Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Niet Pietje precies maar Saskia precies

Ja ik ben er zo eentje he. Zo’n Saskia precies. Een perfectionist.. Iemand die alles op een precieze manier wil hebben en niet anders. Zo wil ik even een paar voorbeelden geven, van hoe vreemd ik eigenlijk ook ben.
.

 • Zo heb je een cadeau inpakken. Als het papier niet recht loopt dan vouw ik hem recht en elk uitsteeksel wat ik kan vinden vouw ik om zodat het een perfΓ©ct pakketje wordt. Lukt het niet, probeer ik het keer op keer op keer, zodat ik uiteindelijk een half uur aan het inpakken ben. Lukt het nog niet? Dan pak je gewoon een nieuw papiertje. Ik stond laatst nog M. uit te lachen voor zijn inpak kunsten. Aangezien hij het half verfrommeld met de mededeling: ‘Ze scheuren het toch zo weer open.’ En gelijk heeft hij eigenlijk wel. SSSSTTT. Niet vertellen.
 • Dan hebben we nog schilderijen. Die scheef hangen wel te verstaan. Die hang ik dus altijd recht. Ik kan er gewoon niet tegen als iets scheef hangt. Ik zal dan ook altijd stoppen om iets recht te hangen. Want scheef dat kΓ‘n natuurlijk niet.
 • Dan heb je nog kleding van M. die naast het bed ligt. Op de manier hoe hij ze heeft uitgetrokken. Helemaal in elkaar met 1 broekspijp binnenstebuiten en sokken als een bolletje. Als ik er langs loop dan moet ik het altijd oppakken en opgevouwen op bed leggen. Ik heb wel eens geprobeerd het te negeren maar dat lukt me dus echt niet. Ergens irriteer ik me er gewoon mateloos aan. En ze roepen me, dat ook nog eens. Saaaaaaaaaaaaaaaskia vouw ons op.
 • Nagels lakken. En als er na een aantal dagen een stukje van af is MOET het gewoon bijgelakt worden. Ik kan me super irriteren aan stukjes die afgebroken zijn. Dit is dus ook de reden waarom ik op mijn nagels geen nagellak doe, alleen een doorzichtig laagje. Mijn teen nagels lak ik daarin tegen wel. En elke dag controleer ik even of het er nog ‘toonbaar’ uitziet.
 • J
  Ja ik ben vreemd. Ik weet het. Maar ik ben vast niet de enige.
  Toch?

  0
  Hersenspinsels
  Previous Story
  Next Story

  29 Comments

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Lian
  22/08/2012 at 21:46

  leuk om dat ze te lezen! op het gebied van de eerste 2 punten dacht ik even dat je mij aan het beschrijven was (creepy). de kleren van mijn man heb ik opgegeven, alhoewel heel soms kan ik het toch niet laten.

  het laatste puntje daar zie ik mezelf dan niet zo in terug. ik vind het helemaal geweldig om mijn nagels te lakken in duizend kleurtjes, maar ik heb het te druk om me druk te maken over afbladderend nagellak. je kunt aan de stand van mijn nagellak zien hoe druk ik het heb πŸ™‚

  leuk dat je even op mijn blog was geweest!

 • Reply
  Nicole
  20/08/2012 at 16:16

  Hihi grappig..
  Ik heb hetzelfde met schilderijen en als ik zie dat iemand een label van een shirt ofzo eruit heeft hangen dan heb ikook altijd de neiging om het terug te stoppen.. Zelfs bij vreemden!

 • Reply
  Nettie
  20/08/2012 at 01:01

  Phoe je bent niet de enige hoor!! Het is wel irrietant en frustererend. Me moeder woont al en jaartje in Nederland en bij mij in huis! Sommige dingen probeer ik zo te laten. Het is ooh zo moeilijk om los te laten! En ik werk ook nog tussen veel mannen op me werk! En je weet het wel! De meesten kunnen niet goed schoonmaken! Daar vecht ik nog tegen hoor! Is iets niet gedekt hoe ik vind dat het goed is! No problemo! Er vallen geen doden dus dan mag het! Anders blijf je alles over doen! En daar heb ik de tijd en energie niet voor hahaha!

 • Reply
  Madrina
  19/08/2012 at 14:03

  Nee jong!
  Ik geef objecten een naam.
  Als ik in de winkel ben, dan begin ik zelf de kledij op te vouwen.
  Ziet ge, iedereen is een beetje raar πŸ™‚

 • Reply
  Marcella
  18/08/2012 at 20:42

  Nee hoor, zeker herkenbaar! Ik heb ook zulke netheidtics πŸ˜‰

 • Reply
  Nancy
  17/08/2012 at 12:53

  Grappig om te lezen, en allemaal herkenbaar haha dus je bent niet de enige!

 • Reply
  Esra
  16/08/2012 at 22:39

  Maar nagellak moet ook perfect zijn. Je neemt de moeite of je neemt ‘m niet, iets ertussenin is raar, je gaat tenslotte ook niet met één opgemaakt oog de straat op πŸ˜‰

  Als je een beetje voorzichtig bent houdt nagellak het trouwens best een paar dagen uit zonder dat er stukjes af gaan, ik draag heel vaak donkere of felgekleurde nagellak! Het is alleen even wennen voordat je geen ‘foutjes’ meer maakt.

 • Reply
  Lnnk
  16/08/2012 at 20:59

  Nee je bent zeker niet de enige. Zeer herkenbaar zelfs πŸ˜‰

 • Reply
  Stephanie
  16/08/2012 at 18:30

  Woow, 1 en 4 zijn echt zo herkenbaar! Ik haat dat bij nagellak ook echt zo hard ! Na een tijdje heb ik een soort braille op mijn nagels staan :p

 • Reply
  Liann.
  16/08/2012 at 18:27

  Nee, je bent zeker niet de enige!

 • Reply
  Billy
  16/08/2012 at 18:26

  die “vreemde trekjes” vallen beslist nog mee, Saskia
  Ik ben op dat gebied ook wel zo’n pietje precies… πŸ˜‰

 • Reply
  Inge
  16/08/2012 at 16:24

  Volledig herkenbaar!
  Die kousen in een bolleke heb ik mijn ventje wel afgeleerd, hij kreeg ze gewoon zo terug in zijn kast (en om dat te doen, heb ik echt zwaar op mijn tanden moeten bijten), en zo is het goedgekomen πŸ˜€
  Waar ik ook niet tegenkan: gordijnen die de hele dag dichtblijven, zodat, wanneer je thuis komt, heel het huis donker is, aargh

 • Reply
  bianca
  16/08/2012 at 14:29

  Haha ik heb niet al die eigenschappen maar wel heleboel van die andere dingen waar ik niet tegen kan haha. Ik kan er bv niet tegen als iemand op de badkamer dingen open laat staan. Dat vind ik VRESELIJK haha.

 • Reply
  Indira
  16/08/2012 at 13:18

  Nou, eigenlijk heb ik dit ook allemaal hahaha

 • Reply
  Anouk
  16/08/2012 at 09:39

  Haha, ik herken het helemaal! Zelfs het kruidenkastje moet perfect staan, als er een potje scheef staat moet daar wat aan gebeuren. Boeken moeten van groot naar klein en het liefst op kleur.. uuuh, je bent dus niet de enige ;)!

 • Reply
  Dina
  16/08/2012 at 09:19

  Zo ben ik ook. En vriend gelukkig ook. Ons huis is altijd in perfecte staat en alles wat gebeurt moet precies en perfect.

 • Reply
  Nienke
  15/08/2012 at 23:30

  Ik ben ook een absolute perfectionist. Ik kan niet werken in een onopgeruimde kamer, de rolluiken moeten op gelijke hoogte. Ik ben dan ook eigenlijk niet zo’n goede blogger, omdat als ik een artikel maak heel vaak heb, dit is het toch niet helemaal en hem dan maar niet online zet.. Misschien juist ook wel weer goed.. Hmm dilemma

  • Reply
   SAS
   16/08/2012 at 08:06

   Oh dat heb ik dus ook he, van die rolluiken.. haha.

 • Reply
  Jolien
  15/08/2012 at 22:53

  Ik ben ook ontzettend perfectionistisch, maar van dat opruimen heb ik dan weer geen last. Ik kan het dan weer niet verdragen als mijn tijdschriften of boeken gekreukt zijn of wanneer een dvd-box beschadigd is. Dan koop ik hem dus sowieso NIET en ga ik wel in een andere winkel kijken πŸ˜‰

 • Reply
  appelig
  15/08/2012 at 20:30

  Ik ben wel precies, maar met het opruimen van dingen heb ik daar totaal geen last van. πŸ™‚

 • Reply
  Tineke
  15/08/2012 at 20:14

  Haha als er iets is wat ik niet kan, dan is het wel inpakken.. Leer het me?

 • Reply
  Anke
  15/08/2012 at 20:14

  Haha, nee je bent niet de enige. Al zie ik bij schilderen vaak niet of ze scheef hangen (tenzij het echt heel erg is). En inpak-talent heb ik ook al niet. Wel doe ik op de sportschool altijd alle kluisjes dicht. Het stoort me zo dat mensen die deurtjes wagenwijd open laten staan, ik snap dat gewoon niet πŸ˜›

 • Reply
  Veronica
  15/08/2012 at 20:04

  Ik kan mijzelf daar totaaaaal niet in vinden. Hier in huis hangen schilderijtjes overal scheef, ik trek mijn kleding hetzelfde uit als jouw vriend en ik haal mijn nagellak er gewoon af als het gaat chippen.

 • Reply
  Joyce
  15/08/2012 at 19:57

  Nee de enige ben je zeker niet, je hebt zelfs een naam voor dit fenomeen: verschilzoekers… Jij bent er echt een schoolvoorbeeld van πŸ˜‰

 • Reply
  Rianne
  15/08/2012 at 18:41

  Nee hoor, je bent echt niet de enige! Vanwege onze pup die alle kleren pikt en er op gaat knauwen vind ik dat we alles in de wasmand doen, maar bij vriendlief dringt dat niet altijd door. Ik moet nog steeds elke dag zijn schoenen omhoog zetten voordat Lana haar tanden erin zet haha

 • Reply
  Onzeweg
  15/08/2012 at 18:41

  Ha ha dit klinkt bijna als mijn gewoontes!
  Behalve dan van de nagellak.
  Vooral hier hetzelfde met de kleding van mijn vriend,
  die ligt ook altijd naast zijn kant van het bed, ik moet het dan netjes op de stoel leggen. Γ«n het bed moet altijd opgemaakt zijn, rolgordijnen van beide ramen in de slaapkamer moeten op gelijke hoogte enz….

  Groetjes Onzeweg!

  ps, jij bent een echte Shrek fan?

  • Reply
   SAS
   15/08/2012 at 20:35

   Ik ben een echte DONKEY fan πŸ˜€

 • Reply
  Lauradenkt
  15/08/2012 at 18:34

  Je bent niet de enige nee haha. Bij moeten de deuren altijd dicht zijn en ik kan er niet tegen als er nog kleding uitsteekt als mijn kast dicht is (ik heb een ladekast) πŸ˜›

 • Reply
  Jennn
  15/08/2012 at 17:53

  Nee zeker niet. Kleding kan ik wel negeren, en sinds ik in een speelgoedwinkel gewerkt heb heb ik wel geleerd om razendsnel in te pakken. Probeer maar eens, in sinterklaas of kersttijd, je zult versteld staan van jezelf. Maar scheve schilderijen en afgebladderde nagellak: argh!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png