Kerst sfeer hier in huis. Het is geven en nemen.

Begrijp me niet verkeerd he. Ik hou van December. Van de kerst en de sfeer die er deze maand om ons heen hangt. Het koude weer vind ik niet erg, hoewel het minder is als je er met de fiets doorheen moet (en buiten moet staan met werken)

Maaaaaaaaar

Al die tierelantijntjes, kerstbomen, versieringen. Ik heb er vrij weinig mee eerlijk gezegd. En het is ook zo’n werk. Precies de reden waarom ik nooit help met het optuigen van de boom (oh dit jaar wel een beetje geholpen hoor, stiekem. Vond het zo zielig als hij alles alleen moest doen. Goede vrouw ben ik he?)

En al een aantal jaren wilt mijn man (ja nog steeds leuk om hem mijn man te noemen) een kerstdorp. Ja zo’n dorpje met van die huizen, poppetjes, lichtjes en dat soort gefrummel. Heel wijselijk hield ik dan ook mijn mond toen ik hoorde dat familie nog wat dingen over had en wilde weg doen. Ik zag m’n hele huis al vol staan met van de huisjes. Nee dank u zeer. En toch he, kwam hij er achter en zijn we het een aantal weken later gaan halen.

Je raad het al.

Ik heb nu een heus kerst dorp hier staan. Op ons dressoir. Met een groot dorp en wat winkeltjes. Er zijn gelijk zelfs nog wat dingen bij gekocht want hรฉ, zo’n kerst dorp met 2 huisjes kan natuurlijk niet, dan is het geen dorp meer. Er staan heuze bomen, een kerk en we hebben zelfs hertjes. Hertjes zeg ik je.

Oh en om jullie even te laten zien waar ik het over heb, heb ik een prachtige foto gemaakt van het dorp van mijn man. Mooi he?! Oh en op de foto staan een aantal huisjes nog niet eens. Even ter informatie.

Photobucket

En ik? Ik vind er niets aan maar ach. Ik heb er geen last van aangezien ik het niet hoef op de zetten en in te pakken. Alleen is het de aankomende dagen wel uitkijken voor onze katten. Die vinden de bomen die erop staan nogal mooi.

Ach het huwelijk he. Het is geven en nemen.
Nu nog even bedenken wat ik ervoor (terug) ga nemen…. *evil laugh*

About the Author

44 Comments

Fatima

Hahaha, grappig je reactie over het kerstdorp. Hoewel ik zelf geen kerst vier, vind ik de kerstversieringen erg mooi en lekker knus uit zien tijdens deze tijden.

Reply
Kelly

Waah blijf het leuk vinden! Vroeger deed mijn moeder het ook altijd en was ze het zat maar had het vorig jaar ook weer eens gedaan. Blijft leuk gewoon. Ziet er leuk uit Sas.

Reply
Inge

Op zich vind ik het wel leuk hoor, het heeft zeker iets! Maar liever bij een ander dan bij mij thuis, dat wel…

Reply
Anke

Ah, wat schattig! Maar een heel kerstdorp? Ik wist niet eens dat dat bestond, haha! Ik vind een kerststalletje nog wel grappig, vooral door de nostalgie. Ik ging er vroeger bij mijn opa en oma namelijk altijd mee spelen, opgegeven moment stonden overal schaapjes, haha!

Reply
Marike

Ik vind het ook allemaal niets.. ๐Ÿ˜‰ Zo’n boom snap ik op zich wel, maar het opzetten ervan is zo’n gedoe…

Reply
annouska

Oh verschrikkelijk, ik hou ook echt niet van zo een dorp. Niks voor mij.

Overigens versier ik mijn huis niet want er komt zelden iemand bij mij rond kerst en met kerst ben ik nooit thuis. Dit omdat ik altijd aan het werk ben en we altijd de oma’s bezoeken met kerst ๐Ÿ˜›

Reply
Nicole

Haha, hier hou ik ook echt niet van. Gelukkig hebben we de plaats er niet voor in ons huisje. Ik weet ook niet of mijn man (haha) het ook leuk vindt eigenlijk. Hij heeft het er nog nooit over gehad. Daarnaast is hij sinterklaas fan en vind hij het nog steeds jammer dat hij weet dat hij niet bestaat, haha.

Reply
Madrina

Oh, wij zijn hetzelfde. December is tof hรฉ, maar dat betekent niet dat alles en iedereen vol kerstballen en glitters moet hangen. Mijn mama zet elk jaar alleen de kerstboom, ik kijk gewoon ๐Ÿ™‚

Reply
Caroline

Die dorpjes vind ik super gezellig!
Ben alleen niet zo van die traditionele dingen, zoals kerststal ect.

Liefs!!

Reply
Nicole

Haha wij hebben ook een soort van dorpje staan..
Ik hou van de gezelligheid en alle dingetjes juist ophangen en neerzetten..
We hebben een mini kerstboompje want een grote kan hier niet.
Maar echt super leuk lekker t huis gezellig “aankleden”!

Reply
Miranda

Hahaha. Ten eerste geweldig geschreven! Ik vind December een heerlijke maand maar ik merk wel aan mezelf dat ik ieder jaar minder kerst in huis breng. Sinds gisteren staat hier de kerstboom en een pot met verlichte takken voor het voorraam. Normaal heb ik een heel dorp op ons dressoir met bergen, poppetjes, bomen, sleetjes enz enz. Dit jaar had ik daar echter helemaal geen zin in. Ik vind het goed zo. Ik ben benieuwd wat je ervoor terug gaat nemen hihi ๐Ÿ˜‰

Reply
Chantal Huijbregts

Ik ben juist dol op kerstsfeer getuige ook mijn weekje kerstmarkten in Duitsland waarvan ik vandaag terugkeer… ik ben alleen tegen 1 januari ook wel weer toe aan alles opruimen… voor alles is een tijd en plaats

Reply
Bianca

Haha geweldig ๐Ÿ˜› Normaal gesproken is het toch juist de vrouw die de kerst in huis haalt ? Mijn ouders deden er beide liefst NIKS aan n toen nog thuis woonde moest elke x weer smeken de boom op te zetten…. Toen uit huis ging hebben ze nooit meer gedaan. Maar ik ben er wel van…. Ik heb geen heus kerst dorp ๐Ÿ˜› maar heb wel al een boompje en wat decoratie staan…Maar ik ben dan ook een kerst kindje ๐Ÿ˜› dus dan moet je het wel leuk vinden

Reply
Rianne

Wacht maar, over een paar jaar…. Mijn baas zet om het jaar het hele kerstdorp in huis en daar zijn ze maar liefst een weekend mee bezig!

Reply
Wanda

Oeps… vriendlief ziet me aankomen… hij vindt een boom eigenlijk al niks… Maar nee, zo’n dorp hoeft voor mij ook niet trouwens…

Reply
Maris

Harstikke leuk toch? Emily en ik gaan altijd naar de Intratuin met kerst om al deze mooie spulletjes te bekijken, ons uitje elk jaar. Jij hebt het thuis. Lekker van genieten, gelukkig staat het er niet het hele jaar.

Reply
Ilse

Haha, super! Stiekem vind ik het nog wel leuk, maar ik zou het niet, echt niet (!) in mijn eigen huis willen. ๐Ÿ˜‰

Reply
Joyce

Was idd het eerste wat in mij opkwam: oei leuk met de katten! Hoop dat ze het dorpje nog even heel laten ๐Ÿ˜‰

Reply
Safannah

Haha mijn schoonfamilie vinden die huisjes ook helemaal geweldig en ik vind er geen zak aan ik heb liever andere tierelantijntjes, dus dat word nog wat later.

Reply
Ingrid

Heerlijk zo’n man! (Sorry hoor, ik vind die versiering wel leuk, alleen komt het hier niet, omdat ik het te veel werk vind en mijn man niet verder komt dan een kerstster ๐Ÿ˜‰ ).

Reply
Diana

Haha geweldig geschreven weer! Ik vind de dorpjes juist enig! Op het werk staat ook een grote dorp.. met zelfs een rijdende trein :O

Reply
SAS

Oh lekker haha. En dat zullen de katten ook erg leuk vinden om mee te spelen ๐Ÿ˜‰

Jennn

Wat leuk! (Ja, ik hou er juist wel van)

Meestal is het andersom, dat de vrouw het wel wil en de man er niks mee heeft. LIef en ik zijn het gelukkig helemaal eens, wij vinden het allebei geweldig.

Reply
Michelle

Met katten is het altijd even afwachten, Simba hing net ookal weer in de kerstboom. In die 12 minuten dat ie staat heb ik haar er al 5x bij weg moeten pakken. Die kerstdorpjes vind ik altijd wel gezellig staan maar moet ze zelf echt niet hebben..

Reply
Danielle

Er staat nu 1 kerstkaart op de vensterbank en dat is voorlopig onze kerstversiering, haha!

Reply
Anouk

Ik vind het heeeeel gezellig. Over 3 weken ben je er weer vanaf ;)! Als het echt niets is… inderdaad wat hierboven al staat, katjes waren per ongeluk alleen met de huisjes. OHJEEJ!

Reply
Lydia

Ik heb ook niet zoveel met al die kerstversieringen, hier moet de boom nog worden opgetuigd op verzoek van manlief. Maar een heel kerstdorp? Je bent een engel. Ik zou een vakantie naar Curaรงao vragen in ruil. Minstens.

Reply
Stephanie

Ook wij maken hier in huis compromis. Ik wil absoluut geen gekleurde lichtjes in de boom, daar horen gewoon gele/witte in. Maar vriendlief wil graag gekleurde lichtjes, dus die hangen nu voor het raam. Ja het is inderdaad geven en nemen.

Reply
tineke

Nou ehhhh ik zeg: katten alleen in de kamer laten met het dorp??

Heb je niet van mij hoor..

sst.

Ik wil geen huwelijk verstoren…

๐Ÿ˜‰

Reply
Jesdiny

Hahaha wat leuk. In de meeste huwelijken is het andersom denk ik. De vrouw wil alles versieren en voor de man hoeft dat niet zo. Wel schattig!

Reply
Dina

Geweldig! “Nu nog even bedenken wat ik ervoor (terug) ga nemen.”
Ik lig in een scheur ๐Ÿ™‚

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *