photo 13073_mini_zps01f951bf.jpg    photo 13897_mini_zpscfd6ec83.jpg    photo fitzek_s_zielenbreker_mini_zpscc176fee.jpg

 photo fitzek_s_gijzeling_mini_zps3ae2a756.jpg    photo fitzek_s_therapie_mini_zpsd69a5425.jpg    photo fitzek_s_wreker_mini_zpsa7fc5810.jpg

Boehoe, BIJNA alle boeken van Sebastian Fitzek uitgelezen. Ik moet alleen nog Het Experiment. In een korte tijd is deze schrijver een van mijn favorieten geworden. Een tijd geleden schreef ik al een stukje over het boek De Wreker en de boeken werden alleen maar beter en beter.. Mijn favoriet? De Ogen Verzamelaar. Hou je van thrillers? Dan is deze schrijver beslist iets voor jou!


Het Experiment
Bij een ongeluk heeft Marc Lucas zijn vrouw en ongeboren kind verloren. Zelf heeft hij een splinter in zijn nek, die helse pijn veroorzaakt. Erger dan dat is de depressie die zich na het ongeluk van hem meester maakt. Dan stuit hij op een advertentie voor een kliniek die experimenteert met het wissen van traumatische gebeurtenissen uit het geheugen. Marc gaat erheen, maar besluit niet deel te nemen aan het experiment omdat zijn gehele identiteit erdoor zou worden gewist. Als hij de kliniek verlaat, zijn er echter verontrustende tekenen dat dit al gebeurd is en begint voor Marc een hallucinatoire zoektocht.

De Ogen Verzamelaar
Eerst doodt hij de moeder, dan ontvoert hij het kind. De vader heeft 45 uur de tijd om het kind te vinden. Als hij de deadline niet haalt, overlijdt het kind. Maar dan is de gruwel nog niet voorbij: bij alle teruggevonden lijken ontbreekt het linkeroog. Elk spoor ontbreekt, maar er is een mogelijke getuige: een blinde fysiotherapeut die door fysiek contact het verleden van haar patiënten kan zien. Mogelijk heeft ze recentelijk de ogenverzamelaar behandeld..

De Zielenbreker (deze lezen na De Therapie)
Ze worden niet vermoord. Ze worden niet gemarteld of verkracht. Zijn misdaad is veel erger…Hij breekt hun ziel en begraaft hen in hun eigen lichaam. Drie jonge, levenslustige vrouwen verdwijnen spoorloos. ‘De Zielenbreker’, zoals hij in de media wordt genoemd, heeft slechts een week nodig om hun levens te verwoesten. Daarna worden ze teruggevonden met een raadselachtig briefje in hun handen geklemd – ongedeerd, maar psychisch gebroken. Dan stoppen de ontvoeringen even plotseling als ze zijn begonnen..

De Gijzeling
Vandaag is haar laatste dag. De gerenommeerde forensisch psychologe Ira Samin heeft haar zelfmoord zorgvuldig voorbereid. De dood van haar oudste dochter kan ze onmogelijk verwerken. Maar op het allerlaatste moment wordt Ira naar een gijzeling bij een radiozender geroepen. Een psychopaat houdt in de studio een groepje mensen onder schot en speelt een macaber spel: tijdens een uitzending belt hij willekeurig mensen op. Als ze opnemen met een specifieke zin, laat hij een gijzelaar vrij. Doen ze dat niet, dan schiet hij er een dood.

De Therapie
Josy, de zieke 12-jarige dochter van psychiater Viktor Larenz verdwijnt onder mysterieuze omstandigheden. Er wordt nooit meer iets van haar vernomen. Vier jaar na de verdwijning van zijn dochter trekt Viktor Larenz zich terug in een afgelegen vakantiehuis op een eiland. Op een dag duikt daar de mooie Anna op. Ze wil bij Dr. Larenz in therapie omdat ze last heeft van waanvoorstellingen. Daarin duikt steeds een jong meisje op, dat net zo spoorloos verdwenen is als Josy. Viktor hoort haar met tegenzin aan, maar dan blijken er opmerkelijk veel overeenkomsten te zijn met de verdwijning van Josy. Anna beschrijft details die een buitenstaander niet kan weten.

De Wreker
Toen Robert Stern met deze ongewone ontmoeting instemde, wist hij niet dat hij daarmee een afspraak met de Dood aanging. Nog minder wist hij dat de Dood ongeveer 1 meter 43 lang was, gympies droeg en op een godverlaten industrieterrein glimlachend zijn leven binnen zou wandelen. Op een dag bekent de tienjarige Simon een moord aan advocaat Robert Stern.. een moord die hij vijf jaar voor zijn geboorte pleegde. Stern staat voor een raadsel.

0
25 reacties

25 thoughts on “Aanraders: Sebastian Fitzek boeken

 1. Amarins schreef:

  Ik ga direct even opzoek naar de e-boek versies, ben erg benieuwd geworden! Thanks voor het nieuwe leesvoer!

 2. Madrina schreef:

  Ik heb nog geen boeken van hem gelezen, bedankt voor de tip alleszins.

 3. Lois Lorinde schreef:

  Ben niet zo’n lezer. Maar klinkt goed!

 4. Nicky schreef:

  Ik ga ‘m onthouden. Ik ben dol op boekentips!

 5. Stephanie schreef:

  Ik ken de boeken allemaal niet maar het klinkt heel goed!

 6. Bianca schreef:

  Ik heb geen van zijn boeken gelezen… Heb nog heel pak thuis liggen… maar houd in mijn achterhoofd om x iets te lezen van deze schrijver 🙂

 7. MarCreaties schreef:

  Klinkt erg gaaf, lijken me goede boeken!
  Ik dacht bij ‘het experiment’ even aan een duitse film die ik heb gezien: das experiment (engelse namaak versie = the experiement), maar dat is blijkbaar niet hetzelfde verhaal als dit (misschien aws dat gewoon alleen een film). Die film gaat over een proef waarbij een heleboel mannen zich laten opsluiten in een gevangenis voor een experiment, en een ander deel worden bewakers. dan willen ze kijken hoe ze zich gaan gedragen en het loopt allemaal uit de hand waarbij zelfs doden vallen… heel goed verhaal en ook nog gebaseerd op een waargebeurd experiment in amerika! Ook een enorme aanrader hoewel het niet veel met deze boeken te maken heeft haha, alleen de naam 😛

 8. Liann. schreef:

  Bedankt voor de tips! Dit soort boeken zijn echt mijn ding 🙂

 9. Wanda schreef:

  Helemaal met je eens! Afgelopen week De Ogenverzamelaar uitgelezen en wederom bloedstollend! Pas op het eind had ik door wie de moordenaar was en dat vind ik juist heel knap van deze schrijver, dat je eigenlijk continu op het verkeerde spoor wordt gezet!

 10. Nicole schreef:

  Zal ze voor mn note tab zoeken 😉

 11. Appelig schreef:

  Dat klinkt als een spannende reeks! Ik hoop voor je dat hij snel weer wat schrijft. 🙂

 12. Daniëlle schreef:

  Oeh leuke tip! Ik kende ‘m nog niet 🙂

 13. Ayla schreef:

  Ben zeker benieuwd geworden naar deze schrijver! Toch eens wat van gaan lezen 🙂

 14. Eva schreef:

  Oh nice, ik ken die schrijver nog niet maar lijkt me echt eentje voor op mijn to read-lijst 🙂

 15. The Empress schreef:

  Die boeken heb ik ook, maar wist eigenlijk niet of ze goed zijn.
  Als ik zo die stukjes lees dan is het zeker wat.

 16. Jennn schreef:

  Ik ken ze niet, maar klinkt goed!

 17. Ik ga meteen op zoek…

 18. Josephine schreef:

  Hmm nee, ik hou niet van dit genre. Brrr, vind de covers al eng!

 19. Marcella schreef:

  Klinkt goed, ik ga zeker nog eens een boek van deze schrijver kopen!

 20. joten schreef:

  ha, die heb ik doorgestuurd naar de kleinen en mijn madam.
  leuke dinsdag!

 21. Jenny schreef:

  Ok thanx voor de tip!! Ik ben fan van Tess Gerritsen, is dit ermee te vergelijken?

  1. SAS schreef:

   Ook zo’n heerlijke schrijfster.. Maar ermee vergelijk.. hmmm. Vind Fitzek boeken net iets ingewikkelder en verrassender.

 22. Leoni schreef:

  Aargh, er staan al meer dan 60 boeken op mijn lijstje… Maar dit kan er ook wel bij!

 23. Kimberly schreef:

  Ik ga eens kijken hier in de bieb voor zijn boeken! 🙂

 24. Miranda schreef:

  Deze boeken heb ik van het weekend op mijn Ipad gezet, heb er idd al heel veel goede recensies overgelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *