Weten jullie nog dat ik een post scheef eind December 2010 met 11 doelen voor 2011? Nee? Nou ik was ze dus ook vergeten – oeps, vandaar dat het me toch even leuk lijkt weer nieuw leven te blazen in de doelen. Aangezien het lijstje ook op mijn My Life List staat en ik toch graag zoveel mogelijk wil behalen van deze gestelde doelen. Met deze lijst gaat het sowieso de goede kant op.01. Meer doen aan Yoga, meditatie & conditie
Oke, hier is dus weinig van gekomen. Wel ben ik meer bezig met mijn conditie, hoewel het hardlopen er voor mij voorlopig even niet inzit (door een complicatie met m’n voeten) Erg jammer maar mijn conditie hou ik nu op andere manieren op pijl. Ook wil ik graag meer gaan mediteren.

02. Mijn vrije dagen meer voor mezelf doen
Dit gaat zeker heel erg goed. Op mijn vrije dagen neem ik echt tijd voor mezelf en kies ik vaker voor iets ontspannends. Geen werk, niet met werk bezig zijn, geen cleaning maddness meer maar gewoon relaxen.03. Meer dingen ondernemen met vrienden/vriend
Ik denk dat dit maar deels is gelukt en dit ook zo blijft. Door het drukke leven van mijzelf en andere is het gewoon niet mogelijk veel dingen te ondernemen. Met m’n vriend wil ik aankomende tijd wel meer dingen ondernemen maar heb het de laatste weken rustig aan gedaan door mijn buik-gedoe.

04. Gaan schrijven aan mijn eigen boek
Oke. Nee. Geen letter heb ik nog gedaan wat wel echt zonde is aangezien ik een heel goed thriller verhaal in mijn hoofd heb. Edit: misschien dat ik hier in mijn vakantie aan ga beginnen.

05. Meer genieten van m’n werk en een rustiger werktempo aannemen
Zeker gelukt, hoewel het werktempo soms nog te hoog ligt maar ben er mee bezig dit zover mogelijk te veranderen. Ik geniet meer, ben op een andere manier bezig met werken en probeer het op mijn manier te doen. En het schijnt te werken aangezien ik veel complimentjes krijg.

06. Minder piekeren/stressen of me zorgen maken
Is voor nu gelukt, hoewel ik dit niet kan zeggen over de eerste paar maanden van 2011. Mede door de wisseling van baan. Ik probeer me nu wel minder druk om dingen te maken en alles op z’n beloop te laten. Niet alles valt te regelen wat het leven ook wel een stuk uitdagender maakt.

07. Meer genieten, ook van de kleine dingen
Ik geniet. Ik heb veel dingen in mijn leven waardoor ik kan genieten. Ook de kleine dingen. Ik probeer ik zoveel mogelijk positieve logjes te schrijven, wat me de afgelopen tijd aardig gelukt is. (o.a. Awesome List II, The five best decisions I have ever made, Things that make me happy II)

08. Meer gaan sparen
We zijn meer gaan sparen en dit voelt goed, aangezien we wat grote dingen hebben waarvoor we willen gaan sparen (o.a. trouwdag, vakanties)

09. Meer fruit eten en vitamines binnen krijgen
Ik eet elke dag fruit en krijg genoeg vitamines binnen. Bewust erop gaan letten heeft wel degelijk geholpen.

10. Een thuis studie beginnen of een andere taal beheersen
Beide niet gedaan, dit door mijn baan wisseling en de geruime aanbod aan cursussen die ik vanuit werk aangeboden krijg. Misschien wel iets voor in de toekomst maar zeker niet nu.

11. Meer de tijd nemen me op te tutten
Ik besteed meer aandacht aan wat ik aantrek, hoe ik mijn make-up & haar doe. Hoewel ik vroeger heel snel alles aantrok en wat mascara op m’n ogen smeerde neem ik nu meer de tijd om me op te doffen. Vooral als we naar een speciale gelegenheid gaan vind ik het heerlijk.

.

Maar ik heb gelukkig nog zo’n 2.5 maand om de doelen die niet behaald zijn zoveel mogelijk wel te behalen.

0
29 reacties

29 thoughts on “11 doelen voor 2011 – Hoe staat het met deze doelen?

 1. Madrina schreef:

  Veel succes nog met de rest van de doelen! Ze komen wel in orde!

 2. Aleida schreef:

  Blijft een heel mooi lijstje meis, veel succes de laatste maandjes!

 3. Karen schreef:

  “tijd zat” en “waarom nu al een blog over iets dat nog niet lang geleden is gebeurd” waren de gedachten die door mijn hoofd spookten. En toen las ik daar “2,5 maand”… Als je minstens 1 doel hebt behaald, heb je waarschijnlijk al meer behaald dan alle andere mensen die ook zo’n lijst hebben opgesteld 😀 succes! 😀

 4. Nicole schreef:

  Leuk dat je jezelf dit hebt voorgenomen! Ook al heb je niet alles gedaan, het is toch goed dat je er aandacht aan hebt besteed en het is nooit te laat om eraan te beginnen 🙂

 5. Lisanne schreef:

  Je hebt inderdaad best veel gehaald, al zeg ik het zelf! 🙂

  En wat een prachtige foto trouwens, die bovenaan je post!

 6. Kelly schreef:

  Goed zo! Ik ben ook met yoga bezig maar meer voor ontspanning omdat ik veel spanning mee maak de laatste tijd, heerlijk is dan zo’n yoga. Conditie ben ik ook dit keer mee aan de gang gegaan je gaat er helemaal beter door voelen he?

 7. Caithlin schreef:

  Ik maak altijd voornemens die ik iet nakom. Jij bent al goed op weg!

 8. Jennifer schreef:

  Leuk om te lezen!

 9. Michelle schreef:

  Leuk dat je een lijstje had gemaakt, je hebt er leuke/inspirerende dingen op staan.Ik ben zelf ook zo’n lijstjes persoon ^^

 10. Anja schreef:

  Het leukste vind ik nog wel, dat het grootste deel van de doelen wÊl is gelukt, en dat terwijl je er niet aan gedacht had. Toch iets wat je echt wou, dus!

 11. bianca schreef:

  Je hebt dan wel niet alle doelen gehaald maar zeker wel een heleboel :D… Vraag me gelijk bij deze af of ik ook niet zo’n lijstje had haha

 12. Elisabeth schreef:

  Een erg leuk blogje zo 🙂

 13. Danielle schreef:

  Je geniet! En dat is het belangrijkste! Want dan komt de rest toch ook eigenlijk vanzelf? En je hebt zoveel doelen opgesteld, natuurlijk kan dan niet alles in een keer goed lukken. Maar je bent al zo goed bezig, ik ben trots op je!!

 14. Liann. schreef:

  Je bent goed bezig meid!

 15. Annet schreef:

  Wow wat knap van wat je hebt gepresteerd! Mediteren wilde ik ook meer gaan doen, maar lukte niet echt. Wat ik je kan aanraden is een ‘slaap lekker’ meditatie voor het slapen of de ademhalingsoefening. Het zijn kleine momentjes waarbij je ff alles los kan laten & je op kan pikken als je het nodig bent. Ik heb een cd gekregen van mindfulness voor kinderen & ik zet deze soms aan. Het is niet kinderlijk, maar ideaal om mee te beginnen en echt niet moeilijk! (stilzitten als een kikker: http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/stilzitten-als-een-kikker-cd/1001004010209268/index.html)

  1. SAS schreef:

   Thanks voor de tip, ik ga zeker even kijken!

 16. HansDeZwans schreef:

  Ik heb ook al enkele jaren een volledig scenario van een boek in mijn hoofd zitten. Ben er al aan begonnen maar het ligt nu weer een tijdje stil. Het nadeel is dat men er veel tijd voor nodig heeft en dat is tegenwoordig een probleem.

 17. Henrike schreef:

  Dat mediteren lijkt me echt lastig, ik heb er helemaal geen tijd voor (:

 18. Claire schreef:

  Jaa je kunt natuurlijk meedoen aan NaNoWriMo! Leuk logje Saskia, en je hebt al behoorlijk veel ‘gehaald’!

 19. Suzanne schreef:

  Je bent hartstikke goed bezig! En schrijven dat boek…want ik ben nieuwsgierig 😉

 20. Ann schreef:

  Oooh 2,5 maand, tijd zat om je doelen nog te behalen 😉 Spaarcentje voor trouwen is inderdaad wel nodig/handig ja, zelfs met gratis trouwen is het nog duur! :/

 21. Lauradenkt schreef:

  Nou, ik vind dat je het goed doet hoor en aangezien je nog 2,5 maand hebt, komt het vast goed 🙂

 22. Roxanne schreef:

  Punt 4: is het geen idee om mee te doen aan NaNoWriMo? (www.nanowrimo.org) Dan kom je er misschien als nog aan toe!

  1. SAS schreef:

   Daar heb ik ook al over gedacht, maar ik heb er nu gewoon weg geen tijd voor jammer genoeg. Maar bedankt voor de tip!

 23. Sander schreef:

  Begin op 1 november met je boek, dan heb je in ieder geval een flink aantal mensen die met je meedoen!

 24. Dominic schreef:

  je gaat er gerust komen saskia, alleen nog een boek schrijven in het spaans en je bent er van af dit jaar! 🙂 Veel courage!
  groetjes

 25. Anke schreef:

  Ondanks dat je de lijst vergeten was heb je volgens mij toch behoorlijk wat doelen gehaald! Goed bezig!!

 26. Caroline schreef:

  Dank zij jou blog zit ik te denken aan mijn voornemens lijstjes.. Daar stonden maar twee dingen op.. maar volgens mij is er maar weinig van gekomen..
  Toch eens terug gaan kijken 😉

  Thnx voor de tip.
  Je hebt zelf wel al veel dingen behaald. Sommige vergen best veel tijd/energie.. Mooie lijst!

  Liefs!!

 27. jessy schreef:

  Erg leuk dit artikel! ik heb veel voornemens niet waar kunnen maken, ook had ik op mijn lijstje staan om meer met vrienden aftespreken dat is gelukkig wel gelukt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *