Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: Roddelen

This content is password protected. To view it please enter your password below:

0
Lifestyle
Previous Story
Next Story

31 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Amarins
  29/04/2013 at 00:09

  Ik ben het wel met je eens. Het is bij mij vaak ook een soort van me af praten. Er hoeft niet eens op gereageerd te worden door anderen, maar ik ben het kwijt en kan, tijdens het vertellen, mijn gedachtes op een rijtje krijgen.
  En om eerlijk te zijn, soms heel soms is het ook wel eens lekker om met vriendinnen over bijv oud klasgenootjes te kleppen.

 • Reply
  Caroline
  18/04/2013 at 22:46

  Ik denk er net zo over als jij!
  Soms word er ook van iets kleins een roddel gemaakt.

  Liefs!!

 • Reply
  Lief meisje
  15/04/2013 at 10:19

  Ik probeer het wel te verkomen dat ik het doe. Maar soms ontglipt mij ook wel iets.

 • Reply
  Mich
  13/04/2013 at 09:51

  Roddelen heb je inderdaad in verschillende gradaties, maar ik vind zolang je iemand niet zwart maakt waar diegene niet bij is en dingen zegt waarvan je niet weet of ze waar zijn dan is er niks aan de hand…

 • Reply
  famsaramsades
  11/04/2013 at 11:48

  prachtige lay-out

  • Reply
   SAS
   11/04/2013 at 21:17

   Dankjewel!

 • Reply
  annouska
  10/04/2013 at 21:03

  Voor veel mannen is er geen verschil in niveau of doel van praten over anderen. Wij vrouwen zien dat heel anders, daar heb ik met mijn ex ook heel wat discussies helaas over gehad…

 • Reply
  RenéSmurf
  10/04/2013 at 18:29

  Nee, ik vind roddelen stom en doe daar niet aan mee. gekwak over anderen, zonder weerwoord en zo, daar komt niks geen goeds van.

 • Reply
  inge
  10/04/2013 at 10:03

  ik eh, roddel wel. ja. vind ik ook een naar trekje van me, maar toch doe ik ‘t wel.
  #schaam

 • Reply
  Aleida
  10/04/2013 at 07:30

  Wat je zegt, roddelen is een soort uitlaatklep, maar roddelen om anderen bewust zwart te maken of verhalen te verzinnen is gewoon not done.

 • Reply
  Elisa
  10/04/2013 at 06:41

  Ik denk dat iedereen wel roddeld, bewust of onbewust!
  Maar ik ben echt zo, als ik een probleem met iemand heb loop ik naar die gene toe en ga ik ni achter de rug om praten. Vind ik zelf ook zo vervelend…

 • Reply
  Bianca
  10/04/2013 at 00:21

  Ik doe ook wel eens… Vooral om mijn verhaal kwijt te kunnen. Maar ben wel iemand die heel erg na denkt wat ik vertel tegen iemand… Met vriendinnen kan alles delen maar denk daar dan wel over na zeg maar.

 • Reply
  Elise
  09/04/2013 at 22:47

  Roddelen vind ik alleen als het onwaarheden zijn.

  Joh wat een ellende met je Lay Out .. ik ben er ook altijd mee aan t klooien en ben nu ook niet tevreden .. maar zoek rustig verder haha

  gr. Elise

 • Reply
  Deborah
  09/04/2013 at 22:18

  Uiteraard roddel ik ook! Ik let er wel op dat ik de persoon in kwestie nog respecteer. Ik praat liever niet slecht of kwaad over een ander… Het gaat ‘m dan meer over het verspreiden van leuke weetjes ;-).

 • Reply
  James
  09/04/2013 at 21:44

  Ach, een beetje roddelen is gezond.

 • Reply
  Louise
  09/04/2013 at 18:44

  Haha een (mannelijke) collega zei een keer tegen mij: “Mijn vrouw praat altijd over andere mensen! Dan zit ze weer een heel verhaal af te steken over het leven van iemand die ik nog nooit ontmoet heb en dan wordt ze ook nog boos als ik laat merken dat het mij niet interesseert.”

  Maar stiekem doen wij vrouwen dat toch allemaal? Oeps ^^

 • Reply
  Malou
  09/04/2013 at 16:57

  Volgens mij doet iedereen het wel eens. Ik ook wel, maar niet heel vaak.

 • Reply
  Saar
  09/04/2013 at 16:19

  Roddelen is inderdaad een soort uitlaatklep maar je moet oppassen dat het niet negatief wordt.

 • Reply
  Nicole
  09/04/2013 at 16:03

  Ja mensen noemen iets al snel roddelen, terwijl ik het inderdaad niet altijd zo zie. En roddelen vind ik zelf zo negatief klinken terwijl het vaak bij mij niet negatief bedoeld is.

 • Reply
  Meiryems
  09/04/2013 at 15:56

  Ik roddel ook graag! Maar het is meer dat ik het ‘leuk’ vind om te horen wat er allemaal aan de hand is in de wereld etc. Roddelen in de zin ‘achter iemands rug praten’ doe ik ook wel, maar ik zeg altijd alles eerst tegen de persoon in kwestie. Ik ben van mezelf heel direct dus ja. Roddelen houd je niet tegen, het hoort gewoon bij het leven…

 • Reply
  Wendy
  09/04/2013 at 13:26

  Iedereen roddelt, maar de meerderheid waarschijnlijk helemaal niet om iemand in een negatief daglicht te zetten. Ook ik roddel wel eens, misschien meer dan eens. Maar dat is dan meer om de reden die jij ook omschrijft. En dat moet kunnen vind ik.

 • Reply
  Daniëlle
  09/04/2013 at 11:47

  Ik denk dat iedereen het wel eens doet. Zelf heb ik wel eens dat als ik met een vriendin bijklets dat ik zeg: ohh, wist je al dat die blablabla? Dat valt natuurlijk ook soms onder roddelen, maar dat gaat gewoon vanzelf haha! Maar als mensen overdreven over iemand roddelen (zodat diegene het ook hoort) vind ik het weer niet kunnen.

 • Reply
  Kimberly
  09/04/2013 at 11:43

  Iedereen doet het onbewust altijd wel een keertje. Ik doe het net als jou ook om mijn verhaal kwijt te kunnen, ik zou nooit iemand met opzet zwart willen maken. Trouwens, je nieuwe header is echt heel erg leuk!

  • Reply
   SAS
   09/04/2013 at 20:55

   Dankjewel! Ben ook erg blij met m’n nieuwe header.

 • Reply
  Lyanne
  09/04/2013 at 11:35

  Ik zeg eerlijk dat ik het soms wel eens doe. Maar dan is het wel onbewust. Verder hoop ik natuurlijk dat iemand het over mij nooit doet. 😉

 • Reply
  Michelle
  09/04/2013 at 11:09

  Ik vind dat er een verschil is tussen echt roddelen en je verhaal kwijt moeten. In mijn ogen is roddelen iets over een ander zeggen, achter diegene zijn rug, zonder het aan hem of haar zelf te durven zeggen. Maar dan bedoel ik ook echt een beetje zeuren of ‘bitchen’ over die persoon, frustraties moeten we allemaal kwijt en die hebben toch een andere ondertoon lijkt het.. Ik betrap me er zelf ook vaak op ja.

 • Reply
  Simone
  09/04/2013 at 10:55

  Iedereen roddeld, maar niet iedereen heeft er slechte bedoelingen mee. En dat klinkt eigenlijk heel dubbel, want roddelen wordt altijd gezien als negatieve dingen verspreiden. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Alleen dan noemen de meeste het waarschijnlijk ook geen roddelen meer. Eh, juist. Dit is mij ook wat te verwarrend.

  Ik vind dat je roddeld wanneer je negatieve dingen verteld en dingen die totaal niet kloppen aan de waarheid.

 • Reply
  Veronica
  09/04/2013 at 10:15

  Ik denk dat iedereen roddelt en je je daar eigenlijk niet zo druk om hoeft te maken zolang het niet altijd met negatieve achterliggende gedachtes is.

 • Reply
  Miranda
  09/04/2013 at 09:40

  Onbewust doet iedereen het, ik ben net als jou…zwart maken doe ik niet maar af en toe een roddel is wel leuk 😉

 • Reply
  Yvonne
  09/04/2013 at 09:26

  Ik denk dat iedereen dat onbewust wel doet, maar zoals je al zei ligt het wel aan de manier waarop. Mannen zeggen overigens al gauw dat we roddelen XD

  maaruh wauw love je nieuwe template 😀

 • Reply
  Ann
  09/04/2013 at 08:55

  Moeilijk, je heb inderdaad verschillende manieren van roddelen ja, ik roddel ook vooral met mijn moeder. Maar negatief / iemand zwart maken dat soort roddelen doe ik niet dat zeg ik liever tegen diegene midden in zijn/haar gezicht zo eerlijk ben ik dan wel het kan dan wel zijn dat ik achteraf daarover ga roddelen maar of dat roddelen is? Ik mag dan toch gewoon mijn mening daarover geven?!

  Volgens mij doet iedereen wel roddelen onbewust mja zoals ik al eerder zei of dat nou echt roddelen is?

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png