Recensie: Terug naar de kust

Photobucket   Saskia Noort – Terug naar de kust
Als Maria zwanger blijkt van haar derde kind, besluit ze het voortijdig te laten weghalen en de relatie met de vader te verbreken. Vlak daarna wordt ze met de dood bedreigd, kennelijk vanwege haar levensstijl en de gepleegde abortus: het is het begin van een zenuwslopend kat-en-muis-spel, waarbij Maria er alles aan doet om zichzelf en vooral haar kinderen in veiligheid te brengen. Ze besluit onder te duiken bij haar zus, die nog altijd in hun ouderlijk huis aan zee woont. Daar wordt ze geconfronteerd met jeugdherinneringen die ze liever zou vergeten, en beginnen haar dierbaren steeds meer aan haar geestelijke gezondheid te twijfelen. Ondertussen komt haar belager dichterbij…

Terug naar de kust is het eerste boek wat ik heb gelezen van Saskia Noort en ik ben verkocht! Saskia Noort is natuurlijk al langer bekend als thriller schrijfster maar ik ben er nu pas in begonnen. Ik heb nog een aantal boeken staan van haar die ik zeker ga lezen. Het was een spannend verhaal wat je laat meeleven met de hoofdpersoon Maria. Echter wist ik wel al in het midden van het boek hoe het zou kunnen zitten en zat ik er niet ver naast.

Rating: β˜…

0

Misschien ook leuk om te lezen...

20 Comments

  1. Ik denk dat ik dit boek wel de beste en meest spannende vond. Daardoor vond ik btw de film tegenvallen, de spanning was al weg…

  2. Ik heb de film op mijn netbook staan, maar ik wist niet dat een verfilming was. Dan lees ik toch liever eerst het boek, ik vind de boeken van Saskia Noort namelijk super fijn lezen. πŸ™‚ Jammer dat het einde iets te voorspelbaar was.

  3. Ik ben sowieso niet echt een lezer. Ik moet een moment hebben dat ik ineens weer wil lezen. Meestal in een vakantie heb ik zo’n moment. Voor dat moment, neem ik je tip mee πŸ™‚

  4. Ik hou ook van Saskia Noort. Zulke goede boeken! Ik heb ze volgens mij allemaal gelezen, behalve Koorts en ben helemaal om hoor haha. Goed artikel!

  5. Ja, ik heb hem ook gelezen (ik, die nooit thrillers leest haha). Ik vond hem inderdaad goed te lezen, je wordt wel in het verhaal getrokken.

  6. Ik heb hem al gelezen en wist in het midden nog niet hoe het zou kunnen aflopen, voor mij bleef het dus spannend. Ik heb na dat boek alle andere boeken van Saskia Noort ook gelezen. (Volgens mij moet ik er nog 1tje)

  7. Het boek heb ik niet gelezen; maar de film vond ik wel sterk.
    Daarin speelt Linda de Mol de hoofdrol.

  8. Yeah ik heb ze allemaal gelezen een paar jaar terug en recent nog de laatste die net uit is! Heerlijk πŸ™‚ ik ga me zo eens uit bed hijsen eten en jullie kant op! Lieeefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *