Making friends, staying friends

Vriendschappen. Een bijzonder iets waar je toch eigenlijk niet zo snel bij stil staat. Voor mijn echte vrienden heb ik maar een paar vingers nodig om te tellen. Maar wat maakt een vriendschap nou blijvend? En wat moet je vooral niet doen? Volgens Saskia dan he…

Photobucket
I LOVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE SHELDON

– Accepteer elkaar hoe je bent.
Iedereen is anders en dit is maar goed ook. Probeer niet iemand te veranderen. Niets is zo vervelend in een vriendschap als niet jezelf kunnen zijn en er een hele poppenkast show van moeten maken.

– Daarbij ook het feit genomen dat JIJ jezelf moet zijn.
Verander niet voor een persoon zodat deze je ‘leuker’ gaat vinden. Uiteindelijk wordt je er zelf ongelukkiger door net als de ander.
Is de ‘jij’ niet goed genoeg, dan is het geen vriendschap waard.

– Maak tijd vrij voor elkaar.
Ook al heb je het nog zo druk met werk, je studie of je vriendje. Quality time met elkaar is super belangrijk.
Plan eens in de zoveel tijd een leuk uitje met elkaar.


– Stuur eens een kaartje.
Of een emailtje. Of tegenwoordig een appje. Laat weten dat diegene belangrijk voor je is en dat je hoewel je elkaar misschien een tijdje niet ziet wel aan hem/haar denkt.

– Neem tijd voor elkaars verhalen.
Niet ikke,ikke,ikke en de rest kan… Zelf vind je het fijn als iemand naar je luistert behandel diegene waar je mee praat dan ook zo.
Neem de tijd voor een gesprek, laat diegene z’n hart luchten zoals jij dat bij haar/hem kan.

– Wees niet altijd maar negatief.
Niets is zo vervelend als alleen maar negatieve dingen/verhalen/reacties te krijgen. Natuurlijk mag je wel eens klagen maar zorg er wel voor dat het niet alleen maar klagen blijft. Als iemand alleen maar negatief blijft praten spreek je minder snel met diegene af om nog eens even gezellig te babbelen.

I love my real friends: M, Paula, Wendy, Julie, Laura & Sabine…

About the Author

29 Comments

Debbie

Hier kan ik me helemaal in vinden. vriendschap is mooi en nog erg uniek dus moet je ook alles eraan doen om het zo te behouden.

Reply
CarpeDiem

Zo waar! Ik kan mijn échte vrienden op 1 hand tellen, maar dat geeft niet. En ook al wonen we nu ver van elkaar vandaan… ik weet in tijden van nood zullen we er voor elkaar zijn! Mooi logje!

Ik wens je alvast een fijne jaarwisseling toe, en al het goeds voor 2013!

Reply
Rianne

Hele handige tips! Toevallig heb ik gisteren wat onenigheden gehad met een goede vriendin, en toen realiseerde ik me dat ze wel heel waardevol en belangrijk voor me is!

Reply
Michelle

Als je de juiste persoon hebt gevonden kan vriendschap heel mooi zijn, over de jaren heen heb ik veel vrienden gehad maar er zijn er helaas ook veel afgevallen. Oorzaken zijn vaak die wat jij beschreef : te weinig tijd voor elkaar, niet eerlijk zijn, en van niet eerlijk zijn komen weer negatieve houdingen en wordt een mug een olifant.
Ja, echte vrienden hebben is heel fijn 😉

Reply
Anke

Vriendschap is inderdaad een bijzonder iets. Ik kan mijn echte vrienden ook op een hand tellen, zo fijn dat zij er zijn 🙂

Reply
Simone

Juist! Ook aan een vriendschap moet je werken. Geven en nemen. Voor elkaar klaar staan. Vriendschap kan heel erg mooi zijn als je eenmaal balans hebt in de vriendschap, dan is het zo super sterk!

Reply
jenny

Vooral de laatste tip vind ik goed! Vrienden zijn ook leuk om over je trouwerij te mijmeren haha. Had ik al gezegd dat Joyce onze foto’s doet?! 🙂

Reply
Anouk

Vriendschap is zo iets moois! Die foto is trouwens erg grappig. Maar wie weet verbazen we ons en bestaan die boeken echt ;)!…

Reply
Billy

het zijn mooie regels, die weliswaar niet altijd zo eenvoudig toe te passen zijn in het dagelijkse leven
Enkele kan je trouwens ook gebruiken voor je virtuele vrienden… 😉

Groetjes!

Reply
Wanda

Mooie woorden…en ja, ik kan ze ook makkelijk tellen en daar ben ik blij om dat dat betekent dat dat de mensen zijn die er altijd zullen zijn en waar je dan ook graag tijd voor vrij maakt.

Reply
Wendy

Helemaal waar. Ik heb een periode gehad dat ik misschien een beetje het laatste punt uit het ook verloor, maar eigenlijk zeg je het al: soms moet dat kunnen. Vooral puntje 1 en 2 mis ik heel vaak bij andere. Ze accepteren niet hoe ik ben en daardoor ben ik mezelf niet meer. Helaas heb ik daardoor momenteel geen één vinger nodig om mijn echte vrienden te kunnen tellen. (sad)

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *