One word

Als ik 2011 in 1 woord zou moeten omschrijven dan was het wel loslaten. Ik moest mijn eerste baan loslaten en aan mezelf denken. Ik moet mijn twijfels en onzekerheden loslaten en geloven in mezelf. Sommige ‘vrienden’ moest ik uit mijn leven verwijderen omdat ze gewoon iets negatiefs in mijn leven waren.

In 2012 wordt het woord liefde. En daarmee bedoel ik ons aanstaande trouwen (waar later nog een update over komt), liefde voor vrienden en familie, voor mijn baan, voor mezelf en voor mijn hobby’s die ik vaker moet uitoefenen.

Welke woord zou jij kiezen voor 2011 en 2012?

About the Author

43 Comments

Rianne

Jeetje; ik kan niet eens kiezen! In 2011 heb ik vooral geleerd dat ik niet zoveel druk op mezelf moet leggen. Ik denk dat ik voor ‘mooi’ kies, want ik heb echt een prachtig jaar achter de rug =D

Reply
Linda

Volwassen. Ik het het gevoel in 2011 volwassen te zijn geworden. Ik heb in ieder geval volwassen keuzes gemaakt door te trouwen, te kiezen voor een kindje en te stoppen met roken.

Reply
Ines

Mijn woord voor 2011 is helemaal verandering.
Dankzij school (nu aan hoger onderwijs toegekomen) is er veel veranderd. En ik voel mij 100x beter in mijn vel dankzij deze verandering.

Voor 2012 heb ik nog geen woord, dat kom ik wel onderweg tegen 😉

Reply
Mylene

Ik heb in 2011 veel spannende nieuwe dingen gedaan, dus voor 2011 kies ik ‘uitdagingen’. Dit jaar wordt het ‘groeien’, omdat ik nog meer van mezelf wil laten zien en beter wil worden in de dingen die ik leuk vind.

Reply
Linn

Pfoe, dat is een goeie!
Voor 2011 is dat toch wel ’tegenslag’, in de zin van een aantal overlijdens, een ziekenhuisopname, andere tegenslagen rondom verschillende dingen. Let’s hope dat het in 2012 omgezet kan worden naar ‘succes’ en dan met name gericht op school 🙂

Reply
Bibiane

Mijn woord voor 2011: vallen en opstaan (zijn eigenlijk meer woorden, maar kom), omdat het een heel heftig jaar was, maar ik ben ook dichter naar mezelf toe gegroeid en ook in mijn relatie.
Voor 2012 kies ik: avontuur. Ik droom al jaren van afstuderen, nu gaat het eindelijk gebeuren. Ook ga ik op Erasmus, wat een heel avontuur zal worden voor me 🙂

Reply
Esra

Wat in de laatste maanden van 2011 een sleutelwoord is geworden voor mij is verlegenheid. En ik denk dat ik dat in 2012 maar eens moet gaan veranderen in spontaniteit.

Fijn 2012!

Reply
fairytalegirl

2011 ook loslaten. Ik heb pukkelpop meegemaakt, waar ik werd geconfronteerd met de dood. Ook mijn buur is in het voorbije jaar overleden in een brand. Er zijn veel mensen gestorven in de nabije omgeving, wat me serieus heeft doen nadenken.
Het woord van 2012 wordt voor mij: zelfstandig.
Ik ga samenwonen met mijn vriend, dus zal snel zien hoe zelfstandig wij kunnen zijn!

Ik ben benieuwd naar de verslagen over het trouwen!

Grtjs

Reply
Mandy

Pfoe! Lastig om een woord te kiezen. Liefde is zeker een hele goede, maar ik zou misschien ook bij alles iets minder perfectionistisch moeten zijn…

Reply
Caroline

Ik denk dat het voor mij het zelfde woord word als 2011. Voor mij was 2011 ook een jaar van veel loslaten.
Maar denk dat het 2012 nog veel meer word, op zoek naar een nieuwe baan en als het een beetje mee zit een eigen huisje!

Liefs

Reply
Nicole

Eigenlijk hetzelfde. Mijn 2011 was ook loslaten: oma overlijden en een vriendin los gelaten.
Mijn 2012 wordt ook liefde vanwege het trouwen! YAY!

Reply
Liann.

Mooi geschreven!
‘Loslaten’ is voor mij ook erg toepasselijk op het afgelopen jaar.
Ik denk dat ‘balans’ en ‘accepteren’ goed bij 2012 zouden kunnen gaan passen voor mij. Het is wel de bedoeling in ieder geval 🙂

Reply
Annouska

Als ik een woord voor 2011 moet kiezen dan is het: Leerproces. Ik heb het afgelopen jaar zoveel door therapie en school over mezelf en mijn werk geleerd dat ik soms moeite heb om het te verwerken haha.

Voor 2012 Geluk.

Reply
My Thoughts Words and Life

Wauw, das wel een mooie manier van omschrijven.

2011 èn 2012 zouden voor mij het woord ‘veranderingen’ hebben.
Er is zoveel veranderd, ik ben zoveel veranderd. Wat ik kan doen is aan het veranderen. Het veranderen zal doorgaan in dit jaar…

Reply
bianca

ik heb er echt heel lang over na gedacht en ik zou het echt niet weten. Eigenlijk is jouw woord ook wel heel erg toepasselijk op mezelf. Alle punten die je omschrijft heb ik ook min of meer moeten doen maar dan net iets anders. Ik moet echt leren dingen sneller los te kunnen laten…. want ik merk die dingen ook gelijk aan mijn lichaam. Erg mooi omschreven

Reply
appelig

Oei, moeilijk. Voor 2011 zou het dan een klein zinnetje worden ´Yes, I can´. Ik kan een blog opzetten en bijhouden, ik kan herstellen van 2 operaties en ik kan boetseren, creatief zijn en mijn fantasie gebruiken.
Voor 2012 wordt het voor mij ook liefde. Liefde voor mijn vriend met wie ik binnenkort een partnerregistratie ga doen (ook een soort trouwen zeg maar).

Reply
Joyce

Voor 2011 zou ik ook kiezen voor loslaten. En dan vooral mijn werk loslaten..

In 2012 wordt het Sociaal.
Moet me echt eens dwingen wat meer tijd te steken in vrienden en familie.

Reply
Kelly

Ik voel me net zoals jij, ik heb ook bepaalde dingen los moeten laten die me best wel zwaar viel, maar toen ontmoete ik mijn vriendje die mijn leven voorgoed heeft veranderd.

Proficiat met de trouw trouwens ! (yeah)

Reply
Manon

Wat een prachtige compacte, maar vooral rustige site heb je. Ik ben blij dat ik je gevonden heb! Ik heb ook mijn baan losgelaten in 2011, nu ga ik iets zoeken waar ik ECHT voor wil gaan!

Reply
Michelle

Voor 2011 zou ik het woord keuzes kiezen. 2011 was toch wel een jaar waar ik zelf keuzes heb gemaakt, doen wat ik wil, zelf meer beslissingen nemen. Waarschijnlijk zullen straks nog veel meer woorden bij mij opkomen, maar voor nu blijf ik bij keuzes. Voor 2012 zou ik het woord gelukkig willen kiezen. Gelukkig zijn met wat ik doe, met wie ik ben en met wat en wie ik mijn tijd indeel.

Reply
Ilja

Eigenlijk kloppen deze twee woorden ook heel goed voor mij. In 2011 moest ik mijn vriend loslaten, omdat het voor hem niet meer werkte. En ik hoop in 2012 weer liefde te vinden. Ten eerste er weer in geloven en mezelf en familie/vrienden liefhebben en verder zien we wel wat er op mijn pad komt..

Reply
Roxanne

Voor 2011 zou ik gaan voor: intens.
2012 zou ik liever gaan voor: succesvol, omdat ik graag wil afstuderen en dan veel succes en geluk nodig heb! 🙂

Reply
Bodine

Voor 2011 kies ik ‘minderen’ omdat ik een beetje doorsloeg in het teveel willen doen en moest leren te kunnen minderen in alles wat ik deed. 2012 wordt ‘ik’. Een jaar waarin ik vooral moet letten op wat goed voor me is en waar ik me goed bij voel.

Reply
Anke

Loslaten, ik heb er zelf ook wel eens moeite mee. Fijn dat dat je gelukt is in 2011. Mijn woord voor 2011 zou ik echt niet weten, misschien iets van aanpassen, back to basics ofzo. Voor 2012 wordt het hopelijk avontuur, ontdekkingsreis 🙂

Reply
Dina

Ja, loslaten vind ik ook een goed woord om 2011 mee te beschrijven. Mensen verloren en dus los moeten laten, maar ook “vriendschappen” beïndigd.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *