Aanraders: Het aandenken, De leerling & Koud bloed

      

Het aandenken: Al jarenlang blijkt er een perfect geconserveerde mummie in een kelder van het Crispin Museum in Boston te liggen. De ontdekking ervan door de museumstaf is een opzienbarende vondst. Dan treft patholoog-anatoom Maura Isles een macabere boodschap in het lichaam aan, een bewijs dat dit ‘eeuwenoude’ reliek in feite een modern moordslachtoffer is. Voor Maura en rechercheur Jane Rizzoli is het forensisch bewijs onmiskenbaar. En als de resten van een andere vrouw in de verborgen nissen van het museum worden gevonden, wordt het duidelijk dat er een psychopaat rondwaart. Jane en Maura beginnen aan een race om dit gestoorde roofdier te stoppen voordat hij nóg een aandenken kan toevoegen aan zijn gruwelijke verzameling…
Rating: ★★★★

De leerling: Boston wordt geteisterd door een reeks schokkende misdaden die eindigen in ontvoering en dood. Het patroon suggereert dat er één man aan het werk is: seriemoordenaar Warren Hoyt, bijgenaamd ‘De Chirurg’, die echter onlangs achter de tralies is verdwenen. Rechercheur Jane Rizzoli vermoedt dat er een leerling van Hoyt rondwaart, die gebruik maakt van zijn gruwelijke methoden. Maar Jane houdt er geen rekening mee dat ze zelf wel eens het doelwit zou kunnen worden. Als Hoyt plotseling op vrije voeten komt, voegt hij zich bij zijn mysterieuze bloedbroeder in een nietsontziende vendetta….
Rating: ★★★

Koud bloed: Het rustig gelegen stadje Tranquility lijkt de perfecte woonplaats voor dokter Claire Elliot, die na de dood van haar man rust zoekt in haar leven en dat van haar zoon Noah. Als Claire haar nieuwe praktijk opent, wil ze eerst het vertrouwen winnen van de bewoners. Maar haar plannen vallen in duigen als een jongen in Noahs klas een pistool trekt en een bloedbad aanricht. En dat is nog maar het begin van een golf beestachtige misdrijven. Terwijl de gewonden haar praktijk binnen-stromen, probeert Claire als een razende te achterhalen wat het gewelddadige gedrag van de jongeren veroorzaakt. Als de angst van de mensen omslaat in blinde woede tegen hun nieuwe dokter, beseft Claire dat ze op het punt staat alles te verliezen wat haar lief is…
Rating: ★★

About the Author

24 Comments

Christine

Ik ben nu “De leerling” aan het lezen. Tijdens mijn verlof heb ik het eerste boek van Tess gelezen: de chirurg. IK ben helemaal weg van haar verhalen. Je moet wel tegen bloed kunnen, tenzij je geen levendige verbeelding hebt natuurlijk.
Haar volgende boeken staan ook mijn lijstje.

Reply
Wanda

Ik zal ze gaan reserveren bij de bieb hoor! Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets van haar heb gelezen…

Reply
Christine

De chirurg is haar eerste boek. Ik heb het op vakantie gelezen na de rreks van Toni Coppers (zelfde genre) en ik was meteen verkocht. Ik ben nu d”e leerling” aan het lezen. Je moet wel een beetje bestand zijn tegen de bloederige omschrijvingen van de misdaden. Ik ben in ieder geval van plan om de hele reeks te lezen.

Reply
Ineke

De serie volg ik, misschien ook maar eens een boek bekijken :D. Moet toch nog een lijstje maken voor kerstmis :D.

Reply
Kinga

Op een of andere wonderbaarlijke manier kan ik niet zo goed tegen thrillers, wat boeken betreft. De series en films daarentegen kijk ik dolgraag. Aan de laatste wil ik me daarentegen best eens wagen; die klinkt het minst erg, haha.

Reply
Laura

Jaa, de boeken van Tess Gerritsen staan echt op mijn leeslijst! Veel mensen in mijn omgeving verslinden ze binnen een paar dagen en raden ze ook aan 🙂

Reply
Daniëlle

Koud bloed heb ik aan mijn moeder voor haar verjaardag gegeven. Ben er zelf ook erg benieuwd naar!

Reply
Anouk

Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden naar deze boeken! Ook allemaal positief commentaar, misschien de boekwinkel maar een afstruinen.

Reply
Touch of Buddha

Ik heb ook alle boeken van Tess…!!! Geweldig he! Ben nu bezig met het stille meisje, het laatste boek. Heb je de serie Rizolli & Isles ook al gezien? Heel erg leuk… EN… je hebt eindelijk een beeld van de personen in het boek 😉

Reply
Miranda

Ik heb 20 boeken van haar klaar staan op mijn laptop dus ooit begin ik er aan om ze te gaan lezen op mijn ipad. Lijken me echt hele goede boeken.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *