Als ik 2011 in 1 woord zou moeten omschrijven dan was het wel loslaten. Ik moest mijn eerste baan loslaten en aan mezelf denken. Ik moet mijn twijfels en onzekerheden loslaten en geloven in mezelf. Sommige ‘vrienden’ moest ik uit mijn leven verwijderen omdat ze gewoon iets negatiefs in mijn leven waren.

In 2012 wordt het woord liefde. En daarmee bedoel ik ons aanstaande trouwen (waar later nog een update over komt), liefde voor vrienden en familie, voor mijn baan, voor mezelf en voor mijn hobby’s die ik vaker moet uitoefenen.

Welke woord zou jij kiezen voor 2011 en 2012?

0
43 reacties

43 thoughts on “One word

 1. Rianne schreef:

  Jeetje; ik kan niet eens kiezen! In 2011 heb ik vooral geleerd dat ik niet zoveel druk op mezelf moet leggen. Ik denk dat ik voor ‘mooi’ kies, want ik heb echt een prachtig jaar achter de rug =D

 2. Linda schreef:

  Volwassen. Ik het het gevoel in 2011 volwassen te zijn geworden. Ik heb in ieder geval volwassen keuzes gemaakt door te trouwen, te kiezen voor een kindje en te stoppen met roken.

 3. Ines schreef:

  Mijn woord voor 2011 is helemaal verandering.
  Dankzij school (nu aan hoger onderwijs toegekomen) is er veel veranderd. En ik voel mij 100x beter in mijn vel dankzij deze verandering.

  Voor 2012 heb ik nog geen woord, dat kom ik wel onderweg tegen ๐Ÿ˜‰

 4. Dagmar schreef:

  Wat leuk dat jullie gaan trouwen! Mijn woord van 2011 was volwassen, en 2012 wordt hopelijk stabiel ๐Ÿ™‚

 5. Rosanneke schreef:

  Mijn woord voor 2011 zou zijn: volwassen
  Mijn woord voor 2012 wordt hopelijk: licht!

 6. Lies schreef:

  Dat is echt heel mooi! Ik hoop dat er in 2012 veel liefde op je pas komt! (love)

 7. Ariadnesdraad schreef:

  2011 : tristesse
  2012 : veerkracht

 8. Samia schreef:

  Mooi geschreven… ๐Ÿ™‚
  2011 zou voor mij zijn: ontdekken
  2012 wordt: stabiliteit

 9. Mylene schreef:

  Ik heb in 2011 veel spannende nieuwe dingen gedaan, dus voor 2011 kies ik ‘uitdagingen’. Dit jaar wordt het ‘groeien’, omdat ik nog meer van mezelf wil laten zien en beter wil worden in de dingen die ik leuk vind.

 10. Linn schreef:

  Pfoe, dat is een goeie!
  Voor 2011 is dat toch wel ‘tegenslag’, in de zin van een aantal overlijdens, een ziekenhuisopname, andere tegenslagen rondom verschillende dingen. Let’s hope dat het in 2012 omgezet kan worden naar ‘succes’ en dan met name gericht op school ๐Ÿ™‚

 11. scarlett schreef:

  2011: crap.
  2012: livemydream ( oh dear, nu cheat ik he. dream dan maar)

  Leuke post xxx

 12. Bibiane schreef:

  Mijn woord voor 2011: vallen en opstaan (zijn eigenlijk meer woorden, maar kom), omdat het een heel heftig jaar was, maar ik ben ook dichter naar mezelf toe gegroeid en ook in mijn relatie.
  Voor 2012 kies ik: avontuur. Ik droom al jaren van afstuderen, nu gaat het eindelijk gebeuren. Ook ga ik op Erasmus, wat een heel avontuur zal worden voor me ๐Ÿ™‚

 13. Esra schreef:

  Wat in de laatste maanden van 2011 een sleutelwoord is geworden voor mij is verlegenheid. En ik denk dat ik dat in 2012 maar eens moet gaan veranderen in spontaniteit.

  Fijn 2012!

 14. Amanda schreef:

  2011: Heftig en emotioneel jaar
  2012: Ontspannen

 15. fairytalegirl schreef:

  2011 ook loslaten. Ik heb pukkelpop meegemaakt, waar ik werd geconfronteerd met de dood. Ook mijn buur is in het voorbije jaar overleden in een brand. Er zijn veel mensen gestorven in de nabije omgeving, wat me serieus heeft doen nadenken.
  Het woord van 2012 wordt voor mij: zelfstandig.
  Ik ga samenwonen met mijn vriend, dus zal snel zien hoe zelfstandig wij kunnen zijn!

  Ik ben benieuwd naar de verslagen over het trouwen!

  Grtjs

 16. Mandy schreef:

  Pfoe! Lastig om een woord te kiezen. Liefde is zeker een hele goede, maar ik zou misschien ook bij alles iets minder perfectionistisch moeten zijn…

 17. Caroline schreef:

  Ik denk dat het voor mij het zelfde woord word als 2011. Voor mij was 2011 ook een jaar van veel loslaten.
  Maar denk dat het 2012 nog veel meer word, op zoek naar een nieuwe baan en als het een beetje mee zit een eigen huisje!

  Liefs

 18. Aimee schreef:

  Mijn woord voor 2012 is: Genieten.

 19. Josephine schreef:

  Wow. Zo’n kort iets, maar met een hele grote inhoud. Knap gezegd, echt mooi!

 20. Billy schreef:

  geen idee, Saskia
  Misschien gewoon “blijven genieten”

  ๐Ÿ˜‰

 21. Nicole schreef:

  Eigenlijk hetzelfde. Mijn 2011 was ook loslaten: oma overlijden en een vriendin los gelaten.
  Mijn 2012 wordt ook liefde vanwege het trouwen! YAY!

 22. Nicole schreef:

  Mijn woord voor 2011 zou zijn: werkstress

  En mijn woord(en) voor 2012: positief denken!

 23. Liann. schreef:

  Mooi geschreven!
  ‘Loslaten’ is voor mij ook erg toepasselijk op het afgelopen jaar.
  Ik denk dat ‘balans’ en ‘accepteren’ goed bij 2012 zouden kunnen gaan passen voor mij. Het is wel de bedoeling in ieder geval ๐Ÿ™‚

 24. Annouska schreef:

  Als ik een woord voor 2011 moet kiezen dan is het: Leerproces. Ik heb het afgelopen jaar zoveel door therapie en school over mezelf en mijn werk geleerd dat ik soms moeite heb om het te verwerken haha.

  Voor 2012 Geluk.

 25. Danielle schreef:

  Wow! Wat een inspirerende blog! Mijn woord voor 2012 wordt doorzetten… (^)

 26. Wauw, das wel een mooie manier van omschrijven.

  2011 รจn 2012 zouden voor mij het woord ‘veranderingen’ hebben.
  Er is zoveel veranderd, ik ben zoveel veranderd. Wat ik kan doen is aan het veranderen. Het veranderen zal doorgaan in dit jaar…

 27. laura schreef:

  ik denk dat bij mij de WOORDEN: voor het eerst, het beste passen.

 28. bianca schreef:

  ik heb er echt heel lang over na gedacht en ik zou het echt niet weten. Eigenlijk is jouw woord ook wel heel erg toepasselijk op mezelf. Alle punten die je omschrijft heb ik ook min of meer moeten doen maar dan net iets anders. Ik moet echt leren dingen sneller los te kunnen laten…. want ik merk die dingen ook gelijk aan mijn lichaam. Erg mooi omschreven

 29. appelig schreef:

  Oei, moeilijk. Voor 2011 zou het dan een klein zinnetje worden ยดYes, I canยด. Ik kan een blog opzetten en bijhouden, ik kan herstellen van 2 operaties en ik kan boetseren, creatief zijn en mijn fantasie gebruiken.
  Voor 2012 wordt het voor mij ook liefde. Liefde voor mijn vriend met wie ik binnenkort een partnerregistratie ga doen (ook een soort trouwen zeg maar).

 30. Eva schreef:

  Ik denk dat loslaten voor mij voor volgend jaar erg van toepassing is en zal zijn.

 31. Lauradenkt schreef:

  God, ik zou het niet weten eigenlijk. Zeker voor 2012 niet!

 32. Joyce schreef:

  Voor 2011 zou ik ook kiezen voor loslaten. En dan vooral mijn werk loslaten..

  In 2012 wordt het Sociaal.
  Moet me echt eens dwingen wat meer tijd te steken in vrienden en familie.

 33. Kelly schreef:

  Ik voel me net zoals jij, ik heb ook bepaalde dingen los moeten laten die me best wel zwaar viel, maar toen ontmoete ik mijn vriendje die mijn leven voorgoed heeft veranderd.

  Proficiat met de trouw trouwens ! (yeah)

 34. Manon schreef:

  Wat een prachtige compacte, maar vooral rustige site heb je. Ik ben blij dat ik je gevonden heb! Ik heb ook mijn baan losgelaten in 2011, nu ga ik iets zoeken waar ik ECHT voor wil gaan!

 35. Michelle schreef:

  Voor 2011 zou ik het woord keuzes kiezen. 2011 was toch wel een jaar waar ik zelf keuzes heb gemaakt, doen wat ik wil, zelf meer beslissingen nemen. Waarschijnlijk zullen straks nog veel meer woorden bij mij opkomen, maar voor nu blijf ik bij keuzes. Voor 2012 zou ik het woord gelukkig willen kiezen. Gelukkig zijn met wat ik doe, met wie ik ben en met wat en wie ik mijn tijd indeel.

 36. Ilja schreef:

  Eigenlijk kloppen deze twee woorden ook heel goed voor mij. In 2011 moest ik mijn vriend loslaten, omdat het voor hem niet meer werkte. En ik hoop in 2012 weer liefde te vinden. Ten eerste er weer in geloven en mezelf en familie/vrienden liefhebben en verder zien we wel wat er op mijn pad komt..

 37. Elisa schreef:

  Mooi blogje mijn woord voor 2012 word balans, dit hoop ik te vinden

 38. Annet schreef:

  Wow wat mooi! 2011 zou ik zeggen hooggevoeligheid en 2012 bloeien!

 39. Roxanne schreef:

  Voor 2011 zou ik gaan voor: intens.
  2012 zou ik liever gaan voor: succesvol, omdat ik graag wil afstuderen en dan veel succes en geluk nodig heb! ๐Ÿ™‚

 40. Bodine schreef:

  Voor 2011 kies ik ‘minderen’ omdat ik een beetje doorsloeg in het teveel willen doen en moest leren te kunnen minderen in alles wat ik deed. 2012 wordt ‘ik’. Een jaar waarin ik vooral moet letten op wat goed voor me is en waar ik me goed bij voel.

 41. Anke schreef:

  Loslaten, ik heb er zelf ook wel eens moeite mee. Fijn dat dat je gelukt is in 2011. Mijn woord voor 2011 zou ik echt niet weten, misschien iets van aanpassen, back to basics ofzo. Voor 2012 wordt het hopelijk avontuur, ontdekkingsreis ๐Ÿ™‚

 42. Suzanne schreef:

  Hey wat een goed idee!

  Mijn woord voor 2011: uitdaging
  Mijn 2 woorden voor 2012: kiezen, samen

 43. Dina schreef:

  Ja, loslaten vind ik ook een goed woord om 2011 mee te beschrijven. Mensen verloren en dus los moeten laten, maar ook “vriendschappen” beรฏndigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *