Laptop-hulp

Photobucket

Na ons trouwen willen we graag een laptop aanschaffen. Nu staat de computer tijdelijk op onze eettafel. Sinds we een nieuwe indeling in ons huisje hebben is dat gewoon een heel stuk handiger.

Nou had ik de vraag aan degene die een laptop hebben:

Welke hebben jullie en zijn jullie er juist wel of niet tevreden mee?

46 reacties op “Laptop-hulp

 1. Ik heb een Acer Aspire en ben er erg tevreden mee, hiervoor had ik ook een acer en toen die kapot was gewoon weer voor een acer gegaan, fijn ding.

 2. Ik heb een Acer Aspire One in het paars, maar zou deze maar wat graag inruilen voor een MacBook. Daar ben ik al verliefd op sinds ‘Legally Blonde’ 😉

 3. Ik heb nu bijna 5 jaar een Acer Aspire 9410z. Op één keer na, in de garantie periode, geen problemen mee gehad. Binnenkort wel even alles er af en weer er op. Denk dat hij er dan weer ff tegen kan.

  Ik denk dat mijn volgende een Sony vaio word.

  Liefs!!

 4. Ik heb nu al bijna 5 jaar een HP… en dat is lang voor een laptop. Ben wel nog steeds bang dat hij binnenkort wel het loodje legt.. dus hopen van niet. Als ik een nieuwe haal wordt het echter denk ik toch een Macbook die wilde ik destijds al en wilde die zo graag.

 5. Ik heb nu denk ik ongeveer een half jaar misschien iets langer een HP 635 en ben er zeker zeer tevreden mee!

 6. ik ga door het leven mijn allerliefste Acer aspire 6930G…. Ik zou niet meer zonder kunnen. Ik denk dat k hem nu bijna 3 jaar heb.. Soms denk ik ooo als ie he tnog maar doet als ik hem aanzet, maar dat komt meer omdat ie bij mij eigenlijk de hele dag aanstaat en ik er ech van alles mee doe..

  Mocht deze te komen overlijden, wat ik naturlijk nog lang niet hoop dus klop het nu af en geef mijn acertje een dikke kus, dan zou ik wel voor een lichtere versie gaan. Ik vind deze redelijk zwaar. Dus mocht ik een lichtere versie vinden dan zou dat heel fijn.. Oh en msischien wel toetsverlichting al weet ik niet of dat uberhaupt wel zit op een niet appeltje…

  Ik zou trouwens niet zo gauw gaan voor de appeltjes… ik ben niet geheel tevreden over apple.. zeker niet over de service… Mag er dan prachtig mooi uit zien, ik hou het alleen bij mijn iphone..

 7. Ik heb nu ongeveer een jaar een Macbook Pro en ik ben er heel erg tevreden mee. Stiekem ben ik hartstikke gelukkig als ik dat ding weer oppak. 😉 Het is alleen wel een duur ding, dus ik weet niet wat jouw/jullie budget is? En daarnaast is het ook geen Windows, dus het is maar net wat jij fijn vindt. Hiervoor gebruikte ik ook alleen maar Windows, dus je went er wel aan en voor de prijs vind ik het zelf ook de moeite waard.

  Toen ik nog op zoek was naar een goede laptop, kreeg ik ook een Sony Vaio als tip. Vergelijkbaar met een Macbook qua kwaliteit, maar wel een stuk goedkoper en met Windows dus. Dus als ik geen Macbook had genomen, dan had ik een Sony Vaio gekocht.

  Ik denk dat je vooral de vraag moet stellen wat je met je laptop gaat doen (qua programma’s enzo), hoeveel je er bijvoorbeeld mee gaat werken en wat je ervoor wilt betalen. Succes met zoeken!

 8. Ik heb een Acer. Om precies te zijn de Aspire 7730. Het is een laptop met 1TB aan geheugen, wat veel is voor een laptop. Volgens mij zie je dat eigenlijk nooit bij laptops. Toendertijd was hij goedkoop qua specificaties (maar het was wel een grote uitgave hoor) … en hij draait nu nog steeds goed. Zo’n 3 jaar later. Een Packerd Bell neem ik nooit meer (heel veel drama mee gehad) en mijn vriend zweert bij HP en Acer.

 9. Wij hebben wel een tijdje een laptop gehad, maar daarvan leert men dat een laptop toch wel een stuk minder lang meegaat dan een vaste pc…

 10. Ik heb al 4,5 jaar een MacBook (nog zo’n witte) en die werkt nog steeds prima. Heb er de eerste 2,5 jar ook grafisch werk op gedaan en zware foto bestanden bewerkt e.d., dat doe ik nu op mn iMac maar voor dagelijks gebruik (gebruik hem iedere dag op school) voldoet mn MacBook nog prima!

 11. Zonder laptop is er voor mij bijna geen leven…..nou ok dat is overdreven maar dat ding is wel een essentieel aspect van mijn leven geworden zeker omdat hij overal mee naar toe kan. Het is gewoon ideaal. Ik heb een HP maar kan even zo snel het type niet meer opdreunen. Kijk in ieder geval naar een laptop met een intel processor, die zijn echt een eind beter!

 12. Ik heb een macbook pro. Mijn beste aankoop ooit! Mijn tweede beste aankoop ooit is mijn ipad haha ik ben er echt heel blij mee 🙂 succes met de keuze, er zijn zoveel goede modellen

 13. ik heb een HP Pavilion en die gaat al een hele tijd mee. Ben er heel tevreden over. Werkt snel (hangt ook van jezelf af, die snelheid).

 14. Ik heb nu 1,5 jaar mijn tweede Asus. En niet voor niks mijn tweede, de eerste is superlang meegegaan en ik ben er hartstikke tevreden over.

 15. Ik heb een MacBook Pro, hier komt nooit van zijn leven meer iets in huis waar Windows op staat. Het is misschien iets duurder, maar je krijgt echt waar voor je geld. Software is stukken goedkoper, de bediening is easypeasy en alles is heel erg snel…
  Doen!!!

 16. Wel.
  Ik heb sinds oktober een Macbook Pro. Of ik deze terug zou kopen?
  Ik denk het niet, mocht ik een nieuwe laptop kopen, dan wordt het een windows.

  Apple is fijn en tof en leuk en handig en mooi. Maar ik had zo mijn enkele programmatjes op Windows die ik zo handig vond, dat ik het jammer vind dat ik deze op geen enkele manier kan gebruiken op Mac.

  Nu daarvoor had ik een Acer. Aspire. Maar die was na anderhalf jaar moeilijk aan het doen. Na aankoop van de MBP heb ik deze aan mijn moeder geschonken (laptop was wel 2 jaar ondertussen en ik heb daar tranen om gelaten dat deze continu blauw schermpjes des doods gaf). Zij heeft hem nog steeds maar staat op een verhoogje, waardoor de onderkant niet te warm wordt.

  Maar ik wilde eendershoe die MBP.

  Ik kan je wel een tip geven waar je zeker eens een laptop moet bekijken: Coolblue! Geweldige webshop en mijn drie zussen en broer hebben afgelopen jaar daar hun laptop gehaald! Thinkpad & Asus 🙂

 17. Ik heb een HP elitebook, na 3 jaar bevalt ‘ie nog goed! Ondertussen wel mijn adapter en accu moeten vervangen, maar dat lag denk ik meer aan andere omstandigheden, haha. Goede webshop voor zulke onderdelen is trouwens ReplaceDirect. Mijn (nieuwe) accu is 3x binnen de garantie kapot gegaan en kreeg telkens binnen 1-2 dagen een nieuwe 🙂 Met een volle accu kan ‘ie tegen de 3u zonder stroom, maar ik heb hem de laatste tijd eigenlijk altijd in het stopcontact (met de accu er zelfs uit zodat die niet weer om niks stuk gaat). Ik gebruik mijn laptop wel met laptopsteun/houder en extern toetsenbord en muis, anders krijg ik behoorlijke rsi-klachten. Ik zou zulke accessoires zelf dan ook wel aanraden.

  Mijn zusje heeft sinds kort een Sony Vaio, wit met licht blauwe accenten, ziet er echt supermooi uit! Veel mooier dan HP vind ik. Hij voelde ook wat lichter met tillen enzo. Het scherm is dan wel weer wat kleiner geloof ik (geen breedbeeld). En tja, zij is informatica student, dus ik ga er dan altijd maar vanuit dat het qua hardware/software ook een topper is, haha :p

 18. Ik heb een Macbook Pro <3 Erg fijne laptop, zeer prijzig maar voor mij het geld waard. Nu is de Pro een van de duurdere Macbooks maar ik gebruik hem fulltime voor school.

 19. Ik heb een Packard Bell gekocht en ben daar echt heel tevreden mee! Die heb ik pas gekocht, veel geheugen en redelijk wat opslag voor een leuke prijs!

 20. Wij hebben een paar maanden geleden een laptop aangeschaft, omdat al onze computers boven op het kantoor staan (en met kinderen kan je dus niet altijd even naar boven toe). Ik miste het heel erg, dat ik niet zo vaak op mijn computer kon (mijn bloggen leed eronder), dus toen hebben we een laptop aangeschaft. Ik ben er nog steeds zo blij mee. Wij hebben een nieuwe HP gekocht, maar vraag me niet welk type.

 21. Mijn dell heeft het laatst begeven die heeft wel heel veel aangekunt (dag in dag uit mee naar school op de fiets dus veel stootjes gehad) maar mijn andere dell deed het al heel snel niet meer. Mijn moeder heeft een hp die maakt zoveel lawaai en start langzaam op. De perfecte laptop heb ik zeker nog niet gevonden.

 22. Ik heb een MacBook Pro. De overstap naar Mac leek me moeilijk, maar die is zeer goed meegevallen!
  Voor mijn lesvoorbereidingen en mijn blogpostjes is een macbookpro ideaal. Bovendien gaat men batterij 10u mee, heerlijk!

 23. ik heb een HP en ben er niet super tevreden over! Er scheelt iets met de koeling denk ik. Ik zou veel liever een macbook kopen, maarja zal nog even sparen worden!

 24. Wij hebben alledrie een Acer, Dana mijn 5 jaar oude en die werkt nog prima voor spelletjes…Manief een Mini Acer, handig ding voor buiten en ik zelf heb een Acer Aspire, 17 inch beeld, supersnel en veel opslag…ik zou geen ander merk meer willen.

 25. Wij hebben een acer maar dat ding is echt al erg oud en dus ook enorm traag!
  Zelf heb ik er ook nog 1, een asus geloof ik. Dat ding doet het nog goed alleen er zit geen accu meer in en hij wordt erg heet vanonder. Maar dat kan volgens mij zo verholpen worden..

  Verder hadden wij onze computer boven staan maar door omstandigheden kan dat tijdelijk niet dus nu hebben wij hem aangesloten op de tv.
  Erg prettig! De laptop gebruik ik sowieso niet meer….

 26. Ik heb een Toshiba. Deze heb ik al 4.5 jaar en gebruik hem dagelijks, een super dingetjes. Ik heb er nog nooit geen problemen mee gehad en dat hoor ik bij medestudenten wel eens anders. Regelmatig moeten ze naar de reparatie of is ie gecrasht, ik heb er nog nooit iets mee gehad. Volgende wordt zeker weer een Toshiba. (love)

 27. De afgelopen 3 jaar ieder jaar een nieuwe laptop moeten kopen. Op dit moment heb ik een HP, en daar ben ik super blij mee.

 28. Wij hebben een Acer gekocht toen we verhuisd zijn, was niet goedkoop, want ik wilde een goeie vervanger voor onze vaste pc (dus groot scherm, groot geheugen, blabla). We zijn er wel heel tevreden van.
  De laptop staat wel altijd op een vaste plaats, in een hoekje in de living, of die daar blijft staan, dat is nog de vraag 😀

  1. Wij gaan al jaren voor “Asus”. Ik heb een 17 inch en als je je laptop ook in de zetel of in bed wil gebruiken is dit wel de max. grootte die ik zou aanschaffen. Ik vind de levensduur van 2 uur wel weinig, maar er bestaan nu modellen waar je een krachtiger accu kan insteken. Mijn man heeft een Asus Eee PC. Die is maar 10″” en dan weer makkelijk voor op reis. De accu gaat ook veel langer mee. Ik denk dat elk merk wel een model heeft dat goed bij je zal passen. De voornaamste vraag die je je moet stellen is “wat wil ik ermee doen ? “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *