
Maar toch kan een poes in geen jaren tippen aan de vriendschap die je ondervindt van een hond. Een hond is gewoon een vriend in huis…
De honden op de foto’s zijn inderdaad wel “cute”, maar het zijn ook allemaal jonge beestjes (en dan zijn ze allemaal wel om op te eten).

Groetjes!

Reply
SanneWierda

Ik heb al sinds mijn vijfde een hond en ben er dol op! Ze zijn zo ontzettend lief en trouw. Je bent de bediende van een kat, maar de baas en beste vriend van een hond. Maar ik moet zeggen dat ik katten ook heel leuk vind hoor! Ik ben onpartijdig, haha.
Check trouwens even het internet op ziektes die binnen veel rassen voorkomen. Een hoop ziektes blijven binnen het ras doordat er niet op wordt gelet tijdens het fokken. Zo hebben veel bulldogs bijvoorbeeld ademhalingsproblemen en heeft eigenlijk elke labrador slechte heupen.

Reply
Joyce

Ow husky’s SMELT!!! Die zijn zo gaaf lief en schattig. Houd je er wel rekening mee dat die beestjes echt heel erg veel beweging nodig hebben?

Reply
Rianne

Ik heb er twee,, een Jack Russell en een Beagle. Twee heerlijke honden en ik zou echt niet zonder kunnen. Begin april zijn we een weekend weg geweest met mijn werk en konden ze dus niet mee. Ik heb een heerlijk weekend gehad, maar wat was ik blij dat ik weer gewoon thuis was. Ik kan echt niet zonder honden. In 2007 heb ik een half jaartje geen honden gehad en toen kreeg ik voor mijn verjaardag de Jack Russell. Met een hond zul je je leven behoorlijk moeten aanpassen. Zoals je zelf al aangeeft, het uitlaten, de vakanties, training, het kost allemaal tijd. En dat is niet eens het belangrijkste. Een hond kost ook veel geld! De dierenartskosten die ik in 1 jaar tijd met mijn beagle heb gemaakt komen al dicht in de buurt van de aanschafprijs. Toch, die liefde die je van een hond krijgt is onbetaalbaar.

Reply
saskia

Wij hebben twee honden. Een dwergteckel en een wetterhoun. Wij wonen in een appartement met groot balkon en wandelgebied op loopafstand. Husky’s en malamutes zijn leuk maar kunnen niet alleen zijn. Ze gaan slopen en huilen. Bij de Berner sennen zijn vaak gezondheidsproblemen.

Reply
inge

oh my god die zijn echt geweldig! en mijn favo hond is ook een berner sennen of hoe schrijf je dat hahaha maar ook hier geen hond ivm huisvesting.. wie weet, ooit!

Reply
Marije_Blogt

Wow! das wel veel hond voor als je eerst eigenlijk niet wilde hihi!
kennis van mij heeft een malamut, hij is enorm!! maar wel heel mooi 😉
Eigenlijk is het allebei niet echt aan mij besteed maar mijn vriend is gek op katten dus wie weet ga ik ooit overstag… 😉

Reply
appelig

Ja, ze zijn heel cute. Ik zou graag een Australische Labradoodle willen (kruising tussen labrador en poedel) en misschien nog wel liever een Ierse Wolfshond (de grootste honden die er bestaan). Maar ja, dan zal ik ook een babysitter voor de hond moeten nemen …

Reply
annouska

Mooie honden, maar veel verzorging nodig om die vacht mooi te houden.

Ik heb geen hond, vroeger wel altijd thuis gehad maar ik heb zelf een leven waar een hond niet in past.

Reply
Yolande

Wat lief!! Zelf heb ik geen hond en ik wil er eerlijk gezegd ook geen. Geef mij dan maar net als jij katten. Die zijn veel zelfstandiger, een hond is veel meer werk.

Reply
Niekje

Sinds vorig jaar hebben wij zelf een hond, heel bewust voor gekozen ondanks dat wij beiden nooit een hond hebben gehad. Het is inderdaad veel werk en geregel. Ik zou haar ook nooit langer dan 7 uren alleen laten, dit gebeurd ook alleen als we aan het werk zijn.

Huskies zijn erg mooi en cool, maar mij is verteld dat het roedeldieren zijn en dus eigenlijk altijd met meerdere honden moeten zijn. En ze hebben heel veel beweging nodig. Vandaar dat wij daar niet voor gekozen hebben. Dat kunnen wij gewoon niet bieden. Nu hebben we een kruising Boxer-Labrador, ook een met veel energie, maar waarschijnlijk minder dan een Husky 😉

Ben benieuwd naar jullie toekomstige huisgenoot 😉

Reply
SAS

Een Huski hebben mijn schoonouders heel lang gehad. 2 zelfs, apart van elkaar. Dat ging ook prima. Wij zouden ook voor 1 hond kiezen en niet meer.

Reply
Ann

Ik ben dan totaal geen katten mens, bij andere thuis prima daar vind ik ze geweldig maar niet in mijn eigen huis. Mijn man is net zo en wij willen allebei echt heel graag een hond! Alleen vinden wij dat als je allebei werkt (of je nou fulltime of parttime werkt) je geen hond moet nemen, want ook een hond alleen thuis is zielig! Vooral zo’n ras wat jullie willen vraagt om heel veel aandacht en vooral beweging daar moet je echt tijd voor hebben.

Heel veel mensen in onze situatie zouden zeer waarschijnlijk allemaal al wel een hond hebben. Ik werk parttime en ben tussen de middag gewoon thuis om te lunchen dus kan in feite altijd de hond gewoon uitlaten. Maargoed onze mening is er moet iemand thuis zijn voor het beestje 😉

Reply
SAS

Ik ben het helemaal met je eens. Je moet er tijd voor hebben en insteken. Ook de reden waarom we het nu niet doen. Een hond vraagt veel aandacht, wat niet erg is maar wel een pré om hem die aandacht te geven. Een droom voor later dus 🙂

Reply
Ann

Ja voor mij ook nog een droom haha, we hebben aan elkaar beloofd dat als er eindelijk een kleine is (mag dat oooit gebeuren) dan zoeken wij een hondje uit in de dierenasiel!

Kiss & Make-up

Husky’s zijn écht cute! Het zijn wel honden die zich hechten aan één baasje en die heel beschermend zijn. Minder familiegezind dus. En ze zijn ook best gevoelig.

Zelf heb 13 jaar een labrador gehad. De liefste, braafste hond die je je kan inbeelden. Ik mis haar nog steeds.

Reply
Jennn

Aah, wat een lieverdjes! Ik zou best een hond willen. Ben eigenlijk ook meer kattenmens, maar Lief is allergisch. Maar een hond zou wel kunnen, dus misschien ooit…

Reply
Simone

Oh die honden zijn zo mooi!! Inmiddels weet je wel dat ik een hondje heb. Staat luid en duidelijk op mijn blog haha! Het scheelt dat ik altijd wel tijd zal houden voor mijn lieverd doordat ik nooit fulltime zou kunnen werken.
Naar mijn mening zijn de eerste jaren het meeste werk. Mijn hondje is nu 3 en sowieso al niet meer speels, dat gaat er met de volwassenheid toch wel af.

Reply
Michelle

Ze zijn prachtig maar als je het over honden hebt waar je veel mee moet doen, haha.
Ik zou er ook graag ooit eentje willen, Huski, Rottweiler, Labrador of een kleine Tsi zu of westie. Wij zitten nu met het zelfde probleem als jullie: soms te weinig tijd en een klein huisje en hebben we nog 5 andere huisdieren. Eerst wachten op een afgeronde opleiding, groter huis en/of minder huisdieren,

Reply
Deborah

Ik vind honden er vaak zo lief uitzien….maar ik zou er nooit eentje in huis nemen 🙂 ik ben eerder een katten-mens

Reply
Janet

Wat een schatjes!!! Ik zou graag een corky in huis willen, maar inderdaad ook pas als er een tuintje is en wat meer tijd..

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *