Wedding bells #2 Gastblog Des

Wij zijn op dit moment heerlijk aan het genieten van onze huwelijksreis. Het bloggen komt dus na onze huwelijksreis weer (met uiteraard foto’s!) Ondertussen zijn er 5 gastbloggers die vertellen over hun huwelijk. Vandaag is het Des van desschrijft.nl die vertelt over hun speciale dag.

Photobucket


Naam/blognaam:
Des, van Des schrijft

Getrouwd op:
4 maart 2012

Beschrijf in 1 woord je trouwdag:
Dat kan natuurlijk niet he Saskia. Het was geweldig, mooi, prachtig, fijn, emotioneel, intiem, zenuwachtig, grappig, leuk, gezellig&lief

Wanneer en hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
We hebben elkaar in 2005 ontmoet, toen we nog 2 studentjes waren, hard werkend bij ons bijbaantje als callcenteragent. In januari 2006 kregen we “verkering”


Vertel wat over de manier waarop je ten huwelijk bent gevraagd. Hoelang zijn jullie verloofd geweest?
Komt ie. Echt zo’n super romantisch verhaal, dat wil je niet weten. Jullie gaan de tranen in jullie ogen krijgen. Tissues bij de hand? Ja? Komt ie: tijdens het koken, in november 2011 zei LOML tegen mij: zullen we anders maar gewoon gaan trouwen?
Geen grap.

In januari 2012 zijn we op vakantie geweest naar Costa Rica waar LOML zei dat hij na de vakantie naar mijn ouders zou gaan. Naar mijn vader om de hand te vragen. Dat gebeurde in februari 2012, en in maart 2012 zijn we getrouwd.

LOML en ik wisten al heel lang dat we met elkaar gingen trouwen. Eigenlijk hadden we het daar al over toen we nog met elkaar kregen. Ik weet niet wanneer je verloofd bent. Als je van plan bent om te gaan trouwen, dan zijn we heel lang verloofd geweest. Als dat geweest is vanaf het plannen van onze bruiloft, 1 maand dus.

Dé jurk. Had je deze zo gevonden of duurde het een tijdje eer je de perfecte jurk had? Is het ook de jurk geworden die je in je hoofd had of was hij juist totaal anders?
Ik heb 2 bruiloften gehad, met nog 1 feest op de planning . Ons eerste feest was een islamatische bruiloft waar ik trouwde in een Indonesische kebaya. Die vond ik in 1 dag. Ons tweede bruiloft was een Marokkaanse bruiloft waar ik trouwde in Marokkaanse jurk. Die kreeg ik van mijn schoonmoeder. En ik heb ook een derde, westerse prachtige jurk. Ik heb van te voren niet echt een idee gehad wat voor soort jurk ik wou. Maar hij is zeker weten prachtig (ivoorwit, strapless met een hele kleine sleep. En hij was maar € 150!!!)

Wat is het makkelijkste en moeilijkste van getrouwd zijn?
Het makkelijkste is dat ik zijn geld mag hebben. Het moeilijkste is dat je nu nooit van hem afkomt. Nee GRAPJE! Natuurlijk. Het voelde voor ons wel een klein beetje anders. Een subtiele verandering. Ik kan niet heel goed uitleggen wat. Qua formaliteit is er eigenlijk niet veel veranderd. Ik heb nu zijn achternaam erbij, maar verder merk ik er niet veel van.

Waarheen zijn jullie geweest op huwelijksreis?
Marokko!

Wat had je anders willen doen op je bruiloft of achteraf anders gewild?
Ik zou er nog meer van willen genieten. Ik was zo zenuwachtig, waardoor de dag te snel ging. Verder is dit de belangrijkste tip die ik geleerd heb: doe NIETS tegen je zin in. Helemaal niets. Wil jij een roze jurk? Dan draag jij een roze jurk. Wil jij fokking naakt? Dan ga jij fokking naakt. Dit is jouw dag, 1 dag waar het alleen maar gaat om JOUW geluk. Trek je niets, maar dan ook niets van anderen!

Wat is je ultieme tip voor aanstaande bruiden of getrouwde stellen?
Maak voordat je gaat trouwen duidelijke afspraken over het huishouden
En oh, over het geld (zijn geld is jouw geld, jouw geld is jouw geld)

J


  Vorige Wedding Guest Posts:

  1. Mariska

19 reacties op “Wedding bells #2 Gastblog Des

 1. Hihi leuk om te lezen. Moi trok een jurk aan en bij de eerste was ze verliefd, helaas was de jurk alleen al een nul meer, maar mijn vader verraste mij na de aankoop en zei, wat kostte die? -ikke, erm erm, beetje er af gejokt, dus niet de losse mouw dingen, schoenen etc, 1500- hij: oke, ik betaal hem wel…..
  hihh how sweet
  En je hebt gelijk, echt trouwen hoe je zelf wilt, zodat je tussen de zenuwen door kan genieten 😀

 2. Inderdaad wanneer ben je eigenlijk verloofd?
  – Vanaf het moment dat hij of zij ten huwelijk is gevraagd ( nouja dan ben ik nooit verloofd geweest hahaha )
  – Wanneer je van plan bent om te gaan trouwen dus zonder romantische “wil je met mij trouwen” vraag ( dat wisten wij ook al snel.. dan zijn we gigantisch lang verloofd )
  – Of wanneer je in ondertrouw bent geweest?
  Ik reken maar vanaf mijn ondertrouw datum, toen hadden wij serieuze plannen om te gaan trouwen

 3. Hahaha, leuk geschreven! Ik vind zo’n a-romantisch aanzoek ook wel wat hebben hoor, zou ik ook leuker vinden dan een aanzoek met allemaal toeters en bellen en toekijkende mensen, brr.

 4. Die ga ik onthouden: ‘Zijn geld is jouw geld, jouw geld is jouw geld.’ 😉

  Bijzonder hoor, drie trouwjurken. En dat aanzoek… herkenbaar!

 5. Goede tip hoor Des! Al is dat zijn geld is jouw geld en andersom nu bij ons al zo..
  Dus die afspraken zijn er al!
  Nu het huishouden nog, dat verslonst de laatste tijd, maar komt omdat we nu ook een onregelmatig leven hebben, dat veranderd vast wel na de paralympics!

  Heel leuk om allemaal te lezen zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *