How’s life? Het eerste half jaar van 2023

Hallo eerste half jaar van 2023. We zijn inmiddels alweer op de helft beland wat is het eigenlijk snel gegaan. Dit weekend staat in het teken van Noa zijn 4de verjaardag, volgende week is hij dan écht 4. Het is een eerste half jaar geweest van hoogtepunten en dieptepunten. Het was een gekke tijd waarin ik het gevoel had ‘geleefd’ te worden. Er gebeurde zóveel dingen dat het soms niet mee bij te houden was, hieronder probeer ik het samen te vatten. Ik hoop het laatste half jaar wat meer rust te ervaren.

Werk

Qua werk is er natuurlijk een hoop gebeurd. In Februari ben ik gestart bij mijn nieuwe werkgever, inmiddels een contract ophoging en een vast contract gekregen. Ik ben super blij op mijn plek en ben ondanks dat het spannend was, achteraf ontzettend blij met de overstap. Ik voel me onderdeel van een fijn team, vind VE werken een ontzettend leuke uitdaging en het past ook goed qua tijden bij mijn privé leven. Wel is het de afgelopen maanden erg druk geweest; veel nieuwe cursussen, vergaderingen en ook nog eens het afsluiten van het jaar voor de zomervakantie. Gelukkig volgende week nog maar één weekje te gaan en dan is het voorlopig even een fijne break. Zo welkom en zo aan toe.

Moederschap

Hoe is dit gebeurd? Ik knipperde met mijn ogen en mijn kleine baby is alweer 4 geworden 👀 Dit weekend vieren we zijn verjaardag & volgende week is hij dan écht 4. Er is een hoop gebeurd afgelopen tijd met zijn val van een paar weken terug en dit heeft echt wel zijn impact gehad op mijzelf. Ook het afscheid nemen op de opvang & het wennen op school… Kleine jongetjes worden groot. Ik ben mega trots hoe hij alles maar doet en lekker go with the flow is (ikzelf heb daar altijd moeite mee haha) Elke dag ben ik nog super dankbaar zijn mama te zijn en knijp mezelf dat dit gezin echt van mij is. Sommige dagen zijn zeker zwaar, ik lieg er niet om. Ik heb er eentje met een ontzettend sterke eigen wil en opvoeden is al heel wat maanden aan de gang. Écht opvoeden en consequent zijn.

Gezondheid

Deze is erg wisselend geweest. Veel last gehad van mijn PDS en slecht slapen bevorderd het ook niet echt. Wel maak ik steeds gezondere keuzes. Ik wandel wat vaker, probeer wat vaker een gezondere variant te pakken i.p.v. een koekje. Ik neem elke dag naar werk een shake mee. Eet veel fruit. Sinds mijn nieuwe werk ben ik hier wel bewuster mee om aan het gaan. Ik merk dat ik hierdoor zeker wel wat meer energie heb & alles wat beter kan handelen.

Persoonlijk

Hoe het met mij persoonlijk gaat? Heel wisselend eigenlijk. Ik slaap soms slecht en heb er betere nachten tussen zitten. Heb soms lichamelijke problemen door de stress van de afgelopen tijd en merk dat er soms zoveel in mijn hoofd zit. Overprikkeld. Oververmoeid. Een beetje op. Ik merk dat ik héél erg uitkijk naar de aankomende XXL vakantie waarbij ik hopelijk geheel kan opladen. Over het algemeen probeer ik veel mijn rust te pakken en ik merk dat dit zijn vruchten afwerpt. Ik kijk lekker veel serie, geniet in de tuin of ben lekker in huis aan het rommelen ter ontspanning. Ik luister muziek en probeer de balans goed te houden. Ik neem juist rust als ik er geen tijd voor lijk te hebben. Ook het feit dat ik meer en meer offline te vinden ben geeft zoveel meer rust en energie dat ik dit er zeker in ga houden. Ik geniet veel in de tuin, wandel veel of ben gewoon even lekker aan het niksen. ik probeer het schuldgevoel van me af te schudden als ik even wat ‘minder’ doe in mijn eigen ogen. De lat ligt lager en dat voelt zeker fijn.

En? Hoe is het met jullie?

Artikel idee

3 reacties op “How’s life? Het eerste half jaar van 2023

  1. Gezondheidsgewijs gaat het hier nog steeds niet denderend. Vandaar dat je zolang op reacties hebt moeten wachten. De uitputting houdt aan en dat heeft natuurlijk effect op mijn energiepeil, de toenemende pijnklachen (echt een vicieus cirkeltje) en concentratiepogingen. Ik moet mezelf er dus regelmatig aan herinneren dat ik mijn dagen niet mag laten definiëren door wat ik wel/niet heb kunnen doen maar hoe ik me mentaal voel. Ondertussen blijf ik natuurlijk gewoon koppig hopen dat er toch nog verbetering in gaat komen en ben ik heel dankbaar voor mijn vriendinnen die er niet mee inzitten om het bij afspraakjes rustig aan te doen in plaats van er een volgeplande dag van te maken.

  2. Gek, he? Dat het jaar alweer op de helft is. Ik moet ook nog steeds wennen aan mijn nieuwe baan hoewel het wel beter gaat. En verder heb ik het druk momenteel. En nog geen vakantie gepland. Daar moet ik eens even over nadenken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *