MOMlife | 4 jaar #kleinejongetjeswordengroot 🎈

Ik weet het nog als de dag van gisteren dat je op mijn buik werd gelegd direct na de geboorte. Een weekje eerder dan verwacht en na een voorspoedige bevalling. Een klein wezentje die voor altijd van ons zou zijn. Lang op gehoopt en eindelijk was je daar. Met 10 vingertjes en 10 teentjes. Al gelijk dik tevreden en na een aantal uren lekker thuis in de box dingen al aan het verkennen. De dag van gisteren en toch is dit precies vandaag 4 jaar geleden. Hierderdepiep! Van die kleine baby die net kon omrollen ben je nu een eigenwijze, praatgrage en zelfstandige peuter die nu een kleuter gaat worden na de zomervakantie. Ik knipper met mijn ogen en je bent weer gegroeid.

Als ik je zou moeten omschrijven in 10 woorden zou ik deze woorden kiezen

Vrolijk
Je bent eigenlijk altijd vrolijk, zelf na een nacht niet slapen. De keren dat je écht chagrijnig bent zijn op 2 handen te tellen en komt bijna niet voor. Dat maakt het zeker makkelijk de dagen door te komen, ook met minder nachtrust.

Energiek
Je bent echt een bezige bij. Stil zitten is niet geheel je ding hoewel je het wel met mate kan. Je bent het liefste lekker buiten aan het spelen, aan het rennen en springt graag op trampolines. Ook binnen zit je nooit stil en ben je altijd wel lekker aan het spelen. Fantasiespel of met ander speelgoed kan je je uren vermaken, mits je je lekker kan bewegen. Fietsen op je ‘snelle fiets’ (zoals je hem zelf noemt) gaat ook steeds beter en beter.

Vindingrijk
‘Ik heb een (ander)idee’ (inclusief vingertje opgestoken) Je hebt altijd wel een oplossing ergens voor. Ook om je zin door te drijven kom je met vindingrijke oplossingen om het toch voor elkaar te krijgen. ‘Als je nou dit & dit afspreken…’ Je probeert altijd zelf met oplossingen te komen of het net zo aan te passen dat het wel in je straatje past. Heel fijn in vele situaties maar soms ook zeker wel vermoeiend.

Temperamentvol
Als je je zin niet krijgt is soms het huis te klein. Huilen, brutaal doen… Er zit echt een vuurtje in je en als deze eruit komt moeten we je meestal even laten afkoelen. Gek dat dit alleen thuis is, aangezien het bij de opvang en/of oppas weinig tot niet voorkomt. Je kan echt wel boos worden als dingen niet lukken (op jou manier) of als je iets niet krijgt wat je wel wilt. Je laat goed van je horen en komt voor jezelf op.

Nieuwsgierig/leergierig
‘Mama, hoe werkt dit precies?’ Je wilt van alles weten hoe dingen werken, waarom ze zo werken en wat het precies doet. En je slaat deze informatie ook gretig op. Na 1 keer vertellen kan je het dagen erna nog precies vertellen. Hoe werkt een stoplicht? Waarom dit, waarom dat? We proberen je vragen te beantwoorden maar behoeden je soms ook voor de (te) vele informatie die je vraagt.

Sociaal
Je praat met iedereen. En met iedereen bedoel ik LETTERLIJK iedereen. Als we een boodschapje gaan doen heb je hele verhalen tegen poezen die we tegen komen, mensen buiten, de kassière, de buurman… We trekken er altijd wat uurtjes voor uit als we op stap gaan. Een snelle boodschap zit er met jou niet in. Ook met kinderen maak je super makkelijk contact en je past je snel en makkelijk aan.

Eigenwijs
Ach wat kan ik zeggen, de appel valt niet ver van de boom he? Ik ben zelf ook mega eigenwijs en dit heb jij ook over je. Vertel ik iets moet je het toch nog even checken of even extra herhalen. Want ja, wat nou als mama toch geen gelijk heeft of iets mist? Ook als we tegen je zeggen dat je ergens niet op moet klimmen omdat je anders valt doe je dit lekker toch. Want tsja, het zou zomaar ook goed kunnen gaan toch? Ook die 4de keer.

Durfal (en soms hierdoor onhandig)
Je durft echt alles en ziet nergens gevaar in. Een hoogwerker voor de deur, meneer klimt erin en gaat 28 meter hoog de lucht in. Hij ziet een (kinder)achtbaan, hup erin met opa. Het grote gedeelte voor kinderen in speelparadijzen, hij klimt zo overal in. Touwbruggen van grote hoogte, hoge glijbanen, ergens vanaf springen… Het kan hem niet hoger en gek genoeg. Hij zit niet voor niets altijd onder de schaafwonden en blauwe plekken. En verloor 3 tanden… 🫢

Zelfstandig
Je wil en kan al heel erg veel zelf. Je aankleden, zelf je jas dichtdoen, schoenen aan en zelf je fruit of groeten snijden. Je helpt graag overal bij en vind het fijn zoveel zelf te kunnen. Ondanks dat je het soms gewoon lekker ‘makkelijk vind’ om geholpen te worden ben je het liefste lekker zelf bezig met van alles zelf te regelen. ‘Ik doe het wel mama’ Heerlijk zo’n lekker bezig & zelfstandig kind.

Praatjesmaker
Zucht. Die mond van jou staat nooit stil. Soms tijdens het eten als we een serie op hebben staan kunnen we het niet eens verstaan. Je kletst de oren van ons hoofd met leuke verhalen, verhalen van maanden geleden of gewoon om even wat te delen wat je die dag hebt gedaan.

Gefeliciteerd lieve Noa met je 4de verjaardag 🎈
Blijf alsjeblieft je eigen unieke zelf en geniet van de wereld om je heen hoe je dit nu doet.
We houden van je, onvoorwaardelijk. 💖

5 reacties op “MOMlife | 4 jaar #kleinejongetjeswordengroot 🎈

  1. Wat een leuk idee om hem op basis van 10 kernwoorden te proberen omschrijven. Dat lijkt me nog niet zo simpel want ook na die 10 schieten je er ongetwijfeld nog meer woorden te binnen die een plaatsje in de lijst verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *