Monthly recap | Mei Highlights

Hij is er weer! Elk jaar in een ander jasje, maar met dit jasje ben ik eigenlijk wel blij. Een overzichtje met dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkiger maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Wel in een bewuster jasje gegoten. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Let’s start this month!

Mei was een drukke werkmaand waardoor ik de vrije tijd die ik had extra waardeerde. Ik luisterde naar de nieuwe CD van Ed, keek een nieuwe serie, genoot van fijne wandeldates, dates in het algemeen en boekte we onze vakantie. Verder stond het in het teken van de voorbereidingen van Noa zijn verjaardag, de kennismaking op school en zijn CJG afspraak. Kijken jullie mee naar deze volle maand?

+ Begon ik met het kijken van The Missing S1 & S2 πŸ“Ί
Het was weer tijd voor een nieuwe serie en ik koos voor The Missing. Een super goede keuze en echt een super toffe serie. Ik heb inmiddels seizoen 1 afgekeken en ik zal niets verklappen… maar ik zat met OPEN MOND de laatste aflevering te kijken en dat zegt wel wat. Hetzelfde geldt voor seizoen 2, waarbij de hoofdrolspelers heel anders waren en ook het verhaal. Maar man, wat zit deze serie goed in elkaar. Echt een aanrader. Lees hier meer over The Missing, te zien op Netflix. Nu dus gestart met het laatste seizoen.

Seizoen 1: Acht jaar geleden verdween de vijfjarige Oliver spoorloos tijdens een vakantie in Frankrijk. Zijn ouders Tony en Emily zijn radeloos. De Franse inspecteur Julien Baptiste is hun enige steun. De zaak neemt een schokkende wending wanneer Tony een verdachte op het spoor komt en het recht in eigen hand neemt… Acht jaar later ligt het huwelijk van Tony en Emily in duigen. Oliver is nog steeds spoorloos. Maar dan duikt er ineens nieuw bewijs op en zet Tony alles op alles om erachter te komen wat er met zijn zoontje is gebeurd… (bron: bol.com) Zie hier de trailer van Seizoen 1

Seizoen 2: In het 2e seizoen van deze serie zwerft een jonge vrouw doelloos door de straten van het Duitse stadje Eckhausen. Midden op het marktplein zakt ze in elkaar. De politie weet haar identiteit snel te achterhalen. Haar naam is Alice Webster en werd elf jaar geleden ontvoerd… Terwijl de politie op haar ontvoerders jaagt, wordt duidelijk dat de verdwijning van Alice Webster verband houdt met de verdwijning van een ander jong meisje: Sophie Giroux. Het was ex-rechercheur Julien Baptiste die haar verdwijning in 2003 onderzocht. Nu is hij vastbesloten om erachter te komen wat er met Sophie gebeurd is. De klok tikt… (bron: bol.com) Zie hier de trailer van seizoen 2

+ Genoot ik nog een weekje van de Meivakantie πŸ₯³
Ik genoot de eerste week van Mei nog van een weekje vakantie. Echt heerlijk om echt even tot rust te komen, vooral na een eerste (te) drukke vakantieweek. Ik had de 2de week (i.v.m. prik Noa) weinig gepland wat eigenlijk wel erg fijn was. Echt even bijkomen & genieten samen.

+ Het was een drukker dan druk maand @ werk πŸ₯±
God wat was Mei een drukke maand voor werk. Op werk in het algemeen maar ook vooral met extra vergaderingen, cursussen (allemaal in de avonden laat) en ook nog eens wat extra werken. Ik maakte dat ik extra genoot van de vrije tijd die ik had met een film/serie of lekker op de laptop. Juni wordt gelukkig een rustigere maand hoe het eruit ziet *klopt af

+ Ik begon met wandeldates samen met mijn bestie🚢🏼πŸ₯Ύ
Het was een Woensdag en ik lag op de bank serie te kijken. Ik voelde me met het moment beroerder en moeier worden dus besloot lekker te gaan wandelen met mooi weer. Ik wandelde ruim 3 kwartier en vroeg me af waarom ik dit niet vaker doe. Mijn vriendinnetje woon dichtbij, dus nu hebben we om de zoveel weken een wandeldate gepland! Of bij haar of mij in de buurt lekker bijkletsen, genieten van de natuur en de kilometers die we maken in goed gezeldschap. En daarna nog even een bakkie thee bij elkaar. Win-win en vind het super leuk dat we dit samen kunnen doen.

+ Bezig met Noa zijn verjaardag voorbereidingen & een nieuw jumpsuit πŸŽπŸ‘—
Traktatie. De laatste aankopen voor de versieringen. Extra kleine cadeautjes van Vinted stroomde binnen. Check, check dubbel check. Alles is nu ongeveer binnen voor zijn verjaardag en zijn cadeau lijstje hebben we samen afgemaakt. Tijd om de uitnodigingen te versturen en over een aantal weken samen zijn traktatie te maken. Een mijlpaal, na 4 jaar gaat hij weg bij een super fijn kinderdagverblijf. Op naar school. Een nieuwe start. En dan eigenlijk ook best voor ons gezin en hoe we de dagen gaan indelen. Het wordt een Spiderman thema feestje met versieringen, een taart van Spiderman en traktatie is er ook op afgestemd. Het is leuk deze voorbereidingen te doen en ben benieuwd of alles zo wordt als hoe ik het in mijn hoofd had. Ook ga ik nog wat DIY maken voor zijn verjaardag… Busy, busy, busy. Uiteraard komt er een uitgebreid artikel online als we zijn verjaardag hebben gevierd.

Ook heb ik al wat outfits gescoord voor meneer en voor mezelf voor zijn verjaardag. Hij kreeg van een vriendinnetje van me een super leuk shirtje en zelf heb ik ook nog wat dingen gekocht. Zoveel outfitten? Ja. Aangezien hij het bij de opvang viert, en 2x in het weekend. Ook koos hij zelf nog een outfit uit die hij vast en zeker wil dragen op zijn verjaardag. Voor mezelf kocht ik out of the box een jumpsuit-jurk. Even wennen maar wel super blij mee.

+ We boekten onze zomervakantie! β˜€οΈπŸ˜Ž
Yay we boekten onze zomervakantie trip! Richting Centerpars wederom, maar wel eentje waar we nog niet zijn geweest. Ik heb er echt super veel zin in om samen met mijn gezinnetje weer eventjes lekker weg te gaan. Dat wordt dus inkopen doen, inpakken en wegwezen! de voorpret is in ieder geval al begonnen.

+ Was het Moederdag 2023 πŸ’
Moederdag 2023. Ik vind het altijd weer een bijzondere dag waarbij ik even extra stil sta qua dankbaarheid. Het was een fijne ochtend met een lief cadeautje, lekker ontbijtje op bed en vele knuffels. Als je dan hoort ‘de liefste mama te zijn’ smelt je hart toch een beetje hoor.

+ Had ik weer wat leuke dates op de planning staan 😎
Leuke dates elke maand zijn toch wel een lichtpuntje hoor. We hadden met opa & oma een leuke ochtend bij de kinderboerderij alvast voor hun verjaardag. Noa heeft zich prima vermaakt met alle diertjes en de speeltuin. Ook ging ik zelf even uit lunchen met 2 vriendinnetjes. Heerlijk even bijkletsen onder het genot van lekker eten & een drankje.

+ Kochten we een nieuwe salontafel 🏑
We waren al tijden opzoek naar een nieuwe salontafel en deze hebben we eindelijk gevonden. We zochten een mooie ronde, maar wel functionele met een kind πŸ˜‰ Het is die op de foto geworden alleen een ander kleur bovenblad. Over een aantal maanden helaas pas leverbaar dus het is nog even wachten.

+ Werd ik verliefd op deze eethoek. Project ‘Help Saskia aan deze nieuw eethoek’ is van start! πŸ‘ŠπŸΌβœŠπŸΌ
In dezelfde winkel kwamen we deze eethoek tegen. HOLY! Een prachtige ronde tafel, ronde bank en onze stoelen die we nu al hebben zouden er perfect bijpassen. Operatie ik wil die eethoek hebben is dus van start gegaan. Dat wordt de aankomende tijd wat meer sparen en minder uitgeven om dit te realiseren met alle verbouwingsplannen @ de planning. Wish me luck. Of doneer allemaal een €1 op mijn rekening dan kom ik vast ook een heel eind πŸ˜‰ Noa hielp me al met €0.20 cent uit zijn eigen portemonnee πŸ’΅ Joe, zo komen we er wel.

🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡

Luisterde ik veel naar… πŸŽ™οΈ de nieuwe CD van Ed Sheeran

MOMents van Mei

Noa 3 jaar en 10 maanden πŸ‘¦πŸ»
Ik ben vooral dagelijks ontzettend aan het genieten van je ontwikkelingen. Je maakt weer sprong na sprong en we gaan echt al richting de 4. Dit komt zeker ook soms met driftbuien, brutaal zijn en echt opvoeden. Met het mooie weer is het fijn dat we extra vaak er even op uit kunnen of dat je heerlijk aan het spelen bent in de tuin. Deze maand wat spannende dingen wat ik zeker wel aan je merkte: uitsloven, uitproberen, wat dwarser. Hoort er allemaal bij. Ik ben vooral bewust bezig met genieten van de laatste maanden met je thuis voordat je naar school gaat. Straks géén mama dagen meer en die ga ik zeker ontzettend missen.

Je knippert met je ogen en je wordt alweer bijna 4.

Quotes van deze maand

‘Als ik 4 wordt moet ik 4 kaarsjes’ (en dit dan tot 10)
‘En als ik 100 ben heb ik gewonnen.

Tijdens het spelen met de ballon: ‘Dat was niet de afspraak’ (als het even niet gaat hoe hij het in zijn hoofd had)

Na het vallen van een opgeruimde doos: ‘Dat is even niet best’

Uit het niets aan tafel tijdens het eten: ‘Je bent de liefste mama van de hele wereld. I love you mommy’ πŸ₯ΉπŸ˜­

‘Ik doe de macaroni’

‘Ik heb alle knuffels uitgenodigd’ (alle knuffels in zijn bed voor het slapen gaan)

Tijdens het eten: ‘Ik ben aan het groeien…’

Ik stoot mijn teen en sta mijn schelden in te houden. Noa: ‘Rustig mama, rustig maar (met een hand op mijn schouder) Diep ademen het komt wel goed’

‘Toen ik nog 3 was’ *ouwemannenpraat

We hadden een hoogwerker voor de deur en Noa ging maar liefst 28 meter(!) de lucht in en vond het fantastisch ☁️ we gingen lekker veel naar speeltuinen toe πŸ› hij had weer een slechte slaapweek 😴 had hij zijn afspraak bij het CJG (hieronder uitgebreider verslagje) πŸ’‰ hadden we een kennismaking op zijn nieuwe school (ook hieronder te lezen) πŸ«πŸŽ’ hadden we bij de opvang een gesprek over zijn observatie, erg fijn gesprek & allemaal heel herkenbaar πŸ“ƒ waren we samen bezig zijn verlanglijstje te maken voor zijn 4de verjaardag 🎈 waren uiteraard de voorbereidingen voor zijn verjaardag in volle gang 🎁 was hij vaak in de tuin te vinden met zijn zand & watertafel 🏑 begonnen we weer opnieuw met zindelijkheid (hierover komt nog een uitgebreider blog online) 🧸 koos hij een eigen outfit uit in de winkel voor zijn verjaardag 🎽 hadden we een tandarts controle die geheel ok was 🦷 gingen we gezellig naar de kinderboerderij met opa & oma 🐐 waren we veel aan het fietsen met Noa en kan hij het nu echt goed. Oefening baart kunst 🚲 maakte Noa steeds meer & meer zijn eigen eten klaar, deze mama hoeft weinig meer te doen #stopdetijd πŸ”ͺ deden we veel spelletjes samen en was hij lekker creatief bezig πŸ–ŒοΈ

Mijlpalen en extra fijne momentjes van deze maand ✨

Noa naar het CJG πŸ’‰
De 4 jaars prik stond gepland in Mei. De laatste prik was alweer een tijdje geleden, was dus erg benieuwd nu hij ouder is hoe hij erop zou reageren. Ik als mama zijnde maak me daar natuurlijk ontzettend druk om en het was a piece of cake voor hem haha. Hij is gewogen, gemeten, deed de ogentest en alles was verder goed. Daarna als laatste zijn prik. Hij gaf dus geen kik. Geen huiltje niets. Alleen in de middag klaagde hij huilend over pijn zijn arm en na 15 minuutjes was dit weer over. Gelukkig verder niet ziek van geweest, dit was met de vorige prikken wel. Ik had me dus op het ergste voorbereid maar het viel alles mee. Omdat hij zo flink was geweest mocht hij bij de speelgoedwinkel iets uitkiezen: uiteraard van Spidey.

School update: Kennismakingsgesprek πŸŽ’
We hadden op school de kennismaking met de juf en zijn klaslokaal. Noa had er best wat spanningen van dus ik hoop dat dit wat spanning wegneemt nu hij weet waar hij heen gaat en wie zijn juf is. We hebben wat dingen besproken en Noa heeft even gekeken en gespeeld in de blokkenhoek. Ook hebben we eind Juni een wenochtend staan. Erg benieuwd hoe hij dit allemaal gaat doen, maar ik heb er alle vertrouwen in.

Gaan jullie dit jaar nog op (zomer)vakantie en zo ja waarheen of zo nee, wat ga je anders doen?

Ik ben benieuwd naar jullie leuke plannen, deel ze in de reacties

8 reacties op “Monthly recap | Mei Highlights

  1. Leuk om te lezen. The Missing vond ik een geweldige serie! Leuk dat je je vakantie hebt geboekt, geniet van de voorpret!

  2. Wat een drukke en volle maand had je, maar wat een mooie dingen ook. En wat goed van je dat je juist extra bewust genoot van alle momentjes rust die je wel had.
    Geweldig ook weer die uitspraken van Noa!

  3. Wat weer een super leuk overzicht van jullie belevenissen in de maand mei. En ja, Noa wordt nu echt groot als hij straks naar de kleuterschool gaat. Dan breekt er weer een nieuwe fase aan! En wat ontzettend lief van hem dat hij 20 cent heeft gedoneerd voor jullie nieuwe tafel! Die tafel met bank is trouwens wel erg mooi!

  4. Wat een fijne en volle maand was het! Wij hebben het wandelen ook helemaal ontdekt. Afgelopen weekend zo’n 7 km gewandeld in een mooi bosgebied. Misschien komend weekend wel weer?

  5. Och, die € 0,20 van Noa. Wat superlief! En stoer dat-ie zo hoog ging, zeg! The missing ben ik aan begonnen maar heb ik niet afgekeken. Ik kijk tegenwoordig films en dat is al heel wat. Hier geen plannen, trouwens. Daar houd ik van. Ik doe zomaar wat πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *