Positieve mindset: Hoe gebruik je affirmatiekaarten hiervoor?

Dit product is ter beschikking gesteld door Affirmatiekaarten voor kids

Positiviteit, iets wat zeker centraal staat in onze opvoeding maar ook sowieso in het dagelijks leven. ‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.’ Ik heb heel wat tools in mijn zak zitten doordat ik pedagogisch medewerkster ben, maar met je eigen kind is dat soms toch even zoeken. Ik moet soms met ‘een eigen sterke wil kind’ even tot 10 tellen. En soms tot 20.

Ik weet dat er affirmatiekaarten voor volwassenen waren, maar dus ook voor kinderen. Ik werd direct nieuwsgierig naar wat dit zou opleveren en werd ook enthousiast van de leuke vormgeving. Ik mocht het uittesten van Affirmatiekaarten voor kids. Benieuwd wat dit voor toevoeging had en op welke manier ik ze heb gebruikt? Lees dan hieronder verder.

Wat zijn affirmatiekaarten precies?

Affirmaties zijn positieve uitspraken of zinnen die kinderen kunnen helpen bij het opbouwen van hun zelfvertrouwen, het ontwikkelen van een positieve mindset en het bevorderen van een gezonde emotionele ontwikkeling. Deze krachtige tools zijn afkomstig uit de positieve psychologie en hebben een bewezen effect op het welzijn en de mentale veerkracht van kinderen. – Bron: affirmatiekaartenvoorkids

Iedere kaart bevat een positieve bevestiging die kinderen inspireert om te geloven in zichzelf en hun eigen unieke kwaliteiten en talenten te waarderen.

Klinkt goed toch? Het ontwikkelen van een positieve mindset en het opbouwen van zelfvertrouwen vind ik zelf 2 hele belangrijke eigenschappen voor een kind. Voor onze Noa juist nu hij in groep 1 zit erg waardevol en iets waar we zeker mee bezig zijn. Hij mag er zijn. Kom voor jezelf op. Wees jezelf en trek je eigen plan. Met woorden benoemen we al veel, wat Noa ook over neemt. Bij een tekening: ‘Is hij mooi of is hij mooi?’ Maar voor kinderen met visueel vrolijke plaatjes te werken (met tekst, aangezien Noa al kan lezen) leek me erg waardevol.

Inhoud van deze set

  • 30 kaarten, dubbelzijdig bedrukt, 400 g/m²
  • Afmetingen: 90 x 127 mm
  • Kleurrijke en vrolijke illustraties
  • Inclusief houten standaard waar de kaartjes in kunnen worden gezet
  • De kaarten worden geleverd in een handige bewaardoos

Ik ben erg tevreden over de affirmatiekaarten voor kids. Ze zijn van goede kwaliteit en ontzettend speel en vrolijk vormgegeven. Ook zit er genoeg variatie in zodat je over verschillende onderwerpen in gesprek kun gaan/blijven.

Inzetten van de affirmatiekaarten

Er zijn 3 manieren waarop je hem kan inzetten. Start de dag positief door een kaart te trekken (1). Creëer een momentje voor bedtijd om de dag te evalueren (2) of zet ze in tijdens momenten van angst en stress om het gerust te stellen en woorden te geven aan de angst of stress. (3)

Zelf hebben wij tot nu toe de kaarten ingezet om de dag mee te starten. Als einde van de dag heeft Noa altijd een klets momentje met papa in bed, wat voor hem goed werkt om zijn dag te verwerken. Ik kan me zeker voorstellen tijdens momenten van angst of stress dat dit een handig hulpmiddel is.

Hoe werkte de affirmatiekaarten voor ons?

Dan heb je natuurlijk benieuwd naar hoe wij het zelf hebben ervaren. Ik word altijd erg blij van dit soort kaarten en positiviteit maar het was de vraag of Noa er wat aan zou vinden. Niets was minder waar. Zodra hij uit bed beneden was werd er een kaart gekozen. Hij las hem dan, samen met mij op en we hadden het er kort over. Ook waarom hij de kaart koos en wat hij er die dag mee ging doen. Hij kwam er ook vaak zelf mee dat hij even een kaart wilde kiezen, ik merkte dat hij er dan even over wilde praten. Ook zaten er wat kleine kleurplaatjes in van de kaarten waar Noa mee aan de slag ging.

Al met al ben ik zeker positief over deze kaarten en kan het iedereen met kinderen en/of professionals aanraden. Het geeft net even een diepere kijk op de gevoelens van kinderen op een positieve manier. Is je interesse gewekt? Neem zeker een kijkje op affirmatiekaarten voor kids. Met de code verhuizen krijg je 20% korting.

Was je al bekend met affirmatiekaarten en gebruik jij ze wel eens?

5 reacties op “Positieve mindset: Hoe gebruik je affirmatiekaarten hiervoor?

  1. Ze zien er mooi uit! Ik had ze vroeger niet (Oma vertelt, hahaha) maar ik probeerde wel altijd om zo positief mogelijk in het leven te staan en dat door te geven aan mijn dochter. Is ook wel gelukt 🙂

  2. In mijn opleiding Maatschappelijk Werk werd er regelmatig gebruik gemaakt van affirmatiekaarten, bijvoorbeeld als ijsbreker om elkaar beter te leren kennen of jezelf. Dergelijke kaarten helpen inderdaad goed om een gesprek op gang te brengen, om te werken aan zelfkennis of vertrouwen. Eindeloze mogelijkheden om ermee aan de slag te gaan. Zelf heb ik ook dergelijke kaartjes in huis, namelijk ‘krachtkaartjes’ met een bijhorend boekje ‘Verhalen voor gevoelige oortjes’. Deze kocht ik tijdens mijn opleiding voor mezelf, ook voor de prachtige vormgeving. Nu kijk ik ernaar uit om ze over een paar jaar samen met ons dochtertje te ontdekken.

  3. Super leuk die kaarten! Ik denk dat onze D. er nog net iets te jong voor is, maar voor oudere kindjes vind ik dit echt een waardevol iets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *