Change

De laatste tijd ben ik bezig met veranderingen. Veranderingen in mijn leefgewoonte. Nu ik ander werk heb met andere werktijden wil ik graag wat meer dingen gaan toepassen, ook voor mijn gezondheid.

Mijn eetpatroon
Ik wil gezonder en regelmatiger gaan eten. Vandaar dat ik een eetschema heb opgesteld. Even kijken of dit ook gaat werken, dus de komende tijd is alles even uitproberen.


Meditatie, Yoga en conditie
Deze doelen staan in mijn 11 doelen voor 2011 en ben ik maar deels mee begonnen. Ik doe het niet dagelijks, iets wat ik wel graag wil. Hiervoor heb ik ook een schema opgesteld waar ik vanaf volgende week mee ga beginnen. Elke ochtend ga ik aan Yoga doen (zonnengroet) elke avond als ik thuis kom ga ik steppen en daarna douche. En ik ga mediteren elke avond voordat ik ga slapen om toch even een rustpuntje te hebben.

Vroeger naar bed
Nou ik 2 dagen ben ziek geweest lag ik al heerlijk vroeg in bed en dit ga ik zeker doorvoeren voor elke avond. Misschien dat het 1 enkele avond niet lukt maar ik ga het zoveel mogelijk proberen. Gewoon even relaxen in bed, zodat ik makkelijker in slaap ga komen.

Vrije dagen
Op mijn vrije dag (Woensdag) en de ochtenden (de hele week) ga ik een stuk rustiger aan doen. Hiervoor heb ik ook een schema opgesteld wat ik zoal ga doen. Hoewel het sommige weken niet haalbaar gaat zijn door werk (ochtend besprekingen) ga ik me hier zoveel mogelijk aan houden zodat ik wel de rust neem voor mezelf. Ook ga ik op werk navragen hoeveel vrije dagen ik heb zodat ik de dagen een beetje kan gaan inplannen als ik een drukke week/weken heb gehad of ga krijgen.

Schrijven & lezen
Ik ga in de weekenden meer tijd nemen om te lezen. Om artikels te schrijven en aan mijn boek te werken. Gewoon ontspanning en erg leuk om te doen, mits ik er de tijd voor maak.

21 reacties op “Change

 1. Dat zijn mooie doelen.
  Vooral de rust inbouwen in je leven. Eigenlijk zou ik dat ook eens wat meer moeten doen, maar dat lukt op dit moment nog niet echt.
  Succes ermee!

 2. Haha succes! Ik doe lekker niet aan doelen, dan hoef ik me ook nergens aan te houden en heb ik ook geen teleurstelling als het niet gelukt is. Gezond en gelukkig ben ik allemaal al :).

 3. Het werk op de bso (tenminste jij werkt toch op en bso?) heeft veel voordelen; vrije ochtenden buiten de vakanties. Daar kan je volledig op rust en reinheid focussen om het zo te noemen. Ik hoop voor je dat het je komende tijd goed af gaat en je veranderingen nog meer positieve punten in je leven gaat opleveren. Succes meid.

 4. Mooie doelen, hopelijk zijn ze haalbaar. Ik denk ook wel dat je wat rust kan gebruiken, je bent de laatste tijd zo vaak ziek geweest! Wel goed voor jezelf zorgen hoor ๐Ÿ˜‰ En nu ook met die nieuwe lijstjes, het is een mooi voornemen maar het moet je geen druk opleveren als in “ik moet het halen” ๐Ÿ˜‰

  1. Zeker waar! Moet ook niet een ‘ik moet het halen’ worden maar meer dat ik wat bewuster bezig ben met deze doelen. Ben de afgelopen tijd gewoon vaak ziek geweest door de stress met andere baan e.d. Werkt altijd op m’n buik, maag en hoofd. Erg vervelend maar daar komt nu verandering in aangezien ik het super naar m’n zin heb ๐Ÿ™‚ en weinig stress heb.

 5. grappig.. ik merk dat ik zelf ook toe ben aan veranderingen en ik ben nog een beetje zoekende wat.. Op 9 april wordt er op de sportschool een masterclass yoga gegeven en daarvoor heb ik mezelf opgegeven. Ik ben reuze nieuwsgierig wat me dat gaat opbrengen. Ook het schrijven staat hoog op mijn lijstje. Met dat lijstje doe ik trouwens veel te weinig ๐Ÿ˜‰
  Heel veel succes met deze doelen!

 6. Mooie punten!
  Ik wil ook graag gezonder eten maar ik heb altijd zoveel trek dat ik der helemaal gek van wordt hihi..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *